İçeriğe Yönlendir

Kanepe için Sünger Tavsiyesi

Önder Özcan

Recommended Posts

Önder Özcan

Merhabalar. Evdeki ikili ve üçlü kanepelerin oturak minderleri sünger. Döşemesi fermuarlı olduğundan süngerler çıkartılabiliyor. Zamanla süngerler sertliğini kaybetti, değiştirmek istiyorum. İnternetten baktığımda süngerin sertlik ölçüleri olduğunu gördüm.

Bana 14-15 cm yükseklikte  4 adet 70 X 110 ya da 2 adet 70 X 230 ölçüsünde sünger lazım. Kanepe için hangi sertlik iyidir? Oturunca çökmesin istiyorum. Mesela bir ilanda "32 danisete (çok sert)" diye bir ibare vardı.  28 danisite olan da var, daha aşağı olan da.

Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? Dediğim gibi oturunca çökmesin istiyorum ama taşa oturur gibi de olmamalı haliye. Çünkü fiyatlar 2000-3000 li rakamlarda, bu olmadı deyip aynı masrafı baştan yapmayalım. Teşekkürler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Pamuk?

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Önder Özcan yazdı:

Merhabalar. Evdeki ikili ve üçlü kanepelerin oturak minderleri sünger. Döşemesi fermuarlı olduğundan süngerler çıkartılabiliyor. Zamanla süngerler sertliğini kaybetti, değiştirmek istiyorum. İnternetten baktığımda süngerin sertlik ölçüleri olduğunu gördüm.

Bana 14-15 cm yükseklikte  4 adet 70 X 110 ya da 2 adet 70 X 230 ölçüsünde sünger lazım. Kanepe için hangi sertlik iyidir? Oturunca çökmesin istiyorum. Mesela bir ilanda "32 danisete (çok sert)" diye bir ibare vardı.  28 danisite olan da var, daha aşağı olan da.

Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? Dediğim gibi oturunca çökmesin istiyorum ama taşa oturur gibi de olmamalı haliye. Çünkü fiyatlar 2000-3000 li rakamlarda, bu olmadı deyip aynı masrafı baştan yapmayalım. Teşekkürler.

Bir koltuk mağazasına gidip beğendiğin sertlikteki koltukların sünger özelliklerini öğrenerek en güzelini bulmuş olabilirsin. 

• Beğen 4
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
(düzenlendi)

Ben bu yıl içinde köşe takımındaki süngerleri yenilettim. İki çeşit sünger kullanıldı. 

32 dansite, standart 

32 dansite, sert. Bu sadece köşeye gelen kısımda kullanıldı. 

Standart olan yumuşak sayılır. Ama sert olanı daha çok seviyorum. İlk oturduğunda sert gibi geliyor ama biraz zaman geçince bence daha rahat. 

Tabi ikisi de zamanla iyice yumuşayacak. Standart olan önce  yumuşarken, sert olan daha geç yumuşayacak. Ömür meselesi yani. (Ustaya köşeye niye sert kullandın dediğimde, abi en çok köşeye oturulur ve en erken burası çöker. Hemen çökmesin diye sert kullandım diyor.)

Ek: Form sünger kullanıldı. 

Ersen Tapan yazdı:

Bir koltuk mağazasına gidip beğendiğin sertlikteki koltukların sünger özelliklerini öğrenerek en güzelini bulmuş olabilirsin. 

x dansite diyorlar ama onların da kendi içinde farklılıkları var.  

tarihinde Mahmut Yıldız tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Koltuklar 10 yılı aştı. O zaman satıcı, bu süngerler asla çökmez formu bozulmaz demişti. İskeleti gürgen demişti oldukça ağır. Kılıfları çıkarılıp yıkanıyor. Sarı bir sünger orta sertlikte, yumuşak da denebilir ama, çok tok bir yapısı var ve gözenekleri çok çok küçük ve seyrek. Ancak, cinsini bilemiyorum.

Hala ilk günkü gibi. 

Aldığı para sonuna kadar helal olsun.

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

@süngerbob acilen konuya...

• Beğen 1
  • Beğenme 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna

32 dansite kullanin, hem asiri yumusak olmaz icine gomulmezsiniz; hem de tahta gibi sert olmaz; hem de uzun vadede cokme yapmaz (elbette bu sadece dansite ile ilgili degil, sungerin kalitesine de bagli)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kimin oturacağına bağlı.. 

Ben oturacaksam standart, sen oturacaksan sert al.. 

Yine de Servet'in kanepedeki rahatlığı hiç bir kanepenin verebileceğini sanmıyorum.. Gidip biraz uyusam mı ne.. 

Bu arada Ersen güzel bir öneride bulunmuş.. 

• Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Mert Yeldan yazdı:

Pamuk?

Dur len daha yaşı kaç Önder abinin.. 

(Önder abi affına mahsuben) 

• Teşekkür 1
  • Mutlu 11
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Mehmet Ozyurek yazdı:

Yine de Servet'in kanepedeki rahatlığı hiç bir kanepenin verebileceğini sanmıyorum.. Gidip biraz uyusam mı ne.. 

Nakliye ne kadar tutar ki?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Cem Işık yazdı:

yaşı kaç Önder abinin

87?

• Beğenme 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Gri renkte olan 32 danisite süngerden çalışma sandalyeme yaptırdım. İlk başta biraz sert geliyordu, 1 ay sonra normal haline geldi. 

Süngerin sertliğine ek formu da önemliymiş. Bazıları hafızalı falan diyorlar, onlar koltukta önerilmiyor pek

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emin Önal
Mehmet Ozyurek yazdı:

Yeminle benim yataktan rahat. 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Bi kıştınız 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

İnternetten bakıyorum biraz biraz. 32 olacak anlaşıldı. 32 nin de serti olacak. (yumuşağı da varmış).

Yorum bağlantısı
Fatih Keskin
Servet Aydın yazdı:

Bi kıştınız 

IMG_4213.jpeg

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Hadi buyur

Yorum bağlantısı
Fatih Keskin
Servet Aydın yazdı:

Hadi buyur

bugün zor yarın olur anca

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Fatih Keskin yazdı:

bugün zor yarın olur anca

Plan değişti. Pazartesi gidicem. Hafta sonu japonya sunumu varmış dananın

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur
Önder Özcan yazdı:

İnternetten bakıyorum biraz biraz. 32 olacak anlaşıldı. 32 nin de serti olacak. (yumuşağı da varmış).

abi bir koltuk döşemeciye uğrayabilirsen. onlarda var dahada uyguna alabilirsin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Erdoğan Temur yazdı:

abi bir koltuk döşemeciye uğrayabilirsen. onlarda var dahada uyguna alabilirsin.

Evet yarın fırsat olursa uğrayacağım evin ordakine. Ezelden beri en büyük sorunum zaman. Çalışma gün ve saatleri özel işlere zaman bırakmıyor Erdoğan.

Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek

Konfor için süngerin 32 dansite ve esnekliği de HR (esnekliği yüksek) olmalı. Süngerin etrafı elyafla sarılırsa konfor artacaktır.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Evren Barış Özbek yazdı:

Konfor için süngerin 32 dansite ve esnekliği de HR (esnekliği yüksek) olmalı. Süngerin etrafı elyafla sarılırsa konfor artacaktır.

Esnekliği yüksek demek yumuşak demek değildir umarım?

Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek

HR süngerler esneklik ve destek katsayılarının yüksek olması sayesinde üstün konfor sağlarlar. Üzerine oturulduğunda yumuşaklık hissi vermesine karşın yük arttıkça gösterdiği direnç ve vücut şeklini alabilmesi özelliğiyle yüksek dayanıma sahip uzun ömürlü bir süngerdir.

Kaynak: www.isbirsunger.com

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Evren Barış Özbek yazdı:

isbir

Bir çok firmanın üretisidir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...