İçeriğe Yönlendir

Lpg Arızası

Oğuzhan Altan

Recommended Posts

Oğuzhan Altan

Merhaba Arkadaşlar öncelikle 2 sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim. 

1. Sorum aracımda sıralı sistem brc markalı tüp mevcut. Gösterge lambasında normalde Gazda çalışırken  üst kısımdaki tek lamba yeşil  benzinde çalıştığında üst kısımdaki tek lamba kırmızı yanması gerekiyor. Görsellere normal olması gereken ve bendeki olan görseli paylaştım gaza geçtiğinde lamba sönüyor hiç bişi yanmıyor araçta gaza geçmekle ilgili sorun yok enjektörler vs çalışıyor 1 senedir böyle biniyorum sadece göstergede sıkıntı var elektriksel midir yoksa bozulmuş mu  başına gelen var mı ?

2.Sorum bir kaç gün önce seyir halindeyken araç stop etti Lpgdeydi sonra tekrar çalıştırdım giderken tekrar stop etti trafikte olduğumdan direksiyon ve fren sertleşti ve el freni ile durabildim korkuttu açıkcası bir kaç gün benzinde bindim sıkıntı olmadı hatta gazla 30 40 km daha yol yaptım problem olmadı fakat bir kaç gün sonra aracı park ettim tam stop edeceğim kendisi benden önce davrandı ve stop etti bu sırada Lpgdeydi ve gözüme çarptı Lpg göstergeleri hepsi yanıp söndü şimdi sorun nedendir şuanlık benzinde biniyorum soketlerini kontak spreyiyle temizlemiyi düşünüyorum sigortasınada bakacağım. Elektirik mi kesiyor acaba Başına gelen var mı ? 

IMG_0180.jpeg

IMG_0179.jpeg

Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Merhaba; aracınızın modeli yılı vs konusunda bilgi verebilir misiniz? 

bende 2013 astra j var. Benden önceki sahibi Çelik Subap vs herşey yaptırmış fakat, çalıştığım iş yeri ile ev arası kısa mesafe olmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü uzun yol sonrası yaşamıyordum anlatacağım problemi. Aracı sabah park edip akşam çalıştırıp hareket ettiğinde araç pat pat ses yapıyor ve gidip gitmeme konusunda sorun yaratıyordu. Emin olmak için kompresyon testi yaptırdım normal çıktı yani subapkar sağlam. Sonra istanbulda bilindik bir LPG firmasına gittim durumu anlattım kendi fikrimi belirttim ve tahmin ettiğim şey çıktı.  Gaz kesici aracı stop edince gazı kesemiyor ve yanma odalarına gaz doluyor ilk marşa basıp yanma esnasında hem gaz hem benzin yanınca hataya geçiyor araba diye düşünüyordum doğru çıktı. Gerekli işlemler sonrası problem yaşanmadı 1 yıldır.  

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Altan

Araç Astra g 2003 model otomatik şuan ilk marşda vs hiç problem yok ltft ve stft değerleri avans değerleri normal hatta 25 30 dk boyunca gazda rolantidede çalıştırdım hiç dalgalanma vsde yok klima açıkda denedim motora yük binmesi açısından çalıştı 2 yıldır bende bu problem geçtiğimiz hafta yaptı yolda giderken stop etmesi korkuttu açıkcası göster panelindede öyle bir arıza olunca elektriksel problem var mı acaba diye düşündüm bu arada gaz filitresi ve gaz kesici küçük filitre yaklaşık 5000 km önce değişti. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...