İçeriğe Yönlendir

Elektrikli Araç Tavsiyesi

Armağan Pekatik
Çözüme git Armağan Pekatik tarafından,

Recommended Posts

Ahmet İhsan Akşen
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

heh işte. Bi yerlerden açtı görüntü geldi. Siz onlara bağlanabiliyor musunuz uzaktan? Araç etrafında hareket hissedince bu kameralar kayda geçiyor mu?

Alarm modu gibi birşey var onu açınca yapıyor ama şarj çok yiyor diye sürekli açık bırakmıyorlar diye biliyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ahmet İhsan Akşen yazdı:

Alarm modu gibi birşey var onu açınca yapıyor ama şarj çok yiyor diye sürekli açık bırakmıyorlar diye biliyorum.

Bir yere gittiğin zaman kullanmak için eğer sorunlu bir yerdeysen her gün açık da durabilir. BilgisYar açık olduğu için %3 galiba günlük harcar

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Ahmet İhsan Akşen yazdı:

Geçen Dash Cam'lerin de aynı probleme geleneksel arabaların akülerinde yol açtığını konuşuyorduk. Demek ki bazı şeyler hiç değişmiyor. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

Tabi evet yukarda noktalarla işaretli alanlar

Megafondan hooop hemşerim noluyo diyoruz 

sonrra laf attın yan baktın husumeti doğmasın? nesiller boyu sürer, çözcek aşiret lideri de bulunmaz büyülşehirde

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Çağlar Bayur yazdı:

sonrra laf attın yan baktın husumeti doğmasın? nesiller boyu sürer, çözcek aşiret lideri de bulunmaz büyülşehirde

o zaman "domates" diye bağırırık.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

İstanbul’un en kalabalık 10 ilçesinde mazotlu araba yasaklansın. Arabanın klimasını geçtim, sokakta yürürlen bile dizel egzoz kokusu genzimi fena yakıyor. 

bu dizellerin hepsi mi dpf’sini egr’yi falan söktü. Çevre iklim bakanlığı konuya el atmalı

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

İstanbul’un en kalabalık 10 ilçesinde mazotlu araba yasaklansın. Arabanın klimasını geçtim, sokakta yürürlen bile dizel egzoz kokusu genzimi fena yakıyor. 

bu dizellerin hepsi mi dpf’sini egr’yi falan söktü. Çevre iklim bakanlığı konuya el atmalı

tansu o mevsimlik katkı sebebiyle galiba ya. eski araçlar tabi de. benim land rover bile çok duman yapmıyor hatta hiç yapmıyor. Anca böyle zorlarsan yokuşta vb.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

tansu o mevsimlik katkı sebebiyle galiba ya. eski araçlar tabi de. benim land rover bile çok duman yapmıyor hatta hiç yapmıyor. Anca böyle zorlarsan yokuşta vb.

hocam duman da pek gözükmüyor. Ama çok ağır bi gaz. 

özellikle fiat grubu. Ama hepsi yani ayırmıyorum. 

kamyonetler de çok fena

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Opet kullanmayı bıraksınlar düzelir 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

dizel egzoz kokusu genzimi fena yakıyor. 

geniz yakma bir kriter midir?

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

geniz yakma bir kriter midir?

emisyon testinden daha kritik bir kriter bence

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
(düzenlendi)
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

emisyon testinden daha kritik bir kriter bence

hiç genzini yakmayacak 1 gr bir metalimsi versem, cebinde taşır mısın? kokusu da yok , reni ide altın gibi sarı sarı mesela

tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mehmet Göktürk yazdı:

Tabi evet yukarda noktalarla işaretli alanlar

Megafondan hooop hemşerim noluyo diyoruz 

image.png.58aadd71bd6dbf2c6569298ec15e1766.png

Selektör ve korna da varmış. :)

• Beğen 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

aralık 2024

elektrik üretiminin yüzde 28'i doğal gaz santralleri, yüzde 24,1'i ithal kömür santralleri, yüzde 14,8'i hidroelektrik santralleri, yüzde 12,1'i linyit santralleri, 11,9'u rüzgar santralleri ve 3,6'sı jeotermal santrallerinden sağlandı

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Mehmet Ozyurek yazdı:

Selektör ve korna da varmış. :)

yellenme sesi de var 15 ayrı tür.

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

hiç genzini yakmayacak 1 gr bir metalimsi versem, cebinde taşır mısın? kokusu da yok , reni ide altın gibi sarı sarı mesela

taşırım. Kutusu vardır herhalde 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

taşırım. Kutusu vardır herhalde 

kadife... fiyonklu bağcıklı

57600-elementler-uranyum-uranyum.jpg

göz görmezse gönül katlanır diosu nyani

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

kadife... fiyonklu bağcıklı

57600-elementler-uranyum-uranyum.jpg

göz görmezse gönül katlanır diosu nyani

kriptonite kafa atmış adam bundan mı korkacak

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

An itibarıyle 

ooo direct kontrol, full time izlenme ve gerektiğinde seni karakola çekme yada halletme otonom sistemi hazır desene :tongue: interneti nereden kapanıyor öğren bence, yada kapanıyormu... işin kötüsü her yer starlink dolu, kaçışta yok valla :D

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Armağan Pekatik yazdı:

SUV olmak için ne lazım bilmiyorum ama bakınca sasırtmıştı beni ölcüleri Tucson ile aynı gibi. 

"Bence" tasarımı ile alakalı bir konu o. Yoksa boyut çok da önemli değil. Tesla bana daha çok yükseltilmiş LiftBack araba gibi geliyor. Yoksa küçük bir araba değil zaten. 

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Ali Cihangiroğlu yazdı:

elektrikli olması değilde, bu kadar basitçe pert oluyormu artık araçlar...

O araba pert. Onu tamir ederim farın camını değiştiririm falanla olmaz bu işler. Bir yaşındaki arabaya tamirli tampon falan konulmaz zaten. Direksiyon mili kırılırken başka neye zarar verdiğini de bilemezsin. Bunu bilerek alıp binecek insan için bunlar dert değil ama ben sıfır arabamda bu tip bir hasar olsa ve sigorta orjinal ve sıfır parça kullanmasa arıza çıkartırım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Mertol Kip yazdı:

O araba pert. Onu tamir ederim farın camını değiştiririm falanla olmaz bu işler. Bir yaşındaki arabaya tamirli tampon falan konulmaz zaten. Direksiyon mili kırılırken başka neye zarar verdiğini de bilemezsin. Bunu bilerek alıp binecek insan için bunlar dert değil ama ben sıfır arabamda bu tip bir hasar olsa ve sigorta orjinal ve sıfır parça kullanmasa arıza çıkartırım. 

katılıyorum, o yüzden full kasko, orjinal parça şartlı olacak, yoksa bende direk perte çıkarırım, binmem daha, bunda mili geçici yapmışlar, orjinal parça gelene kadar, öyle anlatıyorlar, tabii geldiyse hakikaten, bu arada elektrikli arabalar bu açıdan sıkıntı, tamiri değilde direk değişimi gerekiyor, yoksa cep telefonu gibi bence, tamir gördüğü açıldığı an at çöpe, hasar varsa komple o kısım orjianliyle değişecek, şimdi faturayı düşün, ucuz değiller ve herkesin yapacağı işte değil, sanayinin bizde buna hazır olması için 100 sene lazım, daha normal arabaya bakamıyorlar :)

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Ali Cihangiroğlu yazdı:

katılıyorum, o yüzden full kasko, orjinal parça şartlı olacak, yoksa bende direk perte çıkarırım, binmem daha, bunda mili geçici yapmışlar, orjinal parça gelene kadar, öyle anlatıyorlar, tabii geldiyse hakikaten, bu arada elektrikli arabalar bu açıdan sıkıntı, tamiri değilde direk değişimi gerekiyor, yoksa cep telefonu gibi bence, tamir gördüğü açıldığı an at çöpe, hasar varsa komple o kısım orjianliyle değişecek, şimdi faturayı düşün, ucuz değiller ve herkesin yapacağı işte değil, sanayinin bizde buna hazır olması için 100 sene lazım, daha normal arabaya bakamıyorlar :)

Bizim sanayinin adam olması için önce evrimini tamamlaması lazım. O da yüzyıllar sürüyor. Araba mevzusu artık eskisi gibi dğeil. Tamir edilebilinecek şeyler var edilemeyecek şeyler var. Direksiyon milini kaynatan adam usta değildir. Kaynak bu, yolda giderken çukura girdiğinde kopmaya karar verip direksiyonun bağımsızlığını ilan ederse, şanslıysan kendini yandaki zeytin ağacının tepesinde bulursun. Gerçi her iki şartta ağacın üstündesin. Ya canlısının ya da dört kollusunun. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

O mil değişti ise değişim videosunu görmek isterim şahsen. 

İşte bu sebeple tavsiye soran çoook arkadaşıma müşterime pertten onarılmış araba almayın, alırsanız hasarlı alın kendiniz onarın, yada hasar fotoğraflarını, onarım videolarını görün diyorum.. 

Çünkü geçmişte traversin inşaat teli ile bağlanmış olanını gördüm. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Mertol Kip yazdı:

Bizim sanayinin adam olması için önce evrimini tamamlaması lazım. O da yüzyıllar sürüyor. Araba mevzusu artık eskisi gibi dğeil. Tamir edilebilinecek şeyler var edilemeyecek şeyler var. Direksiyon milini kaynatan adam usta değildir. Kaynak bu, yolda giderken çukura girdiğinde kopmaya karar verip direksiyonun bağımsızlığını ilan ederse, şanslıysan kendini yandaki zeytin ağacının tepesinde bulursun. Gerçi her iki şartta ağacın üstündesin. Ya canlısının ya da dört kollusunun. 

yenisini sipariş ettik, gelene kadar dedide ondan he dedim, tabii değiştimi gerçekten ! ayrıca gösterilmeyen hasarlar varsa bilemem....

Birde sel hasarlı Tesla tamiri videoları var, düşünsene full yazılım ve elektronik olan arabada neler olur, soket yenilemeyle olmaz o işler, bence bu elektrikliler tamamen kullan at araçlar, normal arabalardan daha zor bunların işi, parçalar pahalı, değmez at yenisi al tipi araçlar, daha millet farkında değil, hele biraz zaman geçsin neler çıkacak neler...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...