Emre Şimşek 13 Kasım Paylaş 13 Kasım Almanya Mannheim’da görmüştüm aynı sistemi. Yakında ülkemizde de görürüz diye düşünüyorum. Güzel sistem 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Kasım Paylaş 13 Kasım Çağrı Alaf yazdı: Türkiye’de vardır belki. çocuklar kavaşağa bisiklet sokar oynar o ışık sistemi ile, sonra geri geri gelen bir kamyon onlara çarpıp ezmez ise şanslılar, Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 13 Kasım Paylaş 13 Kasım Çağrı Alaf yazdı: Türkiye’de kendi şehrimde çok boş yolda ışık bekledim ve beklemenin hep israf olduğunu düşünmüşümdür. Duruyorsun frenin eskiyor, bekliyorsun zamanın gidiyor kalkışta benzinin gidiyor derken bu otomatik döngülü ışık sistemleri epey canımı sıkıyordu. Burada buna bir önlem almışlar çok hoşuma gitti büyük şehirlerde Türkiye’de vardır belki. Yolun altına basınçölçer koymuşlar. Işıkta beklerken sizi algılıyor ve tali yoldaysanız ışığı videoda göründüğü gibi size veriyor. Yoksa anayol hep yeşil yanıyor. Aynı sensörden az geride de var. Eğer hem yolun sonunda hem ışığın başındaki sensörler devreye girerse sistem trafik algılıyor ve o yol için yeşil ışığın süresini arttırıyor. Eğer tekeri sensöre denk getirmezseniz yanmaz onda da dikkatli olmak lazım. Mesela videoda ben ışığa gelir gelmez anayol sarıya düşüyor. 5 saniyelik bana yeşil veriyor geri anayol yeşile dönüyor. Ayvalıkta var bu sistem. Bizdeki ışıklarda sensör var, Tali yolda trafik yoksa ana asfaltı kesmiyor hiç basınca duyarlı değil. Basınç olayı baya hassas olmalı yoksa 50 cc scooter başka araba gelene kadar bekler kırmızıda. Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 13 Kasım Yazar Paylaş 13 Kasım İlkay Başaran yazdı: Ayvalıkta var bu sistem. Bizdeki ışıklarda sensör var, Tali yolda trafik yoksa ana asfaltı kesmiyor hiç basınca duyarlı değil. Basınç olayı baya hassas olmalı yoksa 50 cc scooter başka araba gelene kadar bekler kırmızıda. Bisikletlerin bekleyeceği ayrı yerler var kenarda. Scooter eğer algılanmazsa oraya geçiyorlar. Arabaların da tek tekeri yetiyor zaten ama düşününce bakımı arıza tespiti falan zor iş ayrıca bunun için bir departman gerekiyor ama işleri bayağı kolaylaştırırdı. Tasarrufsa tasarruf. 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 13 Kasım Paylaş 13 Kasım Çağrı Alaf yazdı: Bisikletlerin bekleyeceği ayrı yerler var kenarda. Scooter eğer algılanmazsa oraya geçiyorlar. Arabaların da tek tekeri yetiyor zaten ama düşününce bakımı arıza tespiti falan zor iş ayrıca bunun için bir departman gerekiyor ama işleri bayağı kolaylaştırırdı. Tasarrufsa tasarruf. Foto çekebilirsem atayım bir ışığımız var bizim üçü aynı anda yanıyor. sarı, yeşil, kırmızı. Mükemmel. Hangisi lazımsa onu kullanıyoruz o an 1 2 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 13 Kasım Yazar Paylaş 13 Kasım İlkay Başaran yazdı: Foto çekebilirsem atayım bir ışığımız var bizim üçü aynı anda yanıyor. sarı, yeşil, kırmızı. Mükemmel. Hangisi lazımsa onu kullanıyoruz o an Maşallah vatandaşa hizmette sınır yok. Bir kart seç der gibi hepsini vermek de iyiymiş. 😁 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Kasım Paylaş 13 Kasım Çağrı Alaf yazdı: Türkiye’de kendi şehrimde çok boş yolda ışık bekledim ve beklemenin hep israf olduğunu düşünmüşümdür. Duruyorsun frenin eskiyor, bekliyorsun zamanın gidiyor kalkışta benzinin gidiyor derken bu otomatik döngülü ışık sistemleri epey canımı sıkıyordu. Burada buna bir önlem almışlar çok hoşuma gitti büyük şehirlerde Türkiye’de vardır belki. Yolun altına basınçölçer koymuşlar. Işıkta beklerken sizi algılıyor ve tali yoldaysanız ışığı videoda göründüğü gibi size veriyor. Yoksa anayol hep yeşil yanıyor. Aynı sensörden az geride de var. Eğer hem yolun sonunda hem ışığın başındaki sensörler devreye girerse sistem trafik algılıyor ve o yol için yeşil ışığın süresini arttırıyor. Eğer tekeri sensöre denk getirmezseniz yanmaz onda da dikkatli olmak lazım. Mesela videoda ben ışığa gelir gelmez anayol sarıya düşüyor. 5 saniyelik bana yeşil veriyor geri anayol yeşile dönüyor. Bizde zemin sensörü değil de kameralar ile yapılıyor bu iş. Akıllı kavşaklarda sistem araçları sayıp ona göre ışık sürelerini ayarlıyor.. Bazı kavşaklarda da da durma bölgesi vardır. o bölgeye girince kamera görür ve ışığı yakar.. Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 13 Kasım Yazar Paylaş 13 Kasım Mehmet Ozyurek yazdı: Bizde zemin sensörü değil de kameralar ile yapılıyor bu iş. Akıllı kavşaklarda sistem araçları sayıp ona göre ışık sürelerini ayarlıyor.. Bazı kavşaklarda da da durma bölgesi vardır. o bölgeye girince kamera görür ve ışığı yakar.. O daha iyi geldi bana. Basınç sensörü algılar algılamaz ama kamera her türlü sayar. Daha da yaygınlaşır umarım. Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 13 Kasım Paylaş 13 Kasım Çağrı Alaf yazdı: Türkiye’de kendi şehrimde çok boş yolda ışık bekledim ve beklemenin hep israf olduğunu düşünmüşümdür. Duruyorsun frenin eskiyor, bekliyorsun zamanın gidiyor kalkışta benzinin gidiyor derken bu otomatik döngülü ışık sistemleri epey canımı sıkıyordu. Burada buna bir önlem almışlar çok hoşuma gitti büyük şehirlerde Türkiye’de vardır belki. Yolun altına basınçölçer koymuşlar. Işıkta beklerken sizi algılıyor ve tali yoldaysanız ışığı videoda göründüğü gibi size veriyor. Yoksa anayol hep yeşil yanıyor. Aynı sensörden az geride de var. Eğer hem yolun sonunda hem ışığın başındaki sensörler devreye girerse sistem trafik algılıyor ve o yol için yeşil ışığın süresini arttırıyor. Eğer tekeri sensöre denk getirmezseniz yanmaz onda da dikkatli olmak lazım. Mesela videoda ben ışığa gelir gelmez anayol sarıya düşüyor. 5 saniyelik bana yeşil veriyor geri anayol yeşile dönüyor. Sivas'ta benim bildiğim 2 kavşakta var, uzun enine sarı bir şerit var, lambaların altında da uyarı var eğer tekeri şeridin üzerine denk getirmezsen kolay kolay yeşil yanmıyor. Bu arada silecek lastiğin kopmuş sanki Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 13 Kasım Yazar Paylaş 13 Kasım Selçuk Bakış yazdı: Bu arada silecek lastiğin kopmuş sanki Abi maşallahın var dikkat konusunda. 😅 Sorma ya bizim eleman oynarken tokasını kırmış. Yapıştıracağım 404 ile. 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 15 Kasım Yazar Paylaş 15 Kasım Diğer araca uzun yol turu çıkmış. 2 günlüğüne başka birisi ödünç aldı yerine de kendi arabalarını verdiler. Arkadaş 10 seneden kısa bir zamanda bir arabanın sürüş dinamikleri bu kadar mı değişir? Bambaşka bir araba sürüyor gibiyim. Elbette bu VIP değil koltukları falan diğerine bakarak çok zayıf ama bunun şoför kompartmanı ve sürücü etkileşimi çok başka. Sevdiğim taraflar - Daha yumuşak direksiyon. İşaret parmağımla durduğu yerden çeviriyorum o kadar yumuşak, bozuk sandım. - Süspansiyon gerek kabin daha hafif olduğundan gerek yeni olduğundan pamuk gibi. - Motor sesi daha az. Yalıtım daha kuvvetli. - Ses sistemi daha kuvvetli. Altlar daha canlı üstler daha kuvvetli. - Klima sistemi daha ayarlanabilir. Eski araç buzdolabı gibi onla mukayese edilemez ama bunda çift yön var arka ve ön için. Sevmediğim taraflar - 416 CDI’a göre koltukları daha özensiz. Daha yeni ama daha rahatsız. - Multimedya sistemi dokunmatik ve gecikmesi çok yüksek. Fiziksel tuş olmadığından hem dikkatim dağılıyor hem de bir tuşa bastığımda 3-4 saniye sonra algılıyor. Input Lag dediğimiz meseleyi çözememiş Mercedes. Ya da ilgilenmemiş. - Koldan vitesi bizim E350’de çok seviyordum ama bunda beni kısıtlıyor gibi geldi. Daha seri hareket ediyordum eski aracımda. Bunda biraz sistemler hata yapmamak için pay bırakıyor biraz da kola nazik davranıyoruz çeviklik azalıyor. Normal ellemeli vites en azından ticari için tercihim. - VIP değil. Forsum söndü. Eski aracımı verin bana. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Kasım Paylaş 15 Kasım Servet Aydın yazdı: Farları halojen öğğğkk lem direksiyonu da hatalı montaj 2 Yorum bağlantısı
Cem Işık 15 Kasım Paylaş 15 Kasım Çağlar Bayur yazdı: lem direksiyonu da hatalı montaj Satılıksa "350 bin TL" vereyim de işi görülsün.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Kasım Paylaş 15 Kasım Cem Işık yazdı: Satılıksa "350 bin TL" vereyim de işi görülsün.. lakin maseratinin 1000 k tl ye satıldığı coğrafyada üstüne kalır hayırlı olsun notere diyebilir 1 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 15 Kasım Paylaş 15 Kasım Çağlar Bayur yazdı: lem direksiyonu da hatalı montaj Ülke komple bozuk 1 1 Yorum bağlantısı
Cem Işık 15 Kasım Paylaş 15 Kasım Çağlar Bayur yazdı: lakin maseratinin 1000 k tl ye satıldığı coğrafyada üstüne kalır hayırlı olsun notere diyebilir Çırağı bu günler için besliyoruz abi, o yazmış derim🤫 3 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Kasım Paylaş 15 Kasım Servet Aydın yazdı: Ülke komple bozuk düşün yatında limonata yudumlarken ayağı denize sarkıtıon.. hooop bi bacak gitti ... jaws her yerde Yorum bağlantısı
Servet Aydın 15 Kasım Paylaş 15 Kasım Ne kadar kötü. Lehim yapam halime şükredem 1 1 Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 15 Kasım Paylaş 15 Kasım Burada şöyle bir şey var ama trafik lambalarına çok yakın koyuyorlar lambalar kör noktada kalıyor. Birde sensörleri her yerde çalıştığına inanmıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf Pazartesi 07:20 Yazar Paylaş Pazartesi 07:20 Çağlar Bayur yazdı: düşün yatında limonata yudumlarken ayağı denize sarkıtıon.. hooop bi bacak gitti ... jaws her yerde Yalnız bu abartı değil aynen öyle. 😂 Adnan Çakır yazdı: Burada şöyle bir şey var ama trafik lambalarına çok yakın koyuyorlar lambalar kör noktada kalıyor. Birde sensörleri her yerde çalıştığına inanmıyorum. O sebeple burada her kesişimde toplam 4 tane ışık var her türlü görüyorsun. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran Pazartesi 07:41 Paylaş Pazartesi 07:41 Çağlar Bayur yazdı: düşün yatında limonata yudumlarken ayağı denize sarkıtıon.. hooop bi bacak gitti ... jaws her yerde Biz guletin etrafına 4 teneke yanık yağ döküyoruz. Yaklaşmıyorlar. Herşeyin bir şeyi var 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf Pazartesi 07:48 Yazar Paylaş Pazartesi 07:48 İlkay Başaran yazdı: Biz guletin etrafına 4 teneke yanık yağ döküyoruz. Yaklaşmıyorlar. Herşeyin bir şeyi var Kahkaha attım. 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran Pazartesi 08:02 Paylaş Pazartesi 08:02 Çağrı Alaf yazdı: Kahkaha attım. Üst üste 4 kere havale geçirmişi. ben. 4x combo. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts