İçeriğe Yönlendir

Yeni Yol Arkadaşım Megane 4 1.3 TCE Otomatik

Yılmaz Gökçe

Recommended Posts

İlkay Başaran
Ali Cihangiroğlu yazdı:

yok, 200 bin nedirki, valla ben üreticinin dediğine bakarım, 720 yağa evet bu olur diyemiyorsa esas iş burada demektir, hem neden bu kadar büyüdükü iş, rn17 yağ servistekinden daha kaliteli, motora tam uygun ve daha ucuz, neden diretiyorsunuz arkadaş :)

1.2 tce bununla tamamen alaksız bir motor ve tasarım hatalı, o yüzden tedavülden kalktı kardeş, 1.33 tce ye uygun değil rn710-720, silindirleri uzun vadede yersin, valflerde içten kurum bağlar ve aşınma olur, sebeb bu, servisin kullandığı yağ yetersiz, kesin net, şimdi karar senin, 5 lt. Motul yağ 1800 tl. civarı, serviste yağı kaça değişiyorlar, değermi inat etmeye :p

Tasarım olarak alakasız olsa tce olmazdı adı. İlla geliştirilen kısımları vardır olacak sonuçta. Ayrıca sen motül kullanınca milyon km ye mi gelecek motor. Bu arabaları8 10 yaşına geldikten sonra yürütemezsin bunu da yaz kenara. 75 tane sensör var. 
Koskoca üretici tr gibi büyük bir pazarda hemde üretim ortağı olduğu adamların yanlış yağ kullanılmasına sessiz mi kalıyor ya da bireysel kullanıcıya ya evet sen haklısın yanlış kullanıyorlar mı der :D 

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Renault S.A., Fransız araç üreticisi. Otomobil, kamyon, traktör, tank, tren, uçak, motosiklet, bisiklet, otobüs gibi birçok farklı türde araç üretmektedir. Türkiye'de Bursa'da kurulu bulunan Oyak-Renault ortaklığı ile yatırımı vardır. Ayrıca Nissan otomobil markasının motorlarını üretmektedir. Vikipedi
Müşteri hizmetleri: 444 6 622
Kuruluş tarihi: 24 Aralık 1898, Boulogne-Billancourt, Fransa
Dünkü şirket değil renault dediğin firma. Ha sen yeni keşfettin parasının aracı olduğunu o ayrı :tongue:
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
İlkay Başaran yazdı:

Tasarım olarak alakasız olsa tce olmazdı adı. İlla geliştirilen kısımları vardır olacak sonuçta. Ayrıca sen motül kullanınca milyon km ye mi gelecek motor. Bu arabaları8 10 yaşına geldikten sonra yürütemezsin bunu da yaz kenara. 75 tane sensör var. 
Koskoca üretici tr gibi büyük bir pazarda hemde üretim ortağı olduğu adamların yanlış yağ kullanılmasına sessiz mi kalıyor ya da bireysel kullanıcıya ya evet sen haklısın yanlış kullanıyorlar mı der :D 

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Renault S.A., Fransız araç üreticisi. Otomobil, kamyon, traktör, tank, tren, uçak, motosiklet, bisiklet, otobüs gibi birçok farklı türde araç üretmektedir. Türkiye'de Bursa'da kurulu bulunan Oyak-Renault ortaklığı ile yatırımı vardır. Ayrıca Nissan otomobil markasının motorlarını üretmektedir. Vikipedi
Dünkü şirket değil renault dediğin firma. Ha sen yeni keşfettin parasının aracı olduğunu o ayrı :tongue:

evet alaksız, tce de genel adı, sadece 1.2 ve 1.3 ler yok 1.6 1.8 lerde var değilmi, hepsi aynımı bunların... 

cevabın bumu yani "milyon km ye mi gelecek motor. Bu arabaları8 10 yaşına geldikten sonra yürütemezsin bunu da yaz kenara. 75 tane sensör var." 

motor zaten ölecek salla yağı nedemek? aynı paraya servistekinden daha iyi tam uyumlu yağ kullan diyorum, sanki uçuk fiyatlı birşeyi öneriyorum, RN17 olacak buna uymak bu kadarmı zor yahu...

Reno tabiki dünki şirket değil, bilmediğimimi sandın İlkay? ayrıca ben aksinimi söyledim, dünki şirket olmadığı içinde dedikleri yağı kullanıyorum, ama bizim ülkedeki servisler umurumda bile değil, adamlarla gidip papaz oldum yahu, servis bile diyor bu yağ evet ama bizde yok, ne olacak peki cevap yok.... Reno Tr bile adam gibi cevap veremiyorsa konu kapanmıştır,  sen buyur al kardeş, ben almıyorum, nasılsa o kadar kullanmayacaksın diyip araba kullanılmaz, milli servet sonuçta,   

Amma uzadı bu konu yahu, bu motorun yağı RN17 olacak nokta: isteyen kullanır isteyen kullanmaz, aynı paraya uygun olmayan yağı kullanacağım diyen buyursun kullansın, bu nedir arkadaş sıkıldım vallahi, sizi ikna etmek zorundamıyım ben, nasıl biliyorsanız öyle yapın....

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
(düzenlendi)
İlkay Başaran yazdı:

Ali Cihangiroğlu yazdı:

cevabın bumu yani "milyon km ye mi gelecek motor. Bu arabaları8 10 yaşına geldikten sonra yürütemezsin bunu da yaz kenara. 75 tane sensör var." 

motor zaten ölecek salla yağı nedemek? aynı paraya servistekinden daha iyi tam uyumlu yağ kullan diyorum, sanki uçuk fiyatlı birşeyi öneriyorum, RN17 olacak buna uymak bu kadarmı zor yahu...

Hayır cevabım bu

Alıntı:

Amma uzadı bu konu yahu, bu motorun yağı RN17 olacak nokta: isteyen kullanır isteyen kullanmaz, aynı paraya uygun olmayan yağı kullanacağım diyen buyursun kullansın, bu nedir arkadaş sıkıldım vallahi, sizi ikna etmek zorundamıyım ben, nasıl biliyorsanız öyle yapın....

cevap:

Üretim ortağı oyak koskoca tr pazarında (ve nissan) yanlış yağ kullanıyor dersen konu uzar abi. Uzatan ben değilim. Her tce kullanana serviste yağ değişme yanlış o dersen uzar kusura bakma.

tarihinde İlkay Başaran tarafından düzenlendi
boyama
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
İlkay Başaran yazdı:

Hayır cevabım bu

Koskoca üretici tr gibi büyük bir pazarda hemde üretim ortağı olduğu adamların yanlış yağ kullanılmasına sessiz mi kalıyor ya da bireysel kullanıcıya ya evet sen haklısın yanlış kullanıyorlar mı der :D 

Evet sessiz kalıyor net konuşmuyor, ve Türkiye reno evet demez, diyemiyorda zaten, resmen kıvırıyor sessiz kalıyor ve bireysel kullanıcıyada rn17 doğru yağ ama buda olur bişey olmaz diyor servisler, onlar zaten ayrı alem, hiç takmam, işlerine ne gelirse onu yaparlar, kim kime dum duma bizde servis işi, zaten sıkıntıda buradan başladı bende, sonra bir baktımki kazın ayağı böyle değil döndüm Fransaya.....

Nissan ve merso yanlış yağda kullanmıyor gibi görünüyor, Emmiye sor bakalım servis ne kullanıyormuş, Mersosu olanda yazsın bakalım.....

uzayacak birşey yok, Reno fransa bu motor şu ayarda yağ kullanmalı demiş, bitti gitti, o yağda RN17, bizim ülkede ses etmiyorsa sebeb başkadır bence,  şimdi sen kullan ben kullanmıyorum Rn710-720  yağı, kusura bakma.

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Demez, diyemiyorda zaten, resmen kıvırıyor sessiz kalıyor ve bireysel kullanıcıyada bu yağ olmaz ama olur bişey olmaz diyor kardeş, sıkıntıda buradan başladı bende zaten, sonra bir baktımki kazın ayağı böyle değil döndüm Fransaya.....

Nissan ve merso yanlış yağda kullanmıyor gibi görünüyor, Emmiye sor bakalım servis ne kullanıyormuş, Mersosu olanda yazsın bakalım.....

uzayacak birşey yok, Reno fransa bu motor şu ayarda yağ kullanmalı demiş, bitti gitti, o yağda RN17, bizim ülkede ses etmiyorsa sebeb başkadır bence,  şimdi sen kullan ben kullanmıyorum Rn710-720  yağı, kusura bakma.

Keşke kullansaydın ya :( 

:crazy:

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
İlkay Başaran yazdı:

Keşke kullansaydın ya :( 

:crazy:

sen kullanıyorsunya, ben neden riske gireyim hazır giren varken :seytan:

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Cihangiroğlu yazdı:

sen kullanıyorsunya, ben neden riske gireyim hazır giren varken :seytan:

2017 den beri kaç bin tane tceye yanlış yağı bastılar desene abi. Ondan demekki binlerce yolda kalma ve yatak sarma vakası var.

:( Şimdi taşlar yerine oturdu.
Değişek mi motorları?

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Ali Cihangiroğlu yazdı:

yok, 200 bin nedirki, valla ben üreticinin dediğine bakarım, 720 yağa evet bu olur diyemiyorsa esas iş burada demektir, hem neden bu kadar büyüdükü iş, rn17 yağ servistekinden daha kaliteli, motora tam uygun ve daha ucuz, neden diretiyorsunuz arkadaş :)

Diretmiyorum, bu kadar maddi sorumluluğu olsn kurumlar yanlış, uygun olmayan, zararlı yağ nasıl kullanabilirler onu sorguluyorum tezinize göre alayının (Mercedes, Nissan ve reno) motorunun zarar görmesi lazım. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
İlkay Başaran yazdı:

2017 den beri kaç bin tane tceye yanlış yağı bastılar desene abi. Ondan demekki binlerce yolda kalma ve yatak sarma vakası var.

Değişek mi motorları?

1.3 tce ler bize ne zaman geldi kardeş?  AB de kullanıyorlardı ve forumlarına biraz gezersen özellikle 720 olmaz ne yağ kullanalım diye tartışmalarınıda göreceksin, yolda kalmaya gelince, merso nun bir yazısında diyordu, 300 binden sonra uygun yağ kullanmazsanıoz önce siboblarda kurumlanma oksidasyon peşi sıra gömlek hasaır ve yağ yakma başlar sonrası malum zaten, o yzüden yağ şu olmalıdır diye... bizde daha o km lere gelen olmadı herhal, üstelik bizdeki yakıtta daha düşük kalitede....

neyse  arkadaş, sen neden diretiyorsun o nu de hele, servislemi çalıyorsun, ne bu savunma, adamlar diyor işte şu yağ olacak diye, RN17 olmaz diyenmi var, al koy neden ısrarla 720 diyorsun, hadi uçuk fiyat farkı olsa bulunmasa yada başa şey olsa tamam diyim, ama servisten daha ucuza gelen tam uyumlu yağ işte, daha ne olsun alt seviye kullanmkataki ısrarın niye arkidiş...

Yorum bağlantısı
Celal Aydın

Turbo, dizele yakışıyor benzinliye değil abi :D

İlkay Başaran yazdı:

Değişek mi motorları?

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Cihangiroğlu yazdı:

1.3 tce ler bize ne zaman geldi kardeş?  AB de kullanıyorlardı ve forumlarına biraz gezersen özellikle 720 olmaz ne yağ kullanalım diye tartışmalarınıda göreceksin, yolda kalmaya gelince, merso nun bir yazısında diyordu, 300 binden sonra uygun yağ kullanmazsanıoz önce siboblarda kurumlanma oksidasyon peşi sıra gömlek hasaır ve yağ yakma başlar sonrası malum zaten, o yzüden yağ şu olmalıdır diye... bizde daha o km lere gelen olmadı herhal, üstelik bizdeki yakıtta daha düşük kalitede....

neyse  arkadaş, sen neden diretiyorsun o nu de hele, servislemi çalıyorsun, ne bu savunma, adamlar diyor işte şu yağ olacak diye, RN17 olmaz diyenmi var, al koy neden ısrarla 720 diyorsun, hadi uçuk fiyat farkı olsa bulunmasa yada başa şey olsa tamam diyim, ama servisten daha ucuza gelen tam uyumlu yağ işte, daha ne olsun alt seviye kullanmkataki ısrarın niye arkidiş...

Diretme yok. Araba servis bakımlı. 12.ayda garantisi bitiyor. Keşke yanlış yağdan sarsa da motoru değiştirtsem :)

Garanti bitince de servisten devam edeceğim. Yazmamışım.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Metin Uzunoğlu yazdı:

Diretmiyorum, bu kadar maddi sorumluluğu olsn kurumlar yanlış, uygun olmayan, zararlı yağ nasıl kullanabilirler onu sorguluyorum tezinize göre alayının (Mercedes, Nissan ve reno) motorunun zarar görmesi lazım. 

genel manada diretme demek istemiştim, merso ve nissan galiba rn17 ile aynı ayarda yağ kullanıyor, Tr de nedir durum emin değilim, ama öyle gibi, sormak lazım kullananlara...

reno rn17 olacak diyor bu net, ama servisler 710-720 de olur bişey olmaz diyor buda net, bende diyorumki o zaman rn17 neden var ve bu yağlar rn17 gereksinimlerini karşılamıyor gibi, bu nasıl iş diyorum dans başlıyor tatminkar cevap yok, fransa rn17 diyor, ben Tr de böyle yapmıyorlar diyorum net cevap veremiyor, aynı zamanda Tr Renoda net değil, 710-720 de olur diyor, o zaman bir taraf yalan söylüyor yada rn17 dedikleri olay yalan...

Bende diyorumki madem böyle durum, rn17 ye her iki tarafta kesin onay veriyorsa ve kandırılmıyorsak diğer yağlarada olur işte boşver idare et tarzı havadalarsa, ben riske girmem en garantiyi kullanırım diyorum konu bu, sinir olduğum net değiller, bu olur buda idare eder diyorlar resmen, neden idare etsin arkadaş, ya olur ya olmaz, sorun çıkarsa sanki buyur yeni motor almı diyecekler sanki, bende kendimi olabildiğince garantiye alıyorum ve kesin bu olur dedikleri yağı kullanın diyorum, bu kadar.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
İlkay Başaran yazdı:

Diretme yok. Araba servis bakımlı. 12.ayda garantisi bitiyor. Keşke yanlış yağdan sarsa da motoru değiştirtsem :)

Garanti bitince de servisten devam edeceğim. Yazmamışım.

Garanti bitince sarsın değişirler hiiiç merak etme sen, gerçi bitmesede farketmez ya dens başlar :D neyse devam et servisten, pis zengin seni....

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Garanti bitince sarsın değişirler hiiiç merak etme sen, gerçi bitmesede farketmez ya :D neyse devam et servisten, pis zengin seni....

140 hp altı yazmasın konu kasılıyor :crazy:

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
İlkay Başaran yazdı:

140 hp altı yazmasın konu kasılıyor :crazy:

teyptendir o kasma, çöker falan dikkat et :D 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Cihangiroğlu yazdı:

teyptendir o kasma, çöker falan dikkat et :D 

Benim teyp çökmez. 12 dijit :D

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
İlkay Başaran yazdı:

Benim teyp çökmez. 12 dijit :D

:hohoho: ohooooo  desene motoru çıkar gerisi müzelik :p

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Cihangiroğlu yazdı:

:hohoho: ohooooo  desene motoru çıkar gerisi müzelik :p

Motor da gidik ya. malum rn 720

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Hayırlı olsun, sağlıklı günlerde güle güle kullanın.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
İlkay Başaran yazdı:

Motor da gidik ya. malum rn 720

doğru, yarı ömrü gidik, zaten seneye satarsın sen servis bakımlı aracını, boşa servis bakımlı diye belirtmiyorsun ya :tongue:

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Cihangiroğlu yazdı:

doğru, yarı ömrü gidik, zaten seneye satarsın sen servis bakımlı aracını, boşa servis bakımlı diye belirtmiyorsun ya :tongue:

Satmaya uğraşmayacağım. O an c sınıfı sıfır ne varsa renoda değişir çıkarım.  

Ali Cihangiroğlu yazdı:

İstersen sana satayım abi seneye c sınıfını da tadarsın :P Çakma motülle sanayide yağı değişen otm turbo benzinliyi satmak zor olur zira :tongue:

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

Hayırlı olsun, sağlıklı günlerde güle güle kullanın.

Konudan sapma olmasın, konu arkadaşın yeni almış olduğu araçta hangi yağı kullanması gerektiği ve hayırlı olsun temennileri :rolleyes:

Neyse çok uzadı, hayırlı olsun tekrardan, geyiğe döndük kusura bakma Yılmaz kardeş...

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Yılmaz arkadaşımız sahibindende ilanı açmıştır bence :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
İlkay Başaran yazdı:

Satmaya uğraşmayacağım. O an c sınıfı sıfır ne varsa renoda değişir çıkarım.  

İstersen sana satayım abi seneye c sınıfını da tadarsın :P Çakma motülle sanayide yağı değişen otm turbo benzinliyi satmak zor olur zira :tongue:

vay uyanık, benim taktik haa :D  benimkini satmak, çakma varil ve uygun olmayan yağlı başkada anlamı olmayan servis bakımlı manuel turbo benzinliyi satmaktan çok daha kolay olur emin olabilirisin :p

Not: bu arada motor konusunda nihai kararımı verdim, daha başka almam, ben klasik severim hızlada işim olmaz, gez toz motoru dinle, motorda kalıplı olacak, son kararımı yazayımda gör, para ayarlayabilirde sağ kalırsak alacağım alet Triump Bonneville T120, ya bu yada Zimzona devam...

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Metin Uzunoğlu yazdı:

toyota hibrit kitapçığa göre 0w16 kullanmalı, api sn+ veya ilsac gf-6b kullanmalı yazıyor. 

servise bir şey demezsen 5w30 koyuyor. Dersen, iyi ihtimalle 0w20 koyuyor. Ha motoru bozulan var mı? Yok. Turbo da yok. Hassas supaplar, hassas silindir içi veya erken ateşleme, küçük hacim sorunları yok. 

küçük motorlarda uygun olmayan yağdan dolayı ilk tsi motorlar krank kırmıştı hatırlarsanız. 

tce belki daha dayanıklıdır ama motor ömründe yağ etkisi mutlaka vardır hocam

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...