Tamer Topaç 8 Kasım 2024 Paylaş 8 Kasım 2024 Çağrı Alaf yazdı: Yakılamayan yakıt egzoza giderse yanmanın devam etme ihtimali var diye biliyorum. O yüzden EGR'si sökülen arabanın Katalitiği de çok sürmeden dağılıyor. Sistem birbirine bağlı. Yanma kalitesi artsa ne olacak ki ralliye mi gidiyoruz? Önemli olan ekonomi ise EGR ve katalitik bence kalmalı. Katalitik ise ters basıncı düşürüp Top Speed dolaylarında daha fazla püskürtme yapılmasına yol açıyor mesela. Canım EGR valfim. Hiç sorun çıkarmadı bana varlığı ile yokluğu bir. Yanmayan yakıt var ise, sorumlu ünite EGR değil. Yanma kalitesi artan bir motorun verimliliği artar. Verimlilik ise performans ve ekonomi getirir. Ama tabi ki katalitiğin en büyük düşmanı yanmayan yakıt artıklarıdır. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 8 Kasım 2024 Paylaş 8 Kasım 2024 Çağrı Alaf yazdı: Yakılamayan yakıt egzoza giderse yanmanın devam etme ihtimali var diye biliyorum. O yüzden EGR'si sökülen arabanın Katalitiği de çok sürmeden dağılıyor. Sistem birbirine bağlı. Yanma kalitesi artsa ne olacak ki ralliye mi gidiyoruz? Önemli olan ekonomi ise EGR ve katalitik bence kalmalı. Katalitik ise ters basıncı düşürüp Top Speed dolaylarında daha fazla püskürtme yapılmasına yol açıyor mesela. Canım EGR valfim. Hiç sorun çıkarmadı bana varlığı ile yokluğu bir. normal giderken az yakmak olay ve kurumdan kurtulmak, egr iptal olunca sarfiyat azda olsa azaldıydı bende, bu tür zımbırtıların motora ve yakıta faydası yok bence, yalandan emüsyona uyduk sistemidir, helede S&S tam zarar... Yorum bağlantısı
Fatih Karaa 8 Kasım 2024 Yazar Paylaş 8 Kasım 2024 Yakıt katkısı atmayalım bence kötü tecrübe oldu bugün yolda giderken motor arızası yazdı Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 8 Kasım 2024 Paylaş 8 Kasım 2024 o zaman klasik yönteme dönelim, sağlam yerden yakıt alın ve devirli kullanın, uzun yol yapın diyemiyorum yakıt almış başını gitmiş, araba çok masraflı olmaya başladı artık.... Yorum bağlantısı
Fatih Karaa 10 Kasım 2024 Yazar Paylaş 10 Kasım 2024 Sanırsam sorun elektrik kaynaklıymış yakıt basınç sensörü kabloları kısa devre yapıyormuş. Hepsini tek tek bantladım arıza kodu silindi sarsıntıda azaldı. Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 11 Kasım 2024 Paylaş 11 Kasım 2024 Fatih Karaa yazdı: Sanırsam sorun elektrik kaynaklıymış yakıt basınç sensörü kabloları kısa devre yapıyormuş. Hepsini tek tek bantladım arıza kodu silindi sarsıntıda azaldı. Sen o kabloları bi sökmeye başla daha neler neler çıkacak altından :S El atmışken bütün kabloları gözden geçir. Ayrıca bez bant kullan ekstra olarak dışına da kablo koruyucu geçir. Yorum bağlantısı
Fatih Karaa 13 Kasım 2024 Yazar Paylaş 13 Kasım 2024 Harun Kocaçalışkan yazdı: Sen o kabloları bi sökmeye başla daha neler neler çıkacak altından :S El atmışken bütün kabloları gözden geçir. Ayrıca bez bant kullan ekstra olarak dışına da kablo koruyucu geçir. Dokunmuyorum başka yere birşey olmasın diye Yorum bağlantısı
Recommended Posts