Öner Kurukuz 10 Eylül Paylaş 10 Eylül Bu sene acemi dalıcıdan uzman dalıcı lisansına çıkınca soluğu Bodrum'da aldım Ege ve Akdeniz bir başka güzel. Türkiye'deki tüm denizlerde daldım, Karadeniz'de görüş çok değil, Marmara daha da kötü ancak Marmara'da beklediğimden çok daha fazla canlı çeşitliliği vardı. Ancak foto veya video çekimi için berrak su bulmak pek mümkün olmuyor. Bodrum dalışından birkaç foto ekleyeyim. Dalış öncesi hazırlıklar. Suya girer girmez bu balıklardan yüzlercesi bizi karşılıyor. Gezi boyunca sürekli yanımızda oldular, bizi yalnız bırakmadılar. Bakarsın kayboluruz ne olur ne olmaz diye refakatçilik yaptılar Cinsini bilmediğim bir balık. Balıkları tanıyan kişiler balıkların cinsini yazarsa çok sevinirim. Bir adet Orfoz . Gidip kayanın altına saklandı ama benden saklanamadı Burada bir balık daha gördüm ama uzaktaydı, biz diğer yöne gittiğimiz için guruptan ayrılıp balığın peşine düşemedim. Bir adet deniz tavşanı Bu da bıyıklarıyla zemini eşeleyip yiyecek arayan başka bir balık. Balon balığı. Deniz yıldızı. Paçoz Koyu'nun nadide parçası C-47 Dakota savaş uçağı. Bu batığın etrafını saran Aslan balığı. (çok var maalesef) Birkaç kırık çanak çömlek Pozumuzu vermezsek olmaz Uzaktan bakınca sığarım dedim ama epey darmış, kayalara silme geçtim Gezi sonu tekneye çıkmadan önceki 5 mt derinlikte deko beklemesi sırasında yaptığımız baloncuk oyunu Çok güzel bi hafta sonu oldu. Hem Paçoz Koyu hem de Kaçakçı Koyu'nda ikişer dalış yaptık. Geçen sene Ekim ayında da Kaş'ta dalmıştım, orası da çok güzeldi. Ekleme: Uçak batığı ile ilgili bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. https://happybubbles.com/tr/ds-pacoz-cove/ Ben advanced diver olduğum için daha derine dalabiliyorum, kırmızı hattı takip ettik. Yeni dalıcılar (open water) pembe güzergahtan gidiyorlar. 36 1 Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 10 Eylül Yazar Paylaş 10 Eylül Eyüp Çetin yazdı: Çok güzel. Yapmak isterdim. Astım hastalığınız ve panik atağınız yoksa denemenizi tavsiye ederim. Deneme dalışında en fazla 5 mt derine inip 20-25 dk su altında kalıyorsunuz. Ben dalış yaptıktan sonra artık su üstünde yüzmek eskisi gibi zevk vermemeye başladı. Suyun altı üstünden çok daha güzel. 5 Yorum bağlantısı
Hamit inan 10 Eylül Paylaş 10 Eylül Şu hayatta heves edip yapmak nasip olmayan iki şeyden biri. İmreniyorum 1 Yorum bağlantısı
İsa Acar 11 Eylül Paylaş 11 Eylül Geçen sene Fethiye' de deneme dalışı yapmıştım, çok ama çok güzeldi ama bir o kadar da tehlikeli bir hobi. Bir sezonda 3-5 deneme dalışı yapıp, kendimi iyice alıştırdıktan sonra, tek yıldız eğitim alma planım var, bakalım ne zamana nasip olacak Fotoğraflar için teşekkürler Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 11 Eylül Yazar Paylaş 11 Eylül Servet Aydın yazdı: Denizin altı bambaşka. Kaç metre indiniz? İkinci günün ilk dalışını kaçakçı koyundaki uçurum bölgesinde yaptık. Duvara kadar gelip oradan kendimizi boşluğa bıraktık. 14 metreden 34 metreye 20 metrelik bir düşüş yaptık. Normalde sportif dalış limiti 30 metredir. 1-2 metre farklar olabiliyor. Ancak dibe indiğimde ekranımdaki derinlik 34 metreyi gösterdi. Diğerlerinin de inmesini bekleyip hemen yükseldik. Ne kadar derine inerseniz havanız da o kadar çabuk bitiyor. Bu nedenle genelde 15-26 metreler arası yüzdük. İsa Acar yazdı: Geçen sene Fethiye' de deneme dalışı yapmıştım, çok ama çok güzeldi ama bir o kadar da tehlikeli bir hobi. Bir sezonda 3-5 deneme dalışı yapıp, kendimi iyice alıştırdıktan sonra, tek yıldız eğitim alma planım var, bakalım ne zamana nasip olacak Fotoğraflar için teşekkürler Aslında bir tehlikesi yok. Eğitime başladığınızda bunu daha iyi anlayacaksınız 👍. Bence hayaliniz varsa ertelemeyin. Emin olun 1 yıldız bir süre sonra size yetmemeye başlayacak. 1 yıldız dalıcı lisansı en fazla 18 metre derine inebiliyor. Gece dalışı ve batık dalışı yapamıyor. Biz uçak batığına indiğimizde 1 yıldız dalıcılar 18 metre civarında kalıp bizi izlediler. 1 1 Yorum bağlantısı
Recep Demirci 11 Eylül Paylaş 11 Eylül Çok güzel imrendirici. Bir kere bile olsa bunu denemek,yaşamak lazım. Öner bey bu gidişle hedef Mariana Çukur olur herhalde. 1 Yorum bağlantısı
İsa Acar 11 Eylül Paylaş 11 Eylül Öner Kurukuz yazdı: .. Aslında bir tehlikesi yok. Eğitime başladığınızda bunu daha iyi anlayacaksınız 👍. Bence hayaliniz varsa ertelemeyin. Emin olun 1 yıldız bir süre sonra size yetmemeye başlayacak. 1 yıldız dalıcı lisansı en fazla 18 metre derine inebiliyor. Gece dalışı ve batık dalışı yapamıyor. Biz uçak batığına indiğimizde 1 yıldız dalıcılar 18 metre civarında kalıp bizi izlediler. Biraz korkma sebebim şöyle oldu aslında. Geçen sene bir çekilişe katıldık ve adını benim yazdığım, hiç bir şeyden haberi olmayan arkadaşıma, ücretsiz tek yıldız dalış eğitimi çıktı Madem o gidiyor, biz de deneme dalışı yapalım dedik. Söz konusu eğitimde ona yaptırdıklarını görüp dinleyince tırstım biraz Su altında gözümü falan açamıyorum ben, hiç alışmadım. En basitinden en zor geleni bu mesela Regülatörü çıkar, tüpü çıkar tak, ağırlığı çıkar tak, bunlar bile inanın daha basit geliyor, gözlük çıkarmanın yanında Ama yapacağım elbet, dediğim gibi 3-5 deneme dalışından sonra Size her daim güvenli dalışlar 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren 11 Eylül Paylaş 11 Eylül Hayatta yapmak istediğim aktivitelerden biri ama hiç nasip olmadı. Sizide tebrik ediyorum. Görüntüler harika çok teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 11 Eylül Paylaş 11 Eylül Hamit inan yazdı: Şu hayatta heves edip yapmak nasip olmayan iki şeyden biri. İmreniyorum Benimde.... Diğeri de Yamaç paraşütü 2 Yorum bağlantısı
İsa Acar 11 Eylül Paylaş 11 Eylül Ayhan Asil yazdı: Benimde.... Diğeri de Yamaç paraşütü Hayat işte, üste para verseler atlamam. Veriyorlar da aslında, yine atlamıyorum. Pilot arkadaşım var, ücretsiz atlatacak ama 1 Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 11 Eylül Paylaş 11 Eylül Tebrik ederim çok güze görüntüler . Geçenlerde bende sosyal medyada gezinirken bir kaç videoya denk geldim sonra da , daha amatör bir şeylere heves ettim. ( zıpkınla av için ufak tefek dalışlar ) Sonra ekipman maliyetlerine bakınca hevesim azaldı. Hatta şimdi kontrol ettim tamamen bitmiş 1 Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 11 Eylül Yazar Paylaş 11 Eylül Fatih Evcin yazdı: Tebrik ederim çok güze görüntüler . Geçenlerde bende sosyal medyada gezinirken bir kaç videoya denk geldim sonra da , daha amatör bir şeylere heves ettim. ( zıpkınla av için ufak tefek dalışlar ) Sonra ekipman maliyetlerine bakınca hevesim azaldı. Hatta şimdi kontrol ettim tamamen bitmiş Ekipman almak zorunda değilsiniz. Sadece kendinize yüzünüze uygun bi maske almanız yeterli. (Onu da almazsanız da olur aslınd) Diğer tüm ekipmanı dalış yapacağınız yer size temin ediyor zaten. Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 11 Eylül Paylaş 11 Eylül Görüntüler çok güzel herkesin ilgileneceği bi hobisi olmalı. Denizin çok yakın evimiz var en son ayağımı sokalı 5 sene olmuştur. 1 1 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 11 Eylül Paylaş 11 Eylül Bende de tek yıldız olacak. ama son dalışı bir türlü yapamadım, aslında 5-6 kez daldım kuzenim dalgıç olduğu için. Çok zevkli bir uğraş. Fakat daima güvenliği üst düzeyde tutmak ve en ufak detayı atlamamak lazım. 2 Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 11 Eylül Paylaş 11 Eylül Öner Kurukuz yazdı: Ekipman almak zorunda değilsiniz. Sadece kendinize yüzünüze uygun bi maske almanız yeterli. (Onu da almazsanız da olur aslınd) Diğer tüm ekipmanı dalış yapacağınız yer size temin ediyor zaten. Benim ki bu tarz değil de biraz daha zıpkın dalışı gibi. Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz 11 Eylül Paylaş 11 Eylül Suyun altı ayrı bi dünya görüntüler çok güzel... Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 11 Eylül Yazar Paylaş 11 Eylül Emrah Altun yazdı: Aslan balığına neden maalesef dediniz? Bu balık diğer balıkların yumurtalarını yiyerek besleniyor, onların çoğalmasına engel olduğu gibi düşmanı olmadığı için de çok fazla ürüyorlar. Bu nedenle öyle söyledim. Bizim sular ısınmaya başlayınca Kızıldenizden buralara geldiler. Normalde bizim suların balığı değildi bunlar. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Eylül Paylaş 11 Eylül müthiş zevkli, sünger çıkartmıştım zamanında boldu o zamanlar 1 Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 11 Eylül Yazar Paylaş 11 Eylül (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: müthiş zevkli, sünger çıkartmıştım zamanında boldu o zamanlar Bundan mı? 11 Eylül tarihinde Öner Kurukuz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Eylül Paylaş 11 Eylül denizden çıkartınca bir işlemi vardı bunun da ne yapardık unuttum kullanmadan önce Yorum bağlantısı
Servet Aydın 11 Eylül Paylaş 11 Eylül Çağlar Bayur yazdı: denizden çıkartınca bir işlemi vardı bunun da ne yapardık unuttum kullanmadan önce Yıkayıp tavada kızartma? 4 Yorum bağlantısı
Recommended Posts