İçeriğe Yönlendir

MK4 Hararet


Selim Ertürk

Recommended Posts

Selim Ertürk

Merhaba 2010 1.6 benzinli aracım bir süredir antifirizsiz çalışyordu antifiriz almıştım ama koymak nasip olmamıştı.

Hiç hararet yapmadan çalışan araba dün akşam ilk defa hararet yaptı,


Bugün antifirizi koyarken radyatöre gelen sağ alttaki boruyu çıkarttım, radyatör tapasının üstündekini, radyatör tapasını da çıkarttım boşalttım temizledim.

Tapa üstünde ki boruyu taktım tapayı kapattım ve su deposundan 3 lt antifirizi tamamen koyamadan depo doldu ve daha su koyamadım.

 

Sonuç olarak radyatöre giren iki boru da soğuk, Su eklenen yere yakın olan boru da soğuk tapanın üstünde ki boru da soğuk ama bu borunun büyük bölümü sıcak fakat radyatöre 10 15 cm kala buz gibi. 
Sisteme hava yaptırdım diye düşünüyorum.  Çok uğraştım havasını almak için ama o borular hep aynı, radyatöre motordan gelen boruların motora yakın olan tarafları sıcak radyatöre yakın olan tarafları soğuk.

Araba çalışırken bir süre 90derece de gidiyor, fan açıyor fan bir yavaş bir hızlı kendisini ayarlıyro devam ediyor sonra çok hızlı çalışıyor ama derece 100 ü geçince stop ediyorum fan çalışıp harareti 1 2 dakika da düşürüyor. 

2 sene önce de antifiriz değiştirirken aynısını yapmıştım, boruları söküp suyu boşaltıp antifiriz değiştirmiştim, hiç sorun olmamıştı.  Bu sefer bir şeyi yanlış yaptım ama çözemedim neeyi yanlış yaptığımı.

Böyle yazınca hava yaptırdığıma %100 eminim ama nasıl düzeltirim bilgisi olan var mı?

 

Not: Bütün yaz antifiriz yoktu, buna rağmen o sıcaklar da hiç hararet yapmamıştı, bi kaç kere fan açmıştı stop ettiğim de ama derece 120 lere hiç gelmemişti.

 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Selim Ertürk yazdı:

fan açıyor f

bu sırada radytörün altı soğuk mu

Yorum bağlantısı
Selim Ertürk
(düzenlendi)

Radyatör soğuk motordan radyatöre giden boruların motor tarafı sıcak radyatör tarafı soğuk, ama kaloriferi açınca ısıtma var. Bu ilk dün gece oldu, hiç böyle yapmamıştı. Ben ilk antifiriz dedim ama bütün yaz antifiriz yoktu arabada. Bu nedenle termostat kapalı mı kaldı acaba diye düşünüyorum fakat çok da tecrübem yok.
 

Not olarak:
İstanbulu biliyorsanız, dün 25 km göztepeye gittim sorun yoktu, dönüş yolunda yaptı.
son 20 gündür oraya 5 10 kere gidip geldim sorunsuz.

tarihinde Selim Ertürk tarafından düzenlendi
ek mesaj.
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...