Metin Uzunoğlu 11 Eylül Paylaş 11 Eylül Mehmet Göktürk yazdı: TOGG kötü bir araç değil. Alabiliyorsak yerli almalıyız. Bugün arkadaşım togg aldı arsç ay sonu teslim olacak. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 11 Eylül Paylaş 11 Eylül Ali Cihangiroğlu yazdı: güneş panelleri %90 verimli olsa, arabanın tavanı olsun panel gez dur, durduğu yerde dolsun işte, eh ülem teknoloci.... paneli çatına koy orda üret önce. orda ürettiğini arabada kullandın varsay. PHEV çok kompleks bir düzen. iki ayrı araç gibi. bence çoook gereksiz. 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Eylül Paylaş 11 Eylül (düzenlendi) Mehmet Göktürk yazdı: paneli çatına koy orda üret önce. orda ürettiğini arabada kullandın varsay. PHEV çok kompleks bir düzen. iki ayrı araç gibi. bence çoook gereksiz. çatı olayı süper tabide mekan ve para lazım... ben verim süper olsun arabanın tavanındaki panel park halindeyken aracı ac prize yakın doldursun istiyorum, geliştirsenize arkadaş, %20 verim nedir, çatı yetmez o kadar panele, yap %90 verim phev güzel bence, ha karmaşık sistem aslında taraftar değilim, hibritin geleceğide yok diyorum ama tam elektrikliler oturana dek phev, hev lerden daha iyi bence, gelecek ise tam elektrikte.... 11 Eylül tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 11 Eylül Paylaş 11 Eylül Ali Cihangiroğlu yazdı: AC şarj imkanı olan için ve şehir içinde güzel aslında ama dezavantajlarıda var... kullanım olarak şehir içinde gayet güzeller, genelde rahat 300 km gidiyorlarki az dedim hatta, ne şarjı, günde kaç km yapıyorsun şehir içi buna göre bakmak lazım, 300 bile yapsan akşam geldin taktın 220Volta sabaha çoktaaan dolmuş olur zaten... Hibrit konusunda ise ille olacaksa bence PHEV olmalı, düz hibritte değil, phev ler her şarta daha uygun ve daha çok tam elektrikli gibiler çünki, BYD Seal u dm-i gibiler yani.... ama gelecek tam elektrolarda.... Şehir içi işe gidiş gelişte (65km) %12 şarj gidiyor yani 6kw yakmış oluyoruz. Şehir içi 512km demişler ama 400km rahat geçiyoruz. Şehirler arası 110-120km hızlarla %10 lara kadar düşersem 320km yi görüyor. Şarj %30 geldi mi şarj istasyonu bakıyorum. Çok stresli Elektrikli araba almayın, aldırmayın 2 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 11 Eylül Paylaş 11 Eylül Erdoğan Temur yazdı: Full elektrikli almayın aldırmayın Senin ev şarjın var.. sen yine al 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Eylül Paylaş 11 Eylül (düzenlendi) Erdoğan Temur yazdı: Şehir içi işe gidiş gelişte (65km) %12 şarj gidiyor yani 6kw yakmış oluyoruz. Şehir içi 512km demişler ama 400km rahat geçiyoruz. Şehirler arası 110-120km hızlarla %10 lara kadar düşersem 320km yi görüyor. Şarj %30 geldi mi şarj istasyonu bakıyorum. Çok stresli Elektrikli araba almayın, aldırmayın valla ne harcıyor diye bakıyoruz bizde, 10-12 kw 100 km de harciıyor diyim, yani kısaca sarfiyat seninle aynı say, takıyoruz prize şarj aletini 8A e ayarlayıp, doluyor, şarj aralığı 20-80 arası olacak şekilde dolduruyoruz, bazen 50 lerde duruyor ve bu bile yetiyor şehir içinde, AC ye takacak imkan varsa tek geçerim pilliyi kendi ihitiyacım olsa alırdım, şuan bana 1 depo benzin 2-2.5 ay gidiyor, değmez para harcamaya, bana elektrik dışında vereceği ekstra birşeyde yok, dursun bakalım tam benzinli, zaten arabanın bakım masrafı yıllık 2000 tl gibi, yakıtta hikaye, İzmirde olsam zaten satmıştım bile, arabaya gerek bile yok orada... Ama gıdıklamıyorda değil hani şu pilliler, şuan şarj edecek imkanda var evde, istesem dc ünitede kurdurum otoparka, zaten parasız kurulum falan, dur bakalım hele zaman ne gösterecek... Not: pili uzun yol dışı asla %100 yapma, günde 65 km civarı yapıyorsan %50-60 gibi yap kes şarjı, pilin ömründen yeme, biz genelde 50 civarı tutuyoruz yetiyor İzmirde, zaten %40 araç yatacaksa pilinin bırakılması gereken seviye, daha üstü ömründen yiyor, uzun yol dışında asla %100 yapma rahat et, hatta yapma çok mecbursan yap ve beklemeden hemen sür, geceden tam doldurayım sabah çıkarım deme, öyle bir ayarlaki tam dolduğunda yola çıkacak şekilde yap, ille fulleyeceksen.... %100 de bekletmekte pilin ömründen yer..... 11 Eylül tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 11 Eylül Paylaş 11 Eylül Tansu Kalafatoğlu yazdı: Türk milletinin tercihlerine güveniyor musunuz? Her şey ortada.... 3 Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik 11 Eylül Yazar Paylaş 11 Eylül (düzenlendi) Mehmet Göktürk yazdı: Sizin yanlışınız var. sanırım çocuk arabası vs vs dert eden genç ailelerden birisiniz. megane felan küçük araçlar değil. Bu durumda torres evx sizi anca kurtarır. Valla psikolojikdir belki. Binince küçük geldi. Aynen bir cocuk ve bir bebek var. Sorun bagaj değil. Bebek arabası, bavullar fln bir şekilde konulur. Sorun arkada bebek koltuğu olunca yanına, diğer cocuk ve eşim oturamıyor. Tüm araçlarda onu deniyoruz. Mehmet Ozyurek yazdı: Benim tavsiye etmediğim full elektrikliler. Ben olsam hibrit alırdım.. kim uğraşacak onun şarjıtla falan. %95 şehir içi ve evim müstakil garajım var. Benzin almakla kim uğraşacak asıl :)) Üstelik catıda panel koyacak yerim de var. 11 Eylül tarihinde Armağan Pekatik tarafından düzenlendi 4 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 11 Eylül Paylaş 11 Eylül Sani Gerşon yazdı: Patronumda EQC vardı, az daha nikah kıyıyordu. bence buna uygun çok güzel bir araba eqc. benim ilk elden deneyimim bu şekilde. minimalist bir kabini var. özellikle electric art paketlisi çok kaliteli, iç renkler tasarım detayları filan resmen ustalık işi. hacmi yeteri kadar geniş. eqb ile kesinlikle benzer değil. motor çok da güçlü. olumsuz yanları, araç çok esniyor ağır olduğu için. menzili görece kısa. ama git al desen ikinci kere almazdım. sanki hyundai ioniq sedan almak isterdim o da şekline katlanabileceksem eğer. Servet Aydın yazdı: Megane E tech. güzel seçim. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 11 Eylül Paylaş 11 Eylül Yılmaz Ertek yazdı: merhaba, 1 yıldan fazla süredir citroen e-c4x kullanıyoruz (daha çok eşim) çok memnunuz. arabanın detayları çok iyi durmuyor malesef. berlingo gibi basit. ama ürün kalitesini beğeniyorum. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 11 Eylül Paylaş 11 Eylül Armağan Pekatik yazdı: %95 şehir içi ve evim müstakil garajım var. Benzin almakla kim uğraşacak asıl :)) Üstelik catıda panel koyacak yerim de var. Dakika durmaz Tesla alırdım 2 Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 11 Eylül Paylaş 11 Eylül Armağan Pekatik yazdı: %95 şehir içi ve evim müstakil garajım var. Benzin almakla kim uğraşacak asıl :)) Üstelik catıda panel koyacak yerim de var. Elektrikli almak için geç bile kalmışsınız Bu haftsonu tuzlada elektrikli araç etkinliği var orada araçları inceleme fırsatınız olabilir. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 11 Eylül Paylaş 11 Eylül ben yakıtlı araçtan vaz geçebilecekmişim gibi değil mesela. ama ikinci araç tam elektrikli olabilirdi. şehir içi kurs ders alışveriş için çok ideal ev müsait olunca. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Eylül Paylaş 11 Eylül ihtiyacım olsa kardeşim gibi bende direk geçmiştim, büyük ihtimalde Kona alırdım sanırım... Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik 11 Eylül Yazar Paylaş 11 Eylül (düzenlendi) Sani Gerşon yazdı: Dakika durmaz Tesla alırdım Muhtemelen ben de alıyorum. Şu ilanı https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tesla-mavi-renk-hatasiz-model-y-sr-1193225477/detay Ekspertiz icin dikkat edilmesi gerek bişi var mı elektrikli araçlar icin. Birisi bana Teslalarda cok fazla kapı, kaput, bagaj ayarı oluyor, experde öyle cıkarsa umursama dedi. Erdoğan Temur yazdı: Elektrikli almak için geç bile kalmışsınız Bu haftsonu tuzlada elektrikli araç etkinliği var orada araçları inceleme fırsatınız olabilir. Arabam yok ki O zamana kadar almıs olurum arabayı.. Doğan Arşiray yazdı: ben yakıtlı araçtan vaz geçebilecekmişim gibi değil mesela. ama ikinci araç tam elektrikli olabilirdi. şehir içi kurs ders alışveriş için çok ideal ev müsait olunca. Ben de hep sunu düşünüyorum. Şehir dışından eve geldin, şarjın %5, evde şarja taktın ve acil bir telefon geldi cıkman lazım. Bu durumda ne yapacaksın? Gördüğüm %0 da bile 50km daha gidiyormus. Bİlemiyorum ne kadar güvenilir 11 Eylül tarihinde Armağan Pekatik tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 11 Eylül Paylaş 11 Eylül Armağan Pekatik yazdı: .. Ben de hep sunu düşünüyorum. Şehir dışından eve geldin, şarjın %5, evde şarja taktın ve acil bir telefon geldi cıkman lazım. Bu durumda ne yapacaksın? . Elektrikli aracı olanların illa ki bi tane extra "winter beater" ucuz bi araç sahibi olması gerek. sizin mesela bi tane pikap gayet yakışır. 2005 model mazda isuzu vb Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Eylül Paylaş 11 Eylül Armağan Pekatik yazdı: Ben de hep sunu düşünüyorum. Şehir dışından eve geldin, şarjın %5, evde şarja taktın ve acil bir telefon geldi cıkman lazım. Bu durumda ne yapacaksın? Gördüğüm %0 da bile 50km daha gidiyormus. Bİlemiyorum ne kadar güvenilir anladığım kadarıyla size 2 araç lazım, uzun yola büyük konforlu, şehir içine idare edecek ufak elektrikli, B sınıfı alsanız şehir içi için... şarj derdi rahatsız ediyor diye tabii.. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 11 Eylül Paylaş 11 Eylül Öyle gereksinimler çıkıyor ki aldığınız araç masrafını çıkarıyor. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 11 Eylül Paylaş 11 Eylül Armağan Pekatik yazdı: Muhtemelen ben de alıyorum. Şu ilanı https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tesla-mavi-renk-hatasiz-model-y-sr-1193225477/detay 1850TL'ye kasım teslimat sıfırı var. Niye 100bin fazlasına ikinci el? Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 11 Eylül Paylaş 11 Eylül Kasım da fiyat ne olacak belli değil. 2 ay araçsız kalmak var birde. Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 11 Eylül Paylaş 11 Eylül Armağan Pekatik yazdı: Ben de hep sunu düşünüyorum. Şehir dışından eve geldin, şarjın %5, evde şarja taktın ve acil bir telefon geldi cıkman lazım. Bu durumda ne yapacaksın? Benim araçta %10 da 80km gösteriyor, öyle bir durum olsa etrafım DC şarj dolu 30 dk gecikmeli giderim. Sani Gerşon yazdı: 1850TL'ye kasım teslimat sıfırı var. Niye 100bin fazlasına ikinci el? o fiyat fakir teslası beyaz renk için geçerli, renklere göre fiyatlarda değişiyor o adamda renk farkını ödemiş Dış renk mavi olarak 60.000 tl fiyat farkıyla satın alınmıştır. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 11 Eylül Paylaş 11 Eylül Ahmet İhsan Akşen yazdı: Kasım da fiyat ne olacak belli değil. 2 ay araçsız kalmak var birde. ön ödeme alıyorlar diye bişey vardı. Tesla trump'ı destekliyor ben düşünüyordum bunu öğrenince vazgeçtim. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 11 Eylül Paylaş 11 Eylül Erdoğan Temur yazdı: Dış renk mavi olarak 60.000 tl fiyat farkıyla satın alınmıştır. Söylediğim rakam dış renk mavili rakam. Adamınki ile aynı donanım. Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 11 Eylül Paylaş 11 Eylül Erdoğan Temur yazdı: Dış renk mavi olarak 60.000 tl fiyat farkıyla satın alınmıştır. Beyaz 1.790 zaten, mavi seçince 1.850 Mehmet Göktürk yazdı: ön ödeme alıyorlar diye bişey vardı. Nerede? TOGG geçen ay yapmıştı öyle bir kampanya, Tesla da yok diye biliyorum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts