İçeriğe Yönlendir

1.4 TDCI Turbo Wastegate Açıyor mu?

Ali Buldaş

Recommended Posts

Ali Buldaş

Merhaba hayırlı akşamlar

O kadar gaz vermeme rağmen turbonun wastegate bolumu milim bile kıpırdamıyor elle itiyorum genede kıpırdamıyor sanki kaynak olmuş gibi sizce normalmi?

Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel
(düzenlendi)

Wastegate  değilde vnt sanki orası.  Sıkıntının iki sebebi var ya kurum dolayısıyla mekanizma sıkışmış yada vakum diyaframı sıkışmış. 

tarihinde Furkan Bakırel tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Buldaş
Furkan Bakırel yazdı:

Wastegate  değilde vnt sanki orası.  Sıkıntının iki sebebi var ya kurum dolayısıyla mekanizma sıkışmış yada vakum diyaframı sıkışmış. 

Sorun var ama değilmi sağlıklı çalışmıyor

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Sağlıklı çalışmasa ya da sıkışmış olsa arıza kodu atar. Elle hareketi kolay bir parça değildir zaten. 

Ayrıca westgate değil sanki o parça

Yorum bağlantısı
Ali Buldaş
Doğan Arşiray yazdı:

orada neden kaynak var??

Sanırım benden önceki sahibi tamir yaptırmış. Bende korumayı çıkardığımda gördüm haraket etmemesi dikkatimi çekti siyah duman problemim varda araçta bi türlü çözemediğimiz

Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz

elinizle zorla ileri veya geri ittirmeye calısın kurum baglamıs mı belli olur

Yorum bağlantısı
Ali Buldaş
Okay Kaygusuz yazdı:

elinizle zorla ileri veya geri ittirmeye calısın kurum baglamıs mı belli olur

Tornavide penseyle denedim milim kıpırdamıyor cok zorladım baya yüklendim. Aracta enjektor sorunu vardı orjinal takımla degismisti. Eskiden kalan arızadan dolayı olan bi kurumdan dolayımı bilmiyorum. Katalüzör ve turboyu sokmek istiyorum ama aralarında conta bisi varmı bilmiyorum o yuzden biraz çekiniyorum

Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel
Ali Buldaş yazdı:

Sorun var ama değilmi sağlıklı çalışmıyor

Turbo sökülüp dağıtılacak mekanizma temizlenip toplanacak başka yolu maalesef yok.

Yorum bağlantısı
Ali Buldaş
Furkan Bakırel yazdı:

Turbo sökülüp dağıtılacak mekanizma temizlenip toplanacak başka yolu maalesef yok.

Turbocu ben sokersem 1500 lira eklerim diyor

Benim amacım kendim sokup hemde katalüzörü temizletmek bu sayede

Acaba aralarda conra falan bisi varmı bilginiz varmı?

Turbocuya goturup revizyon yaptırsam

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Ali Buldaş yazdı:

Tornavide penseyle denedim milim kıpırdamıyor cok zorladım baya yüklendim. Aracta enjektor sorunu vardı orjinal takımla degismisti. Eskiden kalan arızadan dolayı olan bi kurumdan dolayımı bilmiyorum. Katalüzör ve turboyu sokmek istiyorum ama aralarında conta bisi varmı bilmiyorum o yuzden biraz çekiniyorum

sabitleyen vidaları gevşet öyle dene, yalnız konumunu işaretle yada dişleri sayarak yaz bir kenara bozulmasın ayar, sonra penseyle bir oynat bakalım, dönmezse sıkıntı, o kaynak direk benimde gözüme çarptı, durup dururken olmaz, kurcalanmış sanki... Bu arada boşta gaza basarak pek hareket etmez sanırım, motor yükte olmadan turbo tam dolmaz zaten, ufak turbo bu büyük olsa tamamda...

1500 tl mi, sökmeyemi, yuh, kendin sök, turboyu dağıtmayacaksın zaten...

Not: turbo bozuksa maddi imkan varsa yenisini al derim (sadece orjinal), revize asla ve katta orjinal kadar dayanmaz, istediği kadar iyi tamir edilsin.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel
Ali Buldaş yazdı:

Turbocu ben sokersem 1500 lira eklerim diyor

Benim amacım kendim sokup hemde katalüzörü temizletmek bu sayede

Acaba aralarda conra falan bisi varmı bilginiz varmı?

Turbocuya goturup revizyon yaptırsam

Turbonun içinde sadece basit bir o ring var zaten turbonun salyangozu ayrı vnt ayrı.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Turbonun orijinali uçuk rakamlarda. Sıfır diye satılanları çakma ürünler. Çin malı falan. 

çok kaliteli turbo tamircileri var. Turboyu söküp onlara götürebilirsiniz ya da kargoyla alıyorlar. 

Güzel tamir edilmiş turbo, dandik sıfır turbodan daha iyidir

Yorum bağlantısı
Ali Buldaş
Ali Cihangiroğlu yazdı:

sabitleyen vidaları gevşet öyle dene, yalnız konumunu işaretle yada dişleri sayarak yaz bir kenara bozulmasın ayar, sonra penseyle bir oynat bakalım, dönmezse sıkıntı, o kaynak direk benimde gözüme çarptı, durup dururken olmaz, kurcalanmış sanki... Bu arada boşta gaza basarak pek hareket etmez sanırım, motor yükte olmadan turbo tam dolmaz zaten, ufak turbo bu büyük olsa tamamda...

1500 tl mi, sökmeyemi, yuh, kendin sök, turboyu dağıtmayacaksın zaten...

Not: turbo bozuksa maddi imkan varsa yenisini al derim (sadece orjinal), revize asla ve katta orjinal kadar dayanmaz, istediği kadar iyi tamir edilsin.

Buralarda 0 turbo bulabileceğim bi yer yok. Sağlam satış yapan bi yer varmı bildiginiz internet sitesi gibi?

Dedigin gibi abi valfi boşa çıkardım. Sıkışık değilmiş ama çok boşluk var aşşa yukarı oynuyor takılma yapıyor.

Bunları yaparken turbodan emme monifolduna giden boruyu söktüm içinde çokca yağ vardı baya katman oluşmuş bu kadar yağın olması normalmi sizce acaba içeriye yağmı basıyorki?

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Turbonun orijinali uçuk rakamlarda. Sıfır diye satılanları çakma ürünler. Çin malı falan. 

çok kaliteli turbo tamircileri var. Turboyu söküp onlara götürebilirsiniz ya da kargoyla alıyorlar. 

Güzel tamir edilmiş turbo, dandik sıfır turbodan daha iyidir

Tamirden önce turbocunun elinde garanti verebilecegi bi turbo varmı sormam lazım o zaman.

Keşke sağlam bi site olsada ordan siparis verebilsem

Şu duman problemi beni bitirdi. Araba rampada durunca 2500 devirden aşşa debriyacı bırakırsan stop ediyor çok nalet bişey.

İnşallah turboyla işimi çözerim. Ekspertiz firmasıda turboda kanat sesi var yazmış ne anlama geliyor bilmiyorum hiç

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Namotto gibi bir sürü firma var. Garanti verirler

Yorum bağlantısı
Mertol Kip

KP35 o turbo yaw, fındık kadar bir şey. KKK dan orjinal alıp değiştirin, revizyonla falan uğraşmaya değmez, harcıalem bir şey çok pahalı olacağını sanmam.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Buldaş
Mertol Kip yazdı:

KP35 o turbo yaw, fındık kadar bir şey. KKK dan orjinal alıp değiştirin, revizyonla falan uğraşmaya değmez, harcıalem bir şey çok pahalı olacağını sanmam.  

Kkk turbo olduguna gore yan sanayi sanırım dimi?

Orginal markası nedir bi bilginiz varmı?

İzmirde bi firma orginal turbonun bi oldugunu soyledi ama bi bilgim yok alınırmı?

9000 bin diyor

IMG-20241018-WA0011.jpg

Uğur Çınar yazdı:

sanki turboda ötme de var

Buyuk bi ihtimalle balans ve otme var

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Ali Buldaş yazdı:

İzmirde bi firma orginal turbonun bi oldugunu soyledi ama bi bilgim yok alınırmı?

9000 bin diyor

Buyuk bi ihtimalle balans ve otme var

Kardeş dediğim gibi imkan varsa orjinal al, olmaz rektefe, garanti falan geçsinler, yine cortlar git sök tak ohoo kim uğraşacak, ambeleye kalksa misal al başına dert, kime anlatacaksın derdini bu ülkede, orjinal al hiç değilse senelerce kafan rahat olsun, turbo ve enjektörde helede Siemens ise direk çöpe, bitti...

turbo emişte yağ olur ama çok olmamalı, katman olduysa dandik yağ kullanmışlar, yağ buharı vere vere bu hale gelmiş, tam senetik Mobil 1 esp yada Mobil süper 3000 kullan başka yağ kullanma derim, İzmirdeki Turbo güzelmiş, zaten üstündekide bu, dediğim gibi imkan varsa al geç, üzülüp uğraştığına değmez...

yalnız yeni turbo takılırken itinalı temizlik yapılsın, yağ yağ hatları vs. alayını güzelce temizlet, hatta motor iç temizleyici kullan, kirli yağı boşalt yeni ama ucuz bir yağla biraz çalıştır motoru iyice temizle sonra boşaltıp turboyu değiştir ve iyi yağı koydur, madem yaptın tam olsun...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Ali Buldaş yazdı:

9000 bin diyor

IMG-20241018-WA0011.jpg

Eski adı KKK, yeni adı BorgWagner. İkisi aynı yani ve ikisi de orjinal. Ford ta onlardan alıyor zaten.

Fiyatı bilmem ama ben ne zaman turbo yenilettiysem çok geçmeden 1 yıl içinde sıfır orjinal ile değiştirdim. Arabayı kullanacaksanız bir kez verin parayı kafanız rahat olsun. Tabi maddi durumunuzu bilmeden yazıyorum bunu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Buldaş
Mertol Kip yazdı:

Eski adı KKK, yeni adı BorgWagner. İkisi aynı yani ve ikisi de orjinal. Ford ta onlardan alıyor zaten.

Fiyatı bilmem ama ben ne zaman turbo yenilettiysem çok geçmeden 1 yıl içinde sıfır orjinal ile değiştirdim. Arabayı kullanacaksanız bir kez verin parayı kafanız rahat olsun. Tabi maddi durumunuzu bilmeden yazıyorum bunu.

Orginal oldugundan emin değildim. Bunu söylemeniz iyi oldu piyasada 13-14 bin lira ama izmirde bi turbocunun elinde kalmış biri siparis etmis almamıs onu sana vereyim dedi kapağı acılmamıs kolinin saglam bi turbocuya benziyor onu direk getirip kendim montojlasam zaten eski turbonun masrafıyla aynıya gelecek.

Montaj esnasında aralara modal sürmem gerekiyor sanırım dimi ?

Yorum bağlantısı
Mertol Kip

KKK/BorgWagner olduğundan emin olun. Bir ara birebir Çin kopyaları vardı. Bir şey sürmenize gerek yok, çelik contası olması lazım kutudan çıkar. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Youtube’de turboyla alakalı güzel videolar var. Orijinal turbo çok pahalıdır. Öyle 10-20 bin liraya aldığınız turboların çin malı olması çok ihtimal dahilinde. 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Ali Buldaş yazdı:

Buralarda 0 turbo bulabileceğim bi yer yok. Sağlam satış yapan bi yer varmı bildiginiz internet sitesi gibi?

Dedigin gibi abi valfi boşa çıkardım. Sıkışık değilmiş ama çok boşluk var aşşa yukarı oynuyor takılma yapıyor.

Bunları yaparken turbodan emme monifolduna giden boruyu söktüm içinde çokca yağ vardı baya katman oluşmuş bu kadar yağın olması normalmi sizce acaba içeriye yağmı basıyorki?

Tamirden önce turbocunun elinde garanti verebilecegi bi turbo varmı sormam lazım o zaman.

Keşke sağlam bi site olsada ordan siparis verebilsem

Şu duman problemi beni bitirdi. Araba rampada durunca 2500 devirden aşşa debriyacı bırakırsan stop ediyor çok nalet bişey.

İnşallah turboyla işimi çözerim. Ekspertiz firmasıda turboda kanat sesi var yazmış ne anlama geliyor bilmiyorum hiç

peranenin kanatlari artik yeterli akışı saglayamiyordur. deforme oluyor. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...