İçeriğe Yönlendir

Kurutma Makinesi ve Priz

Ü.Emre Kartal

Recommended Posts

Ü.Emre Kartal
Köksal Yılmaz yazdı:

Forum çok formdan düşmüş, evi baştan yap diyen çıkmadı :D 

Mangala bile bağlanamadı, vaziyet fena 😂

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Köksal Yılmaz yazdı:

Forum çok formdan düşmüş, evi baştan yap diyen çıkmadı :D 

çalışıyorsa elleme, tak uzatmayı bitti

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)

9kg kurutma makinesi + 240lt nofrost derin dondurucu’nun beraber harcadığı anlık pik güç 600 watt olmuş. 

voltaj 227 gösteriyor. Yani en yüksek 2,6 amper çekmiş. 

Kullandığım 4’lü çoğaltıcının arkasında 16a yazıyor. demekki aynı anda 6 tane kurutma makinesi bağlayabilirin

IMG_0531.jpeg

tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

Ben banyoda ikili akım korumalı priz alıp taktım .Çamaşır ve kurutma makinesini aynı prize takmış oldum.Ancak iki makine aynı anda çalışır ise akım koruma devreye giriyor ve enerjiyi kesiyor.Bende o yüzden iki makineyi aynı anda çalıştırmadan o şekilde devam ediyorum.Akım koruma olmasa tesisat zarar görebilir yada sürekli sigorta atabilir demek oluyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ahmet Türedi yazdı:

Ben banyoda ikili akım korumalı priz alıp taktım .Çamaşır ve kurutma makinesini aynı prize takmış oldum.Ancak iki makine aynı anda çalışır ise akım koruma devreye giriyor ve enerjiyi kesiyor.Bende o yüzden iki makineyi aynı anda çalıştırmadan o şekilde devam ediyorum.Akım koruma olmasa tesisat zarar görebilir yada sürekli sigorta atabilir demek oluyor.

ikisinin aynı anda çekeceği akım 4-5 amper olur en fazla. Neden akım koruma devreye giriyorki. Ayarı mı var?

Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

ikisinin aynı anda çekeceği akım 4-5 amper olur en fazla. Neden akım koruma devreye giriyorki. Ayarı mı var?

Siz 4 5 amperi nasıl buldunuz? 2200w olsa sadece çamaşır makinesi 10A akım ceker 

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Uzatma koyacaksanız uzatmayı yere koymadığınızdan emin olun.

Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül
Ömer Sarıgül yazdı:

Siz 4 5 amperi nasıl buldunuz? 2200w olsa sadece çamaşır makinesi 10A akım ceker 

Çamaşır makinesi rezistans zaten tek başına 1800-2000W güç harcar

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ömer Sarıgül yazdı:

Aletle ölçerek.

Çamaşıra bakmadım gerçi. Bakarım ona da

Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Açıkçası bende ölçmedim ama direk devreden çıkıyor ,bir ayarı yok yüksek akım çekince ki sanırım makine sıkmaya geçince oluyor direk enerji kesiyor. Bende çok irdelemedim zaten iki makine nadiren çalışacak pozisyon oluyor ondada bekliyoruz kurutmanın bitmesini .

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Dolabı yapanı bulup dövmek lazım.

Yorum bağlantısı
Ali Gülmez

ben akım korumalı 2 li çoklayıcı ile tek prizden güç alıyorum aynı anda çalıştırıyorum daha sorun olmaıd bugüne kadar

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Akım korumalı prizin max gücü önemli. Ona bakarak kullanılırsa sorun olmaz. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

akım koruma denenlerin çoğu termik korumalı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Fatih Sarıkaya yazdı:

Dolabı yapanı bulup dövmek lazım.

Taşınırken eski dolap çürüdüğü için aynı yere denk gelecek şekilde ben alıp taktım. Yapanın suçu yok 🙂

Tek fark yeni modele böyle atkılar koymuşlar, geçmeli olduğu için yeri de değişmiyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...