İçeriğe Yönlendir

Peugeot 407 Aracımı Ustalar Mahvetti

Mikail Gerek

Recommended Posts

Çağlar Bayur
Murat Öngür yazdı:

Focus 2 ler ile aynı motora sahip değil mi bu araç ? 

2.0 ise mk4 mondeo 2.0 tdci ile aynı

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök
Çağlar Bayur yazdı:

2.0 ise mk4 mondeo 2.0 tdci ile aynı

Herseyi ayni mi ?

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Gök yazdı:

Herseyi ayni mi ?

kopçası farklıdır, krank okuyucu da

Yorum bağlantısı
Ali Gök
Çağlar Bayur yazdı:

kopçası farklıdır, krank okuyucu da

Hee tamam. Çunku usta parcaciya bak. Pejo demiyorum mondeo diyorum dedi tekrar tekrar bulamayinca yetkili servisten aldik

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Gök yazdı:

Hee tamam. Çunku usta parcaciya bak. Pejo demiyorum mondeo diyorum dedi tekrar tekrar bulamayinca yetkili servisten aldik

mümkün ustana güven

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mikail Gerek

Sorun enjektörlerde çıktı arkadaşlar. Değiştirdim düzeldi. 

• Beğen 5
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

enjektör yakıtı geri mi kaçırmış? nasıl bir arıza olmuş

Yorum bağlantısı
Mikail Gerek
Çağlar Bayur yazdı:

enjektör yakıtı geri mi kaçırmış? nasıl bir arıza olmuş

Gittiğim yer sadece peugeot araçlara bakan bir yerdi. Usta zamanında peugeot yetkili servisinde çalışmış. Araca bakınca hemen enjektörlerden bu dedi. Ellerinde tüm peugeot parçaların yedekleri varmış zaten hemen enjektörleri söktü, kendinde olanları takıp test etti araç düzeldi. Benim enjektörlerin 4'ü de hasarlı çıktı. Yakıt hattını kontrol etti kaçak var mı diye, bilgisayara falan bağladı aracın değerlerine falan baktı. Çekvalfleri de söktü. Araçta başka da bir sorun yok güle güle bin deyip 14 bin tl'yi de kitleyip gönderdi. Ama hem insan gibi davrandı hem de belliki işi bilen bir servisti ben 6-7 saat oradaydım belki de 20-30 tane araç geldi. ondan dolayı 14 bin tl acımadı.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Mikail Gerek yazdı:

Gittiğim yer sadece peugeot araçlara bakan bir yerdi. Usta zamanında peugeot yetkili servisinde çalışmış. Araca bakınca hemen enjektörlerden bu dedi. Ellerinde tüm peugeot parçaların yedekleri varmış zaten hemen enjektörleri söktü, kendinde olanları takıp test etti araç düzeldi. Benim enjektörlerin 4'ü de hasarlı çıktı. Yakıt hattını kontrol etti kaçak var mı diye, bilgisayara falan bağladı aracın değerlerine falan baktı. Çekvalfleri de söktü. Araçta başka da bir sorun yok güle güle bin deyip 14 bin tl'yi de kitleyip gönderdi. Ama hem insan gibi davrandı hem de belliki işi bilen bir servisti ben 6-7 saat oradaydım belki de 20-30 tane araç geldi. ondan dolayı 14 bin tl acımadı.

:bravo::bravo:böyle işi bilen sorunu tespit eden ve onaran ustaları aramızda görmek isteriz. çok sevindim sizin adınıza böyle bir usta bulduğunuz ve aracınız düzeldiği için.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

En büyük mutluluk sorunun çözümü, bazen insan sorun çözülsünde ne kadar olduğu önemli değil diye düşünüyor. Geçmiş olsun.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

anlamadım ben bu işi, enjektör ne yapıyormuş, açıkmı kalıyormuşta vakumdan içeri hava çekip sistemi havamı yaptırıyormuş yani, yada takılımı kalıyormuş....

bu vesile ile durum şudur, turbo ve enjektörün yenisi makbuldür, tamiri asla yenisinin yerini ve ömrünü vermez.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mikail Gerek yazdı:

14 bin tl'yi

bedava bu kısmı sevdim

Ali Cihangiroğlu yazdı:

enjektörün yenisi

pahalıdır o

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Çağlar Bayur yazdı:

bedava bu kısmı sevdim

pahalıdır o

sıfır takmamışmıydı?

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Cihangiroğlu yazdı:

sıfır takmamışmıydı?

14 bine? yolda bulsan takmazsın, sanam

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Çağlar Bayur yazdı:

14 bine? yolda bulsan takmazsın, sanam

kabaca baktım tam motor model bilmiyorum, sanırım 30 kaat civarı, çıkmaya vermem 14 basar sıfır alırım, para yoksa satarım arabayı model ufaltırım yine sıfır alırım.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Ali Cihangiroğlu yazdı:

kabaca baktım tam motor model bilmiyorum, sanırım 30 kaat civarı, çıkmaya vermem 14 basar sıfır alırım, para yoksa satarım arabayı model ufaltırım yine sıfır alırım.

Eksper ücreti enjektör revizyonunun yarısı ama :crazy:

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Köksal Yılmaz yazdı:

Eksper ücreti enjektör revizyonunun yarısı ama :crazy:

neyseki exper benim, expere para vermem, test sürüşüde yok, ben sürerim o izler, alacak adam zaten arabaya bakınca anlar, ille exper derse buyursun soksun beni bağlamaz :tongue:

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Ali Cihangiroğlu yazdı:

neyseki exper benim, expere para vermem, test sürüşüde yok, ben sürerim o izler, alacak adam zaten arabaya bakınca anlar, ille exper derse buyursun soksun beni bağlamaz :tongue:

Ali abi simdi ; exper sensin, sen sürüyosun o anlıyor, test sürüşüde yok, bakınca anlayacak sürec bu sekilde..  doğru mu anladık :shok: 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Alpay Sumer yazdı:

Ali abi simdi ; exper sensin, sen sürüyosun o anlıyor, test sürüşüde yok, bakınca anlayacak sürec bu sekilde..  doğru mu anladık :shok: 

test sürüşünde kaza yaparsa kim ödeyecek, bunu çözersek sürsün yoksa ben sürerim, varmı bir yasal yolu bilmiyorum tabii, varsa yaparız sürer, emmiye soralım  exper benim derken alacağım araca bakarım demek istedim, gerçi 2. el almam çok zor ama olsun, benim arabayı alacak adam zaten bakınca anlar, sağlam araba belli eder kendini, ille bakılacaksa götürürüz expere yada yetkili servise baktırsın, beni bağlamaz, kendi parası, dediğimin dışında birşey çıkmaz zaten, o yüzden rahatım... 

Not: arabayı kimseye vermem, benim için araba silah gibidir ki zaten öyledir, kimseye verilmez, kimsenin arabasınıda sürmek istemem.

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Ali Cihangiroğlu yazdı:

test sürüşünde kaza yaparsa kim ödeyecek, bunu çözersek sürsün yoksa ben sürerim, varmı bir yasal yolu bilmiyorum tabii, varsa yaparız sürer, emmiye soralım  exper benim derken alacağım araca bakarım demek istedim, gerçi 2. el almam çok zor ama olsun, benim arabayı alacak adam zaten bakınca anlar, sağlam araba belli eder kendini, ille bakılacaksa götürürüz expere yada yetkili servise baktırsın, beni bağlamaz, kendi parası, dediğimin dışında birşey çıkmaz zaten, o yüzden rahatım... 

Not: arabayı kimseye vermem, benim için araba silah gibidir ki zaten öyledir, kimseye verilmez, kimsenin arabasınıda sürmek istemem.

Yazdiklarinin bazilarina katiliyorum ama Bende kullanmadigim bir arabayı almam.. 

Akvaryumda balık degilki bu camdan sevip tamam diyelim? Ekspertiz de kullanmasın ozman oda baskası  😂 Satarkende alırkende kullanırım kullandırtırım.. olması gereken de bence bu.. Alıyorsam müsait bir yer bulur öyle deneme yaparım. alıyorlarsa İlk arabasıysa zaten bi yakını birisi akrabasi vs vs elbet yanında vardır.. Yanindakinin de magandalık, zibidilik yapmasına izin vermem efendi efendi tabiki sürecek.. o da bakacak alacağına.. 

Aldıktan sonra emanet kısmı konusunda aynen katılıyorum..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Alpay Sumer yazdı:

Yazdiklarinin bazilarina katiliyorum ama Bende kullanmadigim bir arabayı almam.. 

Akvaryumda balık degilki bu camdan sevip tamam diyelim? Ekspertiz de kullanmasın ozman oda baskası  😂 Satarkende alırkende kullanırım kullandırtırım.. olması gereken de bence bu.. Alıyorsam müsait bir yer bulur öyle deneme yaparım. alıyorlarsa İlk arabasıysa zaten bi yakını birisi akrabasi vs vs elbet yanında vardır.. Yanindakinin de magandalık, zibidilik yapmasına izin vermem efendi efendi tabiki sürecek.. o da bakacak alacağına.. 

Aldıktan sonra emanet kısmı konusunda aynen katılıyorum..

bak bu dediğin olur, uygun yerde denesin canım, ama trafikte deneyecekse bunun bir garantisi olmalı, yoksa süremez, exper işi zaten saçmalıkta ülke daha doğrusu toplum bitik, o yüzden baktırmasına birşey demem ama exper arabayı neden kullansın, dükkandan çıkaramaz, zaten dediğimin dışında birşey çıkmayacağı için benim için sorun değil, tabii exper elinde bozuk para ile gelirse iş değişir, en ufak hatasında biter expertiz :)

Zaten düzgün araba kendini belli eder, Fiestayı satarken arabayı sürmedi bile alan, gerçi biliyordu benide arabayıda, notere işlemi başlattık, geçtik kahveye, parayı hesabıma attı, para hesaba geçti çayımızı içtik, noterde imzayı attık bitti,  sağlam araba kolay satılır, uğraştırmaz.

Zaten satıcam diye uğraşmayıda, millete laf anlatmayıda sevmem, araba ortada, fiat belli ve sabit neyse o, zaten saçma sapan fiyatta çekmem (tanıdık olur sevdiğim biri olur yapılır ufaktan jest, o ayrı),  hele hele indirim yap yok şubu masallarına girerse, bahane ararsa direk vazgeçerim satmaktan, hiç uğraşamam kendimi üzemem, baktım canımı sıktı bu satış yallah takasa yada veririm kurumsallardan birine :D

Yorum bağlantısı
Mikail Gerek
Mehmet Kazancıoğlu yazdı:

:bravo::bravo:böyle işi bilen sorunu tespit eden ve onaran ustaları aramızda görmek isteriz. çok sevindim sizin adınıza böyle bir usta bulduğunuz ve aracınız düzeldiği için.

Teşekkürler hocam. 

Selçuk Bakış yazdı:

En büyük mutluluk sorunun çözümü, bazen insan sorun çözülsünde ne kadar olduğu önemli değil diye düşünüyor. Geçmiş olsun.

Gerçekten öyle selçuk hocam. Sağolun.

Ali Cihangiroğlu yazdı:

anlamadım ben bu işi, enjektör ne yapıyormuş, açıkmı kalıyormuşta vakumdan içeri hava çekip sistemi havamı yaptırıyormuş yani, yada takılımı kalıyormuş....

bu vesile ile durum şudur, turbo ve enjektörün yenisi makbuldür, tamiri asla yenisinin yerini ve ömrünü vermez.

Bende anlamadım enjektör nasıl bir sorun yapıpta yakıtı geri kaçırıyor. Ama şu an bir sorun yok araç düzeldi. 

Çağlar Bayur yazdı:

bedava bu kısmı sevdim

pahalıdır o

Bana önce pahalı geldi de , araştırma yapınca gayet uygun fiyat olduğunu gördüm. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...