İçeriğe Yönlendir

Bajaj Arızalı Ürünün Değişimini Ret Etti

Fatih Sarıkaya

Recommended Posts

Fatih Sarıkaya

Ayıplı mallar nelerdir?  Benim bildiğim; üretim hatasından kaynaklı arızaların bulunduğu ürünler ayıplı mal statüsüne girer. Yanlışım varsa düzeltin lütfen. Aşağıda resimlerini yüklediğim gösterge tablosuna firma ret yanıtı verdi. Firmanın bu cevabı benim bozduğum manasına geliyor. Ben burayı sökmedim, kurcalamadım. Bakımları zamanında ve düzenli kendi yetkili servisinde yapılmakta. 

Arıza meydana geldiğinde yetkili servis gerekli, evraklar ile firmaya garanti kapsamında yenisi ile değişim talep etti. Allah var servis gerçekten iyi. Firma değişim talebini Ret etti. Gerekçede belirtmedi. Sizce burada hatalı ben miyim. 

5nmcku9.jpeg

cepznye.jpeg

Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın

Motor da hepsi aynı hocam garanti gerçekten hikaye. Hiç birşeyi sahiplenmiyorlar. Arkadaşımın 1 yaşında 2 bin km de forza 250 sinin debriyajdan bariz ses geliyordu. Kullanım hatası dediler geçtiler ve baskı daha o kilometrede değişti. Parasını da çatır çatır aldılar. 2022 lerde de genel bir böyle problem olduğu bilinmesine rağmen..

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Tayfun Aydın yazdı:

Motor da hepsi aynı hocam garanti gerçekten hikaye. Hiç birşeyi sahiplenmiyorlar. Arkadaşımın 1 yaşında 2 bin km de forza 250 sinin debriyajdan bariz ses geliyordu. Kullanım hatası dediler geçtiler ve baskı daha o kilometrede değişti. Parasını da çatır çatır aldılar. 2022 lerde de genel bir böyle problem olduğu bilinmesine rağmen..

Hak hukuk adalet olmayınca maalesef öyle oluyor. Hakkımızı arayacak birimde yok. Buna müsaade edenler utansın diyelim o zaman. Hakem heyetine gitsen yıllar sürer. Bir kere hakem heyetine müracaatım oldu. Ret kararı verdiler. İtiraz edip, itiraz harcını yatırdım. Yıllar yıllar sonra lehime karar verdiler. Adalet herkese lazım.

Mağduriyetimi gidermezlerse 20 bin aşağısına satar, gider Honda alırım. Hint'liye yedirene kadar japon'a yediririm.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın
Fatih Sarıkaya yazdı:

Hak hukuk adalet olmayınca maalesef öyle oluyor. Hakkımızı arayacak birimde yok. Buna müsaade edenler utansın diyelim o zaman. Hakem heyetine gitsen yıllar sürer. Bir kere hakem heyetine müracaatım oldu. Ret kararı verdiler. İtiraz edip, itiraz harcını yatırdım. Yıllar yıllar sonra lehime karar verdiler. Adalet herkese lazım.

Mağduriyetimi gidermezlerse 20 bin aşağısına satar, gider Honda alırım. Hint'liye yedirene kadar japon'a yediririm.

Hornet yakışır :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Göstergedeki sorun nedir ?

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Mehmet Ozyurek yazdı:

Göstergedeki sorun nedir ?

Time yazan yerin sağ üst çaprazında bir nokta ve onun üzerinde bir ışık kayması var. Normalde orası ışık olmayan yerler gibi görünmesi lazım. Yani aşağıdaki gibi.

5tc3qib.jpg

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

cristal led mi bu

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Darbe alması lazım ki ön koruma var bunlarda. Ancak kasaya montaj yerrinden bi sıkışma vs lazım bozulması için. Ekran sökülüp vitti mi incelemye?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
(düzenlendi)

Gecen aylarda dell notebook ekran resmen kirik gibi parca parca goruntu veriyordu. Dell i aradık yerinde destek talep ettik. Foto lari da attik. Ben red vereceklerini düşünüyordum ama hic ikiletmeden ekran degistiler. 

Marka degil hep derim, musteri yaklasimi önemli. 

tarihinde Sani Gerşon tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
(düzenlendi)
Sani Gerşon yazdı:

Gecen aylarda dell notebook ekran resmen kirik gibi parca parca goruntu veriyordu. Dell i aradık yerinde destek talep ettik. Foto lari da attik. Ben red vereceklerini düşünüyordum ama hic ikiletmeden ekran degistiler. 

Marka degil hep derim, musteri yaklasimi önemli. 

Bizim dell lerde de garanti için yerinde servis anlaşmamız var. Bataryada sorun olunca gelip değiştiriyorlar ancan son bir yıldır gelen modellerde ciddi ısınma sorunu var.  Sadece ofis programlarında bile oyun oynarcasına fan çalışıyor.  Epey görüştük, biostan performansı düşürünce düzeliyor ancak bu sefer takılmaya başlıyor. Full fan sesi ile idare ediyoruz bakalım. 

latitude 54 serisi

tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Bajajdan bende kazık yemiştim. 20 bin km'de servis bakımlı ns200ün ecusu yanmıştı. Kullanıcı hatası demişlerdi. 

Yaptırıp satıp Honda almıştım. Honda 30 bin km'de idi. Rutin bakım yapıp devam ediyorduk... 

Bırakmasa idim motoru Transalp 700 alacaktım yada cbr650f, fena yazılıyordum bu ikisine.

Honda iyidir. 

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Bence tüketici hakem heyeti denenmeli, darbe alır, taş gelir anlarım ama kendiliğinden oluşmuş belli ki. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Erhan Doruk yazdı:

Bizim dell lerde de garanti için yerinde servis anlaşmamız var. Bataryada sorun olunca gelip değiştiriyorlar ancan son bir yıldır gelen modellerde ciddi ısınma sorunu var.  Sadece ofis programlarında bile oyun oynarcasına fan çalışıyor.  Epey görüştük, biostan performansı düşürünce düzeliyor ancak bu sefer takılmaya başlıyor. Full fan sesi ile idare ediyoruz bakalım. 

latitude 54 serisi

Dell'in tüm modellerinde yerinde destek mevcut. Bios'ları güncellediniz mi? Biz çokça latitude 54xx sattık, hiç böyle bi şeyle karşılaştığımızı hatırlamıyorum.

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Tayfun Aydın yazdı:

Arkadaşım dio aldı 2 hafta önce sıfır. Kalkışta zikir çekiyor. Servis ani gazla kalkma olur öyle dedi. Tamam dedi biniyor. Olurmuş. E 100 bin tl verip 10 beygir heryeri halojen lambalı arka fren kampana motor alınca kaliteli oluyor tabi. Ses çıkartılmıyor. 

Honda ama.

Ne pcxde ne forzada 2019 daki 2020 deki plastik kalitesinin k sı kalmadı. Sym al desek ööö yapıyorlar. Ne isim yapmış be adamlar. 

Arabalarının c sütunları fiziki harita gibi olsu izohipsler vs. Unutuldu gitti. Adın 9 a çıktığı zaman atış serbest. 

renoda fiatta olacaktı varya bu ohoo

yolda bize bağırırlardı renoya biniyoruz diye. Ööööö derlerdi :D

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Fatih arkadaşım motosiklet sıfır mı?

Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş

BMW 10 yaşındaki motosikletine şaft değişimi verdi geçenlerde ders niteliğinde, recall (geri çağırma) ile şaftı değiştiler. Garanti bitmiş vs vs. Kalite tesadüf değil gerçekten.

Motosiklet pahalı, servis pahalı vs şikayetleniyoruz ama adamlar mallarının ardında duruyorlar.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

bir başka servise ve işi az olan servise sorun bence. Genelde servis ürünü değişince parasını merkezden alıyor servis merkeze değişmesi lazım felan dedi mi yoksa o da limon mu?

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
İlkay Başaran yazdı:

Fatih arkadaşım motosiklet sıfır mı?

Sıfır almıştım. Sana daha önce bahsetmiştim. Yağ ile ilgili bir sıkıntım var diye, hatırlarsın belki O motosiklet bu. 15 bine gelmedik henüz.

Servet Aydın yazdı:

Darbe alması lazım ki ön koruma var bunlarda. Ancak kasaya montaj yerrinden bi sıkışma vs lazım bozulması için. Ekran sökülüp vitti mi incelemye?

Nerde Servet abi. Adamlar resimlere bakım Ret verdi. Servis incelemesini yaptı. Karşı taraf ilgilenmeyince yetkili servisinde elinden pek bir şey gelmiyor.

Cem Işık yazdı:

Bence tüketici hakem heyeti denenmeli, darbe alır, taş gelir anlarım ama kendiliğinden oluşmuş belli ki. 

Çok uzun sürüyor Cem hocam. Bu işleri biliyorsun. Bir kere o yoldan geçtim. Attığım taş ürküttüğüm kuşa değmedi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Mehmet Göktürk yazdı:

bir başka servise ve işi az olan servise sorun bence. Genelde servis ürünü değişince parasını merkezden alıyor servis merkeze değişmesi lazım felan dedi mi yoksa o da limon mu?

Yetkili servis motor şase numaraları ile birlikte arıza resimlerini çekip arıza ile ilgili not ekleyip yeni parça talep etti. Başka servise gitsem netice pek farklı çıkmayacak. Zaten başka servis için başka ilçeye gitmem lazım. Yorulduğumla kalırım.

Ahmet Kiriş yazdı:

BMW 10 yaşındaki motosikletine şaft değişimi verdi geçenlerde ders niteliğinde, recall (geri çağırma) ile şaftı değiştiler. Garanti bitmiş vs vs. Kalite tesadüf değil gerçekten.

Motosiklet pahalı, servis pahalı vs şikayetleniyoruz ama adamlar mallarının ardında duruyorlar.

Öyle.

Ducatininde desmo bakımı var, herkes korkar.

Murat Sahın yazdı:

Bajajdan bende kazık yemiştim. 20 bin km'de servis bakımlı ns200ün ecusu yanmıştı. Kullanıcı hatası demişlerdi. 

Yaptırıp satıp Honda almıştım. Honda 30 bin km'de idi. Rutin bakım yapıp devam ediyorduk... 

Bırakmasa idim motoru Transalp 700 alacaktım yada cbr650f, fena yazılıyordum bu ikisine.

Honda iyidir. 

Aslında hep bir cbf 500 vardı aklımda. Çok kilometre yapıyorum motora şehir içi yazık diyerek o tarafa yanaşmadım. 

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Çağlar Bayur yazdı:

cristal led mi bu

Bilmiyorum Cağlar abi. Daha önce bu ekrana sahip iki motorum olmuştu. Onlarda böyle bir sorunla karşılaşmadım.

İlkay'daki ekranda bunun aynısı.

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Fatih Sarıkaya yazdı:

Bilmiyorum Cağlar abi. Daha önce bu ekrana sahip iki motorum olmuştu. Onlarda böyle bir sorunla karşılaşmadım.

İlkay'daki ekranda bunun aynısı.

Benimki 12 ay sokakta matlaşma bile yapmadı. Geçen kışı da brandasız geçirdi. Çok ilginç. İlk kasalarda sorun duymadım hiç dominarlarda. Sende de bundan önce mk1 vardı deil mi onda sorun yaşadın mı hiç? Bu arada ist heryer bajaj. 

Demekki satış bol olunca müşteri memnuniyetini 2.plana atıyorlar. Aslında kuralkan iyi derlerdi ama..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emin Önal
(düzenlendi)

Geçmiş olsun, üzücü bir yaklaşım.

Bajaj'ın rodaj bakımı 3-5km geçti diye bile garanti dışı bıraktığı motor olduğunu okumuştum.

Satışta iyiler ama satış sonrası tırt sanırım. Münferit olaylarda olabilir tabi bilemiyorum.

İlkay Başaran yazdı:

Bu arada ist heryer bajaj. 

Pulsar,dominar,ns çokça satıyorlar, İstanbul dolu haklısın.

Sağlam, ucuz ve cazip ödeme koşulları sunuyorlar çünkü.

Yine de hala çinlilerden iyidir diye düşünüyorum ben. 

tarihinde Emin Önal tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
İlkay Başaran yazdı:

Benimki 12 ay sokakta matlaşma bile yapmadı. Geçen kışı da brandasız geçirdi. Çok ilginç. İlk kasalarda sorun duymadım hiç dominarlarda. Sende de bundan önce mk1 vardı deil mi onda sorun yaşadın mı hiç? Bu arada ist heryer bajaj. 

Demekki satış bol olunca müşteri memnuniyetini 2.plana atıyorlar. Aslında kuralkan iyi derlerdi ama..

Mk1 muhteşemdi. Onunla Nerelere gitmedim. Dağlara bile tırmandım. Yol olmayan yerlerden gittim. Tık demedi. Ama mk2 çok nazlı çıktı. Daha fazla beygir koyacağız diye mi bilemiyorum. Bu motorda çok değişiklik yapıldı. Bayiden teslim aldım biraz yol yaptım ama eski motorum gibi gelmedi bana. Isınamadım. Eski motorum biraz fazla titriyordu velakin her açıdan çok dengeliydi. 

Bu firmanın alakadar olacağını sanmıyorum. İlk yaklaşımlarından belli ettiler. Bir ay sonra üç beş aşağısına satarım. Kış sonu da nasipse başka bir şey alırım.

Göstergenin yenisine yaklaşık 13 bin TL yazmışlar. 

Emin Önal yazdı:

Teşekkür ederim.

Onlardan bir nebze iyiler. Çinlilerde düne kadar yedek parça sorunu vardı. Hala var mı bilmiyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Lcd’yi çıkarıp arkasındaki likit ekran koduna baksana. Aliexpress vs bulunabilir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Emin Önal yazdı:

Geçmiş olsun, üzücü bir yaklaşım.

Bajaj'ın rodaj bakımı 3-5km geçti diye bile garanti dışı bıraktığı motor olduğunu okumuştum.

Satışta iyiler ama satış sonrası tırt sanırım. Münferit olaylarda olabilir tabi bilemiyorum.

Pulsar,dominar,ns çokça satıyorlar, İstanbul dolu haklısın.

Sağlam, ucuz ve cazip ödeme koşulları sunuyorlar çünkü.

Ktm alt serileri ile birebir aynı malzemeyi kullanıyor. Fren kaliperinden diskine abs modülüne, kütükler, aynalar pegler. Çinliden çok çok iyi hocam. Bende mk1 dominar var çok memnunum hiç sorun yaşamadım. Aküsü dahi orjinal hala 7 yıllık akü. Hava soğuduğunda çalıştı çalıştı ama 2.marşı basamıyordu geçen sene. 2 kere aktarma ile çalıştırdım. Isı artınca idare edebiliyor. Tabi akü motoru bağlamaz o şans işi.
Fakat ilk seri pulsarlar ile 2.seri dominarlarda sorun yaşamayan denk gelmedi. Pulsarda ileri, dominarda geri gittiler ilginç.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...