İçeriğe Yönlendir

Overrated Araçlar?

Murat Sahın

Recommended Posts

Evren Erakçora

d segment fazla büyük geliyor olabilir, kalabalık şehirler , dar sokaklarda kullanışsız olabilir.  C segment  avrupalılar compact diyor , boşuna öyle dememişler. 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Evren Erakçora yazdı:

d segment fazla büyük geliyor olabilir, kalabalık şehirler , dar sokaklarda kullanışsız olabilir.  C segment  avrupalılar compact diyor , boşuna öyle dememişler. 

Passat?

Süperb

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
İlkay Başaran yazdı:

Passat?

Süperb

O da doğru. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Murat Sahın yazdı:

Aslında tam anlatamamış olduğumu gördüm. 

Ford; Mesela fiesta ve focus tutuluyor, mondeo tutulmuyor. Firma satış sonrası hizmetleri kötü ise ilk ikisi neden tutuluyor?

Opel; Astra, corsa vb araçları tutulurken kime insignia desek ""aman aman" diyorlar... Niye?

Toyota; Corolla tutulurken avensis neden yok sayılıyor?

Honda; Civic fanı bu kadar çokken neden accord bu kazar az tutuldu mesela? 

C segmentinde tutulan bu araçlar jetta-golf ikilisinden iyi de d segmenti olanlar passattan kötü mü yani? Bu garip geliyor.

Subaruyu tutmadık. Tamam, servisi parçası her şeyi zor. Fanları hariç binen yok zaten. Ama b ve c segmentlerinde çeyrek altın gibi olup d segmentinin yüzüne bakılmamasındaki anlam ne?

:) 

Sürü psikolojisi diyelim mi :) 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Murat Sahın yazdı:

Ford; Mesela fiesta ve focus tutuluyor, mondeo tutulmuyor. Firma satış sonrası hizmetleri kötü ise ilk ikisi neden tutuluyor?

Opel; Astra, corsa vb araçları tutulurken kime insignia desek ""aman aman" diyorlar... Niye?

C segmentinde tutulan bu araçlar jetta-golf ikilisinden iyi de d segmenti olanlar passattan kötü mü yani? Bu garip geliyor.

Subaruyu tutmadık. Tamam, servisi parçası her şeyi zor. Fanları hariç binen yok zaten. Ama b ve c segmentlerinde çeyrek altın gibi olup d segmentinin yüzüne bakılmamasındaki anlam ne?

Accord hiçbir zaman ucuz ötv ile gelmedi. Geldiğinde de araç yoktu. 2009 sıfır accord almaya gittim mutluhana ilgilenmediler bile.

Gittim passat aldım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Murat Sahın yazdı:

Aşağıdaki söylediklerim Sıfır alacaklar için düşüncelerim tabi bu ikinci elde tutulma veya tutulmaması algısı oluşturuyor.

focus muadillerine göre yani golfe veya corollaya göre fiyat olarak uygun ve bu o kullanıcı için önemli

Accord, Modeo ve avensis alacak kullanıcı passat ile kıyaslıyor passattan pahalı ve mondeoya vereceği paradan daha az fiyata passat alıyor veya biraz daha ekleyip audi bmv veya mersedes e yöneliyor 

Birde passat çok motor seçeneği sunarken hem yakıt hemde hacım bakımından diğerleri malesef bunu pek sunmadi geçmişte. genelde 2.0 altı motor bulma şansı pek yoktu.

Bunlar birleştiğinde bence sıfırı az satılan aracın ikinci elde tercih edilmemesini tetikliyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Özden

Araçların sıfırken satılma adedi ikinci elde yedek parça ve usta bulunurluğunu direkt etkiliyor. Bir de D sınıfı araçların yürütme maaliyeti genellikle C sınıfından yüksek oluyor. Focus ve mondeo ikilisinden yola çıkarsak ortak kullanılan aynı kodlu parçayı mondeo parçası olarak arar veya sorarsanız fiyat genellikle daha yüksek çıkıyor. Parça numarası ile ararsanız normal fiyattan alıyorsunuz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Mehmet Kazancıoğlu yazdı:

Aşağıdaki söylediklerim Sıfır alacaklar için düşüncelerim tabi bu ikinci elde tutulma veya tutulmaması algısı oluşturuyor.

focus muadillerine göre yani golfe veya corollaya göre fiyat olarak uygun ve bu o kullanıcı için önemli

Accord, Modeo ve avensis alacak kullanıcı passat ile kıyaslıyor passattan pahalı ve mondeoya vereceği paradan daha az fiyata passat alıyor veya biraz daha ekleyip audi bmv veya mersedes e yöneliyor 

Birde passat çok motor seçeneği sunarken hem yakıt hemde hacım bakımından diğerleri malesef bunu pek sunmadi geçmişte. genelde 2.0 altı motor bulma şansı pek yoktu.

Bunlar birleştiğinde bence sıfırı az satılan aracın ikinci elde tercih edilmemesini tetikliyor

avensis ve mondeo yerine passat alıyor olmasının tek nedeni kolay satılabilir olmasıydı geçmişte. aşağı yukarı denk araçlardı çünkü. çünkü bizde ya satmak gerekirse diye bir soru vardır zihinde.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Murat Sahın yazdı:

2005 civarı çirkin olan 2.0 crdilere de hep çok yakar deyip vazgecirdiler.

2.2 197 hp. olacak.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Doğan Arşiray yazdı:

avensis ve mondeo yerine passat alıyor olmasının tek nedeni kolay satılabilir olmasıydı geçmişte. aşağı yukarı denk araçlardı çünkü. çünkü bizde ya satmak gerekirse diye bir soru vardır zihinde.

işte bu algının çok yanlış olduğunu insan başka araç alıp satınca çok iyi anlıyor. bu algı bende çok uzun zaman yer etmiştir. bu yüzden genelde piyasa arabası diye tabir edilen araçları tercih etmiştim takii Xsara almak zorunda kalana kadar. iki adet xsara aracım oldu. biri dizel manuel km piyasanın tercihlerinin biraz üzerinde idi 200k, diğeri benzinli otomatik onda km fazla olmasa da boya takıntılılar için tercih edilecek bir araç değildi. birde Fransız otomatiği devreye girince satılmaz satamazsın niye aldın gibi bir çok tepki ile karşılaşmış olmama rağmen satabildim. bu araçlar benim düşüncelerimi tamamı ile değiştirdi. her malın bir alıcısı var her ürün bir şekilde satılıyor. yedek parça konusu ise gerçekten araştırma ve beceri işi

mesela benim dizel olan, fiesta motoru ile bir çok parça ortak xsara diye arayınca bulamayıp fiesta diye arayınca şıp diye bulunuyor. benzinli olan 206 ve 306 ile aynı motor şanzımanı kullanıyor. bunları düşününce onlarında bulunması mümkünün. 

Yorum bağlantısı
Fatih Keskin
Murat Sahın yazdı:

çünkü fakiriz

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...