Mehmet Göktürk 7 Ekim 2024 Paylaş 7 Ekim 2024 Arkadan şekerli (!) araca zincir takabilecek miyiz bu teker açıklığına? Çağrı Alaf yazdı: Neden dezavantajlı olsun, son güncellemeleri güzeldi arabanın durmasında gitmesinde bir şey yok, ha kabahat elektrikli oluşu ise tüm elektrikli arabalarda var aynı kabahat. Kaldı ki Togg'un rakiplerine göre servis ağı şimdiden daha geniş. Dezavantajdan kasıt siyaset ise bilemem. Siyaset dezavantajı oldu evet. Ülkenin yarıdan çoğu arabayı sevmez oldu yok yere. Şimdi mesela alasım var ama alamıyorum çünkü siyasi mesaj vermiş olmak istemiyorum. nasıl yapıcaz şimdi bunu nasıl düzelticez? Bence tüm CHP tüm birimleri ile togg alıp geçmeli. 1 1 3 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 7 Ekim 2024 Paylaş 7 Ekim 2024 Mehmet Göktürk yazdı: Arkadan şekerli (!) araca zincir takabilecek Son 20 yıldır zincir takmıyorum. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 7 Ekim 2024 Paylaş 7 Ekim 2024 Tansu Kalafatoğlu yazdı: niyeki kışın problem arkadan itiş. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 7 Ekim 2024 Paylaş 7 Ekim 2024 Metin Uzunoğlu yazdı: Son 20 yıldır zincir takmıyorum. ben taktım. araç arkadan itişli olunca beni ürkütüyor. Yorum bağlantısı
Süleyman Can 7 Ekim 2024 Paylaş 7 Ekim 2024 Mehmet Göktürk yazdı: Bence tüm CHP tüm birimleri ile togg alıp geçmeli. İmamoğlu 100 adet sipariş geçti onaylamadılar. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 7 Ekim 2024 Paylaş 7 Ekim 2024 Süleyman Can yazdı: İmamoğlu 100 adet sipariş geçti onaylamadılar. Bu bilgi gerçek mi? doğruymuş, bakanın yanıtı da tam siyasal olmuş malesef: https://www.odatv.com/guncel/ekrem-imamoglunun-togg-basvurusuna-sanayi-bakanindan-yanit-bir-tur-veririm-282047 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 7 Ekim 2024 Paylaş 7 Ekim 2024 passat: Passat Boyut Özellikleri: Uzunluk 4775 milimetre, genişliki 1832 milimetre, yüksekliği 1483 milimetre, aks mesafesi 2786 milimetre BOYUTLAR T10F T10X dingil ve aküler birebir aynı T10X ile Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 8 Ekim 2024 Paylaş 8 Ekim 2024 Mehmet Göktürk yazdı: Bu bilgi gerçek mi? doğruymuş, bakanın yanıtı da tam siyasal olmuş malesef: https://www.odatv.com/guncel/ekrem-imamoglunun-togg-basvurusuna-sanayi-bakanindan-yanit-bir-tur-veririm-282047 değil. Sadece cumhurbaşkanına ön sipariş açıldı. O sıra ibb 100 tane istedi. Hem kurumsal satış yok, hem de 100 adet veremeyiz şu an diye cevap geldi. Üretimin yavaş olduğu, vatandaşın beklediği zamanlar. DMO’ya gidin isteyin dediler. ibb gitti istedi. DMO da ibb’ye 3 tane bedava veririz dedi. İBB kabul etmedi. Mehmet Göktürk yazdı: Arkadan şekerli (!) araca zincir takabilecek miyiz bu teker açıklığına? Siyaset dezavantajı oldu evet. Ülkenin yarıdan çoğu arabayı sevmez oldu yok yere. Şimdi mesela alasım var ama alamıyorum çünkü siyasi mesaj vermiş olmak istemiyorum. nasıl yapıcaz şimdi bunu nasıl düzelticez? Bence tüm CHP tüm birimleri ile togg alıp geçmeli. çok saçma ve kompleksli bir yaklaşım maalesef Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 8 Ekim 2024 Paylaş 8 Ekim 2024 üretim hala yavaş ancak polis jandarma yüzlerce araç aldı togg sayısı oldukça az o nedenle bu togg ileride ne yapar bilmiyorum benim aklıma gelen togg ileride byd alt markası olacak togg çok düşük ötv ile uygun fiyata halka satılacak b suv gibi o zaman ben dahil herkes alır geçer 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 8 Ekim 2024 Paylaş 8 Ekim 2024 Tansu Kalafatoğlu yazdı: çok saçma ve kompleksli bir yaklaşım maalesef Kompleksli bence şu an başkası bu diyalogda. Aynı sorun subaruxv de vardı galiba. Bakan bu lafı etmiş mi etmemiş mi? Kaynak? Bu aracın arkasındayım baştan beri. Ancak bi partinin malı yapılamaz. Günahtır. Ali Gülmez yazdı: üretim hala yavaş ancak polis jandarma yüzlerce araç aldı togg sayısı oldukça az o nedenle bu togg ileride ne yapar bilmiyorum benim aklıma gelen togg ileride byd alt markası olacak togg çok düşük ötv ile uygun fiyata halka satılacak b suv gibi o zaman ben dahil herkes alır geçer İşbirliği yaptık diye çekilecekler görüyorum ben. Olabilir marka korunursa neden olmasın? Ama çinli acımaz hiçbir bilgi vermez sadece mavi yaka kullanır. 3 Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 8 Ekim 2024 Paylaş 8 Ekim 2024 Mehmet Göktürk yazdı: Kompleksli bence şu an başkası bu diyalogda. Aynı sorun subaruxv de vardı galiba. Bakan bu lafı etmiş mi etmemiş mi? Kaynak? Bu aracın arkasındayım baştan beri. Ancak bi partinin malı yapılamaz. Günahtır. İşbirliği yaptık diye çekilecekler görüyorum ben. Olabilir marka korunursa neden olmasın? Ama çinli acımaz hiçbir bilgi vermez sadece mavi yaka kullanır. hocam elin çinlisi uygun fiyatlı olduktan sonra ne satıyorsa satsın Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 8 Ekim 2024 Paylaş 8 Ekim 2024 (düzenlendi) Mehmet Göktürk yazdı: Kompleksli bence şu an başkası bu diyalogda. Aynı sorun subaruxv de vardı galiba. Bakan bu lafı etmiş mi etmemiş mi? Kaynak? Bu aracın arkasındayım baştan beri. Ancak bi partinin malı yapılamaz. Günahtır. ben parti falan bilmiyorum. Belki dedikleri kadar da yerli değil. Togg’da çalışan yüzlerce beyaz yakalının siyasi düşüncesi bile iktidar partisi karşıtıdır. Ama müthiş bir emek var ortada. Togg almak isteyip de siyasi olarak almayan kişi tekrar düşünmeli. Siyasiler gelir geçer. @Mehmet Göktürk 100 tane istenmiş. Hem maddi olarak hem toplu ön sipariş olarak reddetmiş. Bir takım siyasi çalımlar. Olmayacağını bildiği şeyi istemek. 8 Ekim 2024 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 8 Ekim 2024 Paylaş 8 Ekim 2024 Tansu Kalafatoğlu yazdı: ben parti falan bilmiyorum. Belki dedikleri kadar da yerli değil. Togg’da çalışan yüzlerce beyaz yakalının siyasi düşüncesi bile iktidar partisi karşıtıdır. Ama müthiş bir emek var ortada. Togg almak isteyip de siyasi olarak almayan kişi tekrar düşünmeli. Siyasiler gelir geçer. togg şuan ısı pompası ile teslaya karşı rekabetçi olabilse idi kimse siyasi görüşüne bakmadan alır geçerdi Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 8 Ekim 2024 Paylaş 8 Ekim 2024 Mehmet Göktürk yazdı: Arkadan şekerli (!) araca zincir takabilecek miyiz bu teker açıklığına? Şimdi mesela alasım var ama alamıyorum çünkü siyasi mesaj vermiş olmak istemiyorum. nasıl yapıcaz şimdi bunu nasıl düzelticez? Bence tüm CHP tüm birimleri ile togg alıp geçmeli. Birisi çıksa burada "Bir şeyi önce AKP yapsın da sonra ben yaparım." dese demediğimizi bırakmazdık. Kendi karar mekanizmasını başkalarına emanet etmişler bunlar derdik. Hatta ülkenin yarısını kategorize edecek şekilde toplumsal çıkarımlar yapıp fırça çekerdik. Madalyonun 2 yüzü var, ben iki tarafına da karşıyım. O yüzden ben yönetim ile ortak zeminde tek bir fikrim dahi olmamasına rağmen Togg alırdım ki hala alırdım. Birileri siyasileştirmiş, Bursa'da katma değer üreten mühendisin günahı ne? CHP'nin keyfinin gelmesi ile ya da iktidarın başkalarını iğnemelerinin bitmesi umuduyla mı yaşayacak Türk mühendisleri? Yarın birgün eğitimim bitecek kıvılcım olarak gittiğim yerlerden alev olarak geri döneceğim. Birileri benim icadıma böyle etiket atsa sıkıntıdan kalbime inerdi. Kendimize ait ne var ise algılarımız ile kirletiyoruz sonra da potansiyellerini ortaya çıkarmalarına imkan vermeden bahaneler ile ayaklar altına alıyoruz. Bu bence yanlış. İşin hesap kitap tarafında ise "10 sene sonra pil kalır mı?" yı dert etmek bana göre değil, o karaktere sahip değilim. Kargo beklememek için şubeye trenle gidip bilgisayarı elimle parça parça getirdim geçen. Alır geçerim. İnşallah 10 sene sonraya çıkarım da maddiyatı dert edecek zamanım olur diye de dua ederim. 2 sene önce Azrail yokladı başaramadı. 2 sene sonra bir çelme daha takmayacağının garantisi yok. Bu fikriyatım Togg'a karşı da değil. Eğer Hacettepe Otomotiv Topluluğu'nun otomobili EVT S1 çıksaydı ona da aynı yaklaşımda bulunurdum. Onlar da CHP'liydi mesela. 2 Yorum bağlantısı
Serkan Derya 8 Ekim 2024 Paylaş 8 Ekim 2024 T10 X de çıkan yazılımsal hatalar, ülkedeki elektrik altyapısının dc şarja tamamen uygun hale gelmemiş olması, muhtemel bu modelin fiyatlaması BYD üstünde, Tesla eş değerinde olacak olması gibi sebepler yüzünden tutmayacağını düşünüyorum. Model çok şık ve güzel ancak bu ülke insanlarının ulaşabileceği fiyatlar olmalı. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 8 Ekim 2024 Paylaş 8 Ekim 2024 Ali Gülmez yazdı: togg şuan ısı pompası ile teslaya karşı rekabetçi olabilse idi kimse siyasi görüşüne bakmadan alır geçerdi bence fiyatı yüzde 20 ucuz olsa kimse ısı pompasına filan bakmaz termofor taşır. @Tansu Kalafatoğlu Çağrı Alaf yazdı: İşin hesap kitap tarafında ise "10 sene sonra pil kalır mı?" yı dert etmek bana göre değil, o karaktere sahip değilim. Karakter demeyelimde para meselesi desek? sonuçta o batarya paketi arabanın yarısından pahalı. Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 8 Ekim 2024 Paylaş 8 Ekim 2024 şok şok tesla zam yaptı 1791 binden 1866 bin tl oldu Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 8 Ekim 2024 Paylaş 8 Ekim 2024 Doğan Arşiray yazdı: Karakter demeyelimde para meselesi desek? sonuçta o batarya paketi arabanın yarısından pahalı. Karakter derken yanlış anlaşılmasın, kimseyi eleştirmiyorum. Kendi karakterimden bahsediyorum. Beklemeyi sevmem, ileriye dönük çok garantici olmayı da sevmem. Bataryaların pahalı olması konusunu da Togg'a neden mal edelim ki? Tüm arabalarda var aynı tehlike. Bu sektörün en önde gideni de 10 sene sonra arabaları ile ilgili ne olacağını kestiremiyor. Yukarıda, ileride motor ve pil tedariğinde sıkıntı olacak mı ona bakalım dendi ona istinaden alıntıladığınız yeri yazdım. Yoksa ben de elektrikli arabalarla ilgili sizle aynı düşünüyorum. Geçenlerde Mehmet Hoca ile de bu konuda fikir alışverişi yapmıştık. Tesla'nın batarya paketleri arabanın yarısından pahalıydı. Burada da pahalıydı, Amerika'da da pahalıydı. Yapı gereği elektrikli arabanın kendinde bu problem var Togg'un bu konuda yapacağı bir şey yok. Ha tedarik konusunda bir problem yaşanır mı? 2024 senesinde ülke elektrikli araba konusunda bu denli büyük yatırımlar alırken neden Togg pil getirtemesin? Bu konular bizim için kırmızı çizgi ise elektrikli arabaya binmeyiz olur biter. Ancak tiye alıp batacak batacak diye söylenmek de doğru değil gibi. Adamlar dediklerini yapıyorlar. Sadece akıllı cihaz yapacağız dedikleri yer tutmadı çok. Onu bırakmaları lazım. Akıllı cihaz çok piyasada, bizimki onlardan birisi olmadığı gibi ortalama bir araba. Güzel de bir araba sağlamlığına falan iyi diyorlar. Bitti gitti. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 8 Ekim 2024 Paylaş 8 Ekim 2024 Mehmet Göktürk yazdı: Bu bilgi gerçek mi? doğruymuş, bakanın yanıtı da tam siyasal olmuş malesef: https://www.odatv.com/guncel/ekrem-imamoglunun-togg-basvurusuna-sanayi-bakanindan-yanit-bir-tur-veririm-282047 Vereyim benimkini. köprülerin üçünden de bi geçsin demiş Paralı yolalra sokacak, paralı köprülerden geçirip, maliyeti düşürmeye çalışmış Bakan Tabi imamoğluna togg satmamışlar.. Tansu Kalafatoğlu yazdı: 100 tane istenmiş. Hem maddi olarak hem toplu ön sipariş olarak reddetmiş. Neden, parasını almamaktan mı korkmuşlar. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 8 Ekim 2024 Paylaş 8 Ekim 2024 Çağrı Alaf yazdı: Karakter derken yanlış anlaşılmasın, kimseyi eleştirmiyorum. Kendi karakterimden bahsediyorum. Beklemeyi sevmem, ileriye dönük çok garantici olmayı da sevmem. Bataryaların pahalı olması konusunu da Togg'a neden mal edelim ki? Tüm arabalarda var aynı tehlike. Bu sektörün en önde gideni de 10 sene sonra arabaları ile ilgili ne olacağını kestiremiyor. Yukarıda, ileride motor ve pil tedariğinde sıkıntı olacak mı ona bakalım dendi ona istinaden alıntıladığınız yeri yazdım. Yoksa ben de elektrikli arabalarla ilgili sizle aynı düşünüyorum. Geçenlerde Mehmet Hoca ile de bu konuda fikir alışverişi yapmıştık. Tesla'nın batarya paketleri arabanın yarısından pahalıydı. Burada da pahalıydı, Amerika'da da pahalıydı. Yapı gereği elektrikli arabanın kendinde bu problem var Togg'un bu konuda yapacağı bir şey yok. Ha tedarik konusunda bir problem yaşanır mı? 2024 senesinde ülke elektrikli araba konusunda bu denli büyük yatırımlar alırken neden Togg pil getirtemesin? Bu konular bizim için kırmızı çizgi ise elektrikli arabaya binmeyiz olur biter. Ancak tiye alıp batacak batacak diye söylenmek de doğru değil gibi. Adamlar dediklerini yapıyorlar. Sadece akıllı cihaz yapacağız dedikleri yer tutmadı çok. Onu bırakmaları lazım. Akıllı cihaz çok piyasada, bizimki onlardan birisi olmadığı gibi ortalama bir araba. Güzel de bir araba sağlamlığına falan iyi diyorlar. Bitti gitti. kim batacak dedi ki? başka birşeye evrilir en kötü. 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 8 Ekim 2024 Paylaş 8 Ekim 2024 Mehmet Ozyurek yazdı: Vereyim benimkini. köprülerin üçünden de bi geçsin demiş Paralı yolalra sokacak, paralı köprülerden geçirip, maliyeti düşürmeye çalışmış Bakan Tabi imamoğluna togg satmamışlar.. Neden, parasını almamaktan mı korkmuşlar. İstendiği dönem ön sipariş yoktu. 5-10 tane üretilen togg, cumhurbaşkanı tarafından dağıtıldı. sonradan İBB, DMO’dan istedi 100 tane togg, DMO da 100 tane yok, size 3 tane verebiliriz” dedi. İBB de almadı. neden almamış? çok siyasete girmek istemiyorum ama A kötü B iyi şeklinde konuşulursa, ikisinin de yönettiği kurumda çalıştım. Çalışıyorum. Benden daha iyi bilen yoktur. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 8 Ekim 2024 Paylaş 8 Ekim 2024 Tansu Kalafatoğlu yazdı: çok siyasete girmek istemiyorum ama A kötü B iyi şeklinde konuşulursa, ikisinin de yönettiği kurumda çalıştım. Çalışıyorum. Benden daha iyi bilen yoktur. Abi görüyoruz işte siyaseti. Bahçeli kürsüye çıkıp Özgür Özel çürük diyor. Aşağı inip elini sıkıp, bazen hakaret ediyorum ama alınmıyorsun değil mi diyor.. Diğeri de yok canım ne alınacağım diyor. Onların hepsi aynı gemide. Ben artık hiç birine güvenmiyorum. 6 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 8 Ekim 2024 Paylaş 8 Ekim 2024 (düzenlendi) Keşke derdimiz sadece Togg olsa... 8 Ekim 2024 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Süleyman Can 8 Ekim 2024 Paylaş 8 Ekim 2024 Çağrı Alaf yazdı: Onlar da CHP'liydi mesela. Belki içlerinde olmayan vardır? Togg un partisi yok deyip bunu deneyelim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts