İçeriğe Yönlendir

Radyoda Artan Cızırtı

Fatih Karaa

Recommended Posts

Fatih Karaa
(düzenlendi)

Merhaba arkadaşlar normal radyo dinlerken cızırtı yok ama farı açınca yada çakmaklığa birşey takınca hemen cızırtı oluyor. Orjinal antenin üstü soyulmuş kırık gibiydi başka anten aldım ama sorun devam ediyor hala. Sorun radyoda mı yoksa birşey kısa devre yada şase mı yapıyordur nereye bakmam lazım? 

tarihinde Fatih Karaa tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

led yada xenon ampul varmı? onlar yapar. birde radyo orijinal değilse yada kablolaması kötü ise o da yapar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Anten sorunu değildir.. Ona odaklanayın.. 

Araçta led var yada xenon var mı ? Onlara odaklanın. 

Yorum bağlantısı
Fatih Karaa
Doğan Arşiray yazdı:

led yada xenon ampul varmı? onlar yapar. birde radyo orijinal değilse yada kablolaması kötü ise o da yapar.

Mehmet Ozyurek yazdı:

Anten sorunu değildir.. Ona odaklanayın.. 

Araçta led var yada xenon var mı ? Onlara odaklanın. 

Xenon ampul kullanıyorum ama gündüz farlar kapalı çakmaklığa telefonu takıyorum yine cızırtı çok oluyor çıkartıyorum düzeliyor yine mi xenonda problem olabilir. 

Yorum bağlantısı
Ali Gök

radya ile led ampülün ne ilgisi var yahu . ne değişik kafası var bu mondeonun

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Benim araç kamerasının adaptörü bozulunca değiştirdiğimde ne kadar radyoya cızırtı yaptırdığını farketmiştim. Yenisinde hiç sorun olmuyor artık. 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Ali Gök yazdı:

radya ile led ampülün ne ilgisi var yahu . ne değişik kafası var bu mondeonun

Dandik bi led ampül sürücüsünün yaydığı harmoniği gözler görse mum takarlar arabaya.

Çakmak şarj cihazı ile ledin içindeki sürücüler iyi değil. Araç ses sisteminde oynama vs varsa toprak hattı zayıflığı ile harmonikler duluyabilir

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Fatih Karaa yazdı:

Xenon ampul kullanıyorum ama gündüz farlar kapalı çakmaklığa telefonu takıyorum yine cızırtı çok oluyor çıkartıyorum düzeliyor yine mi xenonda problem olabilir. 

olamaz tamamen kapalıysa. hid ballastlarının enerji soketlerini çıkartırsanız etkisini görebilirsiniz. ama araçta bir tür arıza teşhisi sistemi varsa olabilir.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

teyp orjinal mi

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Araçta orijinal olmayan her şey yapabilir bunu. Bagajdaki ilave bir tel bile olabilir. 

ben kamera için 5v düşürücü almıştım. Lastik sensörü hata vermeye başladı. 1 yıl sonra tam uykuya dalarken aklıma gelmişti de çözümlemiştim. 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

telefon şarj cihazında da osilatör var. başka şarj takın. 

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Araçta orijinal olmayan her şey yapabilir bunu. Bagajdaki ilave bir tel bile olabilir. 

ben kamera için 5v düşürücü almıştım. Lastik sensörü hata vermeye başladı. 1 yıl sonra tam uykuya dalarken aklıma gelmişti de çözümlemiştim. 

https://www.instagram.com/reel/DAQxjsvtOuQ/?igsh=Y2dqZnNjYmpjdHQw

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Eskiden parazit giderici meksefe (kondansatör) ler vardı hala var mı?

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Adnan Çakır yazdı:

Eskiden parazit giderici meksefe (kondansatör) ler vardı hala var mı?

Düşük frekans yüksek pik voltajda işe yarıyor. Şimdiki sürücüler 400-500khz. İşe çok yaramıyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Karaa

Teyp orjinal şarj apararıda ugreen marka 

Yorum bağlantısı
Murat Kırçal

Araç çalışırkenmi cızırtı yapıyor.

Yorum bağlantısı
Fatih Karaa
Murat Kırçal yazdı:

Araç çalışırkenmi cızırtı yapıyor.

Sürüş sırasında diyeyim normal stop edip sadece radyo dinlemedim

Yorum bağlantısı
Murat Kırçal
Fatih Karaa yazdı:

Sürüş sırasında diyeyim normal stop edip sadece radyo dinlemedim

Aracın elektirik tesisatını  kontrol ettirin. Akü düzenli şarj oluyormu, şarj dinamosunun kömürleri vs. Bunlar teybin ara frekansında cızırtı yapıyor olabilir. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

İç havalandırma fan motoru da parazit yapabiliyormuş.

Yorum bağlantısı
Fatih Karaa

Elektrik tesisatı normal dedi elektrikçi. Mesela slow Türk dinlenmeyecek kadar cızırtılı fenomen hafif virgin Radio'da parazit nadir oluyor. Radyonun arkasında mı bir temassızlık var onu düşünüyorum artık hafta sonu söküp bakacağım. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...