İçeriğe Yönlendir

Tesla Model Y Standart Range'i Nasıl Bilirsiniz?

Muhammed Lokman Tosun

Recommended Posts

Muhammed Lokman Tosun

Başlıkta bahsettiğim araç 1,890,000 tl şuan standart range'in mtvsi de görece düşük ve yeni pil teknolojisi ile geliyor yani artık %100'e kadar kullanabileceğiz pili li-ion değil galiba. Gerçekçi menzil 400kmye yakın muhtemelen. Aramızda kullanan veya bilgi sahibi olan varsa, paylaşırsa çok sevinirim.

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Ben de almayı düşünüyorum, forumdan başka alacaklar da var. 😊

SR’ın dezavantajı pil kapasitesinin düşük oluşu ama pili diğer modellere göre farklı olduğu için % 100’e doldurmak problem değil. 
bizim bölümde bir arkadaş aldı, gayet memnun. Ben de düşünüyorum ama mevcut aracımı satmam gerek, kıyamıyorum. :rolleyes:

Menzil 350 km civarı diyor şehirlerarası için arkadaşım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Muhammed Lokman Tosun

Cenk Hocam merhaba, 2013'te Senirkent'te dışarıdan İngilizce derslerine geliyordum. O zaman tanışmıştık çok zaman geçti hatırlamazsınız muhtemelen :) Bu yeni pil işi ve rekabetçi fiyatı aracı cazip kılıyor ama malzeme kalitesi vasat deniyor. bilemedim...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Keşke imkanım olsa da alsam. Şarj sorunu istanbullu için büyük dert.

İç kalitesi vs evet, çok iyi değil ama, güvenlik ve teknoloji en üst düzeyde.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Muhammed Lokman Tosun
Sani Gerşon yazdı:

Keşke imkanım olsa da alsam. Şarj sorunu istanbullu için büyük dert.

İç kalitesi vs evet, çok iyi değil ama, güvenlik ve teknoloji en üst düzeyde.

Trim kalitesi, döşemelerin kalitesi, dash kalitesi hangi araca yakındır kıyaslama yapabilmek adına soruyorum?

Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

Ben de almayı düşünüyorum, forumdan başka alacaklar da var. 😊

SR’ın dezavantajı pil kapasitesinin düşük oluşu ama pili diğer modellere göre farklı olduğu için % 100’e doldurmak problem değil. 
bizim bölümde bir arkadaş aldı, gayet memnun. Ben de düşünüyorum ama mevcut aracımı satmam gerek, kıyamıyorum. :rolleyes:

Menzil 350 km civarı diyor şehirlerarası için arkadaşım. 

Bugun bu mesaji ikinci kez yazma sansi buluyorum :-)

Kiyamadiginiz Tiguanlariniz degerine alinir Cenk Hocam :-)

• Mutlu 8
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Muhammed Lokman Tosun yazdı:

Trim kalitesi, döşemelerin kalitesi, dash kalitesi hangi araca yakındır kıyaslama yapabilmek adına soruyorum?

Patronumda var. Bir mercedes değil trimler vs. Ancak Fiat da değil. Kullandığım toyota'dan daha kaliteli olduklarını düşünmüyorum. 

Sorun sadece kalite değil. Trimler çok sesliymiş ilerleyen km'lerde.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Muhammed Lokman Tosun
Sani Gerşon yazdı:

Patronumda var. Bir mercedes değil trimler vs. Ancak Fiat da değil. Kullandığım toyota'dan daha kaliteli olduklarını düşünmüyorum. 

Sorun sadece kalite değil. Trimler çok sesliymiş ilerleyen km'lerde.

Aslında aklımdaki araç Corolla Cross da tam bir net olamıyorum bazı konularda.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Tesla almadan kesinlikle test sürüşü yapın. Konforsuzluğu hayret ettirecek 😀

Corolla cross bu hafta şirkete ikame geldi. Kullanma fırsatım oldu. Her japon gibi kaporta ve yalıtım biraz zayıf. Motor-kasa uyumu iyi, baz donanımda cam tavan açılmıyor. Bence şehir içi sık kullanıma uygun bir araç. Bu arada bagajdaki tam boy stepne hacmi epey daraltmış. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

İmzamdaki konuma bi göz atmanızı öneririm.

Erhan Doruk yazdı:

Corolla cross bu hafta şirkete ikame geldi. Kullanma fırsatım oldu. Her japon gibi kaporta ve yalıtım biraz zayıf. Motor-kasa uyumu iyi, baz donanımda cam tavan açılmıyor. Bence şehir içi sık kullanıma uygun bir araç. Bu arada bagajdaki tam boy stepne hacmi epey daraltmış. 

Hiç japon kullanmadım lakin bir önceki Jeep Renegade'imden çok daha iyi bir izolasyonu olduğunu söyleyebilirim. Camları kapatınca sanki sokak gürültüsünü pimapen hissi veriyor. Dışarının sesi %80 kesiliyor.

Cam tavan hiç bir donanımda açılmıyor.

Bagajda sadece mini-stepne geliyordu. Tam boy olduğunu emin misiniz?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Vay arkadaş. :biggrin:
Tiguan’ı değil de hanımın Corsa’yı değiştirmeliyim. Asıl ona lazım elektrikli. Ama ufak bir detay eksik o da para. Tiguan’ı verirsem aşağı yukarı aynı fiyata Tesla alabilirim gibi. 
Hemüz karar vermedim, ama forum arabası herkes az çok biliyor. 39.000 km olmak üzereyiz. 

Cenk Hocam merhaba, 2013'te Senirkent'te dışarıdan İngilizce derslerine geliyordum. O zaman tanışmıştık çok zaman geçti hatırlamazsınız muhtemelen :) Bu yeni pil işi ve rekabetçi fiyatı aracı cazip kılıyor ama malzeme kalitesi vasat deniyor. bilemedim...

Simanız yabancı gelmiyor hocam. 2014’te ayrıldım ben zaten oradan. Dışarıdan gelen hocalarımızın bulunduğu bir odamız vardı 308 ya da 318 no’lu oda. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
Gökhan Tuna yazdı:

Bizimki basınca gidiyor yalnız, GLB ile karıştırmayalım. :)

• Mutlu 9
Yorum bağlantısı
Ramazan Turan

Benim de yakından ilgimi çeken bir araç, yeni nesil olması avantaj, kafam çok karışık, tsi motor riguan, kodiaq almak da var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Gökhan Tuna yazdı:

Manuel olur mu?

• Beğen 2
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna
Mehmet Göktürk yazdı:

Manuel olur mu?

Yok Mehmet Abi, ben sakasina takiliyorum :-)

Ancak Passat falan alsam sizin port bagaja talip olurdum..

• Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

Manuel olur mu?

ne manuel? Far, silecek, dikiz aynası? 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

ne manuel? Far, silecek, dikiz aynası? 

sen anlamazsın :)

far otomatik, silecek otomatik, dikiz aynası otomatik,yanlar otomatik. park otomatik 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

sen anlamazsın :)

far otomatik, silecek otomatik, dikiz aynası otomatik,yanlar otomatik. park otomatik 

E normal. Bir el direksiyonda. Bir el sürekli meşgul. 3 elimiz de yok. Hangi birine yetecek :) 

Evren Erakçora yazdı:

tshirt fotosunu sağa kaydırınca ince yazıları vites oranları sandım. Algıya bak yaa 😁😁😁😁

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

E normal. Bir el direksiyonda. Bir el sürekli meşgul. 3 elimiz de yok. Hangi birine yetecek :) 

tesbih?

diğer elin nerde ya ayıptır sorması?

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

tesbih?

diğer elin nerde ya ayıptır sorması?

benimki otomatik hocam. sizinki manuel olduğu için elinizin sürekli orada olması lazım. Yoksa harekete geçemezsiniz. 

Diğer elim boşta ya, diğer ekipmanlarla kolay oynayabiliyorum

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...