Bekir Çelik 24 Ekim Paylaş 24 Ekim Abiler merhaba. Bu güzergâhta nerede durmalıyız sizce? Karaman > Eskişehir (Çiğ Börek/Tatar Böreği) > Bilecik > Afyon (Aşçı Bacaksız) > Karaman Sizin tavsiye edeceğiniz başka durak var mı bu güzergâhta? Teşekkürler. 1 Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 24 Ekim Paylaş 24 Ekim Aşçı bacaksızda öğleden sonraya çok kalmaz güzergah saatinize göre afyonda salim usta da olabilir aklınızda bulunsun 1 Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ 24 Ekim Paylaş 24 Ekim Yemek yiyecek yer mi soruyorsunuz ? Tarihi doku mu görmek istiyorsunuz ? Manzaralı yol mu istiyorsunuz ? Biraz daha bilgi verirseniz yardımcı olalım 1 Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ 24 Ekim Paylaş 24 Ekim Bekir Çelik yazdı: Gurme Turizmi @Bahadır TÜFEKCİhocam. Afyonda bayağı seçenek var, Eskişehir o noktada biraz geride bence. Çibörek dedikleri peynirli yada kıymalı pişi Güzergah olarak virajlı ara yolları seviyorsanız Gazlıgöl, Seyitgazi üzerinden gidebilirsiniz. Seyitgazi türbesini de ziyaret edersiniz, güzel bir yer. 1 Yorum bağlantısı
Talha Bilgi 24 Ekim Paylaş 24 Ekim Afyon yolunu tercih edin zaten. Diğer yol tecrübe ile sabit iyi değil. Afyonda merkezde güzel yerler var. Konya'da ise etliekmek yağ somunu, boyun kebabı vs 1 Yorum bağlantısı
Görkem Küçükyılmaz 24 Ekim Paylaş 24 Ekim Çibörek peynirli olmaz, pişiyle de uzaktan yakından alakası yoktur. Eskişehir'de balaban'da tercih edebilirsiniz, Bir kaç yer hariç belirli standartta yaparlar çiböreği, Balaban için de Abdusselam'ı tavsiye ederim. Sonrasında Karakedi Bozacısında boza içmeden dönmeyin 2 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren 24 Ekim Paylaş 24 Ekim Bekir Çelik yazdı: Abiler merhaba. Bu güzergâhta nerede durmalıyız sizce? Karaman > Eskişehir (Çiğ Börek/Tatar Böreği) > Bilecik > Afyon (Aşçı Bacaksız) > Karaman Sizin tavsiye edeceğiniz başka durak var mı bu güzergâhta? Teşekkürler. Güzergahı biraz uzatsak olurmu? 1 2 Yorum bağlantısı
Bekir Çelik 24 Ekim Yazar Paylaş 24 Ekim Mehmet Dagdeviren yazdı: Güzergahı biraz uzatsak olurmu? Reis, ordan da Kars'a kaz yemeye gidelim istersen. Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ 24 Ekim Paylaş 24 Ekim Görkem Küçükyılmaz yazdı: Çibörek peynirli olmaz, pişiyle de uzaktan yakından alakası yoktur. Eskişehir'de balaban'da tercih edebilirsiniz, Bir kaç yer hariç belirli standartta yaparlar çiböreği, Balaban için de Abdusselam'ı tavsiye ederim. Sonrasında Karakedi Bozacısında boza içmeden dönmeyin İki yıl Eskişehirde yaşadım, çiğ yada çiböreklerin hepsini de denedim. Nasıl pişi ile uzaktan yakından alakasız oluyor, benim damak mı bozuk nedir Nedir farklı yapan şey çiböreği ? 1 Yorum bağlantısı
Murat Öngür 24 Ekim Paylaş 24 Ekim Bilecik te şelale restaurant var et yemeklerinde iyidir. bilecik bozuyük arasında kalır. Sonra tünel restaurant var oda iyidir , bir de acar restaurant var. Bir Bilecik li olarak bunları tavsiye edebilirim. 1 Yorum bağlantısı
Fırat Önal 24 Ekim Paylaş 24 Ekim Afyonda gezilecek güzel yerler var. Aşçı bacaksız bence sosyal medyanın şişirmesi. O kadar sırayı bekleyemem. Afyonda kaymaklı ekmek kadayıfı yemeyi ihmal etmeyin. Hatta vişneli olanı deneyin derim. Sucuk döner hatasını 1 kere yaptım. Sanırım bir daha yapmam. Sizde merak ederseniz bu hatayı yapabilirsiniz 1 Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ 24 Ekim Paylaş 24 Ekim Fırat Önal yazdı: Afyonda gezilecek güzel yerler var. Aşçı bacaksız bence sosyal medyanın şişirmesi. O kadar sırayı bekleyemem. Afyonda kaymaklı ekmek kadayıfı yemeyi ihmal etmeyin. Hatta vişneli olanı deneyin derim. Sucuk döner hatasını 1 kere yaptım. Sanırım bir daha yapmam. Sizde merak ederseniz bu hatayı yapabilirsiniz Bencede bacaksız sosyal medya şişirmesi... Konya fırın kebabına farklı bir konsept uygulamışlar... Geç gelirsen yiyemezsin diye 1 Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna 24 Ekim Paylaş 24 Ekim Bahadır TÜFEKCİ yazdı: İki yıl Eskişehirde yaşadım, çiğ yada çiböreklerin hepsini de denedim. Nasıl pişi ile uzaktan yakından alakasız oluyor, benim damak mı bozuk nedir Nedir farklı yapan şey çiböreği ? 1978 yılında Eskişehir'de doğdum, anne tarafından Tatar'ım; bu konuda biraz lakırdı edebilirim sanırım. Pişi mayalı hamurla yapılır pofuduk olur, çibörek mayasız hamur ile yapılır, ince olur, yarım ay şeklindedir; dışı çıtır, içi sulu olur. Her ikisi de kızgın yağda pişirilir. Ben ikisini de gömerim, ayrı ayrı güzellikleri vardır. Orjinalinde peynir yoktur; ancak keyfe kederdir. Mesela ben içine ince kıyım doğranmış salata (kaşık salatası) koyarak yerim. 4 Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ 24 Ekim Paylaş 24 Ekim Gökhan Tuna yazdı: 1978 yılında Eskişehir'de doğdum, anne tarafından Tatar'ım; bu konuda biraz lakırdı edebilirim sanırım. Pişi mayalı hamurla yapılır pofuduk olur, çibörek mayasız hamur ile yapılır, ince olur, yarım ay şeklindedir; dışı çıtır, içi sulu olur. Her ikisi de kızgın yağda pişirilir. Ben ikisini de gömerim, ayrı ayrı güzellikleri vardır. Orjinalinde peynir yoktur; ancak keyfe kederdir. Mesela ben içine ince kıyım doğranmış salata (kaşık salatası) koyarak yerim. Yemeklerden alınan lezzet o an kişinin açlığı, birlikte olduğu insanlar, sağlık durumu, yediği ortam gibi sebeplerle değişir... Buna sözüm yok. Bizde pişi çok pofuduk kabarık olmaz misal, öyle olunca benim için öyle ikisi arasında da müthiş lezzet farkı yok. Nedir ne değildir abartmadan aktardığın için teşekkürler Herkese şimdiden afiyet olsun... 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan 24 Ekim Paylaş 24 Ekim (düzenlendi) Güzergâh ta bir hata var gibi geldi. Rotanız Kütahya - Bozüyük - Bilecik yada Eskişehir den sonra - Bozüyük - Bilecik olmalı. Bozüyük Söğüt yolu [ Ertuğrul gazi türbesi ziyaret edilmeyecekse ] dar ve virajlı bir yol. Yol üzerinde size üç yer tavsiye edebilirim. 1 - Eğer benim gibi tam yağlı 18 ay beklemiş Ezine peyniri seven bir kişi iseniz size Bozüyük içinde bir mandıra tavsiye edebilirim. 2 - Bozüyük Bilecik çıkışında açık cezaevi bulunuyor. Harika lahmacun ve pidesi var. 3 - Bilecik yolu üzerinde Erşan et firmasının satış yeri var. Acılı parmak sucuğunu tavsiye ederim. Ekstra tavsiye : Bileciğe gelirken solda Pazaryeri ilçesi var. Burada Soydan boza var. Mutlaka alın iki gün mayalansın ve öyle için belki Bilecik'te de bulabilirsiniz. 24 Ekim tarihinde Mustafa Erkan tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 24 Ekim Paylaş 24 Ekim Japon Kyoto Parkı yazan yerde muhtemelen suşi vardır. 😊 İşin şakası bir yana Konya'da tandır çorbası için. 1 Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 24 Ekim Paylaş 24 Ekim Sivrihisar dünyanın merkezidir. Sivrihisar dövme sucuğu da meşhurdur. Ayrıca açık hava müzesini ,kilim müzesini,saat kulesini,Ulu camii [(1231-1232) ayrıca dünya mirası listesinde] ziyaret edilir. Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül 24 Ekim Paylaş 24 Ekim Eskişehir içinde "Urfa sofrası" diye bir yer vardı. Kebap çeşitleri çok güzel 1 Yorum bağlantısı
Emre Demir 24 Ekim Paylaş 24 Ekim Mustafa Erkan yazdı: Güzergâh ta bir hata var gibi geldi. Rotanız Kütahya - Bozüyük - Bilecik yada Eskişehir den sonra - Bozüyük - Bilecik olmalı. Bozüyük Söğüt yolu [ Ertuğrul gazi türbesi ziyaret edilmeyecekse ] dar ve virajlı bir yol. Yol üzerinde size üç yer tavsiye edebilirim. 1 - Eğer benim gibi tam yağlı 18 ay beklemiş Ezine peyniri seven bir kişi iseniz size Bozüyük içinde bir mandıra tavsiye edebilirim. 2 - Bozüyük Bilecik çıkışında açık cezaevi bulunuyor. Harika lahmacun ve pidesi var. 3 - Bilecik yolu üzerinde Erşan et firmasının satış yeri var. Acılı parmak sucuğunu tavsiye ederim. Ekstra tavsiye : Bileciğe gelirken solda Pazaryeri ilçesi var. Burada Soydan boza var. Mutlaka alın iki gün mayalansın ve öyle için belki Bilecik'te de bulabilirsiniz. Allahım ne güzel bir forumuz herkes abi kardeş ne güzel tavsiyeler bunlar ; abi sen ne zaman yedin lahmacunu yapan mahkum tahliye olmuştur belki aynı lezzet yoktur. 1 2 Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör 24 Ekim Paylaş 24 Ekim Emre Demir yazdı: @Haşmet Güngör dede uçağı çalıştır bekliyorum. 4 3 Yorum bağlantısı
Bekir Çelik 25 Ekim Yazar Paylaş 25 Ekim Tavsiyeler için teşekkür ediyorum. Aramızda Bilecik'li varsa, tavsiye edebileceğiniz oto eksper de olursa çok makbule geçer abiler. Yorum bağlantısı
Görkem Küçükyılmaz 25 Ekim Paylaş 25 Ekim Bahadır TÜFEKCİ yazdı: İki yıl Eskişehirde yaşadım, çiğ yada çiböreklerin hepsini de denedim. Nasıl pişi ile uzaktan yakından alakasız oluyor, benim damak mı bozuk nedir Nedir farklı yapan şey çiböreği ? ben de bizzat Eskişehirliyim, pişi, açılmış hamurun parçalara ayrılmasıyla yapılır. çibörek yufkaya pişirilmiş kıyma soğan konularak yapılır, pişi genelde aperatif tarzında tüketilir ancak çibörek ana yemektir. biri hamur biri yufka, ikisi de yağda pişirilir bence tek ortak yönü bu tat veya sınıf olarak benzerlikleri yok, Mustafa Erkan yazdı: Güzergâh ta bir hata var gibi geldi. Rotanız Kütahya - Bozüyük - Bilecik yada Eskişehir den sonra - Bozüyük - Bilecik olmalı. Bozüyük Söğüt yolu [ Ertuğrul gazi türbesi ziyaret edilmeyecekse ] dar ve virajlı bir yol. Yol üzerinde size üç yer tavsiye edebilirim. 1 - Eğer benim gibi tam yağlı 18 ay beklemiş Ezine peyniri seven bir kişi iseniz size Bozüyük içinde bir mandıra tavsiye edebilirim. 2 - Bozüyük Bilecik çıkışında açık cezaevi bulunuyor. Harika lahmacun ve pidesi var. 3 - Bilecik yolu üzerinde Erşan et firmasının satış yeri var. Acılı parmak sucuğunu tavsiye ederim. Ekstra tavsiye : Bileciğe gelirken solda Pazaryeri ilçesi var. Burada Soydan boza var. Mutlaka alın iki gün mayalansın ve öyle için belki Bilecik'te de bulabilirsiniz. 2 numaraya kefilim gerçekten çok iyi, çalışanların hepsi de mahkum bu arada. Yorum bağlantısı
Erman Uzun 25 Ekim Paylaş 25 Ekim Eskisehir çıkışında çimento fabrikasını geçince söğüt dönmeniz tavsiye ederim Ertuğrulgazi yi ziyaret etmiş ve merkezdeki tarihi camiileri gezebilirsiniz ancak yemek yenecek tavsiyelik bir yer yok dilerseniz soğutten Bozüyük yol biraz virajıli olsada çok sürmeden geçersiniz Yorum bağlantısı
Recommended Posts