Mustafa Ceviz 4 Ekim Paylaş 4 Ekim Arkadaşlar merhabalar. 2006 1,6 benzinli otomatik fiesta aracımda motordan çıkan sıcak su, radyatöre giriş yaptığı hortum hangi horumdur. Aracın kaputunu açtığımızda bir sağda (B) birde solda (A) bölgesinde radyatör hortumu gözle görünüyor bu hortumlardan hangisi motordan gelen sıcak su hortumudur? Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 4 Ekim Paylaş 4 Ekim B giriş A çıkış... Termostat karşıdan bakınca motorun sağında, devirdaim solunda kalıyor olmalı. Yorum bağlantısı
Mustafa Ceviz 4 Ekim Yazar Paylaş 4 Ekim (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: termostatan geçen giriştir bu aracın termostatı görsele göre A yönünde diye biliyorum. Ü.Emre Kartal yazdı: B giriş A çıkış... Termostat karşıdan bakınca motorun sağında, devirdaim solunda kalıyor olmalı. bu aracın termostatı A yönünde ise bu durumda motordan çıkan sıcak su A yönündeki hortum olacaktır. yanlış mıyım acaba? 4 Ekim tarihinde Mustafa Ceviz tarafından düzenlendi eksik hata 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 4 Ekim Paylaş 4 Ekim Genelde benim bildiğim sıcak üstten girer soğuk alttan çıkar tüm radyatör sistemlerinde böyledir 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Ekim Paylaş 4 Ekim biri soğuk biri sıcak mı? sorunun kaynağı nedir acaba Yorum bağlantısı
Mustafa Ceviz 4 Ekim Yazar Paylaş 4 Ekim Çağlar Bayur yazdı: biri soğuk biri sıcak mı? sorunun kaynağı nedir acaba aracın termostatının açık kaldığından şüpheleniyorum. araç sabah ilk çalıştığında motor ile birlikte radyatörde ısınıyor. oysa başlangıçta radyatörün ısınmaması gerekir. araç ilk çalışıp motor ısınmaya başladığında görseldeki A hortumu (termostatın olduğu taraf) daha az ısınırken B taraftaki hortum daha fazla ısınıyor. motor 85-90 lara gelmeden termostat açıyor yada açık kalmış olabilir mi? bu durum normal mi? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Ekim Paylaş 4 Ekim yolda seyir halinde iken hararet göstergesi nerede duruyor? Yorum bağlantısı
Mustafa Ceviz 5 Ekim Yazar Paylaş 5 Ekim Çağlar Bayur yazdı: yolda seyir halinde iken hararet göstergesi nerede duruyor? motor ısındıktan sonra tam 90 derece civarında duruyor. yokuş inerken gösterge ibresi 60 lara doğru düşüyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Ekim Paylaş 5 Ekim Mustafa Ceviz yazdı: yokuş inerken gösterge ibresi 60 lara doğru düşüyor. termostat sulca kaçırıyor, yazın sorun olmaz pek, kışın kalorifeir açınca sıcak üflemez Yorum bağlantısı
Celal Aydın 8 Ekim Paylaş 8 Ekim Mustafa Ceviz yazdı: motor ısındıktan sonra tam 90 derece civarında duruyor. yokuş inerken gösterge ibresi 60 lara doğru düşüyor. Devirdaimde sorun yok fakat, uzun soluklu yokuş inerken benim fiestada da, 90 dereceden aşağı hafiften iniyor hararet, 80 lerde sabit kalıyor. Önceki dizel fiestamda da bu şekildeydi. Yorum bağlantısı
Recommended Posts