Mahmut Yıldız 9 Eylül Paylaş 9 Eylül Çağrı Alaf yazdı: Mekanik kalemlerimiz çok benziyor birbirine. Markalar da çağrışım yapıyor. Gördüğümde aynı sandım. Japonya'dan alınma benimki. Babam da bu kalemi çok severek kullanmıştı uzun seneler. Sonra bir yerde kurudu kaldı sanırım görmüyorum elinde ne zamandır. Mekanik kalemde japonlar çok iyi. Bu da çok hoşuma gidiyor. https://www.amazon.co.jp/-/en/gp/product/B0013NFZU8/ref=ox_sc_act_title_4?smid=AN1VRQENFRJN5&psc=1 Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna 9 Eylül Paylaş 9 Eylül Kursun kalem olarak 0.35 kullaniyorum, Faber Castell, HB Uc ile.. Ancak cok ince oldugu icin kagit secer dolmakalem gibi. Bunun disinda da Lamy dolmakalem kullaniyorum, EF uc ile. Roller olarak cok marka ayirtetmiyorum; daha cok 0.5 ve daha ince ucu olan tercih ediyorum. 2 Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 9 Eylül Paylaş 9 Eylül Artık genelde kalem kullanmamakla birlikte şunu hala kullanıyorum 2 4 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 9 Eylül Yazar Paylaş 9 Eylül Servet Aydın yazdı: Kalem dediğin kazandırır Abi şirket ismini internete yazınca Hamburg'lu dostların ile fotoğrafın çıkıyor. 4 2 5 Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 9 Eylül Paylaş 9 Eylül Servet Aydın yazdı: Bi ayağımız avrupada. Fakirler yazmasın 19 saati olan avrupalı portifçi 1 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 9 Eylül Paylaş 9 Eylül Servet Aydın yazdı: Bi ayağımız avrupada. Fakirler yazmasın Servet Abi, kurumsal kısmında “karıyer” yazıyor, bir de “IK Polikitamız” . Düzeltin abi oraları… 6 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 9 Eylül Paylaş 9 Eylül Gökhan Tuna yazdı: Kursun kalem olarak 0.35 kullaniyorum, Faber Castell, HB Uc ile.. Ancak cok ince oldugu icin kagit secer dolmakalem gibi. Bunun disinda da Lamy dolmakalem kullaniyorum, EF uc ile. Roller olarak cok marka ayirtetmiyorum; daha cok 0.5 ve daha ince ucu olan tercih ediyorum. Bunun 0,5'i var bende. 8-10 yıldır kayıptı. Kayıp dediğim evde eşim nereye koyduğunu hatırlamıyordu, geçen bulmuş getirdi. Ama ben buna çok alışamadım. Kalemin dengesi hoşuma gitmiyor, biraz da ağır geliyor. Servet Aydın yazdı: Bi ayağımız avrupada. Fakirler yazmasın Öbür ayak? Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 9 Eylül Paylaş 9 Eylül Çağrı Alaf yazdı: Parayı peşin alan belli fotodan 1 2 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 9 Eylül Yazar Paylaş 9 Eylül Murat Sürmeli yazdı: Parayı peşin alan belli fotodan Valla onu diyecektim. Odadaki Alfa her halinden kendini belli ediyor duruşuyla. 2 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Eylül Paylaş 9 Eylül vesile ile hamburger, hamburg tan çıkmamıştır, gereksiz bir bilgi ama olsun ve bir hamburg ta amerikada vardır, bu da gereksizdi ama 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 9 Eylül Paylaş 9 Eylül O kadar iri yarı Hans ın arasında ne işi var onun. Dil öğrenmeye mi gitmiş? 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 9 Eylül Paylaş 9 Eylül Scrics mi neydi öyle marka vardı ben çocukken. Güzel dolmamilalemleri ve tükenmezleri vardı diye hatırlıyorum. Yorum bağlantısı
Emin Önal 9 Eylül Paylaş 9 Eylül İlkay Başaran yazdı: Scrics mi neydi öyle marka vardı ben çocukken. Güzel dolmamilalemleri ve tükenmezleri vardı diye hatırlıyorum. Scrikss. Hala var. Sağlamdır. Müdavimi de çoktur. Bazen lüks hediyelik isteyenlere satıyorum gönül rahatlığı ile. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 9 Eylül Paylaş 9 Eylül H.Cenk Bayrakçı yazdı: Servet Abi, kurumsal kısmında “karıyer” yazıyor, bir de “IK Polikitamız” . Düzeltin abi oraları… Web sayfamızın bakıma ihtiyacı var Mahmut Yıldız yazdı: Bunun 0,5'i var bende. 8-10 yıldır kayıptı. Kayıp dediğim evde eşim nereye koyduğunu hatırlamıyordu, geçen bulmuş getirdi. Ama ben buna çok alışamadım. Kalemin dengesi hoşuma gitmiyor, biraz da ağır geliyor. Öbür ayak? Öbür derken? İki taneden hangisi? Çağlar Bayur yazdı: vesile ile hamburger, hamburg tan çıkmamıştır, gereksiz bir bilgi ama olsun ve bir hamburg ta amerikada vardır, bu da gereksizdi ama Pasaport nerde? Önder Özcan yazdı: O kadar iri yarı Hans ın arasında ne işi var onun. Dil öğrenmeye mi gitmiş? Sana ne! İlkay Başaran yazdı: Scrics mi neydi öyle marka vardı ben çocukken. Güzel dolmamilalemleri ve tükenmezleri vardı diye hatırlıyorum. Bir de hansmüller johanfabercastel var ama iğrenç bir espri olduğu için yazmıcam 4 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 9 Eylül Paylaş 9 Eylül Servet Aydın yazdı: Web sayfamızın bakıma ihtiyacı var Öbür derken? İki taneden hangisi? Pasaport nerde? Sana ne! Bir de hansmüller johanfabercastel var ama iğrenç bir espri olduğu için yazmıcam Olaf şıvartzmüller 1.93 müş Yorum bağlantısı
Emin Önal 9 Eylül Paylaş 9 Eylül Emin Önal yazdı: Scrikss. Hala var. Sağlamdır. Müdavimi de çoktur. Bazen lüks hediyelik isteyenlere satıyorum gönül rahatlığı ile. Bu arada kimse bilmez, çoğu dolma kalemi çook eskiden beri Türkiye'de üretiyorlar. İthal değil. Aynı zamanda Cross markasını da TR'ye onlar getirdi. En önemlisi ürünün mekanik arızasına ömür boyu garanti veren ilk firma diyebilirim. 2 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 9 Eylül Paylaş 9 Eylül Emin Önal yazdı: Bu arada kimse bilmez, çoğu dolma kalemi çook eskiden beri Türkiye'de üretiyorlar. İthal değil. Aynı zamanda Cross markasını da TR'ye onlar getirdi. En önemlisi ürünün mekanik arızasına ömür boyu garanti veren ilk firma diyebilirim. Scrikss çocukluğumdan beri o kadar sık görüyordum DMO da, her kırtasiyede vs yerli sanıyordum. Cross takımım vardı halen nerededir yerini dahi hatırlamıyorum. Üniversite mezuniyetinde verilen pelikan takımım halen durur. Babam muhasebeciydi lamy dolma kalemlerini çok severek kullanırdı. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 9 Eylül Paylaş 9 Eylül Böyle bir konuda bu mesajları okuduğum bir grubun üyesi olmaktan gurur duydum. Ben scheaffer hayranıydım ama edki günleri gitmiş. 1 1 Yorum bağlantısı
Selim Kaya 9 Eylül Paylaş 9 Eylül Devlet Parasız Yatılı 'dan gelen Sheaffer hâlâ masamda. Manevi kıymetinden kullanamıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 9 Eylül Paylaş 9 Eylül İlkay Başaran yazdı: Scrics mi neydi öyle marka vardı ben çocukken. Güzel dolmamilalemleri ve tükenmezleri vardı diye hatırlıyorum. Bende ömürboyu garantilisi var. Çocuklara aldım bozuldukça götürüyorum yenisini veriyorlar. 2 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 9 Eylül Yazar Paylaş 9 Eylül (düzenlendi) Selim Kaya yazdı: Devlet Parasız Yatılı 'dan gelen Sheaffer Babam da DPY'li. (Örgüt falan değil Devlet Parasız Yatılı. Başımız belaya girmesin sonra.) Durmadan o kalemi anlatır durur. Maraş olayları sırasında kaybetmiş. Tadı hala damağındaydı. Bulamaz mıyız acaba aynısından hediye etsem? O zaman ben de favorilerimi yazayım; Mekanik kurşun kalem olarak favorim Rotring Rapid 0.5mm. 9. sınıftan Üniversite 2'ye kadar kullanıp kardeşime verdim. Mekanik olarak fiyatına göre çok kaliteli. Hiç bozulmadı teklemedi. Ergonomisi de uzun saatler çalışmak için çok uygun ancak biraza ağır bir kalem. Pilot G2 Gel. Hem hafif hem yazma kalitesi çok iyi. Çizgiler lineer, taşma ve topta mürekkep birikmesi yapmıyor. Tutuş değişse de yazı kalınlığı değişmiyor. Değiştirilebilir kitleri de var. Renk seçenekleri olması da artısı ancak ben sadece mavi kullanıyorum. Bir yerde mavi ile yazılan yazı siyahtan daha çok akılda kalıyor diye okumuştum doğru mu diye araştırmadım da mavileri yapıştırdım gitti sonrasında. Tahta kalem olarak Fatih Mercanlı der geçerim. Odunu kaliteli çarka iyi gelir. Takılma yapmaz. Uç olarak ise Tombo H kadar iyisine denk gelmedim. Çabuk erir ancak yazdığı yeri ancak Faber Castell Siyah silgi ile silebilirsin. Öyle kapkara yazar. 9 Eylül tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi 1 1 Yorum bağlantısı
Selim Kaya 9 Eylül Paylaş 9 Eylül (düzenlendi) Çağrı Alaf yazdı: Babam da DPY'li. (Örgüt falan değil Devlet Parasız Yatılı. Başımız belaya girmesin sonra.) Durmadan o kalemi anlatır durur. Maraş olayları sırasında kaybetmiş. Tadı hala damağındaydı. Bulamaz mıyız acaba aynısından hediye etsem? Bendekinin kutusu kendisi 96 - 98 arası verilmiş olsa gerek bana. 9 Eylül tarihinde Selim Kaya tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts