İçeriğe Yönlendir

2012 Kia Sportage

Murat Sürmeli

Recommended Posts

Murat Sürmeli
Doğan Arşiray yazdı:

181 demiş ya?

bu aralar dikkat dağınık.

Şöför dahil sormuştur o :) 

181.5 :D 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Doğan Arşiray yazdı:

181 demiş ya?

bu aralar dikkat dağınık.

maaşallah bakımından söylenir bizim oralarda hanimiş amcası gel bakiim derler

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

murat hocam hayırlı uğurlu olsun bildiğiniz üzere bende 2009 2.0 crdi modeli mevcut. sizin kasa çok daha şık ve gösterişli benim aracıma göre

rollerde üzerinde benim araç pek bir faaliyet gösterememişti. gerçi arazide de lastik olmadığı için pek bir aksiyon yapamıyor.

ama yüksek mi yüksek sağlamlık konusunda pek üzmeyecek bir araç gibi

yakıt evet biraz fazla bende şehir içi benim kullanımımda 11 lt. civarı ama hanım kullandığı zamanlarda 13-14 lt görüyor. çok kısa mesafe okula gidip geldiği için.

fren işine gelince ford sonrası o hissiyat yok, ben aldığımda ön 2 disk torna arka 2 disk değişim, balata değişim ve fren hidroliği değişim yapmıştım. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Kazancıoğlu yazdı:

gerçi arazide de lastik olmadığı için pek bir aksiyon yapamıyor.

yapar, işin sırrı şu: arazide ruhsat başkasınınmış gibi kullanacan

• Mutlu 6
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

yapar, işin sırrı şu: arazide ruhsat başkasınınmış gibi kullanacan

Yok onu deneyen oldu Ruhsat benim ama deneyen başkası idi patlatmaya bozmayı kırmayı çok seven bir abimiz denedi inince lastik yok olmuyor demişti 

• Mutlu 6
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Yok onu deneyen oldu Ruhsat benim ama deneyen başkası idi patlatmaya bozmayı kırmayı çok seven bir abimiz denedi inince lastik yok olmuyor demişti 

insan denesin dedik, o ayrı konu tabii

• Beğen 1
  • Mutlu 6
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Çağlar Bayur yazdı:

insan denesin dedik, o ayrı konu tabii

Kozasından çıktı mı acaba :crazy: Tavan üstü kozası

Kelebek olan bıyıklı kurt karikatürü.

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

oluyor siz beceremiyorsunuz bizim Tekirdağ ekibinden bi ark var dı beline kadar çamurda banamısın demez di

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İlkay Başaran yazdı:

Kozasından çıktı mı acaba :crazy: Tavan üstü kozası

Kelebek olan bıyıklı kurt karikatürü.

mesafeye güvenme bir bakmışsın yanıbaşında

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Çağlar Bayur yazdı:

mesafeye güvenme bir bakmışsın yanıbaşında

Hm kelebek etkisi :crazy:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
İlkay Başaran yazdı:

Hm kelebek etkisi :crazy:

Burada kelebek sen misin, o sorununu çözdü diye biliyorum :biggrin:

• Mutlu 2
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Fatih Keskin yazdı:

oluyor siz beceremiyorsunuz bizim Tekirdağ ekibinden bi ark var dı beline kadar çamurda banamısın demez di

sorun lastikte araçta değil ki lastik hediyesi kabul edilir. 

Yorum bağlantısı
Cem Dilmen

2012 de 1.6 benzin 136 BG olanını almıştım çıkar çıkmaz. 6 ay sonra bir talibi çıktı verdim. Çok keyifli bir araba. O dönem SUV lar bu kadar yaygın ve tercih edilen modeller değildi. Donanım dönemine göre rakipsizdi. Fiyat da gayet iyiydi. Önce tiguan bakmaya gittik Ankarada. Temsilci parayı alıyoruz 6 ay sonra aracınız gelince aracı veriyoruz ve bu sürede zam gelirse onu da alıyoruz deyince hemen Kia yı aradım hastam vardı. Elimde var dedi. Gittik 3 gün sonra teslim etmişti. 67 000 TL idi tiguan 56 ya bunu almıştık. Tek sıkıntı performanstı bence . O yüzden 2.0 dizel çok iyi bir tercih olmuş. 

Kazasız sağlıklı günlerde binin inşallah... 

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Cem Dilmen yazdı:

hastam vardı. Elimde var dedi.

Sıkıysa vermesin, eline neleri söker verirsiniz, tahmin etmiştir :D 

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Murat Sürmeli
(düzenlendi)

2.0 crdi motora hangi yağı önerirsiniz arkadaşlar?

kia_yağ.PNG

kia_yağlar.jpg

tarihinde Murat Sürmeli tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Murat Sürmeli

Bucakta Castrol bayisi var gördüğüm, diferansiyel, şanzıman, araç sıvılarını komple değiştireyim diyorum gitmişken. Castrol bayisi mi tavsiye edersiniz yoksa internetten sıvıları alıp bir ustaya götürmemi mi? Sıvılar dışında v kayışı da değiştirteceğim, usta da bulamadım kore araçlara bakan, Antalyaya da inmek istemedim bu iş için ama ne dersiniz?

------------------------

Bugün yeni araç kameralarımı monte edeyim dedim hava çok soğumamışken :)

A sütununu söktüm, hava yastığına engel olmasın kablolar diye, benden önce arka park kamerasını takan usta hava yastığına dikkat etmeden çekmiş kabloyu, onu da düzenlemiş oldum, sabitledim kabloları da.

Arka kamera için bu sefer aşağıdan gittim, arka tarafta zorladı ama olabildiğince uzak kalmak istedim hava yastıklarından. C sütununun olduğu yeri sökmek çok meşgaleli bir iş, o sebeple uygun bir açı bulup geçirdim. 

Arka kameranın açısı dar geldi bana, biraz daha mı aşağı monte etsem bilemedim, şimdilik kullanacağım en yukarıdan bakar şekilde, memnun kalmazsam alt tarafa alabilirim ama kablo yeter mi bilemedim.

Kamera Viofo 229 pro 2 kanal, onun detaylarını da başka zaman paylaşacağım :good1:

IMG_20241102_125814.jpg

IMG_20241102_130558.jpg

IMG_20241102_130601.jpg

IMG_20241102_130607.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

sigorta tablası harici güç alıncak yer bulunamaz mıydı

Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Çağlar Bayur yazdı:

sigorta tablası harici güç alıncak yer bulunamaz mıydı

Bulunurdu ama zaten 500mA anca çekiyor, sigortalar da önemsizleri seçtim yine de. Birisi direksiyon ısıtma, diğeri accessory, direksiyon ısıtmam da yok :) 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Murat Sürmeli yazdı:

Bulunurdu ama zaten 500mA anca çekiyor, sigortalar da önemsizleri seçtim yine de. Birisi direksiyon ısıtma, diğeri accessory, direksiyon ısıtmam da yok :) 

yeni nesil araçlar, beyin acaip garip şeyler dirençler algılarsa tesisatta, bus sisteminden çekinirim. aklınızda olsun yani ilerisi için.

Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Çağlar Bayur yazdı:

yeni nesil araçlar, beyin acaip garip şeyler dirençler algılarsa tesisatta, bus sisteminden çekinirim. aklınızda olsun yani ilerisi için.

Togg da sigorta kutusuna girişmemiştim mesela korkudan :D 

Bu eski abi, sorun çıkarmaz umarım

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Murat Sürmeli yazdı:

hava yastığına engel olmasın kablolar

En fazla dur patlama yaa diye rica eder sanırım :biggrin:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...