Coşku Mert 3 Ocak Yazar Paylaş 3 Ocak İlkay Başaran yazdı: ŞAseye akıllı vida atmadan olmaz ama :P nalburdayım şu an, en uzunundan istedim :P 3 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 3 Ocak Paylaş 3 Ocak Coşku Mert yazdı: nalburdayım şu an, en uzunundan istedim :P Süper. Üstten çıkıp radyatöre girebilmeli 5 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 3 Ocak Paylaş 3 Ocak İlkay Başaran yazdı: Süper. Üstten çıkıp radyatöre girebilmeli Mondeo akıllı civatası diye geçiyor onlar @İsa Acar 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 3 Ocak Paylaş 3 Ocak Nereyi delecegini biliyor nerede duracagini biliyor. Yalniz bizim çırak akıllı vidaları tutturamamis tamponun yanından baş verdi. 1 Yorum bağlantısı
İsa Acar 3 Ocak Paylaş 3 Ocak Oğuzkan Erışık yazdı: Mondeo akıllı civatası diye geçiyor onlar @İsa Acar Nereye atıyoruz? nerde, nerde? 1 2 Yorum bağlantısı
Coşku Mert 7 Ocak Yazar Paylaş 7 Ocak evet araci 3 ay / 4.000km dir kullanıyorum. biraz da aracla ilgili tecrubelerimi paylasayim. oncelikle arac tipik d sinifi ozelliklerinde. yumusak ve konfor odakli. sase oldukca rijit, ben guvenli bir arabayim hissi veriyor. bilmeyenler icin euroncap den 5 yildiz alan ilk otomobil zaten. ic mekan bagaj saklama alanları vs oldukca yeterli. liftback yapida oldugu icin bagaji camla birlikte acip koltuklari da yatirdiginizda her turlu ev esyasi bile tasinabiliyor cift yonlu dijital klimanin kisin isitmasi yazin sogutmasi gayet guzel. ic mekanda ferah bir ortam var. arka makam perdeleri bardaklikli kol dayama falan fonksiyonel.. zamaninda makam araci olarak kullanilmis bir model malum. hatta bu aracin ilk sahibi sivas da görevli bir savcı imis. basta dedigim gibi yumusak bi arac, evet yol konforu guzel ama yumusak olmanin eksi tarafi olarak virajlarda gövde biraz yatiyor ve direksiyonu da fordlar kadar keskin olmamasi neticesinde virajlarda cok keyif vermiyor acikcasi. arkalarda tam bagimsiz amortisor olsa cok daha iyi olurmus diyorum ama bir symbol gibi de takir tukur torsiyon degil tabi konfordan pek çalmiyor. 1.6 16v 107hp k4m kodlu benzin+lpg motor genel anlamda ekonomi odakli. alt devirlerde aracin agirligiyla (1.5 ton) birlikte cansiz bi yapisi var. 3bin devir civari gucunu gosterme basliyor. hizini aldiktan sonra ivmelenmesi guzel ama arac yukluyken dik rampalarda vites dusurmek gerekebiliyor. 5. vites 3bin devirdeki hiziniz 110 km/h civari oluyor. vites oranlari cok kisa, keske 6 vitesli olsaymis diyorsunuz. lpg de 35lt simit tank ile uzun yolda 400km; sehir icinde 310km civari menziliniz oluyor. benzindeki degerleri olcme firsatim olmadi pek. aracin izolasyonu sinifini karsilar yeterlilikte. motor sesi 3bin devirden sonra duyuluyor. 100km sonrasinda yol sesi direklerden biraz geliyor. lastik sesi de aynı sekilde. aracin fren performansi ve dozlamasi bence cok basarili. fordlardaki gibi birden isirip tedirgin etmiyor. abs yerli yersiz devreye girmiyor. hersey olmasi gerektigi gibi. toparlayacak olursam bu araci aldigim icin gayet memnunum. parasindan cok daha fazlasini veren bir model. ulkemizde iyiki cok talep gormuyorda uygun fiyata alip binebiliyoruz. araci almadan once kullanmadan on yargili alti boş fikir verenleri dinlemedigim icinde ayrica mutluyum benim gibi genelde sehir ici kullanannlar icin 1.6 benzinli ideal... uzun yol cok kullaniyorsaniz 1.9 dci veya 2.0t benzinli sizi daha mutlu edecektir. eksi yönleri: dikiz aynalari biraz dar direksiyon simidi büyük ve hissiz kaporta/ic trim gibi araca ozel parcalari sanayide bulmak zor. ancak netten almaniz gerekli piyasası çok hızlı değil herkesin çözüp onarabilecegi basit bir araç değil. sanayilerde pek sevilmez o yuzden arti yönleri: fiyat/performans modeli (300-400 bin bandında laguna 2 kadar donanimli konforlu arac yok.) tasarim ve teknolojik olarak hala guncel en bos pakette bile 8 airbag/cift kademe emniyet kemerleri fren parformansi 1.6 16v motor her anlamda oldukça ekonomik yedek parçası bol 12 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 7 Ocak Paylaş 7 Ocak Coşku Mert yazdı: 8 airbag/cift 7. Ve 8. Airbag için perde hava yastığını ön ve arka olarak mı sayıyor sistem? Yoksa perdenin dışında 2 tane daha mı hava yastığı var? Yorum bağlantısı
Coşku Mert 7 Ocak Yazar Paylaş 7 Ocak (düzenlendi) Oğuzkan Erışık yazdı: 7. Ve 8. Airbag için perde hava yastığını ön ve arka olarak mı sayıyor sistem? Yoksa perdenin dışında 2 tane daha mı hava yastığı var? acikcasi hepsini acip tek tek saymadim ama c stunundakiler mi +2 sayiliyor yoksa emniyet kemerleri mi +2 sayılıyor emin degilim. kaynaklarda 8 adet olarak geciyor 7 Ocak tarihinde Coşku Mert tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Coşku Mert Çarşamba 17:11 Yazar Paylaş Çarşamba 17:11 (düzenlendi) bir onceki yaptigim kaput izolasyonu gorsel olarak cok icime sinmedi. bu sefer 6mm sunger altina ince karton uygulayarak yaptim. hem sokmek gerekirse klipslerden kurtarmak yetecek. bagaj amortisorlerini de yeniledim Çarşamba 17:18 tarihinde Coşku Mert tarafından düzenlendi 5 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Çarşamba 19:39 Paylaş Çarşamba 19:39 karton kesim videosu yok mu? ecnebide bagaj halısı kesim videosu izlenme sayısı 1.5 milyon idi. Yorum bağlantısı
Coşku Mert Çarşamba 20:02 Yazar Paylaş Çarşamba 20:02 Çağlar Bayur yazdı: karton kesim videosu yok mu? ecnebide bagaj halısı kesim videosu izlenme sayısı 1.5 milyon idi. ben yuklesem maks 150 izlenme 🥲 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç Perşembe 06:54 Paylaş Perşembe 06:54 Çoşku, bu sünger ısıya dayanıklı dimi? Yorum bağlantısı
İlkay Başaran Perşembe 06:56 Paylaş Perşembe 06:56 Tamer Topaç yazdı: Çoşku, bu sünger ısıya dayanıklı dimi? Hayır, motor ısınınca söküyoruz. 1 Yorum bağlantısı
Coşku Mert Perşembe 07:06 Yazar Paylaş Perşembe 07:06 Tamer Topaç yazdı: Çoşku, bu sünger ısıya dayanıklı dimi? duymamış olayım Yorum bağlantısı
Cem Işık Perşembe 07:24 Paylaş Perşembe 07:24 Kartona çöp torbası gibi birşeyle suya karşı yalıtım yapıldı mı? Çok güzel olmuş bravo Yorum bağlantısı
Önder Özcan Perşembe 07:36 Paylaş Perşembe 07:36 Cem Işık yazdı: Kartona çöp torbası gibi birşeyle suya karşı yalıtım yapıldı mı? Çok güzel olmuş bravo YAPILMADI! 3 Yorum bağlantısı
Coşku Mert Perşembe 07:39 Yazar Paylaş Perşembe 07:39 Cem Işık yazdı: Kartona çöp torbası gibi birşeyle suya karşı yalıtım yapıldı mı? Çok güzel olmuş bravo o fikir aklima gelmedi degil abi evde battal boy poset yoktu yapmadim Yorum bağlantısı
İlkay Başaran Perşembe 07:48 Paylaş Perşembe 07:48 Önder Özcan yazdı: YAPILMADI! İYİ 1 Yorum bağlantısı
Cem Işık Perşembe 08:28 Paylaş Perşembe 08:28 Karton nem tutar orada, kaput içi paslanması vs derken, bence battal boy çöp torbası bulunca bi modifiye ile son nokta koyulursa harika olur 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç Perşembe 11:22 Paylaş Perşembe 11:22 Coşku Mert yazdı: duymamış olayım Bu kulaklar neler duydu, bu gözler neler gördü. Hoş, senden tabi ki beklemiyoruz da, istemsizce sorma gereği duydum İlkay Başaran yazdı: Hayır, motor ısınınca söküyoruz. Akıllı vida olsa kendi kendine sökülür 1 Yorum bağlantısı
Coşku Mert Perşembe 11:31 Yazar Paylaş Perşembe 11:31 Tamer Topaç yazdı: bu gözler neler gördü. neler gördü mesela 😅 1 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç Perşembe 11:58 Paylaş Perşembe 11:58 Coşku Mert yazdı: neler gördü mesela 😅 Önce yönetimi ele almamız lazım . Yorum bağlantısı
Coşku Mert Perşembe 12:02 Yazar Paylaş Perşembe 12:02 Tamer Topaç yazdı: Önce yönetimi ele almamız lazım . bu 83lüler niye hep böyle Yorum bağlantısı
Tamer Topaç Perşembe 12:10 Paylaş Perşembe 12:10 Coşku Mert yazdı: bu 83lüler niye hep böyle Çünkü 83' lüyüz, güçlüyüz. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts