İçeriğe Yönlendir

Alman Otomotiv Sektörü Nereye Gidiyor

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Mehmet Göktürk
Ali Gök yazdı:

zamanında saddamın Türkiyeye saldırma ihtimali belirmiş ardı ardına nato ülkeleri bizi ilgilendirmez natoyla ne alakası var minvalinde açıklamalar yapmış. açın bakın internete hatırlamıyorsanız . 

savaşta her daim yalnızız . yinede müttefiklik iyidir canı sıkıldığı an saldırmaz rusya bi kaç gün düşünür en azından

Referans var mı link?

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)
Mertol Kip yazdı:

Amerikalılarda japonlar bize saldıracak kadar çılgın olamazlar diyorlardı.

Ben batıda herhangi bir ülke ile savaşmamızı gerektirecek bir durum yaşanacağını sanmıyorum. 

sesi pek duyulmuyor ama sarı kafa dün kendi ağzından. 3.dünya savaşı çok yıkıcı olacak dedi. Biz “yaa 2025’teyiz ticaret ekonomi çağdaşlık bilim, savaşlar artık ekonomik” diyoruz ama, bu çağdaş batılılar sandığımız gibi insanlar değil. Bunların sağı solu belli olmaz. 

tüm dolay milyarderleri kendilerine yeraltında ev yapıyor. 

tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

sesi pek duyulmuyor ama sarı kafa dün kendi ağzından. 3.dünya savaşı çok yıkıcı olacak dedi. Biz “yaa 2025’teyiz ticaret ekonomi çağdaşlık bilim, savaşlar artık ekonomik” diyoruz ama, bu çağdaş batılılar sandığımız gibi insanlar değil. Bunların sağı solu belli olmaz. 

tüm dolay milyarderleri kendilerine yeraltında ev yapıyor. 

Başta kendi totosu yemez Çinle savaşmayı. Bunlar propaganda savaşı. Ülkeyi içine kapatabilmek için kendine yeni düşmanlar yaratıyor. Sömüreceği ülkelere zaten çökecek.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

yeraltında ev yapıyor. 

adet o , gelenek, 10 yıllık konserve stoklamak ta bir örf, büyüklerini görünce el öpersin ya, onun gibi bir normal zaten o coğrafyda, vesile ile Fİnlandiyada, nufüstan fazla sayıda kapasiteli yer altı sığınakları vardır, putin den önce de vardı, adet böyle. romanya da, her birey bir askerdir, değişik işler, vesile ile caponla buluşup yemek yersen karşılıklı oturma yanına otur mesela

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)

Audi birkaç bin kişi çıkaracak. 

sarı kafalı da kamuda sürekli birilerini kovuyor. Binlerce çalışan napıyor ne ediyor ya hu. 

en zengin kel de “gazete benim. Dünyanın en büyük basın organında istemediğim haber bundan sonra olmayacak” diyor. 

patronlar çıldırdı

tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

sarı kafalı da

halkın tercihi.... detroitte evler ucuzmuş mesela

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Hasan Şendağ
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

sarı kafalı da kamuda sürekli birilerini kovuyor. Binlerce çalışan napıyor ne ediyor ya hu. 

en zengin kel de “gazete benim. Dünyanın en büyük basın organında istemediğim haber bundan sonra olmayacak” diyor. 

patronlar çıldırdı

Aaa olur mu öyle? Batıda oturmuş kurumlar var demokrasi var hep düzgün insanlar var her yer ahlaklı insanlarla dolu. Refah ve medeniyetlerini bunlara borçlular. Yapmazlar öyle şey. Yanlışınız var hocam. Daron Acemoğlu da böyle söyleyip Nobel aldı. Yanılmış olamazlar 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

patronlar çıldırdı

şu kişileri çıkarmadan A3 ü satsak diyorum.

Çağlar Bayur yazdı:

halkın tercihi.... detroitte evler ucuzmuş mesela

Bu yaz gittim. Enteresan yerdi. 

Ahmet Hasan Şendağ yazdı:

Aaa olur mu öyle? Batıda oturmuş kurumlar var demokrasi var hep düzgün insanlar var her yer ahlaklı insanlarla dolu. Refah ve medeniyetlerini bunlara borçlular. Yapmazlar öyle şey. Yanlışınız var hocam. Daron Acemoğlu da böyle söyleyip Nobel aldı. Yanılmış olamazlar 

Her yerde gerici var. Mesele son dönemde hakimiyetlerini artırmaları...Daron evet yanılmadı. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Bir de sanırım jenerasyonlar nesiller geçtikçe olanlar unutuluyor..

Muvanehet zırhlısı dedik tık yok..

Amerikan uçak gemisi dedik tık yok

Nixon Mektubu diyoruz bakıyorlar yüzümüze. 

Füze krizi dedik yok

Serbest dırka dedik yok

31 mart vakası yok

Vakayi vakvakiye yok

Patrona Halil kimdir bilen anlayan yok

İlk türk bilimsel dergisi ne zaman çıkmış bilen yok okuyan yok

Celali isyanı nedir yok.

600 sene mısırı yönetmişiz bir tane piramitlerle ilgili kitap yok.

Böyle olduğu için "loopa giriyoruz"  yani diğer deyişler "tarih tekerrür ediyor"

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ahmet Hasan Şendağ
Mehmet Göktürk yazdı:

Daron evet yanılmadı. 

Eee kurumlar ne oldu? Hani onlar batının medeni sisteminin kurucusu ve güvencesiydi? Yetmedi mi güçleri? 
Hocam Allah aşkına her fırsatta batı övücülüğü yapma ya. Ne batı sevdasıymış 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Eee kurumlar ne oldu? Hani onlar batının medeni sisteminin kurucusu ve güvencesiydi? Yetmedi mi güçleri? 
Hocam Allah aşkına her fırsatta batı övücülüğü yapma ya. Ne batı sevdasıymış 

Haha. sein yazdıkların da hemen şedde aramaya dönüşmüş. Batı dediğin nedir ki? Biz medeniyetten bahsediyoruz batıda ya da doğuda ne farkeder?

Muhafazakar arkadaşlarda bir batı yerme alışkanlığı "nooooldu görrrrdün mü" demecilik var. Napalım kına mı yakalım? Güneşi balçıkla mı sıvayalım?

İlk bilimsel dergi ülkemizde ne zaman çıkmış ingilterede ne zaman çıkmış bi kontrol eder misin? Kaç osmanlı filozofu var kitapları nelerdir?

1750 senesinde almanya'da okur yazarlık %70... bizde 1923'te eski alfabeyle %7.  Bu %70 oranına 1968 de erişebildik. 

1600 senesinde galilenin babası iyi para kazanır diye tıp fakültesine yazdırmış. Galile yanlış anfiye girmiş matematik dersini dinleyince yatay geçiş yapmış.. 1600.

1100 senesine kadarki arap ve orta sya türk ve iran uygarlıklarını buna dahil etmiyorum. O dönemde üstünlük doğuda.

Kurumlara gelince. gör bak dayanacaklar.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

Haha. sein yazdıkların da hemen şedde aramaya dönüşmüş. Batı dediğin nedir ki? Biz medeniyetten bahsediyoruz batıda ya da doğuda ne farkeder?

Muhafazakar arkadaşlarda bir batı yerme alışkanlığı "nooooldu görrrrdün mü" demecilik var. Napalım kına mı yakalım? Güneşi balçıkla mı sıvayalım?

İlk bilimsel dergi ülkemizde ne zaman çıkmış ingilterede ne zaman çıkmış bi kontrol eder misin? Kaç osmanlı filozofu var kitapları nelerdir?

1750 senesinde almanya'da okur yazarlık %70... bizde 1923'te eski alfabeyle %7.  Bu %70 oranına 1968 de erişebildik. 

1600 senesinde galilenin babası iyi para kazanır diye tıp fakültesine yazdırmış. Galile yanlış anfiye girmiş matematik dersini dinleyince yatay geçiş yapmış.. 1600.

1100 senesine kadarki arap ve orta sya türk ve iran uygarlıklarını buna dahil etmiyorum. O dönemde üstünlük doğuda.

kurumlar ve bilgi birikimi falan bunlar değerli şeyler. Ama beni en çok gururlandıran şey değil. Gelişmiş ülkelerin insanlık dışı saldırganlıkları ve İNSAN’ın yaşadığı topraklara meta gibi baktığı dünyada, ülke bütünlüğü korunsun, sınırlar değişmesin, siviller ölmesin, barış olsun maddelerini savunan ülkelerden biriyiz. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet Hasan Şendağ
Mehmet Göktürk yazdı:

Muhafazakar değilim onu biliyorum. Ama batı sevdalısı değilim ve onların bo*unda boncuk aramıyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Muhafazakar değilim onu biliyorum. Ama batı sevdalısı değilim ve onların bo*unda boncuk aramıyorum. 

güzel hayırlı olsun. 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

.lke bütünlüğü korunsun, sınırlar değişmesin, siviller ölmesin, barış olsun maddelerini savunan ülkelerden biriyiz. 

emin misin?

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

ülke bütünlüğü korunsun, sınırlar değişmesin, siviller ölmesin, barış olsun maddelerini savunan ülkelerden biriyiz. 

Maalesef ben buna katılamıyorum. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Hüseyin Sönmez yazdı:

Maalesef ben buna katılamıyorum. 

biz de şaşırmıyoruz zaten

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

"tarih tekerrür ediyor"

1930 yılına döndük bierebir aynısı , oraya da 1919 da versaydan gelmişti,, insanlık. dünya insanlığı yani. kot cebine 6 inch dokunmatik ekran koyunca insanlık geşliti sandıydık, putin bu konuda 2006 da uyarmıştı dünyayı,

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
Mehmet Göktürk yazdı:

"biz" ?

Belli bir kesim kendini ülkenin sahibi sanıyor. Kendilerine kutsal bir görev atfedilmiş gibi davranıyor. Bu bağlamda yaptıkları her şeyin doğru olduğunu düşünüyor.

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

biz de şaşırmıyoruz zaten

Ben de şaşırmıyorum Tansu. Bugünkü durumu 30 yıl önceden söyleyen adamlar vardı. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...