İçeriğe Yönlendir

Kurutma Makinesi ve Priz

Ü.Emre Kartal

Recommended Posts

Ü.Emre Kartal

Merhaba herkese, banyoda çamaşır makinesinin üzerine kurutma makinesi koyacağım. Ne yazıkki priz için çamaşır makinesinin takılı olduğu prizi kullanmak durumundayım. 

Bu priz tekli ve fotoğraflarda göreceğiniz gibi zor bir konumda. Bu prizi ikiliye dönüştürmek için lavabo ve lavabo dolabını sökmem lazım gibi. Yer çok dar ve tam prizin üzerinden dolap atkısı geçiyor.

Aklıma 2 seçenek geliyor,

1) Dolabı vs söküp bu prizi ikiliye çevirmek. 

2) Fotoğrafta görüleceği üzere dolabın lavabo altında boşluğu var, buraya ikili uzatma yapmak ve makineleri bu fişe takmak. Uzatmayı 2.5 mm kablo alıp kendim yaparım, ince kablo ile kullanmam. 

Sizce 2 numara problem olur mu? Aynı prizden kullanacağım ama belki bu bile sorun olacak bilmiyorum. 

Mevcut prizin yeri ve uzatmayı koymayı düşündüğüm yerler;

IMG_20241006_143812.jpg

IMG_20241006_143816.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Aynı yuvaya hazır ikili priz de olur

8800411451442_1564694037969.jpg

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Adnan Çakır yazdı:

Aynı yuvaya hazır ikili priz de olur

8800411451442_1564694037969.jpg

İşte bu durum 1. Madde :)

Yapmak için komple lavaboyu sökmem lazım, arkadaki dolap atkısı hemen üzerinden geçiyor prizin. Çıkarıp takmak zor olur kasasını

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ikili priz ile uygun uzatma kablosu aynı kapıya çıkar, ben olsam uzatmayı takar geçerdim, hatta geçtim de buzdolabı ve bulaşık makinesi ikilisinde

• Beğen 6
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır
(düzenlendi)

Bence o atkının hiç bir faydası da zararı da yok kes at

Ben de uzatma yapardım ,hatta yaptım da 😎

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Çağlar Bayur yazdı:

ikili priz ile uygun uzatma kablosu aynı kapıya çıkar, ben olsam uzatmayı takar geçerdim, hatta geçtim de buzdolabı ve bulaşık makinesi ikilisinde

Ben de çamaşır ve kurutmayı öyle yapmak durumundayım. Umarım eş zamanlı çalıştığında sorun çıkarmaz. 

Kalın kablodan uzatma yapıp kurutma dolabına da sabitleyebilirim, resimdeki yere de. Dolap içi daha mantıklı lavabo altında kalabalık etmez gibi. 

Adnan Çakır yazdı:

Bence o atkının hiç bir faydası da zararı da yok kes at

Atkı çektirme ile sabitlenmiş, vida olsa sök tak yapılır yerinde. Kesme konusunda emin değilim, üzerindeki lavabo ağır, esneme yapmasın diye koyulmuş, kesersem belki zamanla açılır. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ü.Emre Kartal yazdı:

Umarım eş zamanlı çalıştığında sorun çıkarmaz. 

tüm ev için 4-8 sigorta vardır, bunlara 18 priz bağlı zaten. birşey olmaz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Dolabı falan sökmeden ikili prizi yan döndürüp takabilirsiniz. 

20241006_161741.jpg

Ayrıca elektrik yönetmeliğine göre bir sigortaya 6 priz bağlanabiliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Metin Uzunoğlu yazdı:

Dolabı falan sökmeden ikili prizi yan döndürüp takabilirsiniz. 

Dolap atkısı kasaya basıyor, arada 1 cm boşluk yok. Mevcut olanı sökmek dahi pek mümkün değil, esnetmeden. 

İkiliye dönüştürmek veya o prizi hiç bozmadan ikili uzatma yapmak durumu var. 

Artık bakacağım bir şekilde çaresine

Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül

Kaba hesap ile 2000w çamaşır+2000w. Kurutma 4000w eder 220 de 18-20a civarı akım ceker. 2.5mm kesitli kablo 25-30a akımı kaldırabildiği yazıyor, tesisat kablosu minimum 2.5 mm ise sorunsuz kullanılır 

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Ömer Sarıgül yazdı:

Kaba hesap ile 2000w çamaşır+2000w. Kurutma 4000w eder 220 de 18-20a civarı akım ceker. 2.5mm kesitli kablo 25-30a akımı kaldırabildiği yazıyor, tesisat kablosu minimum 2.5 mm ise sorunsuz kullanılır 

Bina yeni olduğu için 2.5 altı kablo sanmıyorum kullanılsın. 2 tane priz var toplam banyoda. Buattan ortak dağıldığını düşünürsek kablolar ince olmamalı

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan

Ben olsam uzatma ile sorunu hızlıca çözerdim. 2.5 luk kablo fazlasıyla iş görür prizi de kenara monte edersiniz oldu bitti. Diğer türlü uğraştırıcı olacak sizin için ve sonuç da değişmeyecek 😊

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Mustafa Karahan yazdı:

Ben olsam uzatma ile sorunu hızlıca çözerdim. 2.5 luk kablo fazlasıyla iş görür prizi de kenara monte edersiniz oldu bitti. Diğer türlü uğraştırıcı olacak sizin için ve sonuç da değişmeyecek 😊

Öyle yapacağım muhtemelen. Gereksiz efor harcatacak bir iş diğer türlü. Lavaboyu sök, dolabı sök. Prizi değiştir, geri toparla. Bir de silikon temizleyip yenileme aşaması olacak tabi :)

Pes ettim, kısayoldan çözeceğim

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

uygun değerde kablo ile yapılacak kısa mesafeli uzatmanın sakıncası yok.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Benim kurutma makinesi ve derin dondurucu yıllardır 3’lü uzatmaya bağlı. Hem de uzatma kablosu 3-5 metre falan. Ama viko markaydı. 

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Benim kurutma makinesi ve derin dondurucu yıllardır 3’lü uzatmaya bağlı. Hem de uzatma kablosu 3-5 metre falan. Ama viko markaydı. 

Ben ütü için bile 2.5 mm kablodan kendim yaptım uzatmamı. 

Viko nun ikili prizini aldım kablosuz, 2.5 mm 1m kablo aldım, fiş aldım (elbi marka) bu şekilde kullanacağım. 

Hazır satılan ürünlerin kabloları genellikle 1.5mm oluyor. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ü.Emre Kartal yazdı:

Ben ütü için bile 2.5 mm kablodan kendim yaptım uzatmamı. 

Viko nun ikili prizini aldım kablosuz, 2.5 mm 1m kablo aldım, fiş aldım (elbi marka) bu şekilde kullanacağım. 

Hazır satılan ürünlerin kabloları genellikle 1.5mm oluyor. 

yetiyor demekki. Civarda elektrik voltaj değerleri falan gayet stabil ama. 

bende akım ölçer var. Kurutma çalışırken derin dondurucu ile ne kadar amper geçiyor bi bakarım. Merak ettim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Mehmet Ozyurek yazdı:

Prizin tam üzerinden geçen atkı bu prizlerin oturmasına engel oluyor abi, denedim bunları. 

Tek yol uzatma kablosu yapmak. Diğer türlü çok iş çıkarıyor :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

Bende 2,5'luk kablolu uzatma kullanıyorum. Ama uzatmanın ucunda akım koruyucu prizde var. Olabilecek bir aksiliğe karşı önlem olarak. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ü.Emre Kartal yazdı:

Tek yol uzatma kablosu yapmak. Diğer türlü çok iş çıkarıyor :)

Sağlam kablo sağlam üçlü kullan. hiç bir şey olmaz. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ferhat Yavuz
Mehmet Ozyurek yazdı:

Mehmet abinin tavsiyesine uyun bende 15 senedir 2 lisini kullanıyorum kurutma ve çamaşır makinası altlı üstlü sabitlemede yapmadım bir gün banyodan  bi patırtı gelecek diye de korkuyorum.Sıkmaya geçince kurutma baya bi sallanıyor.

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

yine atkı... atkı boyuna dolanan birşey, düz birşey değilki yahu. o yüzden kes gitsin derim. :P

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Doğan Arşiray yazdı:

yine atkı... atkı boyuna dolanan birşey, düz birşey değilki yahu. o yüzden kes gitsin derim. :P

Baş belası da diyebiliriz...

Kesmek bile yeri itibari ile hem zor(dremel ile girişebilirim ancak) hem de gereksiz iş gibi geliyor şuan. 

2.5 mm kablo ile uzatma yapıp çözeceğim işi 😂

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Forum çok formdan düşmüş, evi baştan yap diyen çıkmadı :D 

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...