İçeriğe Yönlendir

Fiesta 1.4 TDCI 2011 Geç Çalışma Problemi

Erkan Mermer

Recommended Posts

Erkan Mermer

Merhaba aracımı sabah 9 gibi çalıştırıp yaklaşık 3-5 kilometre işe kadar gidip park ediyorum fakat akşam giderken çalıştıramıyorum, uzun süre marş basmam gaz pompalamam gerekiyor araç bu arada duman atıyor ve ciddi şekilde motor dalgalanma al-ver yapıyor sanki nefes alamıyormuş gibi bir çok motor ustası ve pompacıya götürdüm ama sorunu çözemiyorum çıldırtacak bu durum beni daha önce bu durumu yaşayan yada çözümüne ulaşan varsa yardımcı olabilir mi ? 

Yorum bağlantısı
Erkan Mermer

arıza kodu vermiyor maalesef faklı farklı cihazlara bağladık fakat arıza vermiyor.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Erkan Mermer yazdı:

pompacıya

enjektörcüye yani? söküldü mü enjektörler_

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Çağlar Bayur yazdı:

enjektörcüye yani? söküldü mü enjektörler_

Yok abi enjektöre müdahale edilmedi şimdilik, kızdırma bujilerine kimse bakmadığı için ilk kızdırma bujilerini değiştirmek istedik. 3 tanesi değişti 1inin kırılma riski olduğu için değişmedi. Eksik bilgi olmaması için yapılanları söyleyeyim, standart bakım ve filtreler değişti. Mazot filtresi iki defa değişti. Yanlış hatırlamıyorsam bakım sonrası geç çalışma problemi ortaya çıktı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

çıldırmak gerekmez bulunur sorun, başlangıca dönülürse bunlarda mazot filtre sorunu yaşayan da çok oldu, mazot hattında kılcak çatlak ta. ama bunlar duman attırmaz

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Bir keresinde çalıştırmak için baya bir marşa bastık arada gazda verdik çalışmayınca, çalıştığı esnada kaputtan önce beyaz sonrasında siyah duman çıktı anlık 2 sn kadar sonra kesildi. Belirli bir süre de aşırı sesli ve düzensiz çalıştı. Mazot hattında kaçaktan veya müşürden şüphe ediyoruz ama kimse de sebebini bulamadı. Arabada bir şey yok deyip gönderiyorlar. Tüm hafta sanayideydi, akşama normal çalışıyor deyip veriyorlar.

Bu arada akşamları 20 ye yakın marş basmadan yada hiç çalışmıyor 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Can

Yetkili servis randevusu alıp orijinal obd cihazına bağlatın derim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Selçuk Bakış yazdı:

Bu arada akşamları 20 ye yakın marş basmadan yada hiç çalışmıyor 

tampona tekme atınce düzeleni gördüm sonra 2 yıl sorunsuz çalıştı. YTD... valla gerçek...

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Çağlar Bayur yazdı:

tampona tekme atınce düzeleni gördüm sonra 2 yıl sorunsuz çalıştı. YTD... valla gerçek...

Az daha sorun böyle devam ederse benzin yöntemine başvuracağız :crazy:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
ALİ SEYKAN

Bu arızanın çözümü yok. Yıllardır  defalarca aynı şeyden bu  konu açılıyor. "Sabah bindim sıkıntı yok, akşam bindim araba çalışmıyor", şikayet standart. Daha devir göstergesi oynamamaya başlayacak. Bunu en çok kış aylarında yaşayacaksınız. Her yer duman olacak devir sıfır olacak 10-15 marşta çalışacak araba. Euro 4 fiestalarda kronik çözülemeyen problem. Ben yurtdışı sitelerinde bile araştırdım bulanı görmedim. Sadece birisi cruise kontrol düğmesi değişince düzeldi yazmıştı, onun da gerçekliği tartışılır (boş paket fiestalarda yok) . 

Bu forumda fiesta 1.4 tdci diye aratın sizin probleminizin aynısından onlarca konu göreceksiniz. Yaşayanlardan biri benim zaten. Çözüm ise sıfır. Çözümü bulursanız çok büyük amme hizmeti yapıp sevaba girersiniz bunu da bilin :) Bu yüzden çözüm bulursanız mutlaka yazın. Geçmiş olsun.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Harun Özden

Yakıt hattına odaklanırdım. Yakıt pompası, yakıt basınç sensörü gibi. 
En uygun çözüme obd2 cihazı ve uygun bir yazılım ile sürekli takip edilerek ulaşılır diye düşünüyorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer Günçü

bunun çözümünü görmedim hocam. kış aylarına girdik yine bu konular hortladı. geçen kış da aynılarını ben yazıyordum. tombul müşür rail basın sensörü enjektör revizyonu falan filan. boşuna 30-40k para döktüm bir şeye yaramadı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkan Mermer

Bulamadık bir çözüm arabayı 2-3 saate bir çalıştırıp sıcak tutmayı düşünüyorum başka çare yok gibi yazın sıcak bir memleket satılık olacak gibi.

Yorum bağlantısı
ALİ SEYKAN

Bu işin çözümü arabayı hiç çalıştırmamak :D  sabah -7 de çalışan araba akşam 5 derecede çalışmıyor. . Birde dumanlar çıkıyorsa hayırlı olsun yoldan geçenler dükkandan çıkıp bakanlar herkes garip gözlerle bakmaya başlıyor. Psikolojim bozulmuştu. Hatta 1 sefer aküde gitmişti marş basmaktan. Olayın gerçekleşmesi için mutlaka aracın kullanılıp üzerinden 2-10 saat geçmesi lazım. Bu aralıklarda tekrar çalıştırılırsa sıkıntı oluyor. Tahminimce 12 saat üzeri çalışmazsa resetleniyor. Ben mekanik bir problem olduğuna inanmıyorum. Yazılımla alakalı

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
ALİ SEYKAN yazdı:

Bu işin çözümü arabayı hiç çalıştırmamak :D  sabah -7 de çalışan araba akşam 5 derecede çalışmıyor. . Birde dumanlar çıkıyorsa hayırlı olsun yoldan geçenler dükkandan çıkıp bakanlar herkes garip gözlerle bakmaya başlıyor.

@Erkan MermerSeni anlatıyor, birebir aynısı :sandalye:

Yorum bağlantısı
Erkan Mermer

Clio 1.5 dci mi alalım tavsiye eder misiniz ? Bakıyorum sürekli çünkü.

Selçuk Bakış yazdı:

@Erkan MermerSeni anlatıyor, birebir aynısı :sandalye:

Tam olarak ben :biggrin:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...