Fatih Aydın 1 Kasım Yazar Paylaş 1 Kasım Mustafa Tüfekçi yazdı: Kim demiş 1.6 alma 1.3 al diye. Yapsak dahi düzen tutmuyor diyen ustaya gitmeyin zaten. 1.3 Mjet te euro 5 e de öyle diyorlardı sanki 1.3 sökme takması kolay geliyordur ondan öyle diyordur Yani hocam bide ben 90k aşmamış bir araç almak istiyorum. Çağlar Bayur yazdı: ben 1.3 alırdım alacaksam, 1.6 alacak olana da karışmazdım. Çağlar abi neden işte 1.3? Aziz Karabay yazdı: Slm arakadaşım 1.6 multijet limited paket var. Araç şaka gibi Fiat ablemi olmasa Fiat olduğuna inanmazsın gidiş uzaması çok güzel çok konforlu yakıt neredeyse 1.3 ten farkı yok uzun yolda daha az yakıyor ve gaz tepgimesi çok iyi. Teşekkürler. Tamer Olcay Çiçek yazdı: Multujet olsun da 3ü 6sı farketmez bence. Şehiriçi yoğunluğunda kullanacaksan 1.3ler daha iyi yakıt olarakta iyiler ama uzun yolda kullanıcam ağırlık diyorsan hocam 1.6lar daha iyi soluksuz gidiyor Teşekkürler. Sani Gerşon yazdı: 3 sene 1.6mjet Jeep kullandım. Gidişi gayet güzeldi. Ancak yakıt tüketimi gayet yüksekti. Onun haricinde hiç sorun çıkarmadı. Tabi benimki sürekli yetkili servis bakımlıydı. Teşekkürler. Süleyman Can yazdı: Ağırlığı 1000kg nin altına indirilmiş, her yeri ile oynanmış bir vtec 2 değilse 1.3 multijetin ağır gelmesi pek mümkün değil. Hissettirmemiştir. Bütçe sorun değilse 1.6 derim. Daha bütçe dostu için 1.3 de iyidir. yok vtec2 stock ama stock olsada vtec2ler iyi yürüyor. Murat Sahın yazdı: Şahsi aracım 1.3 mtj egea. Daha önce 1.3 mtj linea sahibiydim. Şirkette hem 1.3 olanı hem 1.6 olanı kullandım. Eski aracınız olan vtec2 de çok çok samimi arkadaşımda vardı, onu da kullandım. Halihazırda bahsi geçen tüm araçları hatrı sayılır sürelerde kullandım yani. 1.3 mtj egea için kafi. 0-100 konusunda 11.5 saniye ile oldukça iyi iş çıkartıyor. Ara hızlanmalarda oldukça başarılı bir araç ki dizelin esprisi bu. Motor sorunsuz, ağır bakım aralığı uzun, her tamirci kolayca işlem yapabiliyor. Oldukça da tasarruflu. Sert kullanıyorum, yine de 6 litreyi yakamıyor araba. 1.6 mtj egea için fazla. Güzel gidiyor ancak egeanın dinamikleri bu motora uygun değil bence. Yani o gidişe göre bir yol tutuşu ya da freni olduğunu düşünmüyorum. 1.6 vtec2 uçan tabut zaten. Tamam zehir gibi gidiyor, ancak freni virajı nanay. Sadece gidiyor. Piste çıkıp drag yada roll değilse gayemiz o güç araca fazla. Arkadaş 2001ini aldığında deneme sürüşü yapmıştım. Bende 2001 golf vardı. Golf ile rahat rahat 80-90 bandında girdiğim viraja 75 ile girdiğimde yolu bırakmıştı mesela. Sonuç olarak şehir içi kullanacaksanız 1.3 tavsiye ederim. Şehir içinde performansı fazla bile geliyor çünkü trafikten bir yere gidemiyorsunuz zaten. Uzun yolda kullanacaksanız 1.6 olanı alınabilir ama 1.3 olanı da uzun yolda hız sınırları dahilinde güzel iş çıkartıyor. 1.6 nın avantajı fazladan ürettiği tork olacaktır oda sadece rampalarda. Yok ciddi ciddi iyi gidiyor motoru sağlıklı ise. FD6 ile karışmasın ama, vtec2 nin 0-100'ü 9.2 olsa gerek. Cidden fena gidiyor da iş durmaya, dönmeye gelince kimse yok Ne kadar yakıyordu ki? Teşekkürler Ali Gök yazdı: 1.6 varken 1.3 almazdım Teşekkürler. Ümit Türk yazdı: 1.6 mj Egea ciğerlidir. Bastın mı kaçar. Ben çok severim onları. Otobanda uzaması oldukça iyi. Ben 1.3 te 1.6 da kullandım. 1.6 tercih ederim. Güç arıyorsan 1.6 tasarruf arıyorsan 1.3. Murat abiye katılıyorum. Bu ağırlıktaki bir arabaya 1.6 fazla. Üstelik 130hp olan denk gelirseniz çok iyidir. 1.6 otomatiktir. Manueli bildiğim kadarı ile yok ama yarım robotik almayın. Hem çok ses yapıyor hemde çok hissettiriyor. 1.6 Multijette manuel var. Teşekkürler. Serkan Derya yazdı: Kısmet olursa aracımı 1.4 fire dan 1.3 mjete geçireceğim. Tabii satabilirsem 1 aydan fazladır arayanda yok soranda. Ben 1.3 mjetin ortalama bir kullanıcı için gayet yeterli olduğunu düşünenlerdenim. Senede 1 belki 2 kere uzun yol yapacak bir kullanıcı için 1.6 sadece tork kazancı olur bence. Teşekkürler. Eyüp Çetin yazdı: Önceki arabam 1.6 multijet 500L'yi 4 yıl kullandım ve herhangi bir sorunu olmadı. Tek verdiği arıza debriyaj sensörü oldu. 10 yıl önce de Bravo kullandım 2 yıl hiç masrafı olmadı. Verdiği performansa göre az yakan kullanışlı bir motor. Daha çok şehir içi kullanılacaksa çok gerekli değil ama uzun yolda kullanması çok keyifli. Teşekkürler. Çağlar Bayur yazdı: Aegea 2. elde ilanları bol, tercihte öne çıkaracak bir özelik lazım olur Lounge paket düşünüyorum abi. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Kasım Paylaş 1 Kasım Fatih Aydın yazdı: Çağlar abi neden işte 1.3? torku beygiri kafi, dertsiz uzun ömürlü motor, çıtır yazılım da yapılır alt devir canlanır. kafi Yorum bağlantısı
Fatih Aydın 1 Kasım Yazar Paylaş 1 Kasım Çağlar Bayur yazdı: torku beygiri kafi, dertsiz uzun ömürlü motor, çıtır yazılım da yapılır alt devir canlanır. kafi Teşekkürler abi. Yorum bağlantısı
Recommended Posts