İçeriğe Yönlendir

Elektrikli Araç Tavsiyesi

Armağan Pekatik
Çözüme git Armağan Pekatik tarafından,

Recommended Posts

Armağan Pekatik
Sani Gerşon yazdı:

Tesla tek geçerim. Tüm teknolojisi ile 1.8mTL ile bayağı rekabetçi fiyat.

Patronumda EQC vardı, az daha nikah kıyıyordu.

Ben Sakaryadayım. İstanbul Tuzla'da servisi. Yakında olmaması insanları korkutmuyor mu? Yerinde servis her şeyi karsılamıyormuş

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Armağan Pekatik yazdı:

Ioniq 5 ve EV6 listemde var ama bence ikinci eli biraz sorunlu gibi. Nedense cok satılmamış

Türk milletinin tercihlerine güveniyor musunuz? 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Yücel Metin

Tesla alırsanız, Kaza haricinde ne gibi bir servis ihtiyaçlarınız olacak ki. Tesla Türküyeden alınan ve 1sene dolmadan 80k km kullanılan Tesla'ya sadece polen filtresi değişimi yapıldı. (2500 TL)

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Megane E tech. Bugün alacağım tek pilli bebek olur. Cebim bi tık daha şişik ise Tesla Y Performance. Ancak mutlaka kapıda içten yanmalı bulundururum. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ferhat Yavuz

Torres evx yada Hyundai Ioniq 5 tasiye ederim SUV tarzı için .Hyundai test sürüşü yaptım çok mükemmel araç advance donanımdı , otomobil olsa Tesla dan başkası yalan.E-3008 in yorumlarıda çok iyi bu ay gelecek deniyor test edin bence ,ben geçen hafta e-2008 i test ettim konforu ,darbe emişleri, donanımı iyi elektrikli bagaj yok dendi onu sevmedim ama.3008 daha da iyidir hem donanım hemde genişlik bakımından.

Servet Aydın yazdı:

Megane E tech. Bugün alacağım tek pilli bebek olur. Cebim bi tık daha şişik ise Tesla Y Performance. Ancak mutlaka kapıda içten yanmalı bulundururum. 

Megane bence pahalı 100 bin daha koyup Torres alınır

Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur
Armağan Pekatik yazdı:

Selam arkadaşlar, nasılsınız? Uzun bir ara oldu.

3 araç arasında kaldım
1) 2024 sıfır Mercedes EQB 250+ AMG FL (ikinci el bakmıyorum cunku Haziran öncesi makyajsız kasayı istemiyorum) . Eksi yönü fiyat biraz yukarıda. 2.7m TL

2) 2023 Ioniq progressive. Sıfırda sadece advance var.  Ben progressive istediğim için sıfır gibi ikinci ellere bakıyorum 1.8mTL civarı. Eksi olarak bu arabanın piyasası yok sanki.

3) Sıfır ya da sıfır gibi Tesla Y. 1.8 m TL. Bu araçları servisleri beni cok korkutuyor. İstanbul dışında yaşıyorum. 

Bonus: 2023 Q4 Etron 2.5m bilemiyorum :D

Sizce EQB için bu kadar yukarı cıkmaya değer mi? Alternatifler, artı eksi fikiler bekliyorum. 

Teşekkürler

Bir fiyat aralığınız çok fazlaymış, aynı şekilde araba segmentleride ayrı dünyalarda.
EQB kullandım güzel araba MB yapmış. Opsiyonlarda Adaptif süspansiyon var biz ondan aldık. araba düz yolda virajda süzülüyor. 66kw pil var uzun yolda 110-120 ile 16-17kw harcıyor.

Ioniq 5 ve 6 yı test edin bence, dış görünüşleri küçük gibi ama geniş ferah arabalar. Bende de 2024 Hyunda Kona elektrik var.  Hyundai bence pil verimliliği konusunda çok başarılı.

Arabayı evinizden mi şarj ederek kullanacaksınız?

Çok fazla uzun yol yapıyorsanız Tesla Y LR modeli yada Torres EVX seçebilirsiniz. 

Servet Aydın yazdı:

Megane E tech.

Abi neyini beğendin o arabanın, yazılımı yetersiz, ısı pompası yok. aktif şerit takip yok. uyarı veriyor ama şeritte tutmuyor :) 100km kullandım sonra arabamı geri aldım al arabanı dedim arkadaşa :)

Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik
(düzenlendi)
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Türk milletinin tercihlerine güveniyor musunuz? 

Mecburen sonucta 1-2 sene sonra Türk milletine satacağız.

Yücel Metin yazdı:

Tesla alırsanız, Kaza haricinde ne gibi bir servis ihtiyaçlarınız olacak ki. Tesla Türküyeden alınan ve 1sene dolmadan 80k km kullanılan Tesla'ya sadece polen filtresi değişimi yapıldı. (2500 TL)

Youtube da var insanların yaşadığı sorunlar.  Sabah bastık acılmadı. Normal araçların servisleri 10-15km uzakta.  Tesla 150km

Servet Aydın yazdı:

Abi bize megane kücük. 

Ferhat Yavuz yazdı:

Torres evx yada Hyundai Ioniq 5 tasiye ederim SUV tarzı için .Hyundai test sürüşü yaptım çok mükemmel araç advance donanımdı , otomobil olsa Tesla dan başkası yalan.E-3008 in yorumlarıda çok iyi bu ay gelecek deniyor test edin bence ,ben geçen hafta e-2008 i test ettim konforu ,darbe emişleri, donanımı iyi elektrikli bagaj yok dendi onu sevmedim ama.3008 daha da iyidir hem donanım hemde genişlik bakımından.

Megane bence pahalı 100 bin daha koyup Torres alınır

torres bize biraz pickup havası verdi.  Beğenmedik tasarımını.  Ama cok güzel bir alternatifmiş.  Bilmiyordum bu aracı

Erdoğan Temur yazdı:

Bir fiyat aralığınız çok fazlaymış, aynı şekilde araba segmentleride ayrı dünyalarda.
EQB kullandım güzel araba MB yapmış. Opsiyonlarda Adaptif süspansiyon var biz ondan aldık. araba düz yolda virajda süzülüyor. 66kw pil var uzun yolda 110-120 ile 16-17kw harcıyor.

Ioniq 5 ve 6 yı test edin bence, dış görünüşleri küçük gibi ama geniş ferah arabalar. Bende de 2024 Hyunda Kona elektrik var.  Hyundai bence pil verimliliği konusunda çok başarılı.

Arabayı evinizden mi şarj ederek kullanacaksınız?

Çok fazla uzun yol yapıyorsanız Tesla Y LR modeli yada Torres EVX seçebilirsiniz. 

Abi neyini beğendin o arabanın, yazılımı yetersiz, ısı pompası yok. aktif şerit takip yok. uyarı veriyor ama şeritte tutmuyor :) 100km kullandım sonra arabamı geri aldım al arabanı dedim arkadaşa :)

İoniq 5-6 kullandım. 6 sertti zaten sedan. 5 cok beğeniyorum. Korkutan ikinci el satış ve hyundai ismi. Malum bende Tucson var. 
kona küçük

Arabayı evde şarj edicem.  Müstakil ev

%95 şehir içi. 

tarihinde Armağan Pekatik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yılmaz Ertek

merhaba,

1 yıldan fazla süredir citroen e-c4x kullanıyoruz (daha çok eşim) 

çok memnunuz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Armağan Pekatik yazdı:

Mecburen sonucta 1-2 sene sonra Türk milletine satacağız.

Youtube da var insanların yaşadığı sorunlar.  Sabah bastık acılmadı. Normal araçların servisleri 10-15km uzakta.  Tesla 150km

Abi bize megane kücük. 

torres bize biraz pickup havası verdi.  Beğenmedik tasarımını.  Ama cok güzel bir alternatifmiş.  Bilmiyordum bu aracı

İoniq 5-6 kullandım. 6 sertti zaten sedan. 5 cok beğeniyorum. Korkutan ikinci el satış ve hyundai ismi. Malum bende Tucson var. 
kona küçük

Arabayı evde şarj edicem.  Müstakil ev

%95 şehir içi. 

hyundai isminde ne var ki? Türkiyede meşhur olup dünyada esamesi okunmayan markalar var

2023’te hyundai 4 milyon, kia 3 milyon araba sattı. 

images?q=tbn:ANd9GcRzBqxmwjMHwE4xQFCglTx

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Armağan Pekatik yazdı:

Ben Sakaryadayım. İstanbul Tuzla'da servisi. Yakında olmaması insanları korkutmuyor mu? Yerinde servis her şeyi karsılamıyormuş

Hiç bir şey olmaz. Bozulmuyor.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Erdoğan Temur yazdı:

Ekonomik az donanım az sorun. Tomris bozulsa yapacak kimse yok ülkede

Armağan, Megane ile mb arasında kabin içinde çokta fark yok. 

Tesla Y al ve sakince konudan uzaklaş diycem Y’in şanına yakışmaz sakinlik 🏎️🏎️🏎️

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
Armağan Pekatik yazdı:

Evet EQBler doğuştan elektrik değil. Herkes EQB ye karsı anlasılan :D

Ben Mercedes'i çok seviyorum, aslında imkanım olsa EQB alırım. Ancak, 383 lte iletişim modülüne sahip araç alanlarda "Mercedes ME" özelliği çalışmıyor, sadece 382 modülü olanlarda çalışacakmış. Şu anda bu konuyla ilgili araç sahipleri ve Mercedes Türkiye arasında problem yaşanıyor. Tesla'nın yaptığı gibi ilgili operatörden alacağı sim cardları araçlarına monte eder, mercedes sahipleri bu özelliği kullanır, dolayısıyla tam manasıyla Tesla tarzı bir kontrol olayı yaşanır.  "Bayiden ya da servisten çalışıp çalışmadığının teyit edilip alınmasında fayda var" derken bunu kastetmiştim. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Tesla alın. Bir yazılımcının bence tercih edeceği ilk araba Tesla olmalıdır. 

Armağan Pekatik yazdı:

Tesla henüz Türkiye ye gelmemişken sahipleri Avrupadaki servise gidip geliyordu. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Armağan Pekatik yazdı:

..

Abi bize megane kücük. 

..

Sizin yanlışınız var. sanırım çocuk arabası vs vs dert eden genç ailelerden birisiniz. megane felan küçük araçlar değil.

Bu durumda torres evx sizi anca kurtarır. 

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

D hiç biri :)

Bmw ix1 tavsiye ederim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Mehmet Göktürk yazdı:

TOGG kötü bir araç değil. Alabiliyorsak yerli almalıyız.

yerli :unsure2: fiat ve renault da kullanılan yerli parça çok daha fazla.

kendi sınıfı içinde şarjı en az giden araçlardan.

Bence sportage elektrikli iyi olur, yada qashqai 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Bunlar akıllı şeyler. Bağlantı özelliği olmayan araçlar bana çok cazip gelmiyor. 
Listeden ben olsam Tesla Model Y alırdım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Murat Öngür yazdı:

yerli :unsure2: fiat ve renault da kullanılan yerli parça çok daha fazla.

kendi sınıfı içinde şarjı en az giden araçlardan.

Bence sportage elektrikli iyi olur, yada qashqai 

Bu da artacak. 50 sene önce reno ve fiat da öyleydi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik
(düzenlendi)
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

hyundai isminde ne var ki? Türkiyede meşhur olup dünyada esamesi okunmayan markalar var

2023’te hyundai 4 milyon, kia 3 milyon araba sattı. 

images?q=tbn:ANd9GcRzBqxmwjMHwE4xQFCglTx

İsterseniz geçmişte açtığım konulara bakın. Hyundai çözüm üretmiyor

tarihinde Armağan Pekatik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

2 elde hepsi aynı sayılır, Servet demiş bende unutmuşum Megan E tech te güzel aslında, ısı pompası yoktu, geldi diyorlar ama emin değilim... Mersodan uzak durun hem fazla yukarda hemde beğenilmiyor benim gördüğüm....

Bu arada bu işte bence yakında parlamaya başlayacak Avrupalı marka Reno olacak, Çinle birliktelikleride var ve bu işe ayrı şekilde girmiş durumdalar, şuan fazla seçenek olmasada seneye işler değişecek gibi, gözardı etmemek lazım...

Şuanki konuyla direk ilgisi yok ama reno güzel işler çıkarmaya başlayacak gibime geliyor :) tam benlik, retro classic severimdirde, hasta oldum buna...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Benim tavsiye etmediğim full elektrikliler. 

Ben olsam hibrit alırdım.. 

kim uğraşacak onun şarjıtla falan. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur
Mehmet Ozyurek yazdı:

Full elektrikli almayın aldırmayın :) 

• Beğen 1
  • Beğenme 1
  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

AC şarj imkanı olan için ve şehir içinde güzel aslında ama dezavantajlarıda var... kullanım olarak şehir içinde gayet güzeller, genelde rahat 300 km gidiyorlarki az dedim hatta, ne şarjı, günde kaç km yapıyorsun şehir içi buna göre bakmak lazım, 300 bile yapsan akşam geldin taktın 220Volta sabaha çoktaaan dolmuş olur zaten...

Hibrit konusunda ise ille olacaksa bence PHEV olmalı, düz hibritte değil, phev ler her şarta daha uygun ve daha çok tam elektrikli gibiler çünki, BYD Seal u dm-i gibiler yani....

ama gelecek tam elektrolarda....

Erdoğan Temur yazdı:

Full elektrikli almayın aldırmayın :) 

tam benzin candır, hiçbirimiz bittiğinide göremeyeceğiz zaten :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Mehmet Ozyurek yazdı:

Kapalı garajım olsa, anında alırdım valla.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

güneş panelleri %90 verimli olsa, arabanın tavanı olsun panel gez dur, durduğu yerde dolsun işte, eh ülem teknoloci....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...