İçeriğe Yönlendir

2012 Kia Sportage

Murat Sürmeli

Recommended Posts

Murat Sürmeli
(düzenlendi)

Daha yeni Focuslanmıştık ama kısa sürdü birlikteliğimiz. Gerçi sık araç değiştirsem de bu sefer oldukça hızlı geçtik. Altı yüksek olsun, bahçeye geçerken zorluk yaşamayayım dedim ve 3e 5e bakmadan takasladım. 2.0 dizel motoru var, 181 beygir gücü, 392Nm torku var. 132.000 km de, 6 ileri tam otomatik, elektronik kilitli 4 çeker. Katalogda 17.2cm yerden yüksekliği var yazıyor ama daha yüksek geldi bana. Bu arada lastik ölçüleri de doğru olmasına rağmen (235/55R18) hız göstergesi tam doğru hızı (GPS hızını) gösteriyor ne hikmetse. 2012 yılına göre dolu bir araç diyebilirim. Premium serisinde zaten. Hız limitleme olmaması kötü. Aydınlatması Focusa göre güzel, en azından mercekli. 1.6ton araç, biraz zor duruyor, Togg daha iyi idi durdurmada. Genel olarak takas yaptığıma memnunum. Yakıt olarak bir tık fazla yakacak ancak torklu olması aradaki farka değer.

Jantlar folyo kaplanmış, uçlarından açılmış ama gittiği yere kadar kalacak. Ben beğendim rengini.

Hayırlı olsunlarınızı beklerim :) 

Rollerda ne yapar merak ediyoruz :) 

Ş.arası 6lt civarı, ş.içi 10a yakın gördüm klima açıkken

photo_5990189999129216451_y.jpg

photo_5990189999129216452_y.jpg

photo_5990189999129216453_y.jpg

IMG_20240913_181535.jpg

IMG_20240913_180021.jpg

IMG_20240913_180041.jpg

tarihinde Murat Sürmeli tarafından düzenlendi
İç mekan eklendi, ş.içi yakıt eklendi
  • Beğen 22
Yorum bağlantısı
Recep Demirci

Hayırlı olsun güle güle kullanın.

Yakıtı yüzünden hep bakarken yüzeysel geçtiğim bir model.

Km bilgiside eklersiniz umarım.

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Güle güle kullanın hocam. Küçük bir yazılımla 250hp'yi görebiliyor olmalı.

Durmayan araç için fren hidroliğini kontrol ettirin. DEğişmemişse nemlenmiş olabilir, işini göremiyor olabilir.

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Selim Kaya
(düzenlendi)

Güle güle kullanın. Gaza dokunmak yürek istiyor bunda. Karşılığını hemen alıyor yakıt deposundan. (Düzeltme - Dizelmiş bu. Benzinlisi ile halay çekiyorum ben :D )

Yılına ve yaşına göre oldukça konforlu hissettiriyor. Tok bir araba. Çok kolay ESP çalışıyor. :fiuw:

tarihinde Selim Kaya tarafından düzenlendi
  • Teşekkür 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi

Hayırlı olsun, Benim ML'de var limitleme ama hiç kullanmadım... amaan o da olmayı versin. Çok gördüğüm ve merak ettiğim modellerden zira motor ve şanzıman ikilisi çok iyi gibi görünüyor ve dış yapısı çok kaslı. Durdurma konusunda bende siz gibi zorlanıyorum ML'de 2 tonun üstünde ağırlığı var Fren balatalar diskler ve yağını değiştirdiğim halde otomobil yada hafif suvlar gibi olmuyor. Allah kaza bela ceza göstermesin

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Sani Gerşon yazdı:

Küçük bir yazılımla 250hp'yi görebiliyor olmalı.

çok fazla olur bence bu arabaya.

hayırlı olsun arabanız. gelsin yeni kırmızı flaşlar.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Aklına getiren al diyen bendim.. Pişman olmayacağını düşünüyordum..

Beğendiğine sevindim. 

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Selim Kaya

Ön park sensörü görüyorum. Park asistanı da olsa gerek. Çakmak soketinin solundadır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serdar Göktaş

Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın. Mantıkli değişiklik olmuş kullanım amacına bakınca. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
(düzenlendi)

taş gibi araba , bakımını günü gününe ce kaliteli parça ve kaliteli yağ ile yaparsanız arıza yapmaz. 

filtrelerde mann filtron en kötü bosch kullanın, yağ olarak da . Liqui moly 4300 5/30 ve ya motul efe kullanın 5/30 

sıkıntısız kullanırsınız ...

Fren konusuna gelir isek fren hdirolik yağını motul hidrolik yağ ile değiştirin , bende ilk aldığımda frenleri hafif gelmişti yağını değiştirince düzeldi

konsol resmi çektiniz mi ?

birde kaça geldi araç size ?

tarihinde Murat Öngür tarafından düzenlendi
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Recep Demirci yazdı:

Km bilgiside eklersiniz umarım.

132bin km şuan.

Teşekkürler arkadaşlar. Emminin gazı, Çağlar abinin iteklemesi ile aldım, memnunum :D 

Murat Öngür yazdı:

taş gibi araba , bakımını günü gününe ce kaliteli parça ve kaliteli yağ ile yaparsanız arıza yapmaz. 

filtrelerde mann filtron en kötü bosch kullanın, yağ olarak da . Liqui moly 4300 5/30 ve ya motul efe kullanın 5/30 

sıkıntısız kullanırsınız ...

Fren konusuna gelir isek fren hdirolik yağını motul hidrolik yağ ile değiştirin , bende ilk aldığımda frenleri hafif gelmişti yağını değiştirince düzeldi

konsol resmi çektiniz mi ?

birde kaça geldi araç size ?

Focusla kafa kafaya gitti hocam, 1M civarı.

Konsolu da çekerim 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
İsa Acar yazdı:

Yakıt nasılmış ki bunların? :unsure2:

6 civarı 110-120 ile giderken ş.dışı

sanırım 10u bulur yada geçebilir ş.içi, onu deneyeceğiz :) 

Yorum bağlantısı
İsa Acar
Murat Sürmeli yazdı:

6 civarı 110-120 ile giderken ş.dışı

sanırım 10u bulur yada geçebilir ş.içi, onu deneyeceğiz :) 

Aman hocam, ağzınızdan yel alsın, en fazla 8 olsun :nazar: 

Güzelim captivamı yakıttan dolayı satmıştım :elveda:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
İsa Acar yazdı:

Aman hocam, ağzınızdan yel alsın, en fazla 8 olsun :nazar: 

Güzelim captivamı yakıttan dolayı satmıştım :elveda:

Ş.içi var ş.içi var hocam, Bucaktayım ben, burada 10un altını görmem sanırım. Kısa mesafe çünkü. Focus da çok yakıyordu kısa mesafede. 1-2km ancak gidiyorum işe giderken, düz ve uzun mesafe yerde 8e inebilir belki

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

:nazar: Kazasız belasız kullanın. Güçlü araçtır. Mekanik emme/EGR temizliği ve rail basınç sensörü temizliği sonrası araçta farkedilir değerler göreceksiniz. Şanzıman zaten harika. Biraz tanıyın, 1-2 litre daha az yakacak.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Azad Mirzade

Hayırlı olsun, kazasız belasız binmek nasip nasip olsun. Ben beğeniyorum bu arabayı, hatta almak da istiyorum :) Ama henüz nasip olmadı bakalım ileride inş. 

Buna binince yakıta takılmamak lazım sonuçta daha kemikli ve güçlü bir araba oluyor altında.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Hayırlı olsun güzel günlerde kullanın inşallah..

BU aracın aynısının siyah renk, 2000 motor, otomatik viteslisi 4 ay kadar otoparkımızda yattı (bir müvekkilin aracı idi, boşanma davası sonrası sizin parka bırakabilir miyim diye rica edip yurt dışına gitmişti) dün gümrükte teslim edip kurtuldum. Emanet ve Ukrayna plakalı olduğundan kullanabilme imkanım olmadı.. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...