İçeriğe Yönlendir

Ford Focus - Direksiyon Hidrolik Seviyesi

Hüseyin Aydın

Recommended Posts

Hüseyin Aydın

İyi Geceler Dostlar

geçen gün uzun yol 500 km yol yaptım yolda rolanti problemleri yaşadım. öncesinde direksiyon basınç sensörü patladığı için değiştirmiştim ve bu esnadaki rolanti problemine eşdeğer bir durum oluştu. hemen aklıma yine basınç sensörü patladı diye geldi. durup kontrol ettiğimde patlama olmadığı hidrolik kaçağının olmadığını fakat HİDROLİK SEVİYESİNİN MAX SEVİYEDEN 1 CM YUKARIDA olduğunu gördüm. morot soğuyunca seviye yine olması gerektiği max seviyesine inmişti. artık birkaçgün kontrol ettim. tüm morot ısınınca seviye yükseliyor ve rolanti sorunu yapıyor motor soğuyunca seviye normale dönüyor. bu durum nası olabilir hidrolik yağı mı bozuktur. yoksa pompa kaynaklı bir sorun vardır. bilgi rica ediyorum.

teşekkür ederim.  Hüseyin 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Hüseyin Aydın yazdı:

yolda rolanti problemleri yaşadım

yolda rölanti nasıl bir problem çıkardı bunu açarsanız daha iyi olur

Yorum bağlantısı
Hüseyin Aydın

hocam iyi günler.

basıç sensörü delinince görev yapmaz olmuştu ve rolanti tamamen duruncaya kadar devir 3000 3500 aralığında kalıyordu taki tamamen durup 1 - 2 saniye snra 900 devire düşüyordu. bunu nun aynısı oluştu bende yine sensör patladı sandım fakat patlama yok seviye yükselmesi var motor soğuyunca normale dönöyor.

durum bu hocam

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Hüseyin Aydın yazdı:

hocam iyi günler.

basıç sensörü delinince görev yapmaz olmuştu ve rolanti tamamen duruncaya kadar devir 3000 3500 aralığında kalıyordu taki tamamen durup 1 - 2 saniye snra 900 devire düşüyordu. bunu nun aynısı oluştu bende yine sensör patladı sandım fakat patlama yok seviye yükselmesi var motor soğuyunca normale dönöyor.

durum bu hocam

denk gelmiş olabilir, psps sensör arızası rölantide direksiyonu çevirince motorun stop etmesine sebebp olabilir. diğer belirtileri yapmamalı

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Focus 1 de Max min bir de cold yazar 

Soğukken Max min arası çalışınca Max da mi oluyordu emin değilim 

Yorum bağlantısı
Hüseyin Aydın

Cevaplarınıza teşekkür ederim bu hidrolik seviyesi yükselmesi hakkında tam bilgi sahibi olamadım takip edeceğeim.herkese iyi günler dilerim hüseyin

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...