Serkan Özmen 28 Ekim Paylaş 28 Ekim Arkadaşlar merhaba. Yıl sonuna doğru aracımızı değiştirmeyi planlıyorum. 2 çocuk sahibi bir baba olarak, sıklıkla uzun yol da yaptığımız için, yerden yüksek ve 7 kişilik oturma düzenine sahip SUV lara bakmaya başladım ufak ufak. Öncelikle aklımda sıfır kilometre bir araç almak vardı. Chery Tiggo 8 gibi nispeten uygun fiyatlı ve bol donanımlı araçlara bakınıyordum. Ancak gördüğüm kadarıyla bu tip araçlarda bir güven problemi var ve tüketim açısından pek parlak durumda değiller. Daha sonra işyerimdeki bir arkadaşımın tavsiyesi ile ikinci el Kia Sorento 2.0 CRDI (2015 sonrası) araçları incelemeye başladım. Gördüğüm kadarıyla iyi bir 4x4 sistemine ve bol donanıma sahip, görece sağlam olan bir model gibi geldi gözüme. Bu aracın herhangi bir kronik sorunu var mıdır? Tüketim konusunda bizi üzer mi? Ve en önemli konu; aynı paraya sıfır km araba almak varken, 9-10 yaşında bir araca siz olsanız bu paraları verir miydiniz? Örnek olarak en dolu paket olan GT Line donanımlı bir aracın ilanını ekliyorum; Kia / Sorento / 2.0 CRDi / GT Line / -ARCARS-BOYASIZ 2018 KİA SORENTO GT LİNE 2.0 4x4 ÖZEL SERİ sahibinden.comda - 1188857691 Yorum bağlantısı
Talha Bilgi 28 Ekim Paylaş 28 Ekim Fiyat ciddimi ? Bilemedim ama ben 1.8 milyonu 2. el dizel bir araca vermezdim. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi 28 Ekim Paylaş 28 Ekim Bende aynı tarz bir araç alacağım benim hedefimdeki araç 5008 hem modern tasarımlı hem ekonomik hemde bagaj yönünden baya cömert.istenirse 7 kişilik olarakta kullanılabiliyor. Aslında 7 kişilk land rover discovery sportlar var onlarda çok güzel 2.0 dizelleri 2016 2017 modeller ama hanımlar genç araba istiyor .Fiyatları makul.Landrover adı çıktığı için 2.eli ölü ama buda onu cazip kılıyor. https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-land-rover-ozmenler-gruptan-hatasiz-ful-2017-t-cikisli-discovery-sport-1202210349/detay/ mesela şu araç güzel baya Yorum bağlantısı
Erkam Elma 28 Ekim Paylaş 28 Ekim Yakıt tüketim konusu gerekçesiyle tiggo 8 elenirken yaşlı ve yine aynı yakıtı tüketecek bir araç hem de bu paraya bence kesinlikle seçenek olmamalı..Ayrıca 10 ay tiggo 7 kullanmış biri olarak yakıt konusu tamamen dedikodusu yapıldığı kadar olumsuz değil nitekim ben geçen ay satarken 7,5 ort ile verdim. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 28 Ekim Paylaş 28 Ekim (düzenlendi) Peugeot 5008 bakardım ben. Aynı fiyata https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-peugeot-2023cikisli-5008-gt-12taksit-boyasiz-tramersiz-focal-masaj-1207257802/detay 28 Ekim tarihinde Mahmut Yıldız tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Serkan Özmen 28 Ekim Yazar Paylaş 28 Ekim Talha Bilgi yazdı: Fiyat ciddimi ? Bilemedim ama ben 1.8 milyonu 2. el dizel bir araca vermezdim. Baya ciddi ciddi yazmışlar. Düşüncenizi belirttiğiniz için de teşekkür ederim. Ahmet Türedi yazdı: Bende aynı tarz bir araç alacağım benim hedefimdeki araç 5008 hem modern tasarımlı hem ekonomik hemde bagaj yönünden baya cömert.istenirse 7 kişilik olarakta kullanılabiliyor. Aslında 7 kişilk land rover discovery sportlar var onlarda çok güzel 2.0 dizelleri 2016 2017 modeller ama hanımlar genç araba istiyor .Fiyatları makul.Landrover adı çıktığı için 2.eli ölü ama buda onu cazip kılıyor. https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-land-rover-ozmenler-gruptan-hatasiz-ful-2017-t-cikisli-discovery-sport-1202210349/detay/ mesela şu araç güzel baya Land Rover Discovery Sport güzel araç gerçekten. Ama yürütme kısmı biraz sıkıntılı gibi 5008 güzel alternatif. Ama sıfırları için çok para istiyorlar ve dayanıklılık konusunda ne kadar iyi oldukları şüpheli bence. Mehmet Göktürk yazdı: gerçekten 7 kişi misiniz? Evet Çoğu durumda 2 çocuğa ek, yaşlı annem ve babam da bizimle birlikte seyahat ediyorlar. Aslında 5 kişilik bir SUV düşünseydik alternatiflerimiz baya çoğalacaktı. Evren Erakçora yazdı: Kayınvalide binecek galiba Kayınvalide değil ama annem ve babam binecek. Mahmut Yıldız yazdı: Peugeot 5008 bakardım ben. Aynı fiyata https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-peugeot-2023cikisli-5008-gt-12taksit-boyasiz-tramersiz-focal-masaj-1207257802/detay 5008 güzel araç. Ama nedense çok cafcaflı bir tasarımı var ve 3. sıra koltuklar oyuncak gibi duruyor maalesef. 1 Yorum bağlantısı
Tevfik Işık 28 Ekim Paylaş 28 Ekim (düzenlendi) Seat Tarraco 28 Ekim tarihinde Tevfik Işık tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Ekim Paylaş 28 Ekim Anladığım kadarıyla bagaj lazım.. 4x4 lazım değil ise 5008 olur. 1.6 motorlar da değerlendirilebilir. Çinliler için ben de ön yargılıyım. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi 28 Ekim Paylaş 28 Ekim Ozaman Nissan x trail 7 kişilik versiyonuda bakılabilir. 3 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 28 Ekim Paylaş 28 Ekim Mehmet Göktürk yazdı: gerçekten 7 kişi misiniz? İki kişi, bahçeli, 3 katlı, 10 odalı bir evde yaşamak istiyorsak? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Ekim Paylaş 28 Ekim Mahmut Yıldız yazdı: Peugeot 5008 bakardım ben. Aynı fiyata https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-peugeot-2023cikisli-5008-gt-12taksit-boyasiz-tramersiz-focal-masaj-1207257802/detay Kesinlikle daha mantıklı Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 28 Ekim Paylaş 28 Ekim 7 kişilik SUV' de (Gerçek 7 kişilik) Kia ve Hyundai dışındakilere hiç bakmayın. Ben 1.78 boyumla, Santa' nın 3. sıra koltuğa oturabiliyorum. Sorunsuzluk, çok üst düzel malzeme kalitesi, sağlam ve uzun ömürlülük. Uygun parça ve uygun maliyet. Örnek araç ise, 184 ps' e ufak bir yazılım müdahalesi istiyor. Şanzıman, Hyundai' nin efsane 6 ileri şanzımanının günümüz şartlarına uyarlanmış hali. Donanım ve malzeme kalitesi Premium sınıftaki bir çok markadan daha iyi. Kronik sorunu EGR ve emme manifoldu arada temizlenmeli. 2.2 CRDİ 197' nin tüketimi, 1.6 CRDİ kıskandırır. 2.0 CRDİ ise, kendince ekonomik. Bu aracın yanında yalnızca diğerleri tabirini kullanırım. İkinci el kaygısı ise, o konu ayrı. 4x4 sistemi, çok ağır şartlar harici iş yapar. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 28 Ekim Paylaş 28 Ekim ilk bulduğun genelde iyi olur, Sorento içine sindiyse, bu seni mutlu ettiyse al geç, boşver, dengi günümüz araçlar zaten daha pahalı ve bazı markalar hariç dahada kalitesiz... 1 Yorum bağlantısı
Serkan Özmen 28 Ekim Yazar Paylaş 28 Ekim (düzenlendi) Tevfik Işık yazdı: Seat Tarraco Bu modeli de inceleyeceğim, teşekkürler. Mehmet Ozyurek yazdı: Anladığım kadarıyla bagaj lazım.. 4x4 lazım değil ise 5008 olur. 1.6 motorlar da değerlendirilebilir. Çinliler için ben de ön yargılıyım. Evet, bagaj da lazım. Bazen evin en küçük çocuğunun 3. sıra koltukta yolculuk etmesi gerekecek. 4x4 çok lazım değil. Ama olursa bir artı olur, fena olmaz Ahmet Türedi yazdı: Ozaman Nissan x trail 7 kişilik versiyonuda bakılabilir. Bu modeli de incelemeye alacağım, teşekkürler. Mehmet Ozyurek yazdı: Kesinlikle daha mantıklı Sanırım bir çok arkadaşın ortak düşüncesi 5008. Almak için kendimce biraz daha zorlayıp, olumlu sebepler üretmem gerekiyor sanırım Daha ayrıntılı inceleyeceğim. Tamer Topaç yazdı: 7 kişilik SUV' de (Gerçek 7 kişilik) Kia ve Hyundai dışındakilere hiç bakmayın. Ben 1.78 boyumla, Santa' nın 3. sıra koltuğa oturabiliyorum. Sorunsuzluk, çok üst düzel malzeme kalitesi, sağlam ve uzun ömürlülük. Uygun parça ve uygun maliyet. Örnek araç ise, 184 ps' e ufak bir yazılım müdahalesi istiyor. Şanzıman, Hyundai' nin efsane 6 ileri şanzımanının günümüz şartlarına uyarlanmış hali. Donanım ve malzeme kalitesi Premium sınıftaki bir çok markadan daha iyi. Kronik sorunu EGR ve emme manifoldu arada temizlenmeli. 2.2 CRDİ 197' nin tüketimi, 1.6 CRDİ kıskandırır. 2.0 CRDİ ise, kendince ekonomik. Bu aracın yanında yalnızca diğerleri tabirini kullanırım. İkinci el kaygısı ise, o konu ayrı. 4x4 sistemi, çok ağır şartlar harici iş yapar. Santa Fe nin 2.2 CRDI motorlu olan modelleri günümüz için çok eski kalıyor artık. Daha güncel olan modelleri olabilir aslında. Zaten Kia ile çok benzer özellikleri var. Sağlamlık yönünden ben de sizin gibi düşünüyorum. ama tüketim yönünden şüphelerim var. Ali Cihangiroğlu yazdı: ilk bulduğun genelde iyi olur, Sorento içine sindiyse, bu seni mutlu ettiyse al geç, boşver, dengi günümüz araçlar zaten daha pahalı ve bazı markalar hariç dahada kalitesiz... "bazı markalar hariç dahada kalitesiz..." Ali abi, işin en can alıcı kısmı burası zaten. Birçok sıfır km araca bakıyorum, tamam donanım olarak, tasarım olarak çok cafcaflı ama o eski araçların kalitesi yok bu araçlarda maalesef. Bir yanda da 10 yaşında araca o para verilir mi düşüncesi geliyor insana. İki arada bir derede kalma tabiri cuk oturuyor şu anda Şeytan diyor en az 1 sene daha idare et Passat ile. Şu elektrikliler yaygınlaşsın, onlara geçerim diyorum. Ama onların da geleceği belirsiz gibi duruyor. Aslında TOGG 7 kişilik olsaydı, uygun ödeme fırsatı ile düşünülebilirdi. Ama o da 5 kişilik olunca, haliyle liste dışı kalıyor 28 Ekim tarihinde Serkan Özmen tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 28 Ekim Paylaş 28 Ekim Bir arkadaşa bundan almıştık fena halde memnun hala kullanıyor. https://shbd.io/s/er2hogYv 4 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 28 Ekim Paylaş 28 Ekim sadece uzun yol için mi lazım 7 kişilik araç. ikinci araç düşünülebilir mi bunun için. trasporter veya vito gibi seçenekler değerlendirilebilir. 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 28 Ekim Paylaş 28 Ekim Hüseyin Sönmez yazdı: Bir arkadaşa bundan almıştık fena halde memnun hala kullanıyor. https://shbd.io/s/er2hogYv Offfff. S-Max' lere de bayılıryoum Abi. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Özmen 28 Ekim Yazar Paylaş 28 Ekim Hüseyin Sönmez yazdı: Bir arkadaşa bundan almıştık fena halde memnun hala kullanıyor. https://shbd.io/s/er2hogYv Aslında bana göre çok güzel ve mantıklı bir araç. Ama evdekiler beğenir mi, o soru işareti biraz. Mehmet Kazancıoğlu yazdı: sadece uzun yol için mi lazım 7 kişilik araç. ikinci araç düşünülebilir mi bunun için. trasporter veya vito gibi seçenekler değerlendirilebilir. Uzun yol ve şehir içi kullanılacak. Tek araç ile bütün işleri göreceğiz diye düşünebiliriz. Tamer Topaç yazdı: Offfff. S-Max' lere de bayılıryoum Abi. Yalnız bu Galaxy. S-Max ten daha büyük ve geniş bir araç. Sanırım Mondeo altyapısı üzerine kurulu. Tam benlik bir araç aslında. Tek sıkıntısı ikinci el gibi duruyor. Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 28 Ekim Paylaş 28 Ekim (düzenlendi) Serkan Özmen yazdı: Santa Fe nin 2.2 CRDI motorlu olan modelleri günümüz için çok eski kalıyor artık. Daha güncel olan modelleri olabilir aslında. Zaten Kia ile çok benzer özellikleri var. Sağlamlık yönünden ben de sizin gibi düşünüyorum. ama tüketim yönünden şüphelerim var. "bazı markalar hariç dahada kalitesiz..." Hayır, 2.2 197 en sorunsuz ve en az yakan motoru (150 ve 155' ler değil). 2.0 184 bu kasaya biraz güçsüz geliyor o yüzden pedal ile olan ilişki daha fazla. Yakıt artıyor. Stage 1 yazılım ve hatta EGR iptali ile çok daha kullanılabilir hale geliyor. Aynı kasada 2.2 197 olan var ancak, Türkiye' de sınırlı. Hatta öyle bir motor ki, 2024 modellerinde dahi aynı motor ve şanzıman kullanılıyor. 4x4 ve 7 kişilik ihtiyacınız var ise, Santa ve Sorento. Yoksa diğer öneriler olabilir. Ancak, yukarıda dediğim gibi, bu araçların yanında onlar sadece diğerleri. Bakın inceleyin anlayacaksınız. Serkan Özmen yazdı: Yalnız bu Galaxy. S-Max ten daha büyük ve geniş bir araç. Sanırım Mondeo altyapısı üzerine kurulu. Tam benlik bir araç aslında. Tek sıkıntısı ikinci el gibi duruyor. Bu kasa S-Max ve Galaxy, Mondeo alt yapı. Bir önceki Galaxy farklı. 28 Ekim tarihinde Tamer Topaç tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 28 Ekim Paylaş 28 Ekim Serkan Özmen yazdı: Aslında bana göre çok güzel ve mantıklı bir araç. Ama evdekiler beğenir mi, o soru işareti biraz. Uzun yol ve şehir içi kullanılacak. Tek araç ile bütün işleri göreceğiz diye düşünebiliriz. Yalnız bu Galaxy. S-Max ten daha büyük ve geniş bir araç. Sanırım Mondeo altyapısı üzerine kurulu. Tam benlik bir araç aslında. Tek sıkıntısı ikinci el gibi duruyor. İnternette arka stop, ayna, bir de ön farını arayın bulabiliyor musunuz bir bakın. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Ekim Paylaş 28 Ekim smax sıfır da aldım, 2. elde aldım, uzun yolda muhteşem, komple mutfak taşıdım çok rahat sığdı. şehir içinde de harika (mondeodan da kısa ama içi misli büyük) 4x4 işine bu tip kasalarda bence takımayın, bu cüsseler ile 4x4 lük bir atraksiyon zaten yapılmaz, karsa ta kışın gezemeyecek iseniz. Lakin servis / parça konusu ve güncelliğe bakarsam 5008 daha ağır basardı. içi biraz daha dar olabilir ama olacak o kadar 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 28 Ekim Paylaş 28 Ekim Çağlar Bayur yazdı: smax sıfır da aldım, 2. elde aldım, Sinir eden detayı, cam açma ışıkları gece cama yansırdı. Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 28 Ekim Paylaş 28 Ekim https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-hyundai-auto-reza-2019-plussanta-fe-plusozel-siparis-plussogutma-pluskor-nokta-plus7kisilik-1203381559/detay Yorum bağlantısı
Recommended Posts