Coşku Mert 8 Aralık 2024 Yazar Paylaş 8 Aralık 2024 Çağlar Bayur yazdı: işte bu yüzden ki rakama bakmam, o ölçüm saati ile o motorda hepsinin kaçar çıktığına bakarım, fark yok ise devamke bi arkadas gaz kelebeginin tam acik haldeyken olcum yapilmasi gerektigini soyledi. ondan düşük gostermistir dedi. ilk defa boyle bisey duydum. dogrulugu var midir abi? bir de gaz kelebegi elektronik nasil acik birakabilirim ki 🤔 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Aralık 2024 Paylaş 8 Aralık 2024 Coşku Mert yazdı: bi arkadas gaz kelebeginin tam acik haldeyken olcum yapilmasi gerektigini soyledi. ondan düşük gostermistir dedi. ilk defa boyle bisey duydum. dogrulugu var midir abi? bir de gaz kelebegi elektronik nasil acik birakabilirim ki 🤔 az veya çok asıl silindirler arası fark fark önemli olduğu çin göz ardı ediyoruz. tam usulü: benzin pompa sigortası sökülür (enjektör sıvı püskürtmesin diye) marşa basarken gaz pedalına tam basılır ki emme tam açık olsun. çok hassas ölçüm için, bunlar yapılmaz ise ne olur? birşey olmaz zaten piyasada böyle yapan da yok. 5 1 Yorum bağlantısı
Coşku Mert 14 Aralık 2024 Yazar Paylaş 14 Aralık 2024 (düzenlendi) direksiyonun pardon dümenin berbat kaplamasindan sonunda kurtuldum eski kaplamayi sokunce daha da berbat bi goruntuyle karsilastim. n11 den 500 liraya aldigim kaplamayi uyguladim. uygulama oncesi bozuk zemini zimparayla duzledim. ilk defa boyle bir islem yaptim 3 saat kadar sürdü ve hic kolay bi islem degilmis. özellikle mumlu ipi düzgün şekilde gerdirmek kıvrım yerleri falan zorladı baya... ilk tecrübeye göre fena bi sonuc cikmadi diye düşünüyorum 14 Aralık 2024 tarihinde Coşku Mert tarafından düzenlendi 13 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Aralık 2024 Paylaş 14 Aralık 2024 evde yapılmış olarak gördüğüm en güzel dikiş, dükkanda yapıldı denebilir Yorum bağlantısı
Coşku Mert 14 Aralık 2024 Yazar Paylaş 14 Aralık 2024 Çağlar Bayur yazdı: evde yapılmış olarak gördüğüm en güzel dikiş, dükkanda yapıldı denebilir cok teşekkürler abi, ortaokulda iş teknik dersim 5 di 😀 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Aralık 2024 Paylaş 14 Aralık 2024 Coşku Mert yazdı: cok teşekkürler abi, ortaokulda iş teknik dersim 5 di 😀 onu boçver ben otomotivden kalmıştım çift dikiş okudum 2 Yorum bağlantısı
Coşku Mert 19 Aralık 2024 Yazar Paylaş 19 Aralık 2024 (düzenlendi) farlar kotu durumda olmasa da bi parlatma yapayım dedim. sulu zimparalar ve pasta cila ile islemi yaptim ve sonuç bundan oldu 19 Aralık 2024 tarihinde Coşku Mert tarafından düzenlendi 5 7 Yorum bağlantısı
Serdar Göktaş 19 Aralık 2024 Paylaş 19 Aralık 2024 Size bir garaj lazım. Bu kadar uğraş, arabayı baştan topla. Dışarı da olacak işler değil. Bir garaj mutlaka lazım size. Ne işle uğraşıyorsunuz bilmiyorum ama sizin yerinizde olsam bir dükkan açardım. Teknik kariyer diye bir sayfa var. Bir öğretmen arkadaşımız orada paylaştığı videolardan sonra kendi dukkanini açtı. Yorum bağlantısı
Coşku Mert 19 Aralık 2024 Yazar Paylaş 19 Aralık 2024 dükkan acacak kadar her konuda bilgi sahibi degilim ama garaji olan mustakil bi evim olsun isterdim tabi. pembe panjurlu bahcede köpeğim falan 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 19 Aralık 2024 Paylaş 19 Aralık 2024 Eline sağlık harika olmuş. Farların üst tarafında sanki bir gündüz ledi havası var. 1 Yorum bağlantısı
Coşku Mert 19 Aralık 2024 Yazar Paylaş 19 Aralık 2024 Mehmet Yeter yazdı: Eline sağlık harika olmuş. Farların üst tarafında sanki bir gündüz ledi havası var. evet yapanlar varda orijinal dışı islemlerden hoşlanmıyorum 1 Yorum bağlantısı
Coşku Mert 29 Aralık 2024 Yazar Paylaş 29 Aralık 2024 aracın bir türlü çözemediğim sinir bozucu bir arızası vardı. silecekler yüksek hızlı kademelerde çalışmasına rağmen 1. kademede yani fasılalı olarak çalışmıyordu. sürekli elle çalıştırmak zorunda kalıyordum. sordum soruşturdum röledendir dediler; aracın her yerine baktım öyle bir röle yok. sigortadandır dediler; o da sağlam. silecek kolundandır dediler; kolu söküp tüm kontaklarını temizledim, beyaz gres ile bakımını yaptım yine yok. öylece bıraktım nasılsa çözerim bir şekilde derken sorunu çok geçmeden tesadüfen de olsa çözmüş oldum. sorun yazılımsalmış araçta yağmur sensörü olmamasına rağmen ecu da seçili kalmış. pyclip ile ecuya bağlanıp manuele çevirince sorun çözülmüş oldu. havalar da epey yağışlı malum tam zamanında halloldu 9 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 29 Aralık 2024 Paylaş 29 Aralık 2024 Peki yağmur sensörü tesisatı hazır mı? Yorum bağlantısı
Coşku Mert 29 Aralık 2024 Yazar Paylaş 29 Aralık 2024 Mehmet Yeter yazdı: Peki yağmur sensörü tesisatı hazır mı? evet hazirda var ama on camin degismesi gerek 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 29 Aralık 2024 Paylaş 29 Aralık 2024 Coşku Mert yazdı: evet hazirda var ama on camin degismesi gerek Üstad senin daha net bilgin vardır gerçi ama Clio da ön sensör değişip kodlandi yağmur sensörü çalışıyor. Sensör eklemeyle hallolur diye düşünüyorum. Yağmur sensörünün olayı sensördeki jeldi. Yorum bağlantısı
Coşku Mert 29 Aralık 2024 Yazar Paylaş 29 Aralık 2024 Metin Akbal yazdı: Üstad senin daha net bilgin vardır gerçi ama Clio da ön sensör değişip kodlandi yağmur sensörü çalışıyor. Sensör eklemeyle hallolur diye düşünüyorum. Yağmur sensörünün olayı sensördeki jeldi. sensorlu bi aracla bendekinin camini karsilastirdim. sensordeki bolum benimkinde yok. o nedenle cam degistirmek gerekli dedim. belki de orjinalinde vardi. sonradan sensorsuz cam takildi sensor gitti. orasi muallak Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 29 Aralık 2024 Paylaş 29 Aralık 2024 Coşku Mert yazdı: belki de orjinalinde vardi. sonradan sensorsuz cam takildi sensor gitti. orasi muallak Kesin ikinci olasılıktır. Yorum bağlantısı
Coşku Mert 29 Aralık 2024 Yazar Paylaş 29 Aralık 2024 camda orijinal (saint-gobain) aslinda ama biraz arastirdim bizim araclarda jelli ve parmak tipi sensor kullanilmis. bunlara gore camdaki tasarimlarda farkliymis. yani orijinal olsa bile sensore uygun cam takilmasi gerekiyormus. neyse artik buna musait bi zamanda ayrica kafa yoracagim Yorum bağlantısı
Metin Akbal 29 Aralık 2024 Paylaş 29 Aralık 2024 Coşku Mert yazdı: camda orijinal (saint-gobain) aslinda ama biraz arastirdim bizim araclarda jelli ve parmak tipi sensor kullanilmis. bunlara gore camdaki tasarimlarda farkliymis. yani orijinal olsa bile sensore uygun cam takilmasi gerekiyormus. neyse artik buna musait bi zamanda ayrica kafa yoracagim Araba da far sensörü varsa ben yağmur sensörü de uyar diyorum. Yorum bağlantısı
Coşku Mert 29 Aralık 2024 Yazar Paylaş 29 Aralık 2024 biraz daha derinlemesine arastirdimda, tesisati var dedigim kararan ic dikiz aynasi tesisatiymis. yani yagmur sensoru de tesisati da yok benim aracta far sensoru zaten yok. yagmur sensoru orta pakette, far+yagmur sensoru dolu pakette varmis. benimki gibi boş pakette ise 3/1 varmis 😀 konu netlige kavuştu simdi acı bi biçimde 😅 5 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 29 Aralık 2024 Paylaş 29 Aralık 2024 Peki kim niye ECU'da bu yazılımla oynar ki Yorum bağlantısı
Coşku Mert 29 Aralık 2024 Yazar Paylaş 29 Aralık 2024 Sani Gerşon yazdı: Peki kim niye ECU'da bu yazılımla oynar ki eski sahibi desem o daha yağ çubuğunun yerini bilmiyordu. faili meçhul Yorum bağlantısı
Servet Aydın 29 Aralık 2024 Paylaş 29 Aralık 2024 Coşku Mert yazdı: eski sahibi desem o daha yağ çubuğunun yerini bilmiyordu. faili meçhul Belki de vardı iptal ettiler sensörü Yorum bağlantısı
Recommended Posts