İçeriğe Yönlendir

Kedi Isırığı ve Tırmalama

Hamit inan

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek
İlkay Başaran yazdı:

Ya da yakılmış. Ben şunu anlıyorum. Kuduzsa yakılmış dahi olsa tehlike var en azından bir süre uzak durun.

Yüzyıllardır varolma başarısını gösteren virüsü pek hafife almamak lazım.

Yakma değil de kireçle kapatırlar. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
İlkay Başaran yazdı:

Yayılmak için öyle mükkemmel yöntem geliştirmiş ki, etkisine aldığı vücudu saldırganlaştırıyor, yutma kaslarını pasif ediyor ki salya dışarda olsun hep ve yeni konakçı arayan soyu devam ettirecek olan virüsler salyada. 

Çok ilginç gerçekten, bir virüs konağında salya ile bulaşın artabileceğini nasıl bilebiliyor?  Nihayetinde virüsün asla gözlem yapabileceği bir durum yok burada. Biz ona göre astronomik boyutlardayız. Bir virüs hücre boyutunda olsa bile (ki değil Covid 19 0.1 mikrometre iken bir insan hücresi 10 mikrometre kadar) karşısındaki 37 Trilyon hücreden oluşan bir organizmaya tutunuyor ve genel olarak onun davranışlarını kendi neslinin devamı için ustaca manipüle ediyor. Artık evrim mi diyeyim yaratılış mı diyeyim bilmiyorum ancak çok kafa karıştırıcı bir durum. 

İlkay Başaran yazdı:

Ya da yakılmış. Ben şunu anlıyorum. Kuduzsa yakılmış dahi olsa tehlike var en azından bir süre uzak durun.

Şimdi araştırdım, kaba kuvvetle bu kadar zor ortadan kalksa da 1:10 oranında seyrek Sodyum Hipoklorit ile ortadan kalkıyormuş. Yani Çamaşır Suyu bu virüsü temizliyor. O zaman bir gün kuduzlu bir hayvan ölüsünü ortadan kaldırmak zorunda kalırsak yakmadan önce üzerine çamaşır suyu döküyoruz, asla temas etmiyoruz, benzinle yakıp ertesi günü gömüyoruz. Ya da abartıyoruz şu an bilemedim. :D 

Mehmet Ozyurek yazdı:

Yakma değil de kireçle kapatırlar. 

Evet bu mantıklı, virüs yapısal olarak alkaline dayanıksızmış. Çamaşır suyu da alkalin, kireç de. Kireçe gömülürse de her türlü ölüyor. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Çağrı Alaf yazdı:

Çok ilginç gerçekten, bir virüs konağında salya ile bulaşın artabileceğini nasıl bilebiliyor?  Nihayetinde virüsün asla gözlem yapabileceği bir durum yok burada. Biz ona göre astronomik boyutlardayız. Bir virüs hücre boyutunda olsa bile (ki değil Covid 19 0.1 mikrometre iken bir insan hücresi 10 mikrometre kadar) karşısındaki 37 Trilyon hücreden oluşan bir organizmaya tutunuyor ve genel olarak onun davranışlarını kendi neslinin devamı için ustaca manipüle ediyor. Artık evrim mi diyeyim yaratılış mı diyeyim bilmiyorum ancak çok kafa karıştırıcı bir durum. 

Salyadan bulaşıyor ve o an hasta olanın o salyayı yutmasına da izin vermiyor. Salya üretimini de arttırıp saldırganlaştırıyor. Şansını arttırmak için. Doğa mükemmel bir katil.

Gözlem değil de binlerce mutasyonda en başarılısı bu olduğundan bu daha çok yayılıyor demekki. Belli süre sonra da standart buna dönüyor. Bu mutasyonlar daha çok yayılma şansı yakaladığı için.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
İlkay Başaran yazdı:

Salyadan bulaşmıyor mu bu virüs? 

Kuluçka süresini tamamlamış olan salyadaki virüs bizim açık yaramıza ya da gözümüze değdiğinde biz enfekte olmuyor muyuz? 

Isırması veya tırmalaması, • Salyasının sıyrık veya çatlak deriye, göz, ağız ve buruna temas etmesi, • Etinin ve sütünün çiğ olarak tüketilmesi ile bulaşır.

Bu yazanlar yanlış o zaman?

tamam da, kuduz köpeğin öldürdüğü kaz'a hastalık geçecek, kaldı ki memeli hayvan hastalığı bu, kuşlarda yaşayamıyor, neyse, kuşun bedebninde kuluçka olacak 10 gün, virüs kanda salyada filan canlı hale geçecek yeterli sayıda olacak, sonra o şahıs, tüyleri yıkamadan etmeden yastığa dolduracak, bir de üzerinde yatacak, olasılık bu ya, hayvanın dokusunun kaldığı bir tüy dışarı çıkıp gözüne batacak.

Çağrı Alaf yazdı:

540 - (360x), x burada en fazla 1 olabilir. 540 - 360 = 180. Yani 180 derece çevirince geleceği yere gelmiş. :crazy:

Vay be, dayanıksızı bu ise dayanıklısı nasıldır kim bilir... 

aluminyum 600 derecede eriyromuş. ama virüs hala hayatta. bu internet çok çakma birşey ya.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Doğan Arşiray yazdı:

tamam da, kuduz köpeğin öldürdüğü kaz'a hastalık geçecek, kaldı ki memeli hayvan hastalığı bu, kuşlarda yaşayamıyor, neyse, kuşun bedebninde kuluçka olacak 10 gün, virüs kanda salyada filan canlı hale geçecek yeterli sayıda olacak, sonra o şahıs, tüyleri yıkamadan etmeden yastığa dolduracak, bir de üzerinde yatacak, olasılık bu ya, hayvanın dokusunun kaldığı bir tüy dışarı çıkıp gözüne batacak.

Salyası bulaşmış tüy dedi işte? Kuşta yaşaması gerekmiyor. 

Neyse salladı demekki. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bu kadar kolay bulaşan bir virüs şimdiye kadar insanlığı bitirirdi. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Ozyurek yazdı:

Ben pes ediyorum. 

Salyanın açık yaraya ya da göze, ağız sıvısına temasla geçtiği kanıtlanmış bir hastalık. Kuru toprakta da ne kadar canlı kalabildiği kanıtlanmış. 

Komşumuz yedi demekki beni. Ne geçti acaba eline. Akşama soracağım.

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

https://floradergisi.org/managete/fu_folder/2000-03/2000-5-3-159-167.pdf

DİRENÇLİLİK Kuduz virüsü dayanıklı virüslerdendir. Oda sıcaklığında 1-1.5 ay, 37°C’de 4-5 gün canlı kaldığı halde 50°C’de 1 saat, 60°C’de 5 dakikada inaktive olur. pH 4’ün altında ve pH 10’un üzerinde inaktive edilir. Ultraviyole ışınları, X ışınları, lipid eriticiler ve oksitleyici ajanlarla kolayca harap edilir. Sulandırılmamış gliserinde saklanan virüs infektivitesini oda ısısında haftalarca, +4°C’de aylarca, -70°C’de ise süresiz olarak sürdürür. Virüs antiseptik maddelere dayanıklıdır. Fenolün %0.5 sulandırımına +4°C’de aylarca dayanır. %1 formalin, %0.1 süblime virüsü 15 dakikada,

İNFEKSİYONLARI Kuduz olguları hemen daima ısırılma, ender olarak da ısırılma olmaksızın virüsle karşılaşma; tırmık, yalama, aerosollerin inhalasyonu yanında açık bir yara veya mukoz membranın kontaminasyonu ile oluşur. Kuduza yakalanan kişilerin durumu; ısırığın yeri ve ciddiyetine, ısıran hayvanın türüne ve virüsün suşuna göre değişir. En yüksek mortalite infekte hayvanlar tarafından baş ve yüz ısırıklarında, en az mortalite ise bacak ısırıklarında görülür.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
İlkay Başaran yazdı:

Ben pes ediyorum. 

Salyanın açık yaraya ya da göze, ağız sıvısına temasla geçtiği kanıtlanmış bir hastalık. Kuru toprakta da ne kadar canlı kalabildiği kanıtlanmış. 

Komşumuz yedi demekki beni. Ne geçti acaba eline. Akşama soracağım.

Havadan, mikrondan küçük zerre dünyayı eve kapadı daha ne olacağıdı

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Ozyurek yazdı:

Bu kadar kolay bulaşamayan bir virüs şimdiye kadar yok olurdu.

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
(düzenlendi)

Evrende her şey denge üzere kurulu. Tıpkı Plague Inc oyununda olduğu gibi ikisinden birisini seçmek gerekiyor. Ya çok kişiye bulaşacaksın ama öldürücü olmayacaksın veya tedavin kolay olacak ya da tuttuğunu 4 kolluya koyacaksın ama bulaş zor olacak. Ya da ikisinin arasında olacaksın. 

Bkz. Marburg Virüsü -> Kuduz -> Grip. 

Eğer Marburg ile Grip bir araya gelirse işte o zaman Mehmet Abinin dediği olur. :) 

tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Son birşey yazmak istiyorum. Bu da tarım orman bakanlığının sayfasından.

https://www.tarimorman.gov.tr/GKGM/Belgeler/Tuketici_Bilgi_Kosesi/Brosurler/kuduz_hastaligi_mucadele_brosuru.pdf

Hastalık Etkeninin Dış Etkenlere Dayanıklılığı Nasıldır? Hastalık etkeni Rhabdoviridae familyasının Lyssavirus alt grubunda yer alan bir virüstür. Virüs aşırı pH dereceleri, sabunlar, sentetik deterjanlar, organik solventler, ısıtma ve kurutma ile inaktive olur. Virüs 56ºC‘de 4-5 saatte, 70ºC‘de birkaç dakikada aktivitesini kaybeder, 37ºC‘de 5. günden itibaren enfeksiyözite tespit edilmez. Toprak yüzeyinde 0-8ºC‘de 2 ay, kuru toprakta yaklaşık 1 m. derinlikte 5 hafta kadar enfeksiyözitesini kaybetmez.

Kaz tüyü konusuna geleceğim. Bu rakamlara bakılırsa evdeki salya bulaşmış tüyde sanırım bir hafta on gün yaşayacak desek ve bu kişi uyurken ağız suyu akması ya da ne olduysa bir şekilde vücuda girip çoğalamaz mı. Komplo teorisi üretiyormuş gibi oldum yukarda yazınca ki bana anlatılanı yazdım. O kişi de olmayan birşeyi anlatacak biri değil. Anlatsa ne geçecek eline..

İnsanlara demek istediğim işi şansa bırakmayın ne gerek var. Vurulun aşınızı kafanız rahat olsun. Semptomlar çıkarsa bu işin dönüşü yok. Biz 3 4 senede bir illaki bir ısırılma vs yaşıyor ve hemen hastaneye gidiyoruz. Sizde gidin. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
İlkay Başaran yazdı:

Son birşey yazmak istiyorum. Bu da tarım orman bakanlığının sayfasından.

https://www.tarimorman.gov.tr/GKGM/Belgeler/Tuketici_Bilgi_Kosesi/Brosurler/kuduz_hastaligi_mucadele_brosuru.pdf

Hastalık Etkeninin Dış Etkenlere Dayanıklılığı Nasıldır? Hastalık etkeni Rhabdoviridae familyasının Lyssavirus alt grubunda yer alan bir virüstür. Virüs aşırı pH dereceleri, sabunlar, sentetik deterjanlar, organik solventler, ısıtma ve kurutma ile inaktive olur. Virüs 56ºC‘de 4-5 saatte, 70ºC‘de birkaç dakikada aktivitesini kaybeder, 37ºC‘de 5. günden itibaren enfeksiyözite tespit edilmez. Toprak yüzeyinde 0-8ºC‘de 2 ay, kuru toprakta yaklaşık 1 m. derinlikte 5 hafta kadar enfeksiyözitesini kaybetmez.

Kaz tüyü konusuna geleceğim. Bu rakamlara bakılırsa evdeki salya bulaşmış tüyde sanırım bir hafta on gün yaşayacak desek ve bu kişi uyurken ağız suyu akması ya da ne olduysa bir şekilde vücuda girip çoğalamaz mı. Komplo teorisi üretiyormuş gibi oldum yukarda yazınca ki bana anlatılanı yazdım. O kişi de olmayan birşeyi anlatacak biri değil. Anlatsa ne geçecek eline..

İnsanlara demek istediğim işi şansa bırakmayın ne gerek var. Vurulun aşınızı kafanız rahat olsun. Semptomlar çıkarsa bu işin dönüşü yok. Biz 3 4 senede bir illaki bir ısırılma vs yaşıyor ve hemen hastaneye gidiyoruz. Sizde gidin. 

Hocam kazın tüyünde kalsın 10 gün diyelim, hemen yolunup hemen yastık yapılıp kullanıldıysa olabilir, onun dışında bana da zor gibi geldi sizin yazdıklarınızdan. Dikkatli olmakta fayda var tabii

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Murat Sürmeli yazdı:

Hocam kazın tüyünde kalsın 10 gün diyelim, hemen yolunup hemen yastık yapılıp kullanıldıysa olabilir, onun dışında bana da zor gibi geldi sizin yazdıklarınızdan. Dikkatli olmakta fayda var tabii

Köpek kazı boğup öldürünce bozulmadan yolup doldurmuştur. Yıkamadan yapılmış olması cehalet, o tüyleri boşa gitmesin demesi de maddi imkansızlık diyebiliriz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

insanlar ilgi çekmek için çok feci şeyler uydurabiliyorlar. mesela bende iki tane continentel GT var ,amazonun verdiği komisyonlar sayesinde aldım biliyorsunuz. İlkini de italya'ya sattığım 200 bin ton erken hasat zeytin yağı sayesinde almıştım.

covid de gördük ki, virüsün sayısı da önemliydi.

yani kısadan hisse, çizik varsa sabunlu su ve alkol ile dezenfekte edilecek, kızarma hassasiyet ve tabi şüphe varsa yada hayvan tuhaf ise, yani provoke edilmeden bir tür saldırı varsa iki doz  aşı olunacak. tetanoz aşısı da olunacak. kuduz çok nadir görülen birşey ama tetenoz tozlu alanlarda yaşayan bir bakteri ve çok tehlikeli normalde. ama kolumuz bacağımız çizilince kimse ölüyormuş gibi gözükmüyor. bağışıklık sistemi çok önemli.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

560 derecede 4-5 saat yaşaması mantık dışı.. Bence pes et :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

doğrusu 560 derece değil. 56 derece imiş.. 

Virüs 56ºC‘de 4-5 saatte, 70ºC‘de birkaç dakikada aktivitesini kaybeder diyor şu site 

Link için tıkla

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Mehmet Ozyurek yazdı:

Virüs 56ºC‘de 4-5 saatte, 70ºC‘de birkaç dakikada aktivitesini kaybeder diyor şu site 

Link için tıkla

O zaman adanada hiçbir virüs yaşamaz

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Ozyurek yazdı:

Link için tıkla

Alıntılarken ve boyarken hata yapmışım

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kazı pişirip yiyebiliyoruz.. Sorun yok :)

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Ozyurek yazdı:

Kazı pişirip yiyebiliyoruz.. Sorun yok :)

Kaz enfekte olmuyor zaten. Önce yıkarsın salyalar gidince sorun yok. Pişirmeden önce yalamazsak sorun yok. Pişirdikten sonrasına karışmıyoruz.

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Hakan Tarım
Servet Aydın yazdı:

Bundan vardı bende çaldılar iş yerinin orada. Mahalle eşkiyası

Bu cins has tekirden korkacaksın abi. Eski dükkanın önünde tasmasiyla gezdiren bir bayanın köpeğine saldirmisti. Kadın köpekle dönüyor arkasindan benimki. Zor tuttum benimkini. Yazık kadincagiz nasıl bağırdı 🤦

Millet de yorum yapıyor, hangisi kedi  hangisi köpek belli değil diye. Aldı mı beni bir gülme 😂😂

Sonra bayanı oturttum içeri dedim kusura bakmayin, bunun yavruları var içerde, kuyruklu herşeye saldırıyor tutamiyoruz. Bir de soğuk su icirdim sakinleştirdim kadını yolladım sağdan sağdan  

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Hamit inan
(düzenlendi)
Hakan Tarım yazdı:

tekirden korkacaksın

Asla. Tekir bir insana yada bir hayvana durduk yere saldırıyor ise ( istisna manyak kediler hariç ) o insandan uzak durun. 

Evinize dahi yanastirmayin. Derinlemesine girmeyeyim çok toz kaldırır ama tecrübe ile sabit.  .

tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Hamit inan yazdı:

Asla. Tekir bir insana yada bir hayvana durduk yere saldırıyor ise ( istisna manyak kediler hariç ) o insandan uzak durun. 

Evinize dahi yanastirmayin. Derinlemesine girmeyeyim çok toz kaldırır ama tecrübe ile sabit.  .

Yine de ufak bir açıklama alsak? 

Yorum bağlantısı
Hamit inan
(düzenlendi)
Çağrı Alaf yazdı:

Yine de ufak bir açıklama alsak? 

Algı frekans aralığı bizimkine göre çok çok yüksek. Görmediğimiz bir çok şeyi görüp duyabiliyorlar. Kişilerin üzerinde sıkıntılı durumlar var ise bunu dahi fark edebiliyorlar. Hadi az şeysellik katıp sosyal medya ağzı ile anlatayım. Negatif enerjileri algılıyorlar :)
Enteresan şekilde benim sevmediğim misafirlerimi kedimde sevmemiş saldırmış yada ayarları kaymıştır. 

tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...