İçeriğe Yönlendir

Başka Bir Dolandırıcılık Girişimi

Emre Şimşek

Recommended Posts

Emre Şimşek

Bi arkadaş yakın zamanda D-Suv bir araca geçti. Arabası çok pahalı değil ama görünüm olarak “zengin arabası” tipi de yok değil. Henüz piyasadaki potansiyelden bihaber.. :blush:

Neyse bu arkadaş bir gün çarşıda aracını park ettikten hemen sonra tanımadığı birisi yoldan arabasıyla geçerken ona tanıyormuş gibi davranarak selam veriyor. Hatta arabasını park edip ayaküstü sohbet ediyorlar. Kendisini o “zengin” aracının bakımlarının yapıldığı servisten yeni ayrılmış biri gibi gösteriyor ve bizim arkadaş da elemanı tanımadığı halde bozuntuya vermiyor. Sonra tam tokalaşıp vedalaşırken elemanın aklına birdenbire gelmiş gibi yaparak “gel sana bal vereyim, kayınpederle Rize’de arı işi yapıyoruz” diyerek kendi aracının yanına götürüyor. Bizim arkadaş ne olduğunu anlayamadan eline 2 kiloluk çıta tutuşturuluyor. Yok istemem falan dese de “samimi” tavırlarla “abi bunu ilaç niyetine kullanacaksın Anzer balı bu” minvalinde cümleler ile içinde şüphe olsa da kabul ettiriliyor. Sonra arkadaş fiyatını sordu yani sormuş öyle söyledi bana 😅

Çok sağlam bir indirimle(!) 2 kilo Anzer balı(!) 750₺’ye alınıyor..

Sonra arkadaş aracın bakımlarının yapıldığı servisi arıyor ve bugün bu şekilde bal alan 78. kişi olduğunu öğreniyor. Ve acı gerçek yün yüzüne çıkıyor :bye:

Dolandırıcının bildiği tek bilgi plakalıkta yazan özel servisin ismi..

Servis sahibi ikaz ediliyor adını kullanıyorlar al sana adamın resimleri, şikayet et, servis pek ilgilenmiyor ayık olun demekle yetiniyor:)

Bal çıtada olduğu için suni bal olma ihtimali yok (balcı komşum teyit etti) ama tadından da belli ki glikoz şurubu marifetiyle arılara ürettirilmiş alakasız bir şey. Eve sokmadım bile.

Mal alıp satıldığı için tam da dolandırıcılık sayılmıyor da, polis ilgilenmiyor. Belki faturasız mal sattığı için maliyeyle başı ağrıyabilir ama kimbilir dolandırıcıyla hesap aynı kişiye mi ait..
Geriye arkadaşta bu resimler kalıyor..

Ders: sizi tanıyormuş gibi sizinle konuşan biri var ve siz onu tanımıyorsanız direkt uzaklaşın oradan.

IMG_4738.png

IMG_4741.png

• Beğen 3
  • Teşekkür 1
  • Mutlu 8
  • Şaşkın 3
Yorum bağlantısı
İsa Acar

Dalaman değil mi burası? O arkadaş da sensin sanırım :D Geçiş olsun diyelim :D

• Teşekkür 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Emre Demir

Olayda herhangi bir dolandırıcılık göremedim girişimci bir esnaf sadece .:nargile:

• Beğen 3
  • Mutlu 6
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Dolandırıcılık değil bu satış stratejisi.  :biggrin:

• Beğen 2
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Petekse yine iyi :)

70 kişi ye sattı ise o daha iyi :)

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
İsa Acar yazdı:

Dalaman değil mi burası? O arkadaş da sensin sanırım :D Geçiş olsun diyelim :D

Ne münas:crazy:ebet 

Emre Demir yazdı:

Olayda herhangi bir dolandırıcılık göremedim girişimci bir esnaf sadece .:nargile:

İşte bal sahte olsun diye dua ettim ama petek olunca o ihtimal kalkıyormuş yapacak pek bir şey kalmadı:unknw:

Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna

Genclik zamanlarimda (hala da gencim de, 25 yas civari diyelim :-) ) Istanbul'da Istiklal Caddesinde cok benzeri basima gelmisti, gecmis olsun.

Hemen 70 kisi, ortalama 500 TL olsa 35K TL kisa gunun kari. (hesaplamayi seven adam modeli)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Harun Kocaçalışkan yazdı:

Dolandırıcılık değil bu satış stratejisi.  :biggrin:

Yalan beyana dayalı olmasa güzel de daha güzeli gerçekten ayık olmak lazım :D

Mustafa Tüfekçi yazdı:

Petekse yine iyi :)

70 kişi ye sattı ise o daha iyi :)

O samaranın bagajı 10 kere dolup boşalmıştır diye tahmin ediyorum :)

Yorum bağlantısı
Emin Önal

eee bu sensin :D:D

ne 3.ağızdan anlatıyorsun olm :biggrin:

• Beğen 1
  • Mutlu 6
Yorum bağlantısı
Hamit inan
Emre Şimşek yazdı:

Bal çıtada olduğu için suni bal olma ihtimali yok (balcı komşum teyit etti)

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Aha buda başka bir dolandırıcılık hikayesi.
Arıya şekeri verirsin arı alır gözlere doldurur üstünü sırlar. Olay bu kadar basit.
Tutamayacam kendimi üstteki cümleye yine gülecem
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Afiyet olsun :)

Satış stratejisi güzelmiş ne diyelim...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf

İnsanlar nelerle uğraşıyor para için ya. Hayret edersin. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Hamit inan yazdı:

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Arıya şekeri verirsin arı alır gözlere doldurur üstünü sırlar. Olay bu kadar basit.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Şeker iyidir enerji verir :P glikozla makina işi bal da olabilirdi :P süzmeden iyi baldan tatlı bal :)

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Hamit inan
(düzenlendi)
Mustafa Tüfekçi yazdı:

glikozla

Aynısını ekleyecektimde üşendim. Şeker bile değil teneke ile glikoz veriyorlar. 

Arkadaşlar bilgi maksatlı yazayım. Bir ara 12 kovan arım vardı. 4 sene kadar uğraştım. Memlekete gelince mekan müsait olmadı.

Balın petekte sırlı yani kapali gözenekli olmasi sizi yanıltmasın. Akım zamanını glikoz şurubu verilebiliyor arıya. Arı bunu emip kurutup bal gibi sirliyor. 

Gerçek bal zaman geçince kristalize olur. 

Lab ortamı haricinde ne yaparsanız yapın sahtemi degil mi anlaşılamaz.

Güvenilir tanıdık yer mühimdir.

tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi
  • Beğen 5
  • Teşekkür 2
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Geçmiş olsun, o arkadaşa söyle her elini tutana güvenmesin ;)

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Hamit inan yazdı:

Aynısını ekleyecektimde üşendim. Şeker bile değil teneke ile glikoz veriyorlar. 

Arkadaşlar bilgi maksatlı yazayım. Bir ara 12 kovan arım vardı. 4 sene kadar uğraştım. Memlekete gelince mekan müsait olmadı.

Balın petekte sırlı yani kapali gözenekli olmasi sizi yanıltmasın. Akım zamanını glikoz şurubu verilebiliyor arıya. Arı bunu emip kurutup bal gibi sirliyor. 

Gerçek bal zaman geçince kristalize olur. 

Lab ortamı haricinde ne yaparsanız yapın sahtemi degil mi anlaşılamaz.

Güvenilir tanıdık yer mühimdir.

Bir sefer karadenizden bal aldım, kız arkadaşımın kuzenleri balcılık yapıyorlardı ama ek iş olarak. Oradan bi yayla balı geldi. Covid zamanı anne babam yesin diye almıştım. O aralar bağışıklıkları güçlensin diye yapmadığım şey kalmadı. Velhasıl, balı kase kase yiyince bile kesilmiyordun. Hemencecik bitti. Bir daha da istedik bizden uzunca bir mühlet istediler her zaman olmaz bal diye arada kaynadı gitti. Tadı hala damağımda.  

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

geçen THY den gelen?! tam 4 ayrı kişi ile kavga edecektim benzincide beklerken. lazım değil biliyorum ben seni diyorum,,, abi abi abi la git ya köpek balığı gibi geziyorlardı dinlenme noktasında tam 4 araç.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İnan Çınar
(düzenlendi)

Geçmiş olsun. Profildeki araç bilgilerini günceller misin? Fotoda Mercedes GLA nin arkasında durunca x trail almamış mıydı Emre dedim 😀

tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Hamit inan yazdı:

İşte bu suni bal olmuyor. Suni bal dediğim Ankarada laboratuvarda üretilen bala benzeyen ve üç harfli marketlerde satılan şey..

yenmeye bu da yenmez bence. Yemedim zaten:)

ben olaya mevzuat açısından bakıyorum. Laboratuvarda üretilmiş bir şey olsa çok ağır cezalar verilebilirmiş.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Pazarlama teknikleri bunlar. Ama gene de nahoş tabi. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

online satış varsa alalım :dribble:iknayım ben

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Emre Demir

sırlı petek bal makinası var sıkıntı yok 

• Mutlu 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

image.png.1211e2e76d46705c06e2a128e4520bde.png

• Mutlu 8
Yorum bağlantısı
Hamit inan
(düzenlendi)
Çağrı Alaf yazdı:

Bir sefer karadenizden bal aldım, kız arkadaşımın kuzenleri balcılık yapıyorlardı ama ek iş olarak. Oradan bi yayla balı geldi. Covid zamanı anne babam yesin diye almıştım. O aralar bağışıklıkları güçlensin diye yapmadığım şey kalmadı. Velhasıl, balı kase kase yiyince bile kesilmiyordun. Hemencecik bitti. Bir daha da istedik bizden uzunca bir mühlet istediler her zaman olmaz bal diye arada kaynadı gitti. Tadı hala damağımda.  

Gerçek bal zaten yok satar. Sokakta kimseyi tokatlamaya gerek kalmaz. Benim ballar kekik balı idi. Kalite sırasına göre aklınızda olsun;

--+Anzer balı ( öyle bir bal var yok arası lakin onu alacak para zaten kimsede yok. Müşterisi sabittir oranın

--- kestane balı; envayi çeşit hastalığa şifadır. Özellikle solunum ve öksürük 

--- kekik balı 

--- normal çiçek balı 

Ayçiçeği ise gerçek bal olsa bile ancak reçel niyetine gider

Cam balı ise aslında bal değil arıların cam agaclarinda bulunan pire tarzı zımbırtılardan topladığı salgidir

İlaveten birde Deli bal diye bir bal vardır. Genelde ordu tarafindan çıkar. 

Yiyenler ovggg iki kaşık yedim ateş bastı başım döndü hatta bayıldım der. O derece kalite der. Bilmez avarel herif ; aslında zehirli çiçeklerden nektar almıştır arı. Oda yediğinde zehilenmistir 😁

tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...