Hüseyin ADIGÜZEL 31 Ekim Paylaş 31 Ekim Öncelikle selamun aleyküm. Forumda yeniyim. Bu konu açıldı mı bilmiyorum açıldıysa şimdiden kusura bakmayın. Ben Audi A3 1.6 TDİ 2015 ambition aracı almayı düşünüyorum. Fakat bu araçlarla ilgili pek bilgim yok. Sizce alınır mı? Aracın kronik sorunu var mı? Aldıktan sonra beni üzer mi? Bazı duyduğum duyumlar şanzımanın kolay bozulduğu, sorun çıkardığı yönünde. Bu konuyla ilgili düşünceleriniz nedir? Son olarakta bu araçta bi DSG şanzıman bide s-tronic şanzıman var. Bunların farkları nedir? Cevaplarınız için ve beni bilgilendirdiğiniz için şimdiden teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 31 Ekim Paylaş 31 Ekim Bende 2011 model 1.8TFSI S-Tronic şanzıman var. Araç 70 binde uzun süredir de bende değil, 2. sahibiyim. Çok derin yorum yapamayacağım ancak öyle bir hızlanıyor ki 2.5 motor üstü var altında zannediyorsun. Kasa da hafif, deli gibi sünüyor düzlükte. Şanzıman ne kadar dayanıklıdır bilmiyorum ancak çok zevkli olduğu doğru. Bu arada S-Tronic ile DSG arasında bir fark yok diye biliyorum. Birisi Audi'nin çift kavramalı şanzımanının lisanslı adı diğeri Volkswagen'in jenerik şanzıman kısaltması. Temelde ikisi de aynı. Direct Shift Gearbox. 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 31 Ekim Paylaş 31 Ekim Birebir aynı konu açılmıştı forumda sanki geçen hafta? DSG ile stronic mekanik olarak aynı bu arada, arabadan arabaya yazılım değişiyor sadece. A3 ile Golf’ün tepkileri farklı olabilir yani. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 31 Ekim Paylaş 31 Ekim Otomatik üzerse manueli var satılık hemen verelim. 2 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık 31 Ekim Paylaş 31 Ekim Selim Bilgin yazdı: Birebir aynı konu açılmıştı forumda sanki geçen hafta? DSG ile stronic mekanik olarak aynı bu arada, arabadan arabaya yazılım değişiyor sadece. A3 ile Golf’ün tepkileri farklı olabilir yani. Stronic a4 2.0 dizel kullandım. 80 90a kadar devir hiç değişmiyor. Cvt gibi geliyor bana. O nasıl oluyor ? Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 31 Ekim Paylaş 31 Ekim Oğuzkan Erışık yazdı: Stronic a4 2.0 dizel kullandım. 80 90a kadar devir hiç değişmiyor. Cvt gibi geliyor bana. O nasıl oluyor ? Dizel olduğundan tahriği de yüksek o yüzden geçişte daha az sarsar. Üstüne çift kavrama, 1'de iken 2, 2'de iken 3, 3'te iken 4 hazır. Bir üst vitesin dişlisinin geçeceği yer hazır, ECU karar verdiğinde salisede tık diye yerine oturuyor. Sistem güzelse kullanıcı da muhlis kullanıyorsa aynen öyle hissettirir. Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 31 Ekim Paylaş 31 Ekim Oğuzkan Erışık yazdı: Stronic a4 2.0 dizel kullandım. 80 90a kadar devir hiç değişmiyor. Cvt gibi geliyor bana. O nasıl oluyor ? Çağrı Alaf yazdı: Dizel olduğundan tahriği de yüksek o yüzden geçişte daha az sarsar. Üstüne çift kavrama, 1'de iken 2, 2'de iken 3, 3'te iken 4 hazır. Bir üst vitesin dişlisinin geçeceği yer hazır, ECU karar verdiğinde salisede tık diye yerine oturuyor. Sistem güzelse kullanıcı da muhlis kullanıyorsa aynen öyle hissettirir. No no, multitronic’tir o stronic değil. B7 ve B8 kasa a4 2.0 tdi’lar önden çekişli ise multitronic yani cvt şanzımanlı. Dsg devir sabit gitmez. 2 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 31 Ekim Paylaş 31 Ekim Selim Bilgin yazdı: No no, multitronic’tir o stronic değil. B7 ve B8 kasa a4 2.0 tdi’lar önden çekişli ise multitronic yani cvt şanzımanlı. Dsg devir sabit gitmez. Bir yaşıma daha girdim. Bilgilendirme için teşekkürler. Sabit gitmez ama normale göre daha az sarsıntı yapar ondan dolayı CVT'ye benzetildi sanmıştım. 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık 31 Ekim Paylaş 31 Ekim Selim Bilgin yazdı: No no, multitronic’tir o stronic değil. B7 ve B8 kasa a4 2.0 tdi’lar önden çekişli ise multitronic yani cvt şanzımanlı. Dsg devir sabit gitmez. Teşekkür ederim abi ben stronic sanmışım. Çağrı Alaf yazdı: daha az sarsıntı yapar ondan dolayı CVT'ye benzetildi sanmıştım. Daha yaşlanmadım Çağrı. Hissedebiliyorum sarsıntıyı 1 2 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 31 Ekim Paylaş 31 Ekim Oğuzkan Erışık yazdı: Daha yaşlanmadım Çağrı Pardon abi görüntüye aldandım. 😂 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık 31 Ekim Paylaş 31 Ekim Çağrı Alaf yazdı: Pardon abi görüntüye aldandım. 😂 Dabancamı getirin 3 Yorum bağlantısı
Recommended Posts