İçeriğe Yönlendir

Ledleri Taktım

Murat Öngür

Recommended Posts

Murat Öngür
(düzenlendi)

Merhaba

Arabanın kendi ampulleri standart sarı halojen ampuldü , gece resmen yarı kör gidiyordum. Sonra photonun üst segment ürünlerinden aldım ama araçta çalışmadı ! yada bozuktu bilemiyorum 

sonra iade edip yerine inwells x treme plus 20,000 lümen idaası olan ampullerden aldım. Gerçekten sonuç harika daha fazla para vermeye kesinlikle gerek yok , çok çok iyi ışık veriyor, Mercekli far olduğu için çizgi şeklinde ışık veriyor ufuk çizgisi gibi.

led.jpg.5c675c7f29413bf4c69cb4336f3442c0.jpg

tarihinde Murat Öngür tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

10mt uzaktan düz zeminde duvara karşı bi foto alalım, far çizgisini yorumlayalım hep beraber.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Sani Gerşon yazdı:

10mt uzaktan düz zeminde duvara karşı bi foto alalım, far çizgisini yorumlayalım hep beraber.

Daha ben gönderecektim sonra yalan oldu. Yerine osram nightbreaker taktım.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Sani Gerşon yazdı:

yer müsayit değil ki akşam bakarım yer müsayit olur ise çekerim ama çok fazla led kullandım , 360 derece ledler normal  ledler vs vs bunların aydınlatması gerçekten iyi

Mehmet Yeter yazdı:

Daha ben gönderecektim sonra yalan oldu. Yerine osram nightbreaker taktım.

aman aman çok övüldüğü için osram N.B + 200 aldım led sonrası , sonra uzun yola çıktım resmen kör gittim ledlerin yanında sıfıra yakın kalıyor

Sani Gerşon yazdı:

öndeki arananın tamponuna yansıyan çizgi fark ediliyor bende şimdi gördüm :) 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

mercekler tozlu olmasın?

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Doğan Arşiray yazdı:

mercekler tozlu olmasın?

yok nereden çıkardınız onu :)  halojen sonuçta ama bir de yarıya kadar kararmıştı birazda 2016 dan beri aynı ampuller bile olabilir valla :) 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

çizgiyi zaten mercekteki metal plaka sağlıyor, güle güle kullanın

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Çağlar Bayur yazdı:

çizgiyi zaten mercekteki metal plaka sağlıyor, güle güle kullanın

Eyw abi tşk ederim. Peki bu metal plaka neden halojende olmuyor :) 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Murat Öngür yazdı:

Eyw abi tşk ederim. Peki bu metal plaka neden halojende olmuyor :) 

halojen ampülde mercek şart değil, ve merceksiz farda da yolda ışık çizgisi oluşuyor. ışık far tasından yansıyor. led tüm ışığı sokak lambası gibi ileri atıyor onun için mercek olmaınca dağ taş birlikte aydınlanıyor çizgisiz.

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
(düzenlendi)

AVM otoparkında  çektim farları, ışıkları açıktı otoparkın. 

Kapı eşikleri ne de ufak dokunuşlar 😊

IMG_20241005_114000.jpg

IMG_20241005_102729.jpg

IMG_20241005_114017.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür

Bunlarda sisliler ile beraber. Kısa uzun sisliler LED oldu . Sarılardan kurtuldum🫣

IMG_20241005_120308.jpg

IMG_20241005_120315.jpg

IMG_20241005_120319.jpg

IMG_20241005_120324.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Sani Gerşon yazdı:

İstediğin fotoyu attım 😊

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Odak noktasında ışık yoğunlaşması çok fazla. Düzgün bir çizgide kesiliyor ışık ama dar açılı kalmış. Mercek bu ampullere uygun değil ama tabii ki led olduğundan, aydınlatabildiği alanda halojenden daha başarılı olacak.

@Servet Aydın bi de kendi farlarının çizgisini paylaşsın, onu da görelim. Onun mercekleri led'e göre tasarlanmış.

Şimdi gördüm, paylaşmış kendisi. Uygun mercekle nasıl eşit dağılım var, güzel bir örnek olmuş:

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Opel hangi tip mercek kullanıyor bilmiyorum ama ışık epey az dağa sola doğru

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Servet Aydın yazdı:

ışık epey az dağa

dağı taşı rahat bıraksak

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Murat Öngür

Valla bilmem dağı taşı. Bir önceki arabamda mercekliydi, çok övülen Osram N.B +200 aldım ledlerden sonra bir kere gece uzun yola gittim resmen kör gittim.

Ledlerin  verdiği ışığı vermiyor hiç nir halojen 

Vites topuzunu değiştirdim, dokunuşlar devam ediyor. Bir tek yol kayıt kamerası kaldı onu da halledince şimdilik bitecek 

IMG_20241006_161222.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

Vites tıpuzu orijinal daha güzel sanki, kapı eşiklerine nikelaj ürün alırsanız daha orjinal durur. Tabi zevk meselesi.

Bence herşeyden önce turbo hortumu sorununu çözün derim. Basit bir işlem sonra sıkıntı yaratmasın.

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

topuz güzel ama kapi esikleri cok kötü bence.

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
(düzenlendi)

Güle güle kullan Murat, farların duvarda yansıması var mı?

Cepten hızlı bakınca kaçırmışım, dikkatli bakınca gördüm.

tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
(düzenlendi)
Köksal Yılmaz yazdı:

Güle güle kullan Murat, farların duvarda yansıması var mı?

Cepten hızlı bakınca kaçırmışım, dikkatli bakınca gördüm.

Gönderdim var. Yukarıda bakabilirsiniz 

Mehmet Pınar yazdı:

Vites tıpuzu orijinal daha güzel sanki, kapı eşiklerine nikelaj ürün alırsanız daha orjinal durur. Tabi zevk meselesi.

Bence herşeyden önce turbo hortumu sorununu çözün derim. Basit bir işlem sonra sıkıntı yaratmasın.

Halledicem en kısa zamanda turbo hortumunu kelepçe ile güçlendirilen. Eşiklere gelince istediklerim bunlar değildi farklı ürün gönderilmiş iade ile uğraşmak yerine uyguladım. Bende bir ara nikelajlardan alacağım 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Mehmet Pınar yazdı:

Hortumu hallettim kıvrımlı yerinden iki adet kelepçe ile bağladım metale , salınımı baya azaldı youtube de de izlediğim videoda usta bu şekilde yapıyordu

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...