Alişan YILMAZ 14 Eylül 2024 Paylaş 14 Eylül 2024 Değerli dostlarım, abilerim tekrardan merhaba. Uzun bir süre yoktum Aracın ön camı değişti, ön cam değiştikten sonra Ankara'ya geldiğimde farların gündüz de açık olduğunu fark ettim. Hemen yağmur sensörünü test ettim ve tahmin ettiğim gibi çalışmıyor. Camcıya gittim ama maalesef herhangi bir olumlu yaklaşım olmadı, problemin sensörden olabileceği düşüncesine vardık. Elektrikçi sensöre baktığında bir problem göremedi. Kasko ile camı değiştirdiğimiz yeri aradık ve yazılımdan olacağını yazılım ile düzeltebileceklerini söylediler ama maalesef yer Mersin'de ve gidemiyorum. Ben de hemen ELM327 ve UCDS'yi aldım dedim ki yazılım ise yapabilirim ama maalesef webastosundan, lastik basıncına kadar hepsini açtım ettim ama camla alakalı herhangi bir ayar göremedim. Cam değiştiği zaman ön cam ısıtmanın da sigortası patlamış durumdaydı. Aklıma sigorta da geldi ama yağmur sensörü ile alaklı bir sigorta da bulamadım . Aşağıdaki hataları görünce sigorta geldi yine aklıma ama alakalı sigortayı bulamadım. Sizce bu problem nedir ve nasıl çözebilirim. Hata kodları 1. GEM(Genel Elektrik Modülü) --> u2030- Yağmur Algılayıcı İletişim Hatası 2- GEM(Genel Elektrik Modülü) --> b2976 / Olası nedenler --> Yanmış sigorta / Modül Hatası Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 14 Eylül 2024 Paylaş 14 Eylül 2024 Ön cam değişimde yağmur sensörü için bir jel gibi bir şey olmalı. Onun da değişmesi gerekiyor genelde lakin farlar başka bir şeye işaret ediyor. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 14 Eylül 2024 Paylaş 14 Eylül 2024 Cihaz demiş zaten sensörün tesisatında kopukluk var, soketi zorlayıp bozmuş olabilir veya kısa devre yaptırıp sigorta artırmış olabilir Far o yüzden sürekli açık zaten sensör devre dışı kaldığı için. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 14 Eylül 2024 Paylaş 14 Eylül 2024 Sani Gerşon yazdı: Ön cam değişimde yağmur sensörü için bir jel gibi bir şey olmalı. Onun da değişmesi gerekiyor genelde lakin farlar başka bir şeye işaret ediyor. Far yağmur sensörleri tümleşik olur ekseri. Jel, sensörlerin hava temasını kesip, nem olmayıp yağmur damlaları yansıması doğru okunsun diye. Camı takarken asılıp bozdular okuyucuyu 1 1 Yorum bağlantısı
Alişan YILMAZ 14 Eylül 2024 Yazar Paylaş 14 Eylül 2024 Sani Gerşon yazdı: Ön cam değişimde yağmur sensörü için bir jel gibi bir şey olmalı. Onun da değişmesi gerekiyor genelde lakin farlar başka bir şeye işaret ediyor. Farlar ile yağmur birleşik jel kontrolü yapıldı normal görünüyordu. Mustafa Tüfekçi yazdı: Cihaz demiş zaten sensörün tesisatında kopukluk var, soketi zorlayıp bozmuş olabilir veya kısa devre yaptırıp sigorta artırmış olabilir Far o yüzden sürekli açık zaten sensör devre dışı kaldığı için. sensöre kadar elektrik geliyor. (sigortasını da bulamadım) Çağlar Bayur yazdı: soketi ters takmıştır belki Bunu yarın söküp bakmayı deneyeceğim Çağlar abi belki olabilir. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 15 Eylül 2024 Paylaş 15 Eylül 2024 Alişan YILMAZ yazdı: sensöre kadar elektrik geliyor. (sigortasını da bulamadım) soketi ters takılmış olmasın? 1 Yorum bağlantısı
Alişan YILMAZ 15 Eylül 2024 Yazar Paylaş 15 Eylül 2024 Bugün sabahtan inat ettik biz bunu yaparız diye ve başladık sökmeye. Öncelikle soket ters takılmış yorumlarından dolayı soketi ters takmayı denedim ama nanay takılmıyor maalesef. Halen umudum var kesin jelden dedik ve camdan söktük. Jel yerine ped kullanılmış(internettekiler gibi değildi, güzel yapılmış) ve sorunsuz görünüyordu. Biz yine de onu da söktük jelimizi sürdük ama yine maalesef sonuç vermedi. Sokete kadar elektrik geliyor. Sensor IR camlar için dedik acaba cam mı IR değil cama baktık o da IR. Dedik ki yazılımsaldır belki bilgisayara bağladım, güzel güzel özellikleri (Geri vitese takınca kamyon gibi DIIIT DIIIT sesini açmıştım merak edip onu da kapatmış oldum) açtım ama yok yine camla alakalı bir şey bulamadım. (Bu sırada AWD'de hata verdiğini gördük ve @Gündüz Can Yılmaz'ın araştırmaları sonucu WIN girince bu hatanın gittiğini öğrendik hemen o hatadan kurtulduk şanzımanımda hafif titreme vardı kalkışlarda o hatayı giderince o da gitti ve şanzıman çok tatlı oldu). Geriye tek ihtimal sensör kaldı. Sensör satın alacağım ve sensörü deneyeceğiz. Durumları buraya yazacağım. Muhtemelen hafta içerisinde sensör gelecek bakalım neler ile karşılaşacağız 2 Yorum bağlantısı
Emre Demir 16 Eylül 2024 Paylaş 16 Eylül 2024 Servet Aydın yazdı: Far yağmur sensörleri tümleşik olur ekseri. Jel, sensörlerin hava temasını kesip, nem olmayıp yağmur damlaları yansıması doğru okunsun diye. Camı takarken asılıp bozdular okuyucuyu yine ustanın gözlerinden öpelim abi Yorum bağlantısı
Servet Aydın 16 Eylül 2024 Paylaş 16 Eylül 2024 Emre Demir yazdı: yine ustanın gözlerinden öpelim abi İçinden geçsek az 1 Yorum bağlantısı
Alişan YILMAZ 16 Eylül 2024 Yazar Paylaş 16 Eylül 2024 Emre Demir yazdı: yine ustanın gözlerinden öpelim abi Servet Aydın yazdı: İçinden geçsek az Zaten sigortaları falan attırmışlardı nasıl becerdiler bilmiyorum da parçaların siparişi verdim bakalım takacağım umarım bir de ben bozmam 1 Yorum bağlantısı
Çözüm Gündüz Can Yılmaz 17 Eylül 2024 Çözüm Paylaş 17 Eylül 2024 Sorun sensördenmiş, yeni sensör gayet başarılı şekilde çalıştı. Bizim yağmur sensörleri kendiliğinden jelpadli geldiği için jel sürmeye gerek de kalmadan montajını yaptık ve sonuç başarılı 3 Yorum bağlantısı
Recommended Posts