İçeriğe Yönlendir

Kombi Önerisi

Tayfun Aydın

Recommended Posts

Gökhan Tuna
Tayfun Aydın yazdı:

Gökhan bey merhaba. Bir tanıdığım DemirDöküm bayiisi. Şimdi bir fiyatlama sürecindeler belli olduğunda sanırım nitromix 24kw alacağım.. Piyasa şartlarında o paralara herkes bu kombide birleşmiş gibi..

Guzel fiyat yaparsa ben de dusunebilirim, Istanbul Sariyer'deyim :-)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Uzun süre kendi evimde Vaillant kullandım. hiç bakım da yapılmadı diye hatırlıyorum. Performansını çok beğeniyorum. 

Şimdiki kiralık evde Viessmann Vitopend 100 var bu da çok iyi. Kaliteyi bozmadılarsa bu da çok iyi. 

Ancak vaillantta yerli ve ithal ürün seçenekleri var. ithal olanların malzemesi farklı, tercih edilmelidir. 

Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna

Evet kombi tamirat teklifi geldi :-)

Asagiya yapistirdim, saka gibi; tamir etme bedeli degil de tamir ettirme sakin bedeli 

image.png.d41813a00e97c37aefb3ddff074383c5.png

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Fiuuuvvv

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
Gökhan Tuna yazdı:

Asagiya yapistirdim, saka gibi; tamir etme bedeli degil de tamir ettirme sakin bedeli 

Ya tutarsa hesabı olmuş bu. Yaşlı ,işten anlamayan büyüklerimiz kanabilir. Dolandırıcılıktan farkı yok. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Gökhan Tuna yazdı:

Abartıyorlar, 

O panelin aynısını ben geçen yıl 1800 liraya almıştım.. 

5000 liraya tamir edilir bu.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna
Mehmet Ozyurek yazdı:

Abartıyorlar, 

O panelin aynısını ben geçen yıl 1800 liraya almıştım.. 

5000 liraya tamir edilir bu.. 

Abi tamiri dusunuyorum; ancak 19 yasindaki kombi ile devam etmek konusu kafamda bir soru isareti.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Gökhan Tuna yazdı:

Abi tamiri dusunuyorum; ancak 19 yasindaki kombi ile devam etmek konusu kafamda bir soru isareti.

Geriye bozulacak çok az parçası kalıyor..

Kombideki sorun şu: emin olmamakla birlikte, yenisini alırsan yeniden açma kapama gibi bir sürü işlem gerekiyor galiba. 

Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna
Mehmet Ozyurek yazdı:

Geriye bozulacak çok az parçası kalıyor..

Kombideki sorun şu: emin olmamakla birlikte, yenisini alırsan yeniden açma kapama gibi bir sürü işlem gerekiyor galiba. 

Evet abi, bir yeniden devreye alma proseduru var; ancak kombiyi aldigin bayi Igdas akredite bir firma ise, onu da hallediyor. Elbette ki bunun ve eskiyi sok, yeniyi tak isleminin de bir bedeli oluyor. 

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Gökhan Tuna yazdı:

Evet abi, bir yeniden devreye alma proseduru var; ancak kombiyi aldigin bayi Igdas akredite bir firma ise, onu da hallediyor. Elbette ki bunun ve eskiyi sok, yeniyi tak isleminin de bir bedeli oluyor. 

Sökmede sıkıntı olmaz sökersiniz 5~6 cıvata yenisi zaten montaj dahil. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal

Son 2 yılda Anneme bana 2 Bosch Kombi 1 Çamaşır Makinesi aldık.Geçen yıl Garantili Kombiye ariza tespiti için Ücret talep ettiler.Forumda konu açıp kendim hallettim.

Kalite önemli Servis daha önemli.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

2. El yeni gibi kombi bakardım bu durumda. Eskisini sök yenisini tak. Proje vs uğraşmam.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın
Gökhan Tuna yazdı:

Guzel fiyat yaparsa ben de dusunebilirim, Istanbul Sariyer'deyim :-)

Gökhan hocam size de haber veririm mutlaka :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan
Gökhan Tuna yazdı:

O prosedürü kombiyi takan bayi hallediyor. İgdaş harcı ve montaj hizmeti parası kombi fiyatınının içine ekleniyor, fiyat dahil veriliyor. Binanın 5 kombisini de aynı şekilde değiştirttik. Çıkan eski makineyi kendilerine alıyorlar . Biz de Sarıyer'deyiz.

19 yasındaki kombi yoğuşmasızdır, yoğusmalının en az %10 gaz tasarrufunu de düşünürsek değiştirmenizi tavsiye ederim.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna

29 Ekimde bir kac firmanin sitesinden teklif istedim (demirdokum, viessmann, vaillant ve buderus)

Iclerinde en iyi deneyimi sunan Buderus'tu, basvurumu yapar yapmaz SMS ile hangi bayisinin hangi numaradan arayacagini soyledi. Hakikaten de dun o bayi once teklifi yolladi, arkasindan da aradi. Sonra da Demirdokum ve Vaillant bayileri de ulasti. Viessmann'dan ise su an itibariyle hala ses yok; zaten servisin cikarttigi bu tamir bedeli sonrasi tekrar Viessmann almayi dusunmuyorum, su isleri halledince servisi ayrica sikayet edecegim.

Teklifleri asagiya tablo halinde ekledim, pazarlik vs yapilmamis; ancak anahtar teslim (Igdas vs, eskiyi sok yeniyi tak vs dahil) fiyatlar. Hepsiburada'dan baktigim fiyatlar taksitli fiyatlarina yakin (HB fiyatina Igdas icin 2K, sok tak icin 4K ekledim) Butun modeller 24-25KW; burada dikkatimi ceken Buderus GB122'nin 5 yil garantili olmasi (henuz dogrulatamadim) Eger 5 yil garantili ise Buderus ile ilerlerim diye dusunuyorum.

image.png.7cb4fb624732d8cf7cd71a5f8ab48572.png

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Tüm işlemleri kombiyi takan kişi/firma yapar. Vaillant ve Buderus 5 yıl garantili ancak, +3 yıl için fiyat farkı isteniyor ve her yıl ücretsiz eve servis ve bakım yapılıyor. Tabi şu anki durumu sormanız gerekebilir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Çankaya

işyerinden arkadaşım baymak almış internetten 22 bin lira,

2500 lira ya da montaj ve açılışını yapacakmış bir firma...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna
Tamer Topaç yazdı:

Tüm işlemleri kombiyi takan kişi/firma yapar. Vaillant ve Buderus 5 yıl garantili ancak, +3 yıl için fiyat farkı isteniyor ve her yıl ücretsiz eve servis ve bakım yapılıyor. Tabi şu anki durumu sormanız gerekebilir. 

Buderus ile konustum, bu model (gb122) hakikaten fabrika cikisi 5 yil garantili, uzerine garanti satin alinabiliyormus. O yuzden bir tik daha tercih edilebilir gibi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

buderus ssh olarak daha profesyonel gözüküyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin

Az önce De Dietrich diye bir marka gördüm. İsmi Alman gibi duruyor ama Fransızmış. Demek ki onlarda Alman mühendisliğine güveniyor. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna
Çağlar Bayur yazdı:

buderus ssh olarak daha profesyonel gözüküyor

Abi ben bir bilgisayar muhendisi olarak SSH'i baska bir sey anliyorum, Secure SHell, uzaktaki bilgisayarlara internet uzerinden sifreli bir sekilde baglaniriz.

Senin dedigin baska bir sey ve iyi bir sey herhalde :-)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Gökhan Tuna yazdı:

baska bir sey ve iyi bir sey herhalde

iyidir iyi, Satış Sonrası Hizmetler. servisçiliği yani

vesile ile kombide de uzaktan bağlanma olsa ne güzel olurdu, vardır belki?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna
Çağlar Bayur yazdı:

iyidir iyi, Satış Sonrası Hizmetler. servisçiliği yani

vesile ile kombide de uzaktan bağlanma olsa ne güzel olurdu, vardır belki?

Abi bazi modellerde var; ancak yukaridaki fiyatlari asiyor, ben ac/kapa yapan, kablosuz termostata raziyim :-)

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Gökhan Tuna yazdı:

SSH

Ben de SSL anlıyorum :biggrin:.

Vaillant ya da Buderus. Beni de yakın zamanda ararlar ücretsiz bakım için.

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez

Ülkemizde satılan bazı buderus kombiler termodinamik firması tarafından yerli olarak üretiliyor diye biliyorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...