İçeriğe Yönlendir

Tesla Model Y Standart Range'i Nasıl Bilirsiniz?

Muhammed Lokman Tosun

Recommended Posts

Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

benimki otomatik hocam. sizinki manuel olduğu için elinizin sürekli orada olması lazım. Yoksa harekete geçemezsiniz. 

Diğer elim boşta ya, diğer ekipmanlarla kolay oynayabiliyorum

hayatında hiç manuel kullanmadın mı? Çok nadir dokunulur vitese. Bence asıl zorluk eğer zorluk denecekse ayakta.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

hayatında hiç manuel kullanmadın mı? Çok nadir dokunulur vitese. Bence asıl zorluk eğer zorluk denecekse ayakta.

Bence şanzıman türü ekonomik göstergede güzel bi kriter. Amerikalılar ekonomileri iyi diye manueli yarım asırdır unutmuşlar. Biraz teknoloji biraz ekonomi, bizde bile %90 otomatik satılıyor olmuş. 

Teknoloji gelişti ama hala çok sorunsuz değil. Eski tiplere göre daha sorunlu bile diyebiliriz. O yüzden ekonomi kıstası güzel

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bence şanzıman türü ekonomik göstergede güzel bi kriter. Amerikalılar ekonomileri iyi diye manueli yarım asırdır unutmuşlar. Biraz teknoloji biraz ekonomi, bizde bile %90 otomatik satılıyor olmuş. 

Teknoloji gelişti ama hala çok sorunsuz değil. Eski tiplere göre daha sorunlu bile diyebiliriz. O yüzden ekonomi kıstası güzel

Alırken otomatiğe bütçem yetişmiyordu ve dsg hep sorundu

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Amerikalılar

kahve bardağında dikkat sıcaktır yazmayınca kafasından aşağı dökmeye çalışanlar sürüsü...

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Çağlar Bayur yazdı:

kahve bardağında dikkat sıcaktır yazmayınca kafasından aşağı dökmeye çalışanlar sürüsü...

Dikiz aynasına , cisim göründüğünden yakındır dikkat yazan insan.

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

sokakta yürüyenlere ters bakılan ülke. Ekmek almaya arabayla gidilen ülke. 

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf

Ben tüm modellerine bindim Uber sağolsun. Uber çağırdığım zaman İnşallah Toyota Camry gelir diyorum. Tamam her şey çok iyi ama bir arabada konfor da olacak. Volvo'nun elektriklileri parmak ısırtacak seviyede. Tesla çok özenmiyor bu tip işlere, Apple gibi yazılım satıyor. Bu arada Trimleri Cross değil tabi çünkü Cross trim konusunda Toyota standartlarına göre bile zayıf. Kötü bir araba değil sadece trim olarak konuşuyorum. İkame araç verdikleri zaman ona da binmiştim birkaç ay. 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Amerikalılarda o vitesi güzel güzel atacak adam yok denecek kadar az. Sadece ekonomi değil, buna muktedir değiller gibime geliyor. Sürmesini bilen performans paketi ile gelen manueli yine alıyor. Amerika'da en Classic Car zamanlarında bile koldan vites örnekleri görüyoruz. Öte yandan Avrupa ve Asya'da durum daha farklı. Hadi Asya'yı geçsek bile Mekanik üzerine dünyaya öğretmenlik yapmış Avrupa devletlerinde bile şundan birkaç jenerasyon öncesine kadar manuel daha yaygındı. Ekonomileri de o zamanlar daha iyiydi bu zamana bakarak. Bence mevzu müşteri profilinde. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağrı Alaf yazdı:

Ben tüm modellerine bindim Uber sağolsun. Uber çağırdığım zaman İnşallah Toyota Camry gelir diyorum. Tamam her şey çok iyi ama bir arabada konfor da olacak. Volvo'nun elektriklileri parmak ısırtacak seviyede. Tesla çok özenmiyor bu tip işlere, Apple gibi yazılım satıyor. Bu arada Trimleri Cross değil tabi çünkü Cross trim konusunda Toyota standartlarına göre bile zayıf. Kötü bir araba değil sadece trim olarak konuşuyorum. İkame araç verdikleri zaman ona da binmiştim birkaç ay. 

Amerikalılarda o vitesi güzel güzel atacak adam yok denecek kadar az. Sadece ekonomi değil, buna muktedir değiller gibime geliyor. Sürmesini bilen performans paketi ile gelen manueli yine alıyor. Amerika'da en Classic Car zamanlarında bile koldan vites örnekleri görüyoruz. Öte yandan Avrupa ve Asya'da durum daha farklı. Hadi Asya'yı geçsek bile Mekanik üzerine dünyaya öğretmenlik yapmış Avrupa devletlerinde bile şundan birkaç jenerasyon öncesine kadar manuel daha yaygındı. Ekonomileri de o zamanlar daha iyiydi bu zamana bakarak. Bence mevzu müşteri profilinde. 

Amerika’da manuel satışları %0,5-1,5 arasında değişiyor. Bence yok bile sayılabilir. Sportif amaçlı bazı araçlardır bunlar. 

ama son zamanlarda manuel trendi var. Belki otomatikten sıkılmıştır bazıları. Belki daha ucuz araba arıyorlardır ve manueli keşfetmişlerdir. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Hocamın bir 911 bir de 328 i vardı 2000 yılında.

Manuel

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Daha düne kadar Almanlar düz tercih ediyordu. Ekonomiye pek bağlı değil gibi.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Evren Erakçora yazdı:

Daha düne kadar Almanlar düz tercih ediyordu. Ekonomiye pek bağlı değil gibi.

almanlar o şanzımanı tercih ederken çuvalla para götürüp ekmek alıyordu.

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

almanlar o şanzımanı tercih ederken çuvalla para götürüp ekmek alıyordu.

O kadar da değil yahu. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Göktürk yazdı:

Hocamın bir 911 bir de 328 i vardı 2000 yılında.

Manuel

Bunların otomatiği keyifsiz olmaz mı zaten hocam. 6 silindir boksör motorun yüksek devirde gazı bırakınca ki o sesi hele 

Esp falan yok 78 model 3.0 turbo bi 911 mis olurdu

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
İlkay Başaran yazdı:

Bunların otomatiği keyifsiz olmaz mı zaten hocam. 6 silindir boksör motorun yüksek devirde gazı bırakınca ki o sesi hele 

1989 model carrerra4 idi 

eşi kızmıştı napacan bunu diye.  bu yaz gittiğimde alzheimer olduğunu öğrendim. 

• Beğen 1
  • Şaşkın 1
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İlkay Başaran yazdı:

heee missss... 70 le viraja giremion

Mehmet Göktürk yazdı:

1989 model carrerra4 i

aslen 911 değil tabii o

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Namı dul bırakan değil mi?

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Bugün arkadaşın tesla ile yine biraz şehiriçinde gezindik, imkanlar(şarj yeri, bütçe) uygun ise 1 dk beklemem

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

aklımız da var nissan ın yerine alsak mı diye Tekirdağ da ki eve her hafta sonu gidiyoruz orada şarj etsek yeter bize

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan
Fatih Keskin yazdı:

aklımız da var nissan ın yerine alsak mı diye Tekirdağ da ki eve her hafta sonu gidiyoruz orada şarj etsek yeter bize

Dual Motor verelim.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sadece ekim ayında 3937 tam hibrit, 10300 mild hibrit (Emmi'nin 7nm'lik elektrik motoru da dahil) ve 1757 tane plug in hibrit satılmış.

Elektrikli araç satışı ise 8341 adet olmuş.

https://www.odmd.org.tr/folders/2837/categorial1docs/4767/ODMD Basın Bulteni 4 Kasım 2024.pdf

Ocak - Ekim döneminde ise:

Otomobil pazarı motor tipine göre; • Benzinli otomobil satışları 471.900 adetle %62,8 pay, • Hibrit otomobil satışları 126.977 adetle %16,9 pay, • Dizel otomobil satışları 77.113 adetle %10,3 pay, • Elektrikli otomobil satışları 69.744 adetle %9,3 pay ve • Otogazlı otomobil satışları 5.201 adetle %0,7 pay aldı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Sani Gerşon yazdı:

Dizel otomobil satışları 77.113 adetle %10,3 pay,

140 bin adet getirsinler, iddia ederim ki 140 bini satar, gelmiyor ki satılsın yani, manuel/otomatik gibi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...