İçeriğe Yönlendir

Ford Mondeo MK4 - Hararet

Selim Ertürk

Recommended Posts

Metin Uzunoğlu
Selim Ertürk yazdı:

16 ekimden önce bunlar hiç olmuyordu, yazın sıcaklarında bile bu fan böyle çalışmadı hiç. 

Fanın bağlı olduğu müşür sağlam mı?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Selim Ertürk yazdı:

Hararet göstergesi oynuyor

90da sabit yazmışsınız?

Yorum bağlantısı
Selim Ertürk
(düzenlendi)
Metin Uzunoğlu yazdı:

Fanın bağlı olduğu müşür sağlam mı?

fan açmada sıkıntı yok, fan açıp sıcaklığa göre dönme şiddeti düzgün çalışıyor.

Çağlar Bayur yazdı:

90da sabit yazmışsınız?

evet genleşme deposu değiştikten sonra 90'ı azcık geçip duruyor ama fan çok şiddetli dönüyor 2 yada 3 cü kademe de. Görüntü 90 da kaldı. Ecuda görünen hararet 110-118 arası.

16 ekimden önce araç doğru düzgün fan bile açmıyordu. 

tarihinde Selim Ertürk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Yedek depoya gelen hortumu cikartin su kesik kesik gelmemeli, kesim kesik geliyorsa hortumda tikaniklik olabilir veya devirdaimde sorun olabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Ertürk
Harun Kocaçalışkan yazdı:

Yedek depoya gelen hortumu cikartin su kesik kesik gelmemeli, kesim kesik geliyorsa hortumda tikaniklik olabilir veya devirdaimde sorun olabilir.

ünlü bir markanın Radyatör temizleme ürününü kullandım ve ilacı temizlerken bu dediğinize baktım zaten üst kapaktan gelen o hortumu daha önce çıkartıp temizlemiştim, hortumun su akışı gayet iyi tek parça hortum kalınlığında ve gaz verildiğinde tazyik artarak akıyor.

Hazır sökmüşken, lpg regülatör bağlantılarını da söktüm T lerin için kireç olmuş biraz tornavidfa ile temizleyip yıkayıp vs. geri taktım.

Fakat bugün şöyle bir şey oldu, radyatör alt tapasını açtım suyu tahliye ederken, serçe parmağımla içini yoklarken tapa elimde olmasına rağmen su akışı durdu.
Küçük tornavidayı tapa deliğinden soktum bir şeyi geri ittim su akmaya başladı tekrar. Radyatörün içinde bir şey var sanırım ki 2022 de değişen termostatın üst parçası çıkmamıştı termostat yuvasından, öncesinde devirdaim değiştiğinden kopup oradan aldılar diye düşünüyordum.

Çok emin olmamakla birlikte radyatörün içinde eski termostatın contasının parçalarının (başka bir şey de olabilir) bulunduğunu düşünüyorum.

Bugün sistemi temizleyip tekrar su koyduktan sonra havasını aldım, uzun süre 100c ye gelmedi, 102-103 arasında fan açıp 96-99 aralığına düşürdü harareti.

Şuan soğumaya bıraktım eksik bi tarafı varsa su eklemek için bekliyorum.

Unutmadan;

Genleşme depo kapağı açıkken, radyatör alt hortum (şoför tarafı) sertleşiyor biraz, (hararet 90) kapak açıkken sertleşmesi normal midir? Tecrübesi olan var mı?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...