İçeriğe Yönlendir

Doğru Far Ayarı Nasıl Olmalı ?

Burak Yildirim

Recommended Posts

Burak Yildirim

Arkadaşlar aracın kılavuzunda sürücü ve yolcu için farlar 0 konumunda olması gerekir diyor ancak ben 0 konumunda ne yolu ne önümü görüyorum. 2 ye aldığımda ise gayet iyi oluyor. Ancak 2 için tüm yolcu ve azami yükte alınır diyor kılavuz, bense tek sürerken alıyorum. Ne yapmak gerekir ?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Burak Yildirim yazdı:

Arkadaşlar aracın kılavuzunda sürücü ve yolcu için farlar 0 konumunda olması gerekir diyor ancak ben 0 konumunda ne yolu ne önümü görüyorum. 2 ye aldığımda ise gayet iyi oluyor. Ancak 2 için tüm yolcu ve azami yükte alınır diyor kılavuz, bense tek sürerken alıyorum. Ne yapmak gerekir ?

demek oluyor ki farlarınız ayarsız, aşağı indirince yolu aydınlatmaya başlıyor. ayar yaptırınız

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

O kadar yukarı vuruyor ki aşağı alınca kendine geliyor

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Burak Yildirim yazdı:

Forumda aydınlatma konusu var.. İcindekilerle cok rahat roman yazılır..

Biraz arastırmanız halinde cözüm bulabilirsiniz..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

her farın merkez noktası,  ampul ile aynı aksta olacak. 10 metrede de 10 cm aşağıda kalacak.

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır
(düzenlendi)

Burada da anlatılmış.

Ampullerin de aydınlatmada önemi çok büyük, hangi ampul tipi ve markasını kullanıyorsunuz.

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Doğan Arşiray yazdı:

her farın merkez noktası,  ampul ile aynı aksta olacak. 10 metrede de 10 cm aşağıda kalacak.

Fara göre değişir

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Servet Aydın yazdı:

Fara göre değişir

valla servet ustamiz oyle ogretti. kendini gelistirdiyse de yenisini anlatmadi daha. (:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Her farın üzerinde ölçeği vardır yazar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
Doğan Arşiray yazdı:

valla servet ustamiz oyle ogretti. kendini gelistirdiyse de yenisini anlatmadi daha. (:

%1 yazar çoğu farda, 10 metrede 10 cm oradan gelir. Farklı bir yüzdelik varsa ona göre değişir 10 m de ineceği mesafe.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Doğan Arşiray yazdı:

Yok öyle değil derken %1-1.2-2 gibi fara göre farklı olur manasında. Far üstünde yazar

Aracın far ampülünün yerden yüksekliğine göre yazılır yüzde değeri

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

valla ben bir farı sola bir farı sağa, led şimşek deli mavi RGB xenon sis farlarını ortaya göre ayarlıyorum. hepsini yakıp geziyorum :P

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...