İçeriğe Yönlendir

Şehir İçi Kullanım İçin Motosiklet Tavsiyesi

Ayhan Asil

Recommended Posts

İlkay Başaran

Sahil kasabasında kış mevsimi harici iş yapmaz 50 cc

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil
İlkay Başaran yazdı:

50 cc şehir içinde sadece tehlike yaratmaktan başka bir işe yaramaz. Şeritte gitmeye kalksanız gücü yetmez (viyadük vs saymıyorum bile) kenardan gitmeye kalksanız daha büyük tehlike. Ensenizde beton mikseri falan. Hiç tavsiye etmem.

Aman deyim. Evet hele hele bir de şehir az biraz yokuş ise mazallah. 

İlkay Başaran yazdı:

Sahil kasabasında kış mevsimi harici iş yapmaz 50 cc

Önerin nedir kardeşim

Mehmet Dagdeviren yazdı:

Yanlışlık olabilirmi ?

Fiyat çok iyi düşünmeyin derim.

Yok kampanya yapmışlar, sezon bitti nasılsa o nedenle stoklarını eritiyorlar. 

Yorum bağlantısı
Ayhan Asil
Murat Sahın yazdı:

Ehliyet alın, sonra pcx alın.

Aslında PCX beni fena gıdıklıyor kardeş ama bütçe biraz zayıf kalıyor. Ama beklesem ona da kampanya yaparlarmı diyorum. 

Muhittin Kaplan yazdı:

Ehliyet.

Pcx her türlü. Olmadı mı, Dio.

Ehliyet motor almaktan zor geliyor bana 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ayhan Asil yazdı:

Önerin nedir kardeşim

Ehliyet alıp minimum 125 cc motor alman.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emin Önal

Ehliyet yoksa, sürüş bilgisi yok ve eğitim alınmayacaksa, iyi ekipmanlara bütçe ayrılmayacaksa

hiç bulaşmadan vazgeçin bu sevdadan derim ben.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil
İlkay Başaran yazdı:

Ehliyet alıp minimum 125 cc motor alman.

Scooter mı

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ayhan Asil yazdı:

Scooter mı

O sana kalmış. Ben scooter oldum olası sevemedim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil
Emin Önal yazdı:

Ehliyet yoksa, sürüş bilgisi yok ve eğitim alınmayacaksa, iyi ekipmanlara bütçe ayrılmayacaksa

hiç bulaşmadan vazgeçin bu sevdadan derim ben.

Emin bey, bu güne kadar direndim zaten tamamen bu nedenle ama Sürüş bilgim var, ekipmanlar da zaman içinde olur diyorum, bakkala fırına pazara gidip gelmeye alınmaz mı dersiniz. 

İlkay Başaran yazdı:

O sana kalmış. Ben scooter oldum olası sevemedim.

Aslında ben de sevmiyorum ama, Belki bayan da kullanır diye onu değerlendiriyorum.  

Yorum bağlantısı
Emin Önal
Ayhan Asil yazdı:

Emin bey, bu güne kadar direndim zaten tamamen bu nedenle ama Sürüş bilgim var, ekipmanlar da zaman içinde olur diyorum, bakkala fırına pazara gidip gelmeye alınmaz mı dersiniz. 

Herkesin düştüğü klasik hata. Asıl bakkala, fırına giderken lazım ekipman.

Ben niyeti anladım da bana göre yanlış. Karar sizin tabi.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ayhan Asil yazdı:

Bakkala diye biniyorsunuz şortla terlikle kafada kask yok, dizlik yok vs hoop tumba yatak 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin

Şehir içinden kasıt hiç trafiğe çıkmayacaksanız 50 cc iş görür ama diğer türlü çok tehlikeli.

Eğitim almadan bence 50 cc bile kullanılması yasaklanmalı.

Geçende tartıştık ; muayene zorunluluğu yok. Plakan var . Sigortan , kaskon yok. E kaza olduğunda en olacak.?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

Biraz bütçeniz varsa Yamaha Tricity temiz 2.el alınabilir. İlk defa motor kullanacaklar için çok rahat olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emin Önal
İlkay Başaran yazdı:

Bakkala diye biniyorsunuz şortla terlikle kafada kask yok, dizlik yok vs hoop tumba yatak 

Bu işler böyle, düşe kalka öğrenecekler. O kemiklerden bir kaçı illaki kırılacak.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil
Cihat Küçükay yazdı:

Biraz bütçeniz varsa Yamaha Tricity temiz 2.el alınabilir. İlk defa motor kullanacaklar için çok rahat olur.

Hemmen bakıyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Fatih Evcin yazdı:

Şehir içinden kasıt hiç trafiğe çıkmayacaksanız 50 cc iş görür ama diğer türlü çok tehlikeli.

Eğitim almadan bence 50 cc bile kullanılması yasaklanmalı.

Geçende tartıştık ; muayene zorunluluğu yok. Plakan var . Sigortan , kaskon yok. E kaza olduğunda en olacak.?

E250 cdi nin 2 kapı içerde. Sigorta yok. Maaşın 4 te birine haciz var.

• Beğen 2
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil
İlkay Başaran yazdı:

Ama İlkay, ne güzel oluyor değil mi yazın şortla motor kullanmak, püfür püfür oooohhh

İlkay Başaran yazdı:

E250 cdi nin 2 kapı içerde. Sigorta yok. Maaşın 4 te birine haciz var.

:D Allah göstermesin.

Ayhan Asil yazdı:

Ama İlkay, ne güzel oluyor değil mi yazın şortla motor kullanmak, püfür püfür oooohhh

:D Allah göstermesin.

:hahahoho:ilahi yaaa, kurumda sesli güldüm, herkes bana bakıyor. 

Yorum bağlantısı
İsa Acar

Şehir içi her yerde aynı şehir içi değil ki. Evet bildiğin bakkala gitmek için, 5 km/h yürüme hızında değil de 10-20 km/h bisiklet hızında, araba çalışmasın diye. 10/20 km/h hızlar da az değil farkındayım ama bizim şehir içinden maksat köy içi. Ben bisikletle daha yüksek hızlarda seyir ediyorum, sadece kask ve eldiven, tüm bisiklet sporcuları gibi, ekstrem sporcular hariç.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
İsa Acar yazdı:

Şehir içi her yerde aynı şehir içi değil ki. Evet bildiğin bakkala gitmek için, 5 km/h yürüme hızında değil de 10-20 km/h bisiklet hızında, araba çalışmasın diye. 10/20 km/h hızlar da az değil farkındayım ama bizim şehir içinden maksat köy içi. Ben bisikletle daha yüksek hızlarda seyir ediyorum, sadece kask ve eldiven, tüm bisiklet sporcuları gibi, ekstrem sporcular hariç.

Aslında bisiklete de ekipmansız binmemek lazım. Birde bisikletle motorun kazası arasındaki en büyük fark bisiklet 15 kg motor 150 kg.

Bende haftada en az 4 gün bisikletteyim 50 60 km yapıyorum. Ekipman var mı hayır. 35 km falan yapıyorum gps hızı olarak. Direğe bodoslama girsem baya hasar yapar öldürür bile belki denk gelirse de o kadar kasmak da hayatı zorlaştırır...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İsa Acar
(düzenlendi)

Evet bir kütle farkı var, kabul ediyorum. Kime sorsam en az 125 lik al diyor, bağırır çekmez diyorlar. Kafalar farklı; ben motoru sevmem, hele hele hızla işim hayatta olmaz.

tarihinde İsa Acar tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
İsa Acar yazdı:

Evet bir kütle farkı var, kabul ediyorum. Kime sorsam en az 125 lik al diyor, bağırır çekmez diyorlar. Kafalar farklı; ben motoru sevmem, hele hele hızla işim hayatta olmaz.

Babamda 80 cc var. Büyükşehirde çok tehlikeli olur. Ufak kasabalarda güzel.

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
İsa Acar

İlkay Başaran yazdı:

Aslında bisiklete de ekipmansız binmemek lazım. Birde bisikletle motorun kazası arasındaki en büyük fark bisiklet 15 kg motor 150 kg.

Bende haftada en az 4 gün bisikletteyim 50 60 km yapıyorum. Ekipman var mı hayır. 35 km falan yapıyorum gps hızı olarak. Direğe bodoslama girsem baya hasar yapar öldürür bile belki denk gelirse de o kadar kasmak da hayatı zorlaştırır...

Yazın Hollanda' daydım, her yer bisiklet, tam benim yaşayacağım yer. Ama dikkatimi çeken ve beni çok şaşırtan şey, %90' ın üzerinde bir kesimin kask bile kullanmıyor olmasıydı :shok:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
İsa Acar yazdı:

Yazın Hollanda' daydım, her yer bisiklet, tam benim yaşayacağım yer. Ama dikkatimi çeken ve beni çok şaşırtan şey, %90' ın üzerinde bir kesimin kask bile kullanmıyor olmasıydı :shok:

Su yerine bira içince oluyor öyle :crazy:

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil
İsa Acar yazdı:

Ben de kesinlikle hız yapmam. Ama kuvvetli motoru da severim. Olur ya bir dik rampa veya mevsim koşullarına göre çamur yağmur gibi; çekmemezlik yapmasın. Atalarımızın bir sözü vardır hoşuma gider "Öküzüm büyük olsun, çifte gitmezse gitmesin."

İlkay Başaran yazdı:

Babamda 80 cc var. Büyükşehirde çok tehlikeli olur. Ufak kasabalarda güzel.

Hangi marka

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Mondial. Çok dayanıksız ama. Aşırı kalitesiz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Gülderen

aynı arayış içindeyim sezonun bitmesini bekliyorum. ilgilendiğim model PCX, ilerleyen günlerde nasip diyelim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...