İçeriğe Yönlendir

Ford Kuga Yokuş Aşağı Stop Arızası

Kayra BARAN

Recommended Posts

Doğan Arşiray

şanzıman yağı yanlıştır. :)

aynı şanzımana sahip dodge journeye yetkili servis çift kavrama yağı yerine freemontun yağını koymuş. eski sahibinin verdiği faturada yakalamıştım. denemeye değer. birde akü tamamen sağlam olmalı.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Doğan Arşiray yazdı:

şanzıman yağı yanlıştır. :)

aynı şanzımana sahip dodge journeye yetkili servis çift kavrama yağı yerine freemontun yağını koymuş. eski sahibinin verdiği faturada yakalamıştım. denemeye değer. birde akü tamamen sağlam olmalı.

kutunu içindeki sıvı aynı olmasın

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

freemont daki yağ bildiğin düz vites kutusu yağı. dct750 deki yağ dsg yağı.

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Doğan Arşiray yazdı:

dct750

motorsiklet ile freemont aynı şanzıman derken? anlamadım

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
(düzenlendi)

powershift, mazda MPS, ile DCT aynı şey.  mitsubishi, mazda, volvo, ford ,dodge aynı şanzımanı takmışlar bir dönem.  dct450 yazacağıma 750 yazmışım.

tarihinde Doğan Arşiray tarafından düzenlendi
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Doğan Arşiray yazdı:

750

dervişin fikri honda da kalmış (ben derviş)

• Beğen 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Çağlar Bayur yazdı:

dervişin fikri honda da kalmış (ben derviş)

şeytan işi. insanın dizi filan yaralanır gereksiz atraksiyonlar bunlar.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Doğan Arşiray yazdı:

insanın dizi filan yaralanır

dışarı çıkmaya gerek bile yok, masada otururken dilini 480 C ile yakan ile çay içtim ben :keyifli:

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Çağlar Bayur yazdı:

dışarı çıkmaya gerek bile yok, masada otururken dilini 480 C ile yakan ile çay içtim ben :keyifli:

patlayabilir filan aman dikkat.

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Kayra BARAN yazdı:

Mertol bey yorum için teşekkürler. Araç 2.0 TDCi. 15bin KM önce ilk aldığım zaman araca ağır bakım yaptırdım. Yani trigeri de değişti. Trigerle ilgili bir sorun çıkarması için çok kısa bir süre değil mi? Arıza çıktığından beri trigeri hiç kontrol ettirmedim. Egzoz ile ilgili olarak da hiçbir usta egzoz ısısı ile ilgili bir şey söylemedi. Aracın tek parçası şanzımanmış gibi şanzıman deyip duruyorlar. Ama arızanın şanzıman ile ilgili olduğuna da garanti vermiyorlar. Dediğiniz gibi arıza anındaki egzoz sıcaklıklarını ölçtürebilir miyim bakacağım. Ek olarak şunu tekrar belirteyim. Araç motor arızası verdikten sonra garip bir tıss pıss sesi de geliyor araçtan.

Süre kısa da trigeri değiştirdikten sorna senteyi ayarlayamamış olabilirler. 

Yorum bağlantısı
Kayra BARAN
Mertol Kip yazdı:

Süre kısa da trigeri değiştirdikten sorna senteyi ayarlayamamış olabilirler. 

Mertol bey konuya ilginiz için tekrar teşekkür ederim. Kendi aramızda biraz istişare yaptık ve gerçekten aşırı mantıklı geldi. Yarın ilk iş güvendiğim tamircim ile konuşup sente ayarını kontrol ettireceğim.

Yorum bağlantısı
Kayra BARAN

Abiler aracın sağ motor takozu bozuk çıktı. Motorun yokuş aşağı pozisyonunu bozuyor diye sensörleri şaşırtıyor olabilir mi mümkün mü?

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Kayra BARAN yazdı:

Abiler aracın sağ motor takozu bozuk çıktı. Motorun yokuş aşağı pozisyonunu bozuyor diye sensörleri şaşırtıyor olabilir mi mümkün mü?

Hareketten sallanan bir soket vs de yapıyor olabilir.. Hicbir detay atlanmadan kontrol.

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Mayıs ayında başlayan bu arıza öncesinde arabada herhangi bir işlem yapıldı mı?

Ön takım değişmesi, motorun alttan yıkanması, lastik değişimi vs her ne ise. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Arıza kodlarını sadece P0219 olarak değil de uzantılarını da yazarak araştırın P0219 AA 58 gibi, tam arıza adresini verecektir.

Yorum bağlantısı
Kayra BARAN
Harun Kocaçalışkan yazdı:

Mayıs ayında başlayan bu arıza öncesinde arabada herhangi bir işlem yapıldı mı?

Ön takım değişmesi, motorun alttan yıkanması, lastik değişimi vs her ne ise. 

Aralık ayında dört lastik değişti. 

Abiler motor takozu değişti ve sente ayarı tekrar yapıldı. Araç hala arıza vermekte. Araç şu an tesisatçıda. Konu hala aktif.

Yorum bağlantısı
Kayra BARAN
Çağrı Alaf yazdı:

Oksijen sensörü değişti mi? 

Ona baktırmadım daha abi. Bozuk olsa arıza kodu vermesi gerekmez mi ama?

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan
Kayra BARAN yazdı:

Bozuk olunca bu arızayı veriyormuş zaten yabancı forumlarda da var benzer sorun. 

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Kayra BARAN
Harun Kocaçalışkan yazdı:

Bozuk olunca bu arızayı veriyormuş zaten yabancı forumlarda da var benzer sorun. 

Gerçekten mi? Kaynağın linkini paylaşma şansınız var mı acaba?

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Kayra BARAN yazdı:

Titanyum dioksitten üretilen gerilimin hayalet arızası olur. Senin problemi O2 sensörü ile çözenler var aynı motor modelde. 

Yorum bağlantısı
Kayra BARAN
Çağrı Alaf yazdı:

Titanyum dioksitten üretilen gerilimin hayalet arızası olur. Senin problemi O2 sensörü ile çözenler var aynı motor modelde. 

Abi şimdi baktım yabancı forumlara. Arızayı lambda sensörünü değiştirerek çözenler olmuş ama arızayı yaptığı andaki araç davranışları çok farklı. Bende sadece yokuş aşağı stop ediyor. Onlarda düzlükte araç devri saçmaladıktan sonra stop ediyor. Bende böyle bir durum yok. Ama yine de değiştireceğim. Başka çarem yok :(

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Kayra BARAN yazdı:

Abi şimdi baktım yabancı forumlara. Arızayı lambda sensörünü değiştirerek çözenler olmuş ama arızayı yaptığı andaki araç davranışları çok farklı. Bende sadece yokuş aşağı stop ediyor. Onlarda düzlükte araç devri saçmaladıktan sonra stop ediyor. Bende böyle bir durum yok. Ama yine de değiştireceğim. Başka çarem yok :(

Ben de baktım senle aynı problemi olup Lambda ile çözen yine var. Lambdadan değiş bence çözülecek. YTD. 

Yorum bağlantısı
Kayra BARAN
Çağrı Alaf yazdı:

Ben de baktım senle aynı problemi olup Lambda ile çözen yine var. Lambdadan değiş bence çözülecek. YTD. 

Yarın değiştiriyorum abi. Umarım güzel haberler ile gelirim size :) 

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Kayra BARAN yazdı:

Yarın değiştiriyorum abi. Umarım güzel haberler ile gelirim size :) 

Hadi inşallah kral. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...