İçeriğe Yönlendir

BYD' yi Beklemeli mi?

İsa Acar

Recommended Posts

İsa Acar

Merhabalar, malum benim kocaoğlan gitti, güzel günlerde kullanılsın :flowers:

Henüz araç almadım ama yaya da kalmadım, kayınpederin 1.4 LPG li puntosu bende. Para bankada.

1-2 yaşında ve garantili dahi olsa 2. el düşünmüyorum.

Şu an için gücümün yetebileceği araçlar Sandero Stepway, i20 ve clio, hepsi de otomatik. i20 istesem de sanırım sandero alacak gibiyiz.

Yukarıdaki araçlar hakkında da fikrinizi almak isterim ama benim için asıl önemli olan konu şu: BYD' nin yapması beklenen açıklamanın, bana bir faydası olur mu?

Açıklamayı ya da aralık/ocak ayını beklemeli mi? Yoksa alıp geçmeli miyim?

Şimdiden teşekkür ediyorum :flowers:

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Halit Demir

Bayona bakin derim  ici biraz daha genis bagajda genis inip binmesi biraz daha guzel i20 ile yakin fiyatlar

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Belli ki alıp uzunca yıllar sorunsuz binmek istiyorsun İsa hocam, o yüzden Emminin fikrine katılıyorum, denemeden hiçbirini alma. Gönlüm bayondan yana senin için :flowers:

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

BYD konusu ne? Kaçırdım galiba.

Bayon hakkında fikrini belirtenler, hiç yorumlara baktı mı? Sürekli olarak benzin pompası bozuyorlar, hepsi bu sebeple yolda kalıyormuş.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
İsa Acar yazdı:

Henüz araç almadım ama yaya da kalmadım, kayınpederin 1.4 LPG li puntosu bende. Para bankada.

Şu an için gücümün yetebileceği araçlar Sandero Stepway, i20 ve clio, hepsi de otomatik. i20 istesem de sanırım sandero alacak gibiyiz.

Yukarıdaki araçlar hakkında da fikrinizi almak isterim ama benim için asıl önemli olan konu şu: BYD' nin yapması beklenen açıklamanın, bana bir faydası olur mu?

para bence para piyasası fonuna konsun ve beklensin.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Fikri Keleş

Bayon ve i 20 1.4 otomatik alınıyorsa yakitta üzer,yaktığı gibi de gitmez  

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Yıl bitmeden ne alınacaksa alınmalı, yıl sonu kampanyalarından uyguna bir şey düşebilir.

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
Selçuk Bakış yazdı:

Yıl bitmeden ne alınacaksa alınmalı, yıl sonu kampanyalarından uyguna bir şey düşebilir.

Katılıyorum 2025 görmeden alınmalı.

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Byd’nin fiyatları piyasanın çok altında olmayacak. Benzer olacak. Belki bi tık altında olabilir. 

sistem olarak toyota’nın aynısı. Tek fark, toyota’da kavrama yok, ICE - jeneratör dişlileri planetle bağlı ve sürekli seri hibrit modunda, BYD’de ise ICE dişli mekanizmasında kavrama var. İstediği zaman seri, istediği zaman seri paralel hibrit, istediği zaman direkt teker bağlantılı olabiliyor. Sistem müthiş yani. 

Her akşam evden şarj imkanı yoksa plugin hibrit almanın mantığı yok ama. Pili ayarlıyorsun mesela %60 altına düşme diyorsun. %60 üstünde hibrit gibi çalışıyor. Gaza kökleyince yapıştırıyor ama. Elektrik motoru hibrite göre çok güçlü

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Halit Demir

Evde 2016 1.4 otomatik i20 ve 2022 1.4 bayon otomatik var. Yeni 1.4 ler 6 ileri otomatik oldugundan cok daha canli gidiyor rampada duzde . Ama sifir alacaksaniz 1.0 turbo alacaksiniz mecbur tek motor var oda 1.4 lerden cok iyi gidiyor zaten kistas olmaz bence 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür

euro ncap testlerine bak en yüksek puanı alan hangi araç ise onu satın al :) bu kesin dacia olmayacktır

• Teşekkür 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Al geç bekleme boşuna. Bayon gitmiyor İ20 o konuda nispeten daha iyi. Arkadaşta Bayon haniminda ise İ20 var test ettik. Clio onlara göre hem daha az yakıyor hem performanslı. Ama CVT çok yaktırıyor onu da belirteyim. Şehir içinde manuelinden neredeyse 1 litre fazla.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Metin Akbal yazdı:

Şehir içinde manuelinden neredeyse 1 litre fazla.

gaz  pedalına alışmalı tüketim düşer?

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Çağlar Bayur yazdı:

Ben alışığım da hanım değil 😬 Yarım ile 1 litre arasında fazla. Yorumlar CVT kaynaklı diyor.

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

taliant ile 9,5lt

nasıl?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Metin Akbal yazdı:

Ben alışığım da hanım değil 😬 Yarım ile 1 litre arasında fazla. Yorumlar CVT kaynaklı diyor.

iknayım evet cvt kaynaklı

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

taliant ile 9,5lt

nasıl?

bedava şirket arabası mı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

taliant ile 9,5lt

nasıl?

Limon sıkma hissiyatı ile bas gaz pedalına, :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
İsa Acar yazdı:

Bunlar içinde i20 derim ben. byd bence anlamsız olur.  

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

iknayım evet cvt kaynaklı

bedava şirket arabası mı

şirket arabası hidrojen mi yakıyor. şehir içi bu. 

istanbul içi trafikte hibrit harici teknoloji fark etmiyor. standart 9-10 litre

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
İsa Acar yazdı:

Henüz araç almadım ama yaya da kalmadım, kayınpederin 1.4 LPG li puntosu bende.

En güzel en uygun aracı bulmuşsun buradan devam....

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli

Sıfır araçtan sıkılmazsın umarım, sıfır alınca satmaya da kıyamıyorsun ama kaşıntı olunca mecbur kalıyorsun :D 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...