İçeriğe Yönlendir

Jetta MK6 Jant Önerisi

Emre Karaca

Recommended Posts

Emre Karaca

Öncelikle herkese merhaba, iyi günler. 

Konuyu araştırdım ama bulamadığım için kendim konu açmak istedim. İlk defa bu forum olaylarına giriyorum, onun için sorumda eksikler olursa kusura bakmayın. 

Jetta MK6'ya sahibim. araç şeker beyazı. üzerinde orijinal 16 inç comfortline jantları var. Bu jantları seviyorum ama sanki 17-18 inç olsa araba hem görünüş hem de sürüş olarak taşımakta zorlanmayacak gibi geliyor. Zaten üretiminde de 17-18 inç jantları var biliyorum ama katalogdakileri bir türlü bulamadım. 

16 inç'leri kışlık lastiklere, 17-18 hangisi uygun olursa da yazlık lastiklere çevirmeyi düşünüyorum. 

• İlk olarak bu değişim konularında kafam hep orijinale yakın olsun, kendini gösterecekse de orijinal markalarla kendini göstersin istiyorum. Bir de arabaya babam da bindiği için aşırıya kaçmak istemiyorum.
  • ikinci olarak, ekte uygun jant boyutlarını buldum. bilenleriniz varsa bu bilgiler tam olarak doğru mudur? Bu bilgiler dışındaki jantlar da uygun olur mu? çünkü bazı yerlerde jetta jantı oalrak satılıyor ama ofset değerleri farklı. 
  • üçüncü olarak 18 inç'te konforun çok düşer, jant hasar alabilir, lastik yanakları çok ince olur diyorlar. orijinalde 205/55/r16. yanak boyutunun 40-45'lerde olması Türkiye yollarında sıkıntı çıkarır mı? bir de tabii köye gidip geliyoruz, köy yolları da malum. 
  • son olarak, jantın tasarımına göre üreten firmalar var. kimisi alabilirsin kimisi de orijinalden başkasını alma diyor. bununla ilgili yorumunuz nedir? 

aşağıya bir de beğendiğim jantları ekliyorum.

şimdiden çok teşekkür ederim.

Ekran Resmi 2024-09-09 16.32.30.png

18-5x112-interlagos-jant-volkswagen-seat-skoda.jpg

5x112-17-verona-golf-passat-jetta-leon-seat-vw.jpg

Ekran Resmi 2024-09-09 16.40.09.png

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Yan sanayi (replika) denen jantları pek tavsiye etmiyoruz, zira kaza durumunda dayanımı meçhul olabiliyor. Ayrıca orjinalden ağır jant yürür aksama / direksiyon kutusuna  zarar verebiliyor. Orjinal ebat 16 ise, bence 17 inch jant bakın, 18 ile görünüm güzelleşse de konfor düşer, köy yolları vs kullanım olacaksa 17 iyidir diyorum ben. 

Aracınızın jant ölçüsü 5x112 olmalı, bu kapsamda bakmanızı tavsiye ederim. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

mercedes jantları da olabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Can

Et değerine özellikle dikkat edin. Negatif pozitif offset e sebep olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

225/45/17 her yönden iyi olacktır , hem tüketim hem performansta kayıp mininimm hem de fiyat olarak, jantın replikasını ben arabama takmam.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Sirkeci

O araç için en güzel seçim ikinci el orjinal 17inç highline jetta jantı olur. 225/45/17 ölçüsüyle sorunsuz kullanırsınız.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Karaca
Cem Işık yazdı:

Yan sanayi (replika) denen jantları pek tavsiye etmiyoruz, zira kaza durumunda dayanımı meçhul olabiliyor. Ayrıca orjinalden ağır jant yürür aksama / direksiyon kutusuna  zarar verebiliyor. Orjinal ebat 16 ise, bence 17 inch jant bakın, 18 ile görünüm güzelleşse de konfor düşer, köy yolları vs kullanım olacaksa 17 iyidir diyorum ben. 

Aracınızın jant ölçüsü 5x112 olmalı, bu kapsamda bakmanızı tavsiye ederim. 

Cem Abi teşekkür ederim yorumların için. Evet dediğin gibi 5x112 ölçüleri. 

17 inç jant orijinalinden en doğru karar olacaktır o zaman. 

Doğan Arşiray yazdı:

mercedes jantları da olabilir.

Abi BMW, Mercedes vb. araçların jantları sanki sadece o arabalarda güzel duruyor gibi :) 

Yorum bağlantısı
Emre Karaca
Çağlar Bayur yazdı:

225/45/17 her yönden iyi olacktır , hem tüketim hem performansta kayıp mininimm hem de fiyat olarak, jantın replikasını ben arabama takmam.

Emre Sirkeci yazdı:

O araç için en güzel seçim ikinci el orjinal 17inç highline jetta jantı olur. 225/45/17 ölçüsüyle sorunsuz kullanırsınız.

Çağlar ve Emre Abi'nin ve genel bilgiler ışığında 225/45/17 doğru seçim olacak o zaman. 

Yalnız hızlı bir araştırma yaptım Emre Abi, bu highline jant tam olarak hangisi acaba? Herkes highline demiş ama birbirinden farklı jantlar var. ben kataloglardan ektekileri buldum

aslında hepsi de hoşuma gitti ama highline olarak geçen ilk resimdeki "Alloy" jantı sanırım değil mi? 

Ayrıca tüm yorumlar için tek tek teşekkür ederim.  

Ekran Resmi 2024-09-10 10.01.21.png

Ekran Resmi 2024-09-10 10.00.54.png

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

biz jetta ya B serisinin jantını takmıştık. çok hoş olmuştu.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Emre Demir

replika takacak kadar zengin değiliz :hohoho:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Emre Demir yazdı:

replika takacak kadar zengin değiliz :hohoho:

Ben replika rs jantı takmıştım benim arabaya, 2 sene sonra direksiyon kutusu sorunu yaşadım . Alakası var mı bilemem tabiki. Yine de aracın yola temasını sağlayan parçada replikadan uzak durmak iyidir Allah korusun.. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

VW grubunda dolu jant var, replikaya hiç girilmez.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel

Replika jant balans tutmaz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Celal Aydın

Replika jant çelik burunlu iş ayakkabısı gibidir.

Ne kadar güzel görünen modelleri olsa da, bir skechers rahatlığı yoktur, ayaklara yüktür. :kihkih:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Emre Karaca yazdı:

Çağlar ve Emre Abi'nin ve genel bilgiler ışığında 225/45/17 doğru seçim olacak o zaman. 

Yalnız hızlı bir araştırma yaptım Emre Abi, bu highline jant tam olarak hangisi acaba? Herkes highline demiş ama birbirinden farklı jantlar var. ben kataloglardan ektekileri buldum

aslında hepsi de hoşuma gitti ama highline olarak geçen ilk resimdeki "Alloy" jantı sanırım değil mi? 

Ayrıca tüm yorumlar için tek tek teşekkür ederim.  

Ekran Resmi 2024-09-10 10.01.21.png

Ekran Resmi 2024-09-10 10.00.54.png

üçüde güzel hangisini bulursanız onu takın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tevfik Işık
(düzenlendi)

Fikir vermesi için... 

Bu benim Jetta. Üzerinde 17 inch 225 45 17 jant lastik kombinasyonu var. Jantlar passat cc sportline jantı. 

30mm eibach pro kit yay da mevcut. Konfor olarak da herhangi bir kayıp yok. 

IMG_20240910_180602.jpg

tarihinde Tevfik Işık tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Karaca
Tevfik Işık yazdı:

Fikir vermesi için... 

Bu benim Jetta. Üzerinde 17 inch 225 45 17 jant lastik kombinasyonu var. Jantlar passat cc sportline jantı. 

30mm eibach pro kit yay da mevcut. Konfor olarak da herhangi bir kayıp yok. 

IMG_20240910_180602.jpg

Teşekkürler Tevfik Abi. 

Bayağı güzel ve oturaklı duruyor. Farklı renkte olması da göze çarpıyor, dikkat çekici :) 

Sanırım en temizini en uyguna bulup takacağım gibi duruyor…

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır
Emre Karaca yazdı:

5x112-17-verona-golf-passat-jetta-leon-seat-vw.jpg

Bu jantı bugün Passatta gördüm tahminim 17" ti görüntü güzel 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...