İçeriğe Yönlendir

BYD' yi Beklemeli mi?

İsa Acar

Recommended Posts

Erkam Elma

BYD fiyatları açıklanmış hayal kırıklığı diye okudum az önce

Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Erkam Elma yazdı:

BYD fiyatları açıklanmış hayal kırıklığı diye okudum az önce

dolphjin harici çok iyi fiyatlar

seal u ev 1.790 dediler teslaya ciddi rakip geldi fiyat olarak

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek
İsa Acar yazdı:

Buralarda 12 ay denize giriyoruz, çıkınca da mangal yakıp farklı içecekler alıyoruz 😁

Mangalın yanacağı plajın konumunu ve zamanını alayım. :yuzucu:

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yılbaşından sonra ucuzlar, bizim berberde bi çay içtim tüm tüyoları aldım bu sefer ttamamdır

• Beğen 2
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
(düzenlendi)

şu anda Çin deyim, byd nin en ucuz modeli 10 11 bin dolar gibiymiş. Fanstik kalitede çok güzel elektrikli araçları var ve trafiğin cogu elektrikli. 

IMG_20241115_192623.jpg

tarihinde Doğan Arşiray tarafından düzenlendi
  • Beğen 9
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Doğan Arşiray yazdı:

şu anda Çin deyim, byd nin en ucuz modeli 10 11 bin dolar gibiymiş. Fanstik kalitede çok güzel elektrikli araçları var ve trafiğin cogu elektrikli. 

IMG_20241115_192623.jpg

byd satış yaptığı ülkeye göre fiyatlandırma yapıyor. Herkes çin’deki fiyata benzer bekliyordu

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

Seal denen arabanin 1 milyon altinda olmasi lazimdi. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Doğan Arşiray yazdı:

Seal denen arabanin 1 milyon altinda olmasi lazimdi. 

seal u kullandım. egea'dan 4 gömlek yukarıda. 1 milyon :) 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

seal u kullandım.

lpg limiydi?

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

lpg limiydi?

Gas’lıydı

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

BYD saçmaladı resmen, bizi enayi yerine koyan bir firma daha türedi, yahu dolphin dedikleri araç Çin de bayi karıyla beraber 17000 dolar gibi, bizde bindirmişler, hemde bunlara özel ötv kdv indirmine rağmen, şimdi aha satarlar, birde bin kere Milletin demesine rağmen distirbütörle iş yapıyorlar, herifler 1 arabadan 3 araba parası alacak ne güzel, buda yetmezmiş gibi üretimini bırakacakları fişli hibritleri ne hikmetse bizim ülkeye satmaya çalışıyorlar, üretmeyeceğin bitireceğin hibriti ne demeye bizim ülkeye satarsın ey byd, hurdalıkmı burası....

Şimdi tepkiye bakarlar daha önce yaptıkları gibi fiyat kırarlar, buda alanları deli eder, alıyorsun sonra fiyat kırıyor adamlar, senden alan birdaha alırmı artık, sen rekabetçi olacaktın ne oldu byd, gittin diğerlerinin arasında kaldın, özellikle yapıyor bunu, başka ülede yapmaz biz enayiyizya nasılsa alırızya, aha alırız....

daha dur Tesla ucuz modellerini getirsin hele bakalım kime satacaksın bunları, ayrıca attoya baktım bu alet hızlı şarjda bile yavaş yahu, yolda durdum 45 dakka bunumu bekleyeceğim dolsun diye, sarfiyattada tutarsızlıklar var demeye başlamış alanlar zaten, neyse bu fiyatlarla olmaz,  Tesla ya kayar millet, daha arabanızda internet yok, togg bile daha cazip kaldı, neyse kendileri bilir, fabrikasınıda alır gider başka ülkeye....

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Cihangiroğlu yazdı:

BYD saçmaladı resmen, bizi enayi yerine koyan bir firma daha türedi, yahu dolphin dedikleri araç Çin de bayi karıyla beraber 17000 dolar gibi, bizde bindirmişler, hemde bunlara özel ötv kdv indirmine rağmen, şimdi aha satarlar, birde bin kere Milletin demesine rağmen distirbütörle iş yapıyorlar, herifler 1 arabadan 3 araba parası alacak ne güzel, buda yetmezmiş gibi üretimini bırakacakları fişli hibritleri ne hikmetse bizim ülkeye satmaya çalışıyorlar, üretmeyeceğin bitireceğin hibriti ne demeye bizim ülkeye satarsın ey byd, hurdalıkmı burası....

Şimdi tepkiye bakarlar daha önce yaptıkları gibi fiyat kırarlar, buda alanları deli eder, alıyorsun sonra fiyat kırıyor adamlar, senden alan birdaha alırmı artık, sen rekabetçi olacaktın ne oldu byd, gittin diğerlerinin arasında kaldın, özellikle yapıyor bunu, başka ülede yapmaz biz enayiyizya nasılsa alırızya, aha alırız....

daha dur Tesla ucuz modellerini getirsin hele bakalım kime satacaksın bunları, ayrıca attoya baktım bu alet hızlı şarjda bile yavaş yahu, yolda durdum 45 dakka bunumu bekleyeceğim dolsun diye, sarfiyattada tutarsızlıklar var demeye başlamış alanlar zaten, neyse bu fiyatlarla olmaz,  Tesla ya kayar millet, daha arabanızda internet yok, togg bile daha cazip kaldı, neyse kendileri bilir, fabrikasınıda alır gider başka ülkeye....

Hocam onların iç pazarı ayrı rakamlar sübvansiyonlar yabancılarla rekabet vs vs. Onu gözönüne almamak lazım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bizde tam tersi. İç pazara bindirip, dış pazara indiriyoruz :)

Çoğu ürünümüz yurt dışına daha kaliteli ve ucuz. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Mehmet Ozyurek yazdı:

O yüzden ithalat patlıyor bizde işte. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban
(düzenlendi)

Bence byd yi uyardılar'' gelip pazarımızı bozma ne fiyat yazsak zaten satıyoruz '' diyen diğerleri. Bu mahallede sana dükkan açtırmayız bizim DÜZEN e uymazsan falan dediler

tarihinde Abdurrahman Balaban tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
Mehmet Göktürk yazdı:

O yüzden ithalat patlıyor bizde işte. 

İhracata çok fazla teşvik var. Gereğinden fazla. İhracatçılar satıştan çok devletten kazanıyor. 

Mehmet Ozyurek yazdı:

Amazondan Kolombiya markalı ürün örneği var. 

Alamanyadan daha pahalı. Oradan alıp getirtmek daha ucuza geliyor. 

Bizdeki serbest piyasa çok fazla serbest. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Dolar sabit, ücretler sabit. Elektriğe mazota ciddi bir zamın gelmediği 6 aylık dönemde her şey arttı. 
Bu mevsimde mandalina 80-100 lira 

Ayçiçeği yağı, çay %60 arttı. 
Tabi çoğu şey.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz

BYD nin Türkiyede bayilerini kapatması ve online satışa geçmesi gerekir.

Devletin indirdiği vergi oranını bayiler cebe indirmiş gibi görünüyor.

Sonuçta benim cebimden çıkan paranın miktarında değişiklik olmayacaksa ne anlamı kaldı.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

Dolar sabit,

hangi kur ? kimin kuru?

Mehmet Ozyurek yazdı:

ücretler sabit

açıklanan mı ? verilen mi*

Mehmet Ozyurek yazdı:

Elektriğe

açılanan mı fatura edilen mi?

Mehmet Ozyurek yazdı:

Tabi çoğu şey.  

aynen

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Neyi kaçırdım byd ne?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

lpg takılamıyor yok bir şey

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ali Gök

byd daha ucuza satmıyormu şimdi ?  o zaman kimse almaz çin malı araba 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ali Gök yazdı:

byd daha ucuza satmıyormu şimdi ?  

Mandalinaya ne oldu Ali.. 

Neden 80 liraya alıyoruz? 

• Teşekkür 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök
Mehmet Ozyurek yazdı:

Mandalinaya ne oldu Ali.. 

Neden 80 liraya alıyoruz? 

abi geçen sene dalında kalınca ağaçlar %30 %40 arası ancak ürün verdi. %60 civarı kayıp var rekoltede. onuda soğuk vurdu çoğu bölgelerde  düştü %20 ye

bahçede çifçi 10 lira civarına satıyor siz de 80 civarına yiyorsunuz işte.

çifçiye yine zarar yazdı. 100 ton mal çıkacak bahçden 20 ton mal zor çıkıyor 10 liraya dahi satsa buda para kazanırmamış oldu . ( w murcot cinsi hariç )

10 liraya alınan her ürün arkette bu sene 80-100 lira arası yenecek istanbul ve çevresinde piyasa böyle oturdu. halkımızda enflasyon var diyecek . suçu çifçide arayacak  kimse farkında değil tüccar ve marketin ülkeyi haraca bağladığının

Ali Gök yazdı:

abi geçen sene dalında kalınca ağaçlar %30 %40 arası ancak ürün verdi. %60 civarı kayıp var rekoltede. onuda soğuk vurdu çoğu bölgelerde  düştü %20 ye

narenciye ağaçlarında meyveyi dalında hasat zamanı kesmeyip üzerinde aylarca bırakıp çürüyünceye kadar bekletince ağaç dinlenemiyor ve çok yorgun düşüyor sonraki 1-2 sene normale göre %60 %70 rekolte kaybına uğruyor 

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Ali Gök yazdı:

bahçede çifçi 10 lira civarına satıyor siz de 80 civarına yiyorsunuz işte.

çifçiye yine zarar yazdı. 100 ton mal çıkacak bahçden 20 ton mal zor çıkıyor 10 liraya dahi satsa buda para kazanırmamış oldu . ( w murcot cinsi hariç )

10 liraya alınan her ürün arkette bu sene 80-100 lira arası yenecek istanbul ve çevresinde piyasa böyle oturdu. halkımızda enflasyon var diyecek . suçu çifçide arayacak  kimse farkında değil tüccar ve marketin ülkeyi haraca bağladığının

narenciye ağaçlarında meyveyi dalında hasat zamanı kesmeyip üzerinde aylarca bırakıp çürüyünceye kadar bekletince ağaç dinlenemiyor ve çok yorgun düşüyor sonraki 1-2 sene normale göre %60 %70 rekolte kaybına uğruyor 

bir zamanlar Seferihisar Ürkmez arasında Gölet yapıyorduk, her yer Mandalina, böyle para etmediği zaman olduydu, bir günde koca bahçeleri kesip attı adamlar, bozdular hep, o günlere doğru gidiyoruz sanırım...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...