İçeriğe Yönlendir

Nakit Para Kalkıyor Mu?

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Emin Önal

Görünen vergi kaybını engellemek olsa da zaten nakit taşınabilecek durum kalmadı gibi birşey. Yetmiyor hiçbir şeye.

Tahtakale'de artık çanta ile geziliyor ise döviz, çekçekli bavul ise içinde TL vardır hemen anlaşılıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Mehmet Göktürk yazdı:

Her işlemden visa/mc nin aldığı komisyon kötü bir durum. Bunun çözümü gerekir. Güç odakları yüzünden buna dokunamıyor.

Bankalar QR ile kolay ödeme mekanizması ile baypas ederse olabilir. Misa/mc mutlaka aşılmalıdır.

Bu çok önemli bir konu. Bilinçlenmek lazım. Çoğu postta hala QR kod yok. QR  her postta zorunlu olmalı.

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Çağrı Alaf yazdı:

Tüm sistemlerin elektronik olması lazım. Bu şekilde hakkımız daha az yenir. Vergi kaçırma düşer. Ancak idam gelmeden önce nasıl hukuk sisteminin kalitesinden dolayı içimizi bir korku alıyorsa, elektronikleşme gelmeden de siber güvenlik korkusu alıyor içimizi. Yine bir haber var, 105 milyon kişinin ikamet verisi çalındı deniyor, inşallah öyle değildir. Yoksa adamlar pandemide aldıkları verileri bildiğin güncellemiş oluyorlar. 

Valla bunların çok çözüm olacağını sanmıyorum maalesef Millet olarak ahlakımızı kaybettik hükümsüzdür. Can yakıcı cezalar olmadığı sürece, müteahhit-siyasi ilişkisini kesemediğimiz sürece alınacak bütün tedbirler havanda su dövmekten öteye gidemez!

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Selim Kaya
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

geçen işcep’i eleştirdim de, iş bankasından troy kart çıkarmıştım. Onu kullanıyorum genelde. Kime faydası var yok bilmiyorum ama. 

O da Discover özellikli.

Not olarak yazayım.

9 ile başlayan Troy kredi kartları saf Troy. Yurtdışı kullanılmaz.

6 ile başlayan Troy kredi kartları Discover anlaşmalı saf Troy değil. Yurt dışı kullanılır.

Kullandığım Troylardan Ziraat, İş, Teb Discover özellikli. Garanti, Ak, Halk saf Troy. Enpara ısrarla Troy vermiyor.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Fatih Sarıkaya yazdı:

Bu çok önemli bir konu. Bilinçlenmek lazım. Çoğu postta hala QR kod yok. QR  her postta zorunlu olmalı.

post değil ya pos  :)

Selim Kaya yazdı:

O da Discover özellikli.

Not olarak yazayım.

9 ile başlayan Troy kredi kartları saf Troy. Yurtdışı kullanılmaz.

6 ile başlayan Troy kredi kartları Discover anlaşmalı saf Troy değil. Yurt dışı kullanılır.

Kullandığım Troylardan Ziraat, İş, Teb Discover özellikli. Garanti, Ak, Halk saf Troy. Enpara ısrarla Troy vermiyor.

enpara katar>ingiliz bankası vermez. 

NOT: yurtdışı kullanımı düşünmeyin. Yurtdışı için normal Visa kart ayrıca bi tane daha alın. sınır yok ki kartta tek olacak diye birşey yok. Bu bakkal çakkal işlerini troy ile yapın yeter. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zeki Yelboğa

Bende Vakıfbank Troy kart var 6 ile başlayanlardan Amazon.Tr de geçmediğinden dolayı, bir adette mc kart çıkarttım. Troy'un geçmediği yerlerde diğerini kullanıyorum.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Bende böyle arkası boş :)

IMG_20240913_114259.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Fatih Sarıkaya yazdı:

Tr'ye direkt olarak Apple Pay'in de gelmesi gerek. Benim cüzdanım metal kart cüzdanı alacağı nakit paraları katlarsan en fazla 10 banknot. Kredi kartlarını da 2 senedir kullanmadım. Hepsi telefona tanımlı, düğmeye basınca telefon oluyor sana kredi kartı. İster toplu taşımada ister marketlerde dükkanlarda kullanabiliyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Çağrı Alaf yazdı:

Tr'ye direkt olarak Apple Pay'in de gelmesi gerek. Benim cüzdanım metal kart cüzdanı alacağı nakit paraları katlarsan en fazla 10 banknot. Kredi kartlarını da 2 senedir kullanmadım. Hepsi telefona tanımlı, düğmeye basınca telefon oluyor sana kredi kartı. İster toplu taşımada ister marketlerde dükkanlarda kullanabiliyorum. 

yurt dışına komisyon giden herşeyin yasaklanması yahut aza indirilmesi lazım. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Mehmet Göktürk yazdı:

yurt dışına komisyon giden her şeyin yasaklanması yahut aza indirilmesi lazım. 

Hımmm, orası da doğru. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kartsız olmaz.. Bir çok poliçeyi nakit ile yapamıyorum ben.. Kredi kartı şart. 

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Geçenlerde biryerde okudum,kart limitlerini SGK dan alınan gelir bilgisine göre düzenleyeceklermiş. İşte o zaman kimse birşey harcayamaz. Anca hesapta para varsa bankamatik kartı ile alışveriş olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ersen Tapan yazdı:

Geçenlerde biryerde okudum,kart limitlerini SGK dan alınan gelir bilgisine göre düzenleyeceklermiş. İşte o zaman kimse birşey harcayamaz. Anca hesapta para varsa bankamatik kartı ile alışveriş olur.

yoo öder öder kullanırsın kredi kartını da. 

Kredi kartı limitine anayasa dahilinde devletin karışmaması lazım. bu bankanın kendi tacir insiyatifidir. Ama tabi herşey "özel durum" ile çözüldüğü için çorba olmuş durumda. 

Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör

A-101 ödeme kartı var . ordan alış veriş yapanlar için avantajlı. Ufak  bakiyeleri orda tutuyorum. Kendi mağazasından alınanlar için %3 sebze meyvede % 10 anında  iade veriyor. Başka yerlerde de geçiyormuş ama denemedim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Haşmet Güngör yazdı:

A-101 ödeme kartı var . ordan alış veriş yapanlar için avantajlı. Ufak  bakiyeleri orda tutuyorum. Kendi mağazasından alınanlar için %3 sebze meyvede % 10 anında  iade veriyor. Başka yerlerde de geçiyormuş ama denemedim.

ama o mastercard tabanlı sanırım master yine malı götürüyor. 

erenköy eşrafı

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

yurt dışına komisyon giden herşeyin yasaklanması yahut aza indirilmesi lazım. 

pilav üstü kuru yiyemeyiz o zaman

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Hamit inan
Haşmet Güngör yazdı:

A-101 de son 5 alışverişin 3 ünde etiket fiyatı ile kasa arasında uçurum çıktı. Ne alırsanız tek tek fişte kontrol edin

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör
Mehmet Göktürk yazdı:

ama o mastercard tabanlı sanırım master yine malı götürüyor. 

erenköy eşrafı

Valla onların sorunu % 3 bana % 3 de master'e veriyorsa  bunu yapan yöneticiyi ben  olsam kovardım.

Troy desteklemeliyiz . Hat da bankalara birde troy kart mecbur tutulmalı 

a 101 kampanyaları da  dandik. Önce yükseltip, indirim yaptık diyorlar palavra Evimin altın da olmasa şikayet ederdim.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Hamit inan yazdı:

A-101 de son 5 alışverişin 3 ünde etiket fiyatı ile kasa arasında uçurum çıktı. Ne alırsanız tek tek fişte kontrol edin

Kaç kere ben de fark ettim, a101'de hepsine tek tek bakarım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Haşmet Güngör yazdı:

Troy desteklemeliyiz . Hat da bankalara birde troy kart mecbur tutulmalı 

Halkbank'a geçtim yeni iş yerinde, otomatik gelecek kart, adres sorunu oldu aradılar, Troy yolluyorsunuz değil mi dedim, hayır mc basıldı dendi, kendi bankalarımız sahip çıkmıyor ki, seçim yapmayana yada otomatik çıkana Troy'u ön tanımlı yapsana. Şimdi yeni kart başvurusu yaptım, Troy gelecek, neredeyse emin gibiyim, kart ücreti de alacaklar maaş müşterisi olmama rağmen, ilave kart çıkardılar diye, bakalım

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
Ersen Tapan yazdı:

Orada bir oran var Ersen. Gelir bilgisine göre düzenlenecekse de, maaşının 3 ya da 4 katına kadar limit verebiliyor bankalar. Tabi kredi notu ve ödeme düzeni yani mali sicil önemli.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

Orada bir oran var Ersen. Gelir bilgisine göre düzenlenecekse de, maaşının 3 ya da 4 katına kadar limit verebiliyor bankalar. Tabi kredi notu ve ödeme düzeni yani mali sicil önemli.

Şuan bile var oran ama gelir bilgisini sallıyorlar :) 

Şubatta 350bin aylık alsaydım buraya yazmaz zeytinyağı depomu gezerdim yahu :D 

photo_5990189999129216448_y.jpg

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
Murat Sürmeli yazdı:

Şuan bile var oran ama gelir bilgisini sallıyorlar :) 

Şubatta 350bin aylık alsaydım buraya yazmaz zeytinyağı depomu gezerdim yahu :D 

Zenginmişsin hocam. Benim kredi kartlarımın toplamı yarısı değil. :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Selim Kaya
Zeki Yelboğa yazdı:

Bende Vakıfbank Troy kart var 6 ile başlayanlardan Amazon.Tr de geçmediğinden dolayı, bir adette mc kart çıkarttım. Troy'un geçmediği yerlerde diğerini kullanıyorum.

Başka bir sorun olmuş olabilir mi? 9 ile başlayan Garanti Troy ile Amazon TR 'de ödeme yapabiliyorum ben.

Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

Zenginmişsin hocam. Benim kredi kartlarımın toplamı yarısı değil. :) 

Öyleymişim hocam, banka diyor :D 

Düşürdüm hemen limiti, tabii ki :D 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...