Doğan Arşiray 22 Ekim 2024 Paylaş 22 Ekim 2024 Murat Sahın yazdı: Çok büyük bir performans beklentisi yok, ama 5 g tronik olması lazım, manuel Mercedes mi olurmuş Arkadaş çok kafaya taktı, bana e200 kompresör uyar, atmosferik motor ıhhhh... Aslında aynı blokta kol uzunluğu farklı imiş... benzincideki kol boyumu? hortum pardon ay ne diyorum ben ayol 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 22 Ekim 2024 Paylaş 22 Ekim 2024 Çağlar Bayur yazdı: burad da w140 ların önceki kasaya göre daha az çıtırdağına dikkat çekilmiş, opsiyonlu bir arabaymış Bundaki trim kalınlığı ile sıfır Mercedes ten 5 tane trim çıkar Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Ekim 2024 Yazar Paylaş 22 Ekim 2024 Murat Sahın yazdı: Aslında aynı blokta kol uzunluğu farklı imiş... zetec te öyledir, 1.6 ile 2.0 aynı blokta farklı kol ile hacim alır, birçok markada aynı tasarım vardır, tork artar. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 22 Ekim 2024 Paylaş 22 Ekim 2024 Çağlar Bayur yazdı: hiç anlamam, E kasa 320 den başlar derler onu duyduydum. başlarda 240 2.6 motor pistonu küçük 320 gibin işte. Ama pic motor Mercedesciler sevmez ara motor. Ömrü uzun derler de bakması maliyetli.abiler 320 över ama camia 2.0 1.8 kompresör tutar. Dizelciler başka om series kafası bence müsrif motor performansına göre. Om642.xxx mır mır motor 3.0 V6 turbo 190 PS. O hacim o turbo az ne 190 beygir. Biz 1.8 m271 kompresör ile 184 beygir aliyoz. Prins LPG'li ile işletme maliyeti bedava kalıyor onun yanında Gerçek performans için AMG V6 V8 kompresör Allah Allah sınırsız eğlenceeee Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 22 Ekim 2024 Paylaş 22 Ekim 2024 Bu kompresörlerin bozulma durumu var mı Mustafa hocam? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 22 Ekim 2024 Paylaş 22 Ekim 2024 Mehmet Yeter yazdı: Bu kompresörlerin bozulma durumu var mı Mustafa hocam? İllaki de turbo gibi değil, daha düşük devirli çalışan bir şey ömrü ondan daha uzun olabilir. Boyutlarindan ötürü de daha az stres altında çalışıyor gibi diyebilirim 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 22 Ekim 2024 Paylaş 22 Ekim 2024 Mustafa Tüfekçi yazdı: 240 2.6 motor pistonu küçük 320 gibin işte. Ama pic motor Mercedesciler sevmez ara motor. Ömrü uzun derler de bakması maliyetli.abiler 320 över ama camia 2.0 1.8 kompresör tutar. Dizelciler başka om series kafası bence müsrif motor performansına göre. Om642.xxx mır mır motor 3.0 V6 turbo 190 PS. O hacim o turbo az ne 190 beygir. Biz 1.8 m271 kompresör ile 184 beygir aliyoz. Prins LPG'li ile işletme maliyeti bedava kalıyor onun yanında Gerçek performans için AMG V6 V8 kompresör Allah Allah sınırsız eğlenceeee om642 nin senesine ve serisine göre 171 hp ile 265 hp ye kadar farklı güçleri vardı. mesela bizim jeep 211 hp. w164 ml280 190 hp. w212 265 hp idi. bizim w166 258 hp. vsvsvs Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Ekim 2024 Yazar Paylaş 22 Ekim 2024 Mehmet Yeter yazdı: Bu kompresörlerin bozulma durumu var mı Mustafa hocam? hep ani devir değişiminde kompresör dezavantajlı, ömür açısından, 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 22 Ekim 2024 Paylaş 22 Ekim 2024 Doğan Arşiray yazdı: benzincideki kol boyumu? hortum pardon ay ne diyorum ben ayol Piston kolu boyu yada biyel kolu da olabilir. Yani öyle okudum ama emin değilim Benzinciyi karıştırmayalım ama lütfen 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 23 Ekim 2024 Paylaş 23 Ekim 2024 Murat Sahın yazdı: Piston kolu boyu yada biyel kolu da olabilir. Yani öyle okudum ama emin değilim Benzinciyi karıştırmayalım ama lütfen Aynı şey değil mi? Yorum bağlantısı
Mertol Kip 23 Ekim 2024 Paylaş 23 Ekim 2024 Mehmet Yeter yazdı: Bu kompresörlerin bozulma durumu var mı Mustafa hocam? Üzerlerinde eaton m62 kompresör var. Tamir kitleri var. Arada bir yağını da değiştirmek gerekiyor. SC tamir kitleri ortalama turbonun fiyatından daha pahalı bu arada. Uzun ömürlü ama orta-uzun vadede ekonomik değil. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 23 Ekim 2024 Paylaş 23 Ekim 2024 Mertol Kip yazdı: Üzerlerinde eaton m62 kompresör var. Tamir kitleri var. Arada bir yağını da değiştirmek gerekiyor. SC tamir kitleri ortalama turbonun fiyatından daha pahalı bu arada. Uzun ömürlü ama orta-uzun vadede ekonomik değil. Demek ki gürcüler bu yüzden kompresöre sıcak bakmıyor. Ustasını bulmakta zor iştir bunun. Yorum bağlantısı
Mertol Kip 23 Ekim 2024 Paylaş 23 Ekim 2024 Ustalık gerektirecek bir şey değilde sök-takı zahmetli. Motorun tepesini komple sökmen lazım manifolttan onu ayırabilmen için. E 8-10 civata daha sökersen kapak çıkıyor sekman atıyorsun zaten. Bunun yağını değiştirecem diye müşteriden sekman atmayla aynı parayı istesen sana söver. Merdane kılıklı bir şey o. Yanında dişli grubu var, onların yağı değişiyor. Özel bir yağı var herhangi bir gresi koyup devam edersen 30-40 bin km sonra bir daha yaparsın o işi ve dişli ararsın yoksa tofaş diferansiyeli gibi ses yapıyor. Yeniyken alıp bakım zamanı gelmeden iteleyeceksin, en güzeli o. 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 23 Ekim 2024 Paylaş 23 Ekim 2024 İlk sahibinden çok temiz bir 210 kompressor geçti elimden, @Fatih Keskin binmişti hatırlar hatta. O zaman araba 14-15 yaşındaydı, bayağı para yedi, yemeye de devam ediyordu, benim A6'dan bayağı iyiydi kondüsyonu km de düşüktü. Ama mercedes'in bir özelliği var, o paraları harcamasak da yürürdü, biz harcadığımız için alan abi halen yağ bakımı dışında bir şey yapmamış olabilir. İnanılmaz keyifli arabalar ama artık şehir içi trafiğinde yorar, uzun yol için de motor daha büyük olsun isterdim ben, güzel gidiyordu ama sweet spotu 110-120 filan, fısır fısır gideceksin teybi açıp, daha hızlı gideceksen şanzımandan ötürü bağırıyor ve yakıyor bayağı. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 23 Ekim 2024 Paylaş 23 Ekim 2024 Selim Bilgin yazdı: daha hızlı gideceksen şanzımandan ötürü bağırıyor ve yakıyor bayağı. Şanzımanda değişiklik yapılabiliyor. Bir üst şanzıman konulabilir mi? Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 23 Ekim 2024 Paylaş 23 Ekim 2024 Selim Bilgin yazdı: İlk sahibinden çok temiz bir 210 kompressor geçti elimden, @Fatih Keskin binmişti hatırlar hatta. O zaman araba 14-15 yaşındaydı, bayağı para yedi, yemeye de devam ediyordu, benim A6'dan bayağı iyiydi kondüsyonu km de düşüktü. Ama mercedes'in bir özelliği var, o paraları harcamasak da yürürdü, biz harcadığımız için alan abi halen yağ bakımı dışında bir şey yapmamış olabilir. İnanılmaz keyifli arabalar ama artık şehir içi trafiğinde yorar, uzun yol için de motor daha büyük olsun isterdim ben, güzel gidiyordu ama sweet spotu 110-120 filan, fısır fısır gideceksin teybi açıp, daha hızlı gideceksen şanzımandan ötürü bağırıyor ve yakıyor bayağı. Almadığıma pişman olduğum arabadır bazen aklıma geliyor hayıflanıyorum Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 23 Ekim 2024 Paylaş 23 Ekim 2024 Fatih Keskin yazdı: Almadığıma pişman olduğum arabadır bazen aklıma geliyor hayıflanıyorum Koruyabilirdik ama hatırasından dolayı hüzünlü bir tarafı da var şu an, nasibi varmış gitti. Bu arada Elbistan'a satılmıştı, depremden sonra alan kişi abimi arayıp teşekkür etmiş, o hengamede tüm aileyi bindirip sağ salim Ankara'ya geldik demiş. 2 Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 23 Ekim 2024 Paylaş 23 Ekim 2024 Selim Bilgin yazdı: Koruyabilirdik ama hatırasından dolayı hüzünlü bir tarafı da var şu an, nasibi varmış gitti. Bu arada Elbistan'a satılmıştı, depremden sonra alan kişi abimi arayıp teşekkür etmiş, o hengamede tüm aileyi bindirip sağ salim Ankara'ya geldik demiş. Muhtemelen audi yi almadığıma da pişman olacağım satılık Mercedes var c180 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 23 Ekim 2024 Paylaş 23 Ekim 2024 Fatih Keskin yazdı: Muhtemelen audi yi almadığıma da pişman olacağım satılık Mercedes var c180 Alınabilecek ender temiz audilerden sonuncusu olabilir. Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 23 Ekim 2024 Paylaş 23 Ekim 2024 Şu döşeme işini de halledeyim de biraz da öyle binip vereyim. 1 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Ekim 2024 Yazar Paylaş 23 Ekim 2024 İlkay Başaran yazdı: Aynı şey değil mi? değil 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 23 Ekim 2024 Paylaş 23 Ekim 2024 Mehmet Yeter yazdı: Şanzımanda değişiklik yapılabiliyor. Bir üst şanzıman konulabilir mi? Konulabilir ama bir üst de 5gtronic, 7g koymak bu motorla zor olur, işletim sistemi vs. bayağı eski çünkü, Mercedes uzun süre 5g ile devam etti. e200 kompressor için değmez bence. 1 Yorum bağlantısı
Görkem Küçükyılmaz 24 Ekim 2024 Paylaş 24 Ekim 2024 Murat Sahın yazdı: 211 kasadaki e240 için ne düşünüyorsun? gereksiz çok yakar ve gitmez Yorum bağlantısı
Recommended Posts