Emre Şimşek 22 Eylül Paylaş 22 Eylül Çağlar Bayur yazdı: bu arakadaş render falan mı yapacak nedir Muhtemelen o da bir iki oyun oynayacak, en kötü ihtimalle papçik atıp oyundan soğuyacak sonra bi daha oynamayacak.. Çağrı Alaf yazdı: Biraz mesai harcayıp bir sistem topladım. Umarım beğenilir. Buraya tıklayarak sayfasına ulaşabilirsiniz. İtopya'da Intel ekran kartında indirim vardı. Yanına ona göre CPU ve Anakart ekledim ki Resizable Bar açıp ekran kartından tam performans alabilin. Dediğim gibi 2K oyun oynatacak sistem toplayamadım, fiyatlar ne zaman arkamı dönsem artıyor. Ancak bu fiyata ben bu sistemi kendime alırdım... Sonuçta bilgisayar sadece bazı performansı yansıtan rakamlardan ibaret değil, ben parça kalitesi ve markasına da bakardım. Listede kötü tek bir marka-model yok. Sistem özellikleri: -AMD Ryzen 5 5600 3.5GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek -MSI B550M PRO-VDH 4400MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DP mATX Anakart -GSKILL 16GB (2x8GB) Ripjaws V Siyah 3600MHz CL18 DDR4 Dual Kit Ram -INTEL Arc A750 PCI Express 4.0 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı -MSI MAG SHIELD M301 Mesh mATX Gaming Bilgisayar Kasası -NZXT C750 750W 80+ Bronze 120mm Fanlı PSU -WD 480GB GREEN SN350 NVMe M.2 SSD (Okuma 2400MB / Yazma 1650MB) -GameBooster 23.8'' GB-2413FF 100Hz 1ms(MPRT) HDMI DP FreeSync GSync FHD IPS Gaming Monitör Toplam 24.975₺. Maraş'a geldiğimde 25 lirayı da el emeği alırım, düz 25 eder. Kasa aşağı yukarı şöyle değerler verir. Bana bir daha kasa toplatmayın, uyumadan önce bakınayım diye bir girdim giriş o giriş o mu bu mu diye 1.5 saatim gitti. Cepten tıkladım ama sanırım seçili olmadı hiç birisi Çağrı Alaf yazdı: Ben toplarım, bütçe ve kullanım amacı paylaşırsanız yardımcı olayım. ( El emeği olarak 3 tane boş CD, bir de kulak arkası sigara isterim. ) Arkadaşa yazdım, cevap gelmesi uzun sürebilir çünkü uçuşta galiba.. Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 22 Eylül Paylaş 22 Eylül Emre Şimşek yazdı: Cepten tıkladım ama sanırım seçili olmadı hiç birisi Aşağıda sepete ekle var. Ona tıklayınca yukarıda yazdığım sistem sepete eklenir otomatik. Emre Şimşek yazdı: Arkadaşa yazdım, cevap gelmesi uzun sürebilir çünkü uçuşta galiba.. Problem değil abi konudan devam ederiz cevap gelince. Acelemiz yok. 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 22 Eylül Paylaş 22 Eylül Çağlar Bayur yazdı: gta oynamayan da zaten ne blieyim yani, ben biraz csgo cuyum acaip smoke kasarım Hala oynayabiliyor musun? Eskiden 3 gün oynardım. Şimdi üç saat oynayınca beyin uyuşuyor Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Eylül Paylaş 22 Eylül Hamit inan yazdı: Hala oynayabiliyor musun? Eskiden 3 gün oynardım. Şimdi üç saat oynayınca beyin uyuşuyor steam da dünya generali 43 teyim 1 Yorum bağlantısı
Süleyman Can 22 Eylül Paylaş 22 Eylül Neredeyse 1 senedir arc 750 kullanıyorum. Tam bir f/p gpu'su tavsiye ederim. Ben de çok oyun oynarım uçarım kaçarım diyordum sonra bir düşündüm aslında o kadar vaktim ve eski keyfim yokmuş. Çok paralar vermektense aşağıdaki sistemi topladım. Cpu: i3 12100f Anakart: H610 3200MHZ Gpu: Arc 750 Ram: 8x2 16gb cl18 3600mhz Psu: 650 80+ Ssd: m2 nvmw 500gb Ekran: IPS 24'' 75hz 1ms. Bütün oyunları 1080'de full ayar min 60 fps oynuyorum. 2 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 23 Eylül Paylaş 23 Eylül Süleyman Can yazdı: Tam bir f/p gpu'su tavsiye ederim Öyle gerçekten, ben ilk çıktığında çok beklenti sahibi değildim ancak güncellemeler ile kartın performansını çok arttırdılar. Bayağı kendini sevdirdi. Hem ucuz, hem materyal kalitesi olarak iyi hem de performansı tatmin edici. Dikkat edilmesi gereken tek bir nokta var, o da kartın performansı Resizable Bar açıldığında yani ekran kartına Memory Access verildiğinde ortaya çıkıyor. Onun için de en az AMD 5000-450, Intel 10-400, 11-500, 12-600 CPU - Anakart konfigürasyonu gerekiyor. Bazıları buna dikkat etmeden alışveriş yapıyorlar sonra kartları olması gerekenden az performans veriyor. ReBar açık ve kapalı sistem arasında 1 nesil ekran kartı kadar performans farkı var. Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül 23 Eylül Paylaş 23 Eylül https://www.vatanbilgisayar.com/intel-i5-12400f-rtx-4060-h610m-h-v2-1tb-m-2-ssd-16gb-ram.html Hazır sistem güzel bir seçim olur Vatanda 21.500tl garanti ve servis konusunda çok iyiler. 2 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 23 Eylül Paylaş 23 Eylül Ömer Sarıgül yazdı: https://www.vatanbilgisayar.com/intel-i5-12400f-rtx-4060-h610m-h-v2-1tb-m-2-ssd-16gb-ram.html Hazır sistem güzel bir seçim olur Vatanda 21.500tl garanti ve servis konusunda çok iyiler. Fiyat çok iyi. @Metin Mankal hocam bu kasa oyun oyun için daha iyi bunu da alabilirsiniz, DLSS3’de var. Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 23 Eylül Paylaş 23 Eylül Ömer Sarıgül yazdı: https://www.vatanbilgisayar.com/intel-i5-12400f-rtx-4060-h610m-h-v2-1tb-m-2-ssd-16gb-ram.html Hazır sistem güzel bir seçim olur Vatanda 21.500tl garanti ve servis konusunda çok iyiler. Bu pc çok güzel ancak buna 8-9 bin tl de monitör eklenirse fiyat limitin çok üstüne çıkacaktır. Max fiyat 25 bin tl demişti ama eldeki monitörü kullarsa bu kasa güzel. Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 23 Eylül Paylaş 23 Eylül O İkinci el sisteme 4000 den fazla verilemez. Yakın bir işlemci, 16 ram ve RX 570 ekran kartı ile 5000 TL ye aldım. Sıfır alınacaksa da 4060 altına inmeyin ekran kartı olarak derim. https://www.itopya.com/kuark-budget-intel-core-i3-12100f-asus-geforce-rtx-4060-dual-oc-v2-edition-8gb-16gb-ddr4-500_h26890 1 Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 23 Eylül Paylaş 23 Eylül Ahmet İhsan Akşen yazdı: O İkinci el sisteme 4000 den fazla verilemez. Yakın bir işlemci, 16 ram ve RX 570 ekran kartı ile 5000 TL ye aldım. Sıfır alınacaksa da 4060 altına inmeyin ekran kartı olarak derim. https://www.itopya.com/kuark-budget-intel-core-i3-12100f-asus-geforce-rtx-4060-dual-oc-v2-edition-8gb-16gb-ddr4-500_h26890 işlemciyi i3 yerine i5-12400f yapıp, yanına da ViewSonic 24" VX2428 180Hz 0.5ms monitör ekleyince toplam tutar 24700 tl oluyor. i3 ile i5 model arasında yüzde 45 e yakın performans farkı var. 25 bin tl ye bence bu sistem iş görür. monitör için 24 değil de 27 inç olsun derseniz yine viewsonic'in 27" VX2779-HD-PRO 180Hz 1ms HDMI DP FreeSync modeli seçilebilir. bu monitörle de 25 bin tl oluyor. Ama her şekilde linki verilen sistem de 18.500 tl fiyatıyla işinizi hayli hayli görecektir. Ben üst limit 25 bin tl diye orada sınırlayacak seçenekler sunuyorum sadece. Yorum bağlantısı
Süleyman Can 23 Eylül Paylaş 23 Eylül Çağrı Alaf yazdı: Öyle gerçekten, ben ilk çıktığında çok beklenti sahibi değildim ancak güncellemeler ile kartın performansını çok arttırdılar. Bayağı kendini sevdirdi. Hem ucuz, hem materyal kalitesi olarak iyi hem de performansı tatmin edici. Dikkat edilmesi gereken tek bir nokta var, o da kartın performansı Resizable Bar açıldığında yani ekran kartına Memory Access verildiğinde ortaya çıkıyor. Onun için de en az AMD 5000-450, Intel 10-400, 11-500, 12-600 CPU - Anakart konfigürasyonu gerekiyor. Bazıları buna dikkat etmeden alışveriş yapıyorlar sonra kartları olması gerekenden az performans veriyor. ReBar açık ve kapalı sistem arasında 1 nesil ekran kartı kadar performans farkı var. AMD işlemci uyumu hiç yok diye biliyordum. Yabancı kanallar intelle kombinleyin daha fazla performans alırsınız deyince 12100f aldım. Bir de intel'in marka algısı güveni var bende. İlk defa i3 4 çekirdek 8 thread işlemcinin bu kadar günü rahat kurtardığını gördüm. Eskiden i5 den başlar derdik. Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 23 Eylül Paylaş 23 Eylül (düzenlendi) Süleyman Can yazdı: AMD işlemci uyumu hiç yok diye biliyordum. Yabancı kanallar intelle kombinleyin daha fazla performans alırsınız deyince 12100f aldım. Bir de intel'in marka algısı güveni var bende. İlk defa i3 4 çekirdek 8 thread işlemcinin bu kadar günü rahat kurtardığını gördüm. Eskiden i5 den başlar derdik. Düşük modellere son nesillerde biraz yol verdiler ama kalite algısını uzun süreliğine kırdı. Son seri 13 ve 14. Nesil işlemcilerin tamamı arızalı. Minimum çalışma voltajı birden artıyor, çip fazla voltaj çekip bozuluyor. İşin kötüsü marka bunu bile bile satıyor müşteriye. Güncelleme yayınladılar ve düzelttiler ama çip o bozuk firmware ile ne kadar çalıştıysa o kadar hasar almış oluyor ve beklenmedik çökmelerin ihtimali artıyor. Herhangi bir geri dönüş yok yani. Yeni güncelleme en fazla daha fazla hasar alınmasını engelliyor, zaten alınan hasar baki kalıyor. Elbet bazı kullanıcıların çipleri tamamı ile bozulup operasyon dışı kaldı. En son bi Amerikan otoritesinden kredi istemişlerdi zamanında Elon Musk’ın yaptığı gibi ama reddedildi. İsrail’e yeni çip merkezi kuruyorlardı, 50 milyar dolar bağlamışlardı inşasına 25 milyar dolar yatırmışlardı bile ancak o da İsrail’in istikrarsız ekonomi ve politikasından dolayı askıya alındı. Ne yaptıklarını bilmiyorlar. Zaten İsrail’e ne diye fabrika kurarsın de suları var ne güvenceleri. Şu sıralar durumları da hisseleri de kullanıcı güvenleri de rezalet. Herkes AMD’ye yöneliyor ki bence de çok daha kaliteli çipler yapıyorlar. TSMC ile çalışıyorlar bu yüzden Özellikle transistör mimarisi olarak 2-3 gömlek ilerideler. Aynı işlem gücünde Intel ile AMD’nin çektiği Watt arasında dağlar var ki son 9000 serisi ile AMD kendi selefi olan 7000 serisine bile verimlilik ve sıcaklık alanında fark attı. Favori çip üreticilerim arasında bir sıralama yapacak olsam şöyle olurdu; Apple > AMD > Snapdragon > Intel > MediaTek > Tensor 23 Eylül tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Süleyman Can 23 Eylül Paylaş 23 Eylül Çağrı Alaf yazdı: Düşük modellere son nesillerde biraz yol verdiler ama kalite algısını uzun süreliğine kırdı. Son seri 13 ve 14. Nesil işlemcilerin tamamı arızalı. Minimum çalışma voltajı birden artıyor, çip fazla voltaj çekip bozuluyor. İşin kötüsü marka bunu bile bile satıyor müşteriye. Güncelleme yayınladılar ve düzelttiler ama çip o bozuk firmware ile ne kadar çalıştıysa o kadar hasar almış oluyor ve beklenmedik çökmelerin ihtimali artıyor. Herhangi bir geri dönüş yok yani. Yeni güncelleme en fazla daha fazla hasar alınmasını engelliyor, zaten alınan hasar baki kalıyor. Elbet bazı kullanıcıların çipleri tamamı ile bozulup operasyon dışı kaldı. En son bi Amerikan otoritesinden kredi istemişlerdi zamanında Elon Musk’ın yaptığı gibi ama reddedildi. İsrail’e yeni çip merkezi kuruyorlardı, 50 milyar dolar bağlamışlardı inşasına 25 milyar dolar yatırmışlardı bile ancak o da İsrail’in istikrarsız ekonomi ve politikasından dolayı askıya alındı. Ne yaptıklarını bilmiyorlar. Zaten İsrail’e ne diye fabrika kurarsın de suları var ne güvenceleri. Şu sıralar durumları da hisseleri de kullanıcı güvenleri de rezalet. Herkes AMD’ye yöneliyor ki bence de çok daha kaliteli çipler yapıyorlar. TSMC ile çalışıyorlar bu yüzden Özellikle transistör mimarisi olarak 2-3 gömlek ilerideler. Aynı işlem gücünde Intel ile AMD’nin çektiği Watt arasında dağlar var ki son 9000 serisi ile AMD kendi selefi olan 7000 serisine bile verimlilik ve sıcaklık alanında fark attı. Favori çip üreticilerim arasında bir sıralama yapacak olsam şöyle olurdu; Apple > AMD > Snapdragon > Intel > MediaTek > Tensor AMD konusunda 2000lerden kalma on yargım var. Athlon alalim da uzerinde sucuk mu pişirelim derdi eski tamirci abiler. Ryzen ile toparladılar hem bütçeyi hem imajı ama intel çok kahrımızi çekti pent 2-3-4 serileri ile. 13 14 serisi fiyasko ama benzer sorundan AMD de davalık oldu haberi çıktı. Ne kadar doğru detaylı bilgim yok. Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 23 Eylül Paylaş 23 Eylül Süleyman Can yazdı: AMD konusunda 2000lerden kalma on yargım var. Athlon alalim da uzerinde sucuk mu pişirelim derdi eski tamirci abiler. Şimdi tam tersi. 1 Yorum bağlantısı
Recep Demirci 23 Eylül Paylaş 23 Eylül Ryzen 5 ve 7 yaklaşık 5 yıldır kullanıyorum iki üç tane farklı makinede ve gayet iyi performans gösteriyorlar. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Eylül Paylaş 23 Eylül Süleyman Can yazdı: Athlon alalim da uzerinde sucuk mu pişirelim derdi eski tamirci abiler. ekmek bırakmayanı sevmez abiler 1 1 Yorum bağlantısı
Metin Mankal 30 Eylül Yazar Paylaş 30 Eylül Yeniden merhaba arkadaşlar.. Yardımlarınız için çok teşekkürler.. Ömer in tavsiye ettiği Vatan da ki sistemi aldım az önce.. Mağazadan alıyorum.. Kasa yokmuş ellerinde.. Cuma günü teslim edecekler.. Bakalım monitör sorun çıkarmazsa elimdekiyle devam.. Yoksa monitör bakacam.. https://www.vatanbilgisayar.com/intel-i5-12400f-rtx-4060-h610m-h-v2-1tb-m-2-ssd-16gb-ram.html 7 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 3 Ekim Paylaş 3 Ekim Mac platform gereği yetmemeye başladı. Şöyle bir kasa da ben düşünüyorum hala araştırma safhasındayım. İşlemciden emin değilim çok oyun makinası gibi oldu ama önbelleği başka yerde işime yarar mı acaba diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Ekim Paylaş 4 Ekim ekran kartı en az 16gb lık olsun derim, taktıktan sonra harcanan sekmesine bakınca insanın gözü doluyor Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül 4 Ekim Paylaş 4 Ekim Çağrı Alaf yazdı: Mac platform gereği yetmemeye başladı. Şöyle bir kasa da ben düşünüyorum hala araştırma safhasındayım. İşlemciden emin değilim çok oyun makinası gibi oldu ama önbelleği başka yerde işime yarar mı acaba diye düşünüyorum. Vatandaki OEM hazır sistem fiyatları takip edin kampanya çok oluyor. Geçen @Metin Mankal hocamın aldığı sisteme benzer 4060 ekran kartlı AMD islemcili bir sistem 16.300 TL gibi komik bir rakamdan sunuldu. Aynı gün bitti kampanya Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 4 Ekim Paylaş 4 Ekim Ömer Sarıgül yazdı: Vatandaki OEM hazır sistem fiyatları takip edin kampanya çok oluyor. Geçen @Metin Mankal hocamın aldığı sisteme benzer 4060 ekran kartlı AMD islemcili bir sistem 16.300 TL gibi komik bir rakamdan sunuldu. Aynı gün bitti kampanya Türkiye’de olsam aynısını yapardım hocam 5000 serisi gelecek diye deli gibi stok yakıyorlar. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Ekim Paylaş 4 Ekim Ömer Sarıgül yazdı: Vatandaki OEM hazır sistem fiyatları takip edin kampanya çok oluyor. Geçen @Metin Mankal hocamın aldığı sisteme benzer 4060 ekran kartlı AMD islemcili bir sistem 16.300 TL gibi komik bir rakamdan sunuldu. Aynı gün bitti kampanya onlara yetişip alabilen son kullanıcı yok demeyelim de çok çok az diyebilirz Çağrı Alaf yazdı: Türkiye’de olsam aynısını yapardım hocam 5000 serisi gelecek diye deli gibi stok yakıyorlar. coğrafya farkı, bizde hala 1650 ler 1660 lar deli gibi satılıyor Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül 4 Ekim Paylaş 4 Ekim Çağlar Bayur yazdı: Beş altı ay oldu12400 işlemci 3070ti li sistem almıştım 31 bin TL ye ondan bir ay sonra 32bin TL ye 4070ti li sistem kampanyasi çıktı benim sistemden daha üstün tabi almış bulunduk 3070 i ama cok memnunum 4k da TV de donma yapmıyor. güç canavarı 320w max sade ekran kartı 😁 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts