Tansu Kalafatoğlu 12 Eylül Paylaş 12 Eylül 7000 lira üstüne kart zorunluluğu geliyor. Sırasıyla 5000-3000 ve tamamen kaldırma düşünülüyor. Zaten 200 üstü banknot basmamaları bunu işaret ediyor. Hükümet diyorki, eşim dostum vergi vermek istemiyor. O yüzden sıkıştıramıyorum. Denetleyemiyorum. Yüksek cezalar veremiyorum. Hatta vergi siliyorum. gelinen noktada devlet de o zaman nakiti kaldıralım gibi aciz bi çözüm buluyor. Gerçek çözüm mu mudur acaba… yoksa bu durum global dijital para piyasasına hizmet mi eder. 6 Yorum bağlantısı
Hamit inan 12 Eylül Paylaş 12 Eylül İlerliyen günlerde maymun çiçeği cart curtttt. Hastalıklar nakit üzerinden yayılıyor.... Artık nakit yokkkk. Hoş geldin yeni sistem Tansu Kalafatoğlu yazdı: dijital para piyasasına Olayın özü 5 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Eylül Paylaş 12 Eylül yeni banknot basılmasa da olur yani..... mesela 5000 lik... 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 12 Eylül Paylaş 12 Eylül Çağlar Bayur yazdı: yeni banknot basılmasa da olur yani..... mesela 5000 lik... Sonra sıfır atmaya da gerek kalmaz. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 12 Eylül Paylaş 12 Eylül Çağlar Bayur yazdı: yeni banknot basılmasa da olur yani..... mesela 5000 lik... Mesela 5 liraya 1/7 $ yazsak nasıl olur? 200 tl 5.25 dolarlık banknot. Sıfır atmaya uğraşmayız 5 sene sonra. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 12 Eylül Paylaş 12 Eylül Eğer troy yaygınlaşmaz ise sağıldığımız aşikar olur 2 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 12 Eylül Paylaş 12 Eylül Ben 10 yılı geçmiştir yerel pazar harici nakit alışveriş yapmayalı. Yerel pazar da senede 2 3 kere ancak. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 12 Eylül Paylaş 12 Eylül Her işlemden visa/mc nin aldığı komisyon kötü bir durum. Bunun çözümü gerekir. Güç odakları yüzünden buna dokunamıyor. Bankalar QR ile kolay ödeme mekanizması ile baypas ederse olabilir. Misa/mc mutlaka aşılmalıdır. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 12 Eylül Paylaş 12 Eylül Mehmet Göktürk yazdı: Her işlemden visa/mc nin aldığı komisyon kötü bir durum. Bunun çözümü gerekir. Güç odakları yüzünden buna dokunamıyor. Bankalar QR ile kolay ödeme mekanizması ile baypas ederse olabilir. Misa/mc mutlaka aşılmalıdır. troyda yurtdışında kullanılmıyor hocam ya onada bi çare bulsalar. Bende yıllardır çok az nakit kullanırım ekmek su vs gibi ufak işlemler için geri kalan herşey için mastercard posu olmayan esnafa uğramam bile Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 12 Eylül Paylaş 12 Eylül Visa ve master olduğu sürece zararlı çıkan hazine olur daima. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 12 Eylül Paylaş 12 Eylül Mehmet Cihat yazdı: troyda yurtdışında kullanılmıyor hocam ya onada bi çare bulsalar. Bende yıllardır çok az nakit kullanırım ekmek su vs gibi ufak işlemler için geri kalan herşey için mastercard posu olmayan esnafa uğramam bile çift kart verirsin troy kullanırsan puanı fazla yaparsın. Devlet bunu teşvik etmeli. visa/mc yine verirsin Mert Yeldan yazdı: Visa ve master olduğu sürece zararlı çıkan hazine olur daima. Sebep? Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 12 Eylül Paylaş 12 Eylül (düzenlendi) Mehmet Göktürk yazdı: çift kart verirsin troy kullanırsan puanı fazla yaparsın. Devlet bunu teşvik etmeli. visa/mc yine verirsin Sebep? Abi 100 harcıyorsun 93 geçiyor karşıya. 7 birim karşılığı ve ekonomiye geri dönüşü olmayan bir kesinti. Günün sonunda dolar cinsi ile ülkeden çıkıyor. Sübvansesi hazineye kalıyor. Yani sana bana 12 Eylül tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi 1 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 12 Eylül Yazar Paylaş 12 Eylül geçen işcep’i eleştirdim de, iş bankasından troy kart çıkarmıştım. Onu kullanıyorum genelde. Kime faydası var yok bilmiyorum ama. sokakta, şirketlerde acayip nakit dönüyor. Faturasız toptan malzeme satış miktarı çok yüksek. 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 12 Eylül Paylaş 12 Eylül Mehmet Göktürk yazdı: Her işlemden visa/mc nin aldığı komisyon kötü bir durum. Bunun çözümü gerekir. Güç odakları yüzünden buna dokunamıyor. Bankalar QR ile kolay ödeme mekanizması ile baypas ederse olabilir. Misa/mc mutlaka aşılmalıdır. 1 ay dişimi sıktım nakite geçtim. Ay başında cüzdan kedi kafası gibi oluyor. 6 aydır kredi kartı olmadan yaşıyorum. Şu lazım olur alayım kelimesi bitti, bu lazım diyor alıyorum. Doğal olarak masraf azaldı. Tek dertleri dönen rantı arttırmak. Para her el değiştiğinde yüzdeleri cebe indiriyorlar Mert Yeldan yazdı: kesinti Kim kazanıyor bu kesintiyi? Banu avara mesaj atmıştım sen bu herifleri nokta atışı nasıl buluyorsun diye. Falancinin sözü " yeşili takip et " demişti. Velhasıl birileri daha fazla yeşillenecek o kesintiler ile 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 12 Eylül Paylaş 12 Eylül Not: hesabı silip çıkacam ben bu forumdan. IQ ortalaması fazla yüksek farkındalık fazla yüksek. Normal hayattaki insanlarla adaptasyonu bozuyor... 3 2 9 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 12 Eylül Paylaş 12 Eylül Tansu Kalafatoğlu yazdı: geçen işcep’i eleştirdim de, iş bankasından troy kart çıkarmıştım. Onu kullanıyorum genelde. Kime faydası var yok bilmiyorum ama. sokakta, şirketlerde acayip nakit dönüyor. Faturasız toptan malzeme satış miktarı çok yüksek. Troyun başındakileri takıyorum troy öncesi beraber çalıştım hiç sevmem böyle acayip küçük tepeleri ben yarattım vaziyeti. 2 Yorum bağlantısı
Süleyman Can 12 Eylül Paylaş 12 Eylül 7000 limit geldiyse 3.5 + 3.5 atarlar. Telefona taksit yasağı geldi, beyaz eşya satar gibi yapıp taksit yaptılar. Bunun gibi engelleri bizim millet anında çözer, boşa uğraş. 1 Yorum bağlantısı
Ali Uymaz 12 Eylül Paylaş 12 Eylül Şu anda troy karta acayip kampanya var troyla harca şu kadar puan indirim vs mesela paraf troyda 1000 TL ye 75 TL indirim her harcama dahil toplam 6 kere faydalaniliyor 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 12 Eylül Paylaş 12 Eylül Nakit kalkarsa esnaf kdv pos kesintisi visa vs hepsini birden fiyatlara yansıtır. hala daha sanayide parça alırken nakit ayrı fiyat kart ayrı fiyat veriliyor. Kartların taksitlerini ödeyip ödeyip kapatıyorum, zaten işimiz gereği her sabah cebimizde bir balya para olmak zorunda çünkü mal aldığımız yerler nakit keş istiyor. Sırf bu yüzden 2 senedir postacı çantası ile geziyorum. 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Eylül Paylaş 12 Eylül Tansu Kalafatoğlu yazdı: 7000 lira üstüne kart zorunluluğu geliyor. Sırasıyla 5000-3000 ve tamamen kaldırma düşünülüyor. Sırayla 5000 3000 yapmazlar. 7000 lira zaten 5000 3000 lira değerine düşer maalesef. 5 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 13 Eylül Paylaş 13 Eylül Tüm sistemlerin elektronik olması lazım. Bu şekilde hakkımız daha az yenir. Vergi kaçırma düşer. Ancak idam gelmeden önce nasıl hukuk sisteminin kalitesinden dolayı içimizi bir korku alıyorsa, elektronikleşme gelmeden de siber güvenlik korkusu alıyor içimizi. Yine bir haber var, 105 milyon kişinin ikamet verisi çalındı deniyor, inşallah öyle değildir. Yoksa adamlar pandemide aldıkları verileri bildiğin güncellemiş oluyorlar. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 13 Eylül Paylaş 13 Eylül Önce anayasaya uysunlar eğitimin amacını felan doğru tanımlasınlar. Dünyada 200 ülke var en akıllısı biziz sanki. Kimse aptal değil. 3 Yorum bağlantısı
Emrullah Aydoğdu 13 Eylül Paylaş 13 Eylül Hamit inan yazdı: Not: hesabı silip çıkacam ben bu forumdan. IQ ortalaması fazla yüksek farkındalık fazla yüksek. Normal hayattaki insanlarla adaptasyonu bozuyor... Süperdi, mesela ben, her yazılanı okuyorum ama birşey yazamıyorum ... 5 Yorum bağlantısı
Recommended Posts