İsa Acar 11 Ekim Paylaş 11 Ekim Çağlar Bayur yazdı: o değil de 2el satışında savunma sanayimize destek için 75 tl kesilmedi henüz değil mi? Asıl o değil de, tamamlayıcı sağlık sigortasında, benim bildiğim, 3 yıldır halen 15 TL. kesinti yapıyorlar. 15 nedir yahu, birileri buna da el atmalı 1 1 Yorum bağlantısı
Fikri Keleş 11 Ekim Paylaş 11 Ekim Çağlar Bayur yazdı: noterden notere deişiyor maalesef , kzuguncuk gibi diğer bir noterde şans denenebilir vesile ile linea gitti mi Linea gitti,tecrübe orada edildi. Bir sonraki adam bisiy olmaz deyip yaptı senetli satış diye. Bizde gerek olmadı ayni banka olunca da kolay yani Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 17 Ekim Paylaş 17 Ekim Çağlar Bayur yazdı: araç takası bitti mi yani? yada bedavadan sahip değişikliği? aynı soyadında mesela buna ne gerek var? 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Ekim Paylaş 17 Ekim Doğan Arşiray yazdı: aynı soyadında mesela buna ne gerek var? işte budur, çözümsüz sorular Yorum bağlantısı
Talha Bilgi 21 Ekim Paylaş 21 Ekim Bende geçen hafta ML'yi senetli satış diye eski sistem iban usulu satışını yaptık. Zira noter baya kalabalık ve keşmekeşdi, sistem hala oturmadımı anlamadım... Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 21 Ekim Paylaş 21 Ekim Mehmet Kazancıoğlu yazdı: hocam nasıl bir sistem detay verebilirmisiniz ben en çok tamirat tadilatın sistemini beğeniyorum adam arabayı aldım deyip parayı ödeyip gidiyor (arka planda nasıl yöntem var bilmiyorum) Arabanın "title" ve "registration" diye iki ayrı belgesi var. Bu belge aslında Title kısmının altını yırtma yerinden koparıp kredi kartı gibi olan bi parçasını registration diye kabul ediyor. Bu ufak parçayı arabada saklıyorsun ve polis sorunca ehliyetle beraber gösteriyorsun. Title ise üniversite diploması gibi süslü bişey. Eyaletlerin sembolleri vs. Bi sürü yazı. Arka kısmında bazı form boşlukları var. Arabayı satacağında bunu imzalıyorsun, km bilgisini ve alıcının adını yazıyorsun. Plakanı söküyorsun. Alıcı bu arkası imzalı title belgesini eline alıp (başka bi arabayla) Drivers Motor VEhicles ofisine gidiyor. (DMV). Burada harcını ödüyor özel plaka yahut bağış vs renkli süslü plaka istiyorsa onu söylüyor neyse tamam plakasını hemen alıyor 10 dakikada. Yine ordan yeni title kendi adına yazılı diploma gibi veriliyor. O title ın alt kısmı registration. Geri dönüyor arabasına plakaları vidalıyor. torpidoya reigstration koyuyor, eve de title ı koyuyor. Bir usulsüzlük durumunda amerikada kaybolmak kolay olmadığı için sistem güvenli. Dİyelim silah çekerek tehditle dalavereyle yahut çalarak imzayı taklit ettin. Gelir seni bulurlar çünkü aracı illa biri register edecek. Böylece noter moter yok. Ama orda DMV var. Bence bizde de DMV olmalı ve önerim şu: TUVTURK devletleştirilmeli ve kayıt alım satım ve ehliyet işlerini de yürütmeli. SOnuçta devlet işi bu devlet bunu ancak organize eder. 2200 lira muayaneye verdim geçen gün acıdım. Tam bir sömürü ve devlet üzerinden birilerinin zengin edilmesi. O işin maliyeti 2200 değil. Not arabanın vergisi algısı alım satımda çıkmaz. Senelik olarak eyaletten "varlık vergisi" olarak gelir. Bu da kabaca kasko değerinin %2 si kadardır ortalama. 1 milyonluk araban varsa 20 bin lira her sene vergisi çıkar. Alırken devlet seni zorlamaz. ÖTV de bu nedenle yok. Ama sonra zorlar. Bu varlık vergisi. Bir de 50 dolar 100 dolar belediye pulu olur o da yol içindir. Her sene yine ödenir. Bazen lektrikli vs bu puldan muaftır. örnek: https://www.swapmotors.com/about/blog/1/post/38/buying-from-a-private--seller--vehicle-registration--titling--and-fees-explained 6 Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 21 Ekim Paylaş 21 Ekim Güzel sisteme benziyor ama Türkiye'de nasıl işler bilemedim Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Ekim Paylaş 21 Ekim Mehmet Kazancıoğlu yazdı: nasıl işler işleyen sistemlere bak, nasıl işleyeceğini tahmin etmesi pek zor olmasa gerek 1 1 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 22 Kasım Paylaş 22 Kasım Satışlar bireyselde eski usül olabiliyor mu? Banka uygulamasında var dediler ama ben Halkbank için baktım göremedim. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 22 Kasım Paylaş 22 Kasım Eski usul bitt ihocam.. Senet yaptık biz dersen senedi ibraz ediyorsun.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Kasım Paylaş 22 Kasım artık olamıyor, hatta satıcı ve alıcı aynı bankadan olmak zorduna gibi de yazılı olmayan bir kural var, satcının kendi bankasından yolladığı referans, alıcı farklı banka ise çalışmıyor, ve satıcı referans kodu oluşturmuş ise o gün başka bankadan kod oluşturamıyor, yarını beklemek gerekiyor, 1 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 25 Kasım Paylaş 25 Kasım (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: artık olamıyor, hatta satıcı ve alıcı aynı bankadan olmak zorduna gibi de yazılı olmayan bir kural var, satcının kendi bankasından yolladığı referans, alıcı farklı banka ise çalışmıyor, ve satıcı referans kodu oluşturmuş ise o gün başka bankadan kod oluşturamıyor, yarını beklemek gerekiyor, Bankadan eft ya da havalede para sınırı da cabası. Bankadan arttır diyorsun günlük 500.000 limit var. Noter de sıkıntı. Arabayı satacağım nasıl olacak bilmiyorum? 25 Kasım tarihinde H.Cenk Bayrakçı tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 25 Kasım Paylaş 25 Kasım Güvenli ödemede aktarma limiti havale EFT limitinden bağımsız sanırım . İş bilen banka 2.000.000 limit demişti Sistemin olduğu bankalarda 2 milyon imiş 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 25 Kasım Paylaş 25 Kasım Mevzuyu öğrendim. E devletten Takasbank a giriyorsun. Oradan kayıt satıcı girişi vs devam ediyorsun. İbanlar giriliyor. Referans kodları ile ödeme yapılıyor para havuza düşüyor. Satışa engel durum olmayınca noter onay veriyor. 3 1 Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan 25 Kasım Paylaş 25 Kasım Bu ülkenin yarısı bu işlemleri beceremez. Muhtemelen noterler yardım ediyordur. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Kasım Paylaş 25 Kasım İbrahim Arslan yazdı: Bu ülkenin yarısı bu işlemleri beceremez. Muhtemelen noterler yardım ediyordur. Ülkenin % 70 inin internet bankacılığı yoktur.. 4 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 25 Kasım Paylaş 25 Kasım Mehmet Ozyurek yazdı: Ülkenin % 70 inin internet bankacılığı yoktur.. Ama sosyal medya hesabı boldur 1 1 2 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 25 Kasım Paylaş 25 Kasım Servet Aydın yazdı: Ama sosyal medya hesabı boldur https://www.netflix.com/tr/title/81254340 2 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 25 Kasım Paylaş 25 Kasım Normal banka sisteminden de oluyor anladığım kadarı ile. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Kasım Paylaş 25 Kasım Servet Aydın yazdı: Ama sosyal medya hesabı boldur takibe takip, paylaş winwin bigudiler altın kaplama cicişim 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Kasım Paylaş 25 Kasım Şimdi bir müşterim ruhsat gönderdi.. Satışı yeni bitirebilmişler 1 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Kasım Paylaş 25 Kasım Mehmet Ozyurek yazdı: Şimdi bir müşterim ruhsat gönderdi.. Satışı yeni bitirebilmişler cuma dan başladılar ise olabilir hızlılar Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 25 Kasım Paylaş 25 Kasım forum çok şeylere gebe sanırım. Takas nasıl oluyor? para yok yani ortada? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Kasım Paylaş 25 Kasım (düzenlendi) Mehmet Göktürk yazdı: forum çok şeylere gebe sanırım. Takas nasıl oluyor? para yok yani ortada? olamıyor... listede takas seçeneği okumadım yasal olarak 25 Kasım tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp 26 Kasım Paylaş 26 Kasım Sistem anladığım biraz sancılı ilerde daha pratik olur diye düşünüyorum. Artık Araba satışında Dolandırma Tamamen ortadan Kalkar Emlak için de böyle bir şey yapılmalı orada durum çok vahim satışlar gerçek değerinde gösterilmiyor falan hemde vergi kaybı da var. Yorum bağlantısı
Recommended Posts